>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

IV Runda el. LM: APOEL Nikozja - Wisła Kraków 23.08.2011 (rewanż)

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

VS

Mecz 15 lecia Polskiej piłki klubowej ???? Wisła Kraków stoi przed ogromną szansą awansu do Ligi Mistrzów. W Krakowie po ciężkim boju , mistrz Polski ograł APOEL 1:0 po pięknej bramce Małeckiego. Warto dodać , że APOEL zaprezentował się bardzo dobrze, zagrali dojrzały futbol przez co Wisła musiała się sporo napracować aby wygrać. Przed rewanżem Wisłę się straszy trudnymi warunkami pogodowymi , ale w takim meczu nie powinno to mieć aż tak dużego znaczenia bo jak pisałem wyżej to mecz 15 lecia ;) Faworytem meczu są gospodarze, faworytem do awansu (wg bukmacherów) Wiślacy. Zresztą widać to niżej.

by: Unibet
Zachęcam do dyskusji ;)

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Myśle że przy dobrym zbiegu okolocznosci może nam sie udać podstawą jest bramka strzelona na wyjezdzie ,którą Wisła musi strzeli jesli chce awansowac bez dwóch zdań jesli nie teraz to kiedy ?? Wisła ma wielką szanse i mam nadzieje że krakowianie tego nie zaprzepaszczą i nie przegrają wysoko w rewanżu.

jezeli chodzi o ten pojedynek to moze byc bardzo ciezko.Jestem kibicem Wisly i wierze ze awansuje do nastepnej rundy ,licze na remis 1:1.Jednak prawdemowiac to w pierwszym spotkaniu Wisla niezachwycila i pokazala ze niejest tym zespolem przed kilku lat z Zurawskim ,Marcelo,Glowackim czy Uche.Na tle swojego rywala z Nikozji bylo widac slabsze wyszkolenie techniczne i brak zawodnikow ktorzy moga przeprowadzic niekonwencjolnalna akcje poza Maleckim i Meliksonem.Stawiam jednak na awans ,bo jak nieteraz to kiedy.

kha1 40

kha1

Użytkownik
Patrzę na Betsson, a tam za zwycięstwo Wisły 4.30. Niezły kurs, ale chyba nikt nie wierzy tam w to, że Biała Gwiazda może odnieść sukces. Za to za ew. awans jest 1.52. Na mecz niestety nie pojechałem, ale będę trzymał mocno kciuki, widziałem kadrę 19 piłkarzy, których zabrał Maaskant. To ich najlepsze zestawienie, nie ma kontuzji.
Nadzieje są, i o ile ciężko mi (naprawdę!!!) wyobrazić sobie, aby Wisła awansowała, to będę trzymał za to kciuki z całych sił. Chciałbym w końcu zobaczyć Polski klub w Lidze Mistrzów i usłyszeć ten hymn :)

P 8

pawelek26

Użytkownik
Historie lubią się powtarzać... Jak sięgnę pamięcią, polskie drużyny zawsze po minimalnej wygranej u siebie, miały wieelkie problemy z utrzymaniem rezultatu do końca. 96&#39;Widzw-Broendby 2-1, 2-3 (co prawda zwycięski, ale zdobyty w jakich okolicznościach!); 97&#39; Widzew-Udinese 1-0, 0-3; 09&#39; Lech-Brugge 1-0, 0-1 (porażka w karnych); 11&#39; Lech-Braga 1-0, 0-2; Śląsk-Dundee 1-0, 2-3 (i tu też awans w dramatycznych okolicznościach). Warto dodać też mecz Wisła-Panathinaikos 3-1 i 1-4p.d. przy podobnych warunkach atmosferycznych, które będą jutro na meczu.
Ponieważ wierzę w statystykę, a także widziałem pierwszy mecz, uważam że Wisła jutro przegra, ale z prawdopodobieństwem 33% awansuje. Zatem niestety bardziej opłacalne jest stawianie na drużynę APOELu i ja tak też zrobię, zgodnie z moją zasadą że jak Polacy wygrają to się cieszę, a jak przegrają to na osłodę mam kasę :p

Otrzymane punkty reputacji: +5
T 0

tegas

Użytkownik
Z całym szacunkiem dla Krakowa(wspaniałe miasto)niestety Wisla prezentuje futbol na poziomie naszej reprezentacji czyli mizerny.Oglądając pierwsze spotkanie mialem wrażenie że wiślacy grają z ...Brazylią i nie chodzi tu o barwy strojów lecz o wspanialą technikę,prowadzenie pilki,szybkość itd...
Cieszę się ,że po przypadkowej kontrze Wiśle udalo się zdobyć gola bo kursy na APOELw rewanżu nie będą małe( warto zagrać na awans APOEL 3,4!!!)
Zal mi tylko komentatorów którzy będą usprawiedliwiać pseudopilkarzy że nie są przygotowani do gry w takich warunkach!!!Niestety żadna polska drużyna nie awansuje i pozostanie kibicowanie na pieknych stadionach tandetnej ligowej kopaniny.
APOEL-WISLA TYP 3-0 minimum

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Wisła nawet jak odpadnie to zagra w LE, widać znajomość tematu.Wisła pod względem fizycznym nie wyglądała najlepiej w zeszłym tygodniu, nie sądzę że znowu tak będzie.W meczu z Litexem wszyscy wypominali te poprzeczki Bułgarów, nikt ich teraz nie pamięta w wykonaniu Wisły.APOEL w porównaniu do Wisły nie stworzył żadnej dogodnej sytuacji, w środku pola przez okres meczu prezentowali większą kulture no ale co z tego?Wisła już od południa niedzieli siedzi na Cyprze a mecz jest w godzinach wieczornych (bez przesady z tą pogodą)
Na pewno będzie ciężko w tym meczu, kluczowe to strzelić bramkę.Z przypadkową akcją Wisły to też dobre sobie hehe
Over 3,5
liczę na awans wiślaków, choć sam kurs jak dla mnie mało adekwatny do ryzyka (jak najbardziej zdaje sobie sprawę że to nic pewnego).Mecz na pewno będzie ultra ofensywny w wykonaniu jednej z drużyn, jak nie będzie dogrywki to będzie sporo bramek.
Czerwona kartka to typ nr2, jak to w meczach o taką stawkę trudno nie przebierać w środkach, czy wytrzymać nerwy.

Otrzymane punkty reputacji: +2
zwirek365 13

zwirek365

Użytkownik
Z tego co widzę to praktycznie nikt nie wierzy w wygraną Wisły. A ja jestem innego zdania, wg mnie mecz raczej nie będzie piękny lecz będzie podobny do tego w Krakowie i skończy się zwycięstwem Wisły.
Wszyscy narzekają, że na Cyprze będą trudne warunki atmosferyczne lecz nie można zapominać, że wielu piłkarzy Wisły pochodzi z krajów w których jest równie gorąco co na Cyprze( Diaz, Nunez, Melikson, Chavez, Biton) do tego Iliev grał w Izraelu oraz w Grecji. Nie sądzę też aby czarnoskórym piłkarzą przeszkadzało gorąco ;).
Okazja na awans jest ogromna, a pierwszy raz od wielu lat mamy trenera, który potrafi odpowiednio pokierować drużyną oraz ją zmotywować. Myślę, że jeśli nie przegramy tego meczu w szatni i wyjdziemy z nastawieniem, aby go wygrać tak się stanie. Taki też będzie mój zakład. W Pinnacle kurs wynosi 4,9 i myślę że warto. Już raz w meczu wisły z liteksem(w 60 minucie przy stanie 1:1) mimo słabej gry zaufałem Wiślaką i postawiłem na nich przy bardzo fajnym kursie. Myślę że teraz również mnie nie zawiodą dla tego:

APOEL-Wisła 4.9

betxp 230

betxp

Użytkownik
Wisła pod wodzą Maaskanta ma jedną zaletę. Nie podpala się. I chocby w złym stylu to wygrała narazie wszystkie spotkania. Pisałem już tu przed meczem w Krakowie, że APOEL będzie zespołem lepszym technicznie. Ale oglądnijcie sobie powtórki. Czy APOEL miał jakąs 100% sytuację? Teraz jedziemy na trudniejszy mecz w którym trzeba zdobyc bramkę. A potem bronic wyniku. Wątpie, że Wisła wygra 6 mecz z rzędu, lecz moim zdaniem ma duże szanse na awans. Melikson zagrał słabszy mecz. Jednak pamiętajcie, że był po meczu reprezentacji. Innymi słowy ta bramka Małeckiego zapewne będzie miec kolosalne znaczenie. W meczu przewagę będzie miał APOEL. Bo w pierwszym meczu miał też przewagę w pierwszych 20 minutach. Potem to się wyrównało. Nie gramy na hura i powtarzam jest to nasz największy atut.

2 44

26dzejo26

Użytkownik
Przewiduje 3 możliwe scenariusze:
- Szybka bramka dla APOEL&#39;u i niestety awans cypryjczyków po wygranej 2-3 do zera
- Długo bez bramek, końcówka szaleńczy atak APOEL&#39;u i kontra Wisły rozwiewająca nadzieje gospodarzy
- Bramka dla Wisły w pierwszej połowie, w drugiej zabraknie wiary Cyrpyjczykom i zwycięstwo Wisły klikubramkowe
Szanse na awans: 66 %
Szanse na zwycięstwo Wisły 66 %
Dlatego polecam nie marudzenie i nie narzekanie jacy oni słabi bo tak naprawdę te Cypry za dużo nie pokazały w 1 meczu
4,9 kurs bardzo konkretny (Pinnacle) ja poczekam na ruch kursów u mojego buka - bet365

teddyboys 19

teddyboys

Użytkownik
Przewiduje 3 możliwe scenariusze:
- Szybka bramka dla APOEL&#39;u i niestety awans cypryjczyków po wygranej 2-3 do zera
- Długo bez bramek, końcówka szaleńczy atak APOEL&#39;u i kontra Wisły rozwiewająca nadzieje gospodarzy
- Bramka dla Wisły w pierwszej połowie, w drugiej zabraknie wiary Cyrpyjczykom i zwycięstwo Wisły klikubramkowe

Szanse na awans: 66 %
Szanse na zwycięstwo Wisły 66 %
Dlatego polecam nie marudzenie i nie narzekanie jacy oni słabi bo tak naprawdę te Cypry za dużo nie pokazały w 1 meczu
4,9 kurs bardzo konkretny (Pinnacle) ja poczekam na ruch kursów u mojego buka - bet365
Wszystko ładne tylko mi nijak nie widzi sę tutaj szóste kolejne zwycięstwo Wisły w eliminacjach do Ligi Mistrzów.Według mnie APOEL szybko wyjdzie na prowadzenie a Wisła w drugiej połowie zdobędzie bramke na miarę awansu.Coś czuje szczęśliwą przegrana Wisły 2-1

al_capone 29K

al_capone

Gangster
&lt;table align=&quot;center&quot; border=&quot;0&quot; cellpadding=&quot;0&quot; cellspacing=&quot;0&quot; width=&quot;600&quot;&gt;&lt;tbody&gt;&lt;tr&gt;&lt;td&gt;&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt; &lt;tr&gt; &lt;td&gt;&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt; &lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt; &lt;table align=&quot;center&quot; border=&quot;0&quot; cellpadding=&quot;0&quot; cellspacing=&quot;0&quot; width=&quot;600&quot;&gt; &lt;tbody&gt;&lt;tr&gt;&lt;td bgcolor=&quot;#ffffff&quot;&gt;
&lt;table align=&quot;center&quot; border=&quot;0&quot; cellpadding=&quot;0&quot; cellspacing=&quot;0&quot;&gt; &lt;tbody&gt;&lt;tr&gt; &lt;td style=&quot;padding:10px; font-size:14px;&quot; valign=&quot;top&quot;&gt;
&lt;center&gt; Zarejestruj się i odbierz bonus powitalny 100 zł &lt;/center&gt; &lt;center&gt;Jako nowy gracz Expekt możesz odebrać wspaniały bonus powitalny 100% aż do 100 zł! &lt;/center&gt;
To proste! Tylko trzy kroki dzielą Cię od 100 zł bonusa

1) Zarejestruj się
2) Wpłać depozyt
3) Zgarnij swój Bonus 100 zł już teraz !

PAMIĘTAJ, ABY ZAREJESTROWAĆ SIĘ Z TEGO LINKA , W CELU SKORZYSTANIA Z UNIKALNEJ OFERTY

POWODZENIA!

&lt;center&gt; Mecz dnia &lt;/center&gt; &lt;table style=&quot;font:Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:12px&quot; align=&quot;center&quot; border=&quot;0&quot; width=&quot;380&quot;&gt; &lt;tbody&gt;&lt;tr&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#F3F3F3&quot; width=&quot;33%&quot;&gt;APOEL&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#F3F3F3&quot; width=&quot;33%&quot;&gt;vs&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#F3F3F3&quot; width=&quot;33%&quot;&gt;Wisła&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt; &lt;tr&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#EAEAEA&quot; width=&quot;33%&quot;&gt;1&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#EAEAEA&quot;&gt;x&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#EAEAEA&quot;&gt;2&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt; &lt;tr&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#DDDDDD&quot; width=&quot;33%&quot;&gt;2.00&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#DDDDDD&quot;&gt;3.30&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#DDDDDD&quot;&gt;3.45&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt; &lt;tr&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#FF9900&quot; width=&quot;33%&quot;&gt;Wygraj 200 zł&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#FF9900&quot;&gt;Wygraj 330 zł&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#FF9900&quot;&gt;Wygraj 345 zł&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt; &lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;
Przykład: Postaw 100zł na wynik 3:1 w meczu APOEL-Wisła i wygraj 1800 zł​
&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; valign=&quot;top&quot; width=&quot;210&quot;&gt;
&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt; &lt;tr&gt; &lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;
&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt; &lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt; &lt;table align=&quot;center&quot; border=&quot;0&quot; cellpadding=&quot;0&quot; cellspacing=&quot;0&quot; width=&quot;600&quot;&gt;&lt;tbody&gt;&lt;tr&gt;&lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#ff8f00&quot; height=&quot;20&quot; valign=&quot;middle&quot; width=&quot;540&quot;&gt;
&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Cieszę się ,że po przypadkowej kontrze Wiśle udalo się zdobyć gola
Śmiechu warte. Może gol też w ogóle był przypadkowy ??
Robicie z tego APOELu nie wiadomo jak świetną drużynę. OK - są dobrzy, ale skazywanie Wisły na porażkę po zwycięstwie u siebie bez straty bramki jest delikatnie mówiąc śmieszne.

zonovsky 54

zonovsky

Użytkownik
Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że nasze drużyny przynoszą nam wstyd na arenie międzynarodowej. Polska piłka stoi na o wiele niższym poziomie niż zachodnie ligi (to temat na zupełnie inny rozdział).
Tak jak napisał dawczan - nie róbmy z APOELU piłkarskich wirtuozów. Mimo ich dominacji w pierwszym meczu według mnie nie są lepszym zespołem od krakowskiej Wisły.
Gdzieś tam słyszałem wypowiedź Maskanta, który mówił, że Wisła nie będzie się bronić. Niby nastawiają się na ofensywę, na strzelenie chociaż jednej bramki. Jakby na to nie patrzeć jest to irracjonalne. Myślę, że de facto zagrają bardzo defensywnie. Może nie ustawią muru przed swoją bramką, ale pojadą do Nikozji z nastawieniem na grę z kontry.
Cypryjskie upały? Sorry, ale dzisiejsi piłkarze są naprawdę dobrze przystosowani fizycznie do gry w różnorodnych warunkach. Nie straszna im żadna pogoda.
Wisła nieźle zaprezentowała się w pierwszym meczu. Ja również nie wierzę w ich wyjazdową wygraną, ale jak najbardziej stać ich na remis. Coś czuję, że w końcu zobaczymy polską drużynę w jakże elitarnej rozgrywce, którą jest Liga Mistrzów.
Remis 3.55 - 3/10 Pinnacle
Wisła To Qualify 1.53 - 5/10 Unibet

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
jakies info o kontuzjach? Skłaniam się do gry na APOEL (zaklad bez remisu)
Esteban Solari i Aldo Adorno
=====================
Ten mecz zaczyna się chyba o 21:45 czasu Cypryjskiego, więc jaka pogoda?
Z wilgotnością może już być gorzej, po 3 dniach pobytu jednak nie powinno być tak źle.
Sam nieraz jeździłem w zupełnie inne klimatyczne miejsca, no i trzeba przyznać że ten jeden czy dwa dni organizm może różnie reagować, z mniejszym lub większym nasileniem (osłabienie, słaba wydolność, problemy z oddychaniem itd)
Kwestia przystosowania to 2-3 dni, chyba że choróbsko złapie.
Na razie wszyscy są zdrowi więc gitara gra.Jeśli nie przegrają meczu w głowach, no to gramy dalej.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Cypryjskie upały? Sorry, ale dzisiejsi piłkarze są naprawdę dobrze przystosowani fizycznie do gry w różnorodnych warunkach. Nie straszna im żadna pogoda.
Tu akurat trzeba przyznać, że nie gra się łatwo w takim żarze jak Cypr, a jest tam teraz środek lata i upałów. Na pewno ciężej niż w PL. Ale z 2 strony nie można się tłumaczyć upałem. Mają grać osiągnąć dobry wynik i awansować ;)
Popularne jest teraz stwierdzenie jak nie teraz to nigdy i szczerze mówiąc dużo w tym prawdy...

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Trochę osobiście dziwi mnie argument upałów , ilu piłkarzy Wisły urodziło się/wychowało/grało wiele lat w krajach o podobnym kllimacie czy cieplejszym od Cypru ??
Chavez , Melikson , Bunoza , Nunez , Diaz , Genkow , Jovanowić , Iliew , Biton
Jak dla mnie kursy na Wisłę nieco value.
Za Maaskanta lepiej to wygląda , lepszy work ethic i mimo rotacji jednak jest zgranie.
W 2005 roku straszny był entuzjam przed meczem w Atenach
Ten wypominany Panathinaikos też robi swoje , wtedy też księgowano awans mimo wyniku 3-1 bodajże w Krakowie.
Teraz nawet przysłowiowy farfrocel dla APOELU w końcówce powoduje dogrywkę.
Wiśle potrzebna jest bramka do przerwy i granie ostrożnie na tyłach. Jeden głupi błąd i po zawodach

mcben 12

mcben

Użytkownik
to co czytam w prasie i internecie na temat tego meczu to aż mi się wstyd robi, że żyję w tak dużym państwie, którego mistrz najpopularniejszego sportu w kraju jest skazywany na pożarcie przez &#39;giganta&#39; z Cypru. wstyd mi też za naszą mentalność. jeżeli nie ma wiary w sukces to się go nie osiągnie. słabo mi też było jak patrzylem na postawę wiślaków zaraz po strzeleniu bramki w pierwszym meczu. nagle przestali grać i nie potrafili wymienić nawet 2 podań. obraz nędzy i rozpaczy. po co próbować strzelić drugą bramkę grając na własnym stadionie, jak można liczyć na fart i wywalać piłkę na oślep przy &#39;upragnionym&#39; 1:0. chcę wierzyć, że krakowianie nie zrobią tego samego błędu co lech rok temu z bragą. recepta na sukces jest prosta - strzelić bramkę za wszelką cenę. jeżli chodzi o potencjał piłkarski to myślę, że niczego nie musimy się wstydzić. na naszą jedną bramkę cypryjczycy muszą strzelić 3. boję się jednak, że brak nam tylko woli i mentalności zwyciescy. jak juz usłyszymy liga mistrzów to nogi z waty i sranie pod siebie na dzwięk nazwy klubu z cypru.
jednak wisła ma walczaków w składzie, brawo tu dla kapitana, że wziął sprawy w swoje ręce i załadował piękną bramkę w krakowie.
jestem niepoprawnym romantykiem i cały czas wierzę w wisłe wiec gram na awans

Wisła awans - 1,55

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
@McBen
Może nie brak wiary w zwycięstwo , ale doświadczenie z przed 6 lat i jednak więcej racjonalnych argumentów przemawia za spokojnym podejściem do meczu.
W Grecji tez miało być łatwo , a przynajmniej Wisła miała wywieść awans.
że krakowianie nie zrobią tego samego błędu co lech rok temu z bragą.
Maaskant to nie Bakero.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom