Panowie jak wiemy w środę eliminację do
LM. Mnie osobiście zastanawia jedno zdarzenie, a mianowicie Fenerbahce - Arsenal Londyn. Czy orientuje się ktoś czy mecz będzie rozegrany bez udziału publiczności ? Ostatnio z Salzburgiem publiczność była, ale z UEFA nigdy nie wiadomo, po przywróceniu Turków do turnieju. Wogóle jakie macie przemyślenia na ten mecz. Wiem, że Arsenal zagrał słabo w lidze i przegrał (nie wygrali meczów otwarcia już 5 rok z rzędu, a przegrali 1 od 24 lat sic!) , ale to jest
Liga Mistrzów i oni muszą tam zagrać, a jeśli Arsenal coś musi to to robi. Ostatni raz Arsenal mierzył się w play-off do
LM w sezonie 2011/2012 z Udinese. W domu wygrali z nimi 1-0 po bramce Walcotta, a na wyjezdzie 1-2, bramkę też strzelił Walcott. (może postawić teraz też na niego?)
W fazie grupowej któregoś z sezonów Arsenal na wyjezdzie z Fenerbahce wygrał 2-5, a w domu 0-0. W ostatnich eliminacjach Arsenal Londyn nie mierzył się z byle kim, bo z Udinese która w tym roku w domu przegrała tylko 2 razy. 13-4-2 (serieA). Moim zdaniem Arsenal jest w stanie wygrać z Turkami, którzy nie powinni tutaj być, a kurs 2.5 oferowany przez bukmacherów to dobry powód, żeby zaryzykować. W sezonie 2012/2013 w fazie play-off Fenerbahce nie potrafiło ograć Spartak Moskwa w domu (1-1), na wyjezdzie przegrali 2-1. Kurs na awans 1.33 to dobra inwestycja, ale jak dla mnie za niska.
Arsenal 2. kurs: 2.5
Steaua Bukareszt - Legia Warszawa
Rezultat po 1. połowie : Bukareszt 2.3
Legia w każdym meczu wyjazdowym przegrywała do połowy. Myślę, że nerwy znów zjedza graczy Urbana, a Steaua wpakuje w tym czasie bramke. Obawiam się wyniku 1-1, dlatego zagram 1polowe.
Awans: Steaua 1.7 jak dla mnie value.
Pacos - Zenit
Portugalczycy sprzedali swoje 4 gwiazdy, maja nowego trenera. Przegrali 1 mecz w sezonie. Zenit w pełni sezonu, grają swoje, wygrywają, mają potencjał, pieniądze, grali w
LM już nie raz. Jeśli Zenit awansował w innych sezonach do
LM to wygrywal wszystkie swoje mecze. W sezonie 2009/2010 grali pierwszy mecz z Auxerre i wygrali 1-0d, a na wyjezdzie drugi mecz przegrali 2-0 i odpadli. teraz grają pierwszy mecz na wyjezdzie i tego blędu nie popełnią, wygrają pewnie i spokojnie zagrają w domu, a bać się nie ma kogo.
Zenit 2 kurs: 1.8
Karagandy - Celtic
Szkoci awansują na pewno do
LM. Kurs 1,2 na awans to dobra lokata na 2 tygodnie, gwarantująca 20% zysku, który zobaczymy dopiero przy bardzo wysokim wkładzie, dlatego ja proponuję zagrać "dwójkę" w wyjazdowym meczu po kursie 2.00. Celtic już pokazał, że w eliminacjach potrafi grać a w ostatnim roku pokonali, nie byle kogo a mistrza Szwecji Helsingborg 2-0 i 0-2. Nie oglądałem, żadnego meczu w wykonaniu Karagandy, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w tym temacie ? Moim zdaniem Karagandy nie mają tutaj czego szukać. Czy uważacie, że lepiej nie ryzykować i dać po prostu awans ?
Celtic 2 kurs: 2.00