>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

IV Runda el. LM: APOEL Nikozja - Wisła Kraków 23.08.2011 (rewanż)

Status
Zamknięty.
K 1,2K

kukla

Forum VIP
Nie zamierzam nikomu nic wypominać... Nie wypowiadałem się w tym temacie przed meczem ale robiłem to gdzie indziej.
Chciałbym podkreślić jedno. APOEL totalnie dominował nad Wisłą Kraków.
Gdyby musieli wygrać ten mecz 5-0 to tyle by wygrali. Gdyby 2-0 ich nie satysfakcjonowało to nie zaczęliby grać w dziada. Jak na treningu... jak z drużyną juniorów.
Wisła zawdzięcza &quot;swoje parę minut&quot; tylko wielkiemu szczęściu. Gdyby wczorajszy mecz zakończył sie wynikiem 2-1 (to na prawdę wydawało się nierealne, nawet w 85 minucie) byłby to jeden z mniej sprawiedliwych awansów do LM w ostatnich latach.
Szkoda mi kibiców Wisły... szkoda mi tego, że nie zobaczę LM na żywo w Polsce ale... ale ani Wisła, ani żaden inny Polski klub na to nie zasługują.
Nie zmieni tego fanatyczne podejście wielu kibiców, którzy przed meczem byli niemal pewnie awansu. Trzeba było spokojnie czekać na rozwój wypadków. Trzeba było myśleć o LE. Teraz macie kwaśne miny bo nadzieje znów były przesadnie rozdmuchane.

Szkoda.
Może za rok?

misha12 72

misha12

Użytkownik
Analizując ten mecz na chłodno, dochodzę do wniosku, że jest chyba więcej plusów odpadnięcia z LM niż awansu do niej. Fakt wisła mogła nastukać punkty do rankingu UEFA, przyszły mistrz Polski mógłby mieć jeszcze łatwiejszą drogę do LM ( na Śląsk i Legię nie ma zbytnio co liczyć, że uciułają jeszcze jakieś pkt)
Odpadli z LM, ale awansowali do LE.
Patrząc na obraz gry we wczorajszym meczu wiśle Kraków po prostu nie należała się liga mistrzów, mi jako kibicowi polskiej piłki niekoniecznie wisły( wybrałem drugą stronę błoń- jak widać słusznie) byłoby wstyd gdyby drużyna grająca tak słaby futbol reprezentowała mój naród na arenie międzynarodowej.
Przeciwnik nie okazał się byle pierwszą lepszą drużyną z łapanki, przez pełne 90 minut robił z Wisłą co chciał tzw dominacja absolutna.
Należy jedynie zwrócić uwagę ile jeszcze brakuje nam do poziomu takiego Cypru...

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
W lidze mistrzów na tym etapie rozgrywek nie ma słabych drużyn. Trzeba zagrać zawsze wszystkie mecze na wysokim poziomie. Niestety, Wisła wczoraj zagrała katastrofalnie.
Myślę, że oni po prostu zlekceważyli przeciwnika, chyba typowe dla polskich drużyn. Tak jak Los.Blancos napisał, po losowaniu euforia. Gramy ze słabym przeciwnikiem. Prezes Basałaj już &quot;dzielił skórę na niedźwiedziu&quot; i wywiadach obliczał, ile to Wisła zarobi na LM, że w końcu wybudują prawdziwą szkółkę piłkarską. Nic dziwnego, że się zemściło.
Gratulacje dla Apoelu.
Wiśle życzę udanych występów w LE. Niech trafią na &quot;grupę śmierci&quot;.
Ja jestem jednak zdania , że Wisła nei zniosła presji i ten mecz przegrali w szatni. 15 lat jednak ciążyło i to mogło zadecydować. APOEL w tej LM już grał więc wiedzą jak to jest.

Co prawda w składzie Wisły mało Polaków ale wszyscy dobrze znają i znali historie i ta presja odbiła się nei wszystkich. Lech odblokował nam LE , teraz odczarować trzeba LM , ale już nei w tym roku ????

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Dawno nie było mi tak smutno,jak wczoraj po końcowym gwizdku,dobrze,że byłem znieczulony kilkoma piwami,ale powiem Wam,że byłem dziwnie pewien,że nie uda nam się przetrwać tych ostatnich 10 minut,mimo,że zawsze wierzę w Wisłę do samego końca,ale zaobserwowałem wiele podobieństw do meczu z Panatą,stąd pojawiły się u mnie obawy,jak póżniej się okazało uzasadnione,zauważyliście identyczne zależności jak z przed 6 lat??Apoel prowadzi,mają awans,wtedy piłkę w okolicach 75 minuty dostaje kapitan,wtedy Sobol,wczoraj Wilku(Paradox - przejął opaskę od Sobola)strzela bramkę,wszyscy się cieszą,ale zapominają,że grają w fanatycznym kraju,gdzie walczy się do ostatnich minut,gdzie nie ma odpuszczania,znów 3,4 minuty do bram LM jak wtedy,klątwa.....ale nie jest źle,mamy LE,stadion zostanie ukonczony,za rok w przypadku obronienia tytulu nie będzie spekulacji,gdzie w razie czego rozegrać mecze,będzie 35 000 fanatyków,na których zawsze można liczyć,idziemy dalej,nie ma się co załamywać,chociaż okoliczności odpadnięcia znów nie dają spokojnie spać,to przez kilka minut....

No ciezko to zniesc , ale mam inne zdanie albo raczej spojrzenie ma mecz.

MEcz z Panata i Apoelem dwa inne spotkania calkowicie. Trudno pamietac kazdy szczegol ale wtedy bodaj w pierwszych 15-20 minutach Zienczuk mial 2 setki. Mielismy sytuacje i nie bojmy sie tego mowic powinnismy w LM grac bo sedzia nas oszukal, reki przy golu Penksy nie bylo.

Natomiast wczoraj Apoel kontrolowal gre przez ok. 70 minut ( dobrej, niezlej gry bylo przed golem ookolo 10 -15 minut ). Bardzo wyraznie dobra zmiane dal Iliev i wtedy rodzi sie pytanie czy taki ograny zawodnik nie powinien grac od poczatku. Dziwne jest ( Boniek podkreslil dzis podobnie ) , że przez pierwsze 20 minut moze nie bylo dobrze , ale nie pozwolili Apoelowi niemal na nic, potem czar prysł. Nie wierze , ze po 20 minutach odcieło prąd bo w drugiej jakos prąd powrócił.

Inny aspekt to czysto piłkarski, widac faze rozwoju 10 a nawet 5 lat temu wielu jechalo tam na emeryture dzis taki Apoel gra drugi raz w LM.
Pocieszajce jest , ze wczoraj Cypryjczycy grali skladem opartym o ten wlasnie awans a Wisla dopiero jest budowana, nie oszukujmy sie to bylby mega sukces w rok zrobic taka ekipe zdolna awansowac, juz mistrz bo takim blamazu byl sukcesem , 5 zwyciestw w EL. Lm tez jest dobrym prognostykiem.
Jednak wiecej jakosci mniej indywidualnych poczynan i bedzie lepiej.

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Już wszystko napisałem,ale powiem Wam tak,bo nie zauważacie niektórzy kilku aspektów i tego,że mecz wyglądał jak wyglądał,bo taka była taktyka,według mnie UJOWA ! Jak dla mnie trzeba było się otworzyć i można teraz płakać nad rozlanym mlekiem,ale Robert,którego bardzo cenię,trochę mnie zawiódł,nie można murować 1:0 z Krakowa na tak ciężkim ze względu na kilka aspektów terenie jak Cypr,widzieliście 10 minut po utracie bramki na 2:0?? dało się?? dało? pewnie,ze dało ! Bo powiem Wam jedno,Apoel jest swietny w ofensywie i właśnie tam sprawdza się mieszanka Brazylijsko - Portugalska,ale obrona jak i obecnie u nas w Wiśle to już niezbyt mocny punkt,szkoda,że nie wzięliśmy Baszcza,że nie dogadali się ponownie,na pewno byłby mocniejszym punktem niż Lamey bez formy,szkoda,że nie wydalismy tych niecałych 2 mln euro na Grześka Sandomierskiego...nie dało się? Dało dało....mielibysmy zmiennika dla Sergieja,lub po prostu zmienialiby się,mecze będziemy grać na 3 frontach,potrzebny jest szeroki skład,no ale to tylko gdybanie,nie żałuję braku awansu do LM,żałuje stylu w jakim odpadliśmy,można było przegrać 5:3,ale po otwartej walce,jak da mnie taka taktyka opłaciła by się bardziej,bo jak już napisał wyżej Kukla,śmiejący się troszkę z moich postów,które pisałem w dzień meczu w HP &quot;Nawet w 85 minucie było widać,że nie awansujemy&quot; Szkoda....czekamy na LE,tam nie bedzie czego bronić;) Cisnąć,cisnąć i jeszcze raz cisnąć !

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom