>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Irlandia - 2025 (Pierwsza Liga/Dywizja 1 + Puchary)

plaski 157K

plaski

Użytkownik
W takim razie chyba sam sobie odpowiedziałeś. Dodaj do tego jeszcze ze Shels walczą o puchary i jest odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Psychosocial 2M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Propozycje:

Shelbourne-Sligo Rovers TYP 1 kurs 1,47 4/10 g.20.45 3:1 WIN

PS: Sorry Zwierzu ale dopiero teraz odczytałem Twoje wiadomości. Muszelki z dobrą formą idą na wicelidera i wicemistrza Irlandii. Sligo się musi jeszcze grubo pilnować przed barażami ale w następnęj kolejce gra z Cork więc to najłatwiejszy rywal ze stawki bo w ostatniej czeka go zaoranie przez mistrzowski Shamrock.

Ostatnia kolejka w 2 lidze:

Athlone-Longford TYP over 1,5 gola Longford kurs 2,11 5/10 g.20.45 1:2 WIN

Athlone-Longford TYP 2 kurs 2,60 4/10 g.20.45 1:2 WIN

Athlone-Longford TYP BTS/2 kurs 3,80 2/10 g.20.45 1:2 WIN

PS: Ostatni w tabeli Athlone powinien przegrać z będącym w super formie gośćmi (ostatnie 4 mecze to bilans 4-0-0 10:4). Kurs ok. 2,60 na Longford spowodowany jest chyba tym że Ci nie mają już szans na baraże. No i co z tego?

Wexford-Limerick TYP BTS kurs 1,58
5/10 g.20.45 0:2 BOX

PS: Mecz decydujący o barażach. Wexford musi atakować i nadzieje się na kontrę.

Cobh Ramblers-Dundalk TYP BTS kurs 1,50
5/10 g.20.45 1:2 WIN

PS: Rotacyjni, rezerwowi postarają się przynajmniej po jednym golu z obu stron.

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6744
Psychosocial 2M

Psychosocial

Członek Załogi
Zaczynamy baraże które chyba są jedne z najcięższych z wszystkich lig które znam. Spotyka się zespół 5 z 2 i 4 z 3. Na tym etapie jest mecz i rewanż. Zwycięzcy na szczęście spotykają się już tylko w jednym meczu na neutralnym stadionie. A na wygranego czeka już również na neutralnym obiekcie w jednym spotkaniu przedostatni zespół z 1 ligi.

W pierwszych spotkaniach tych piątkowych ja widzę to tak:

ticket-569525110020174127.png

Limerick to 5 zespół a Cobh 2. Analogicznie Studenci byli 4 a Mewy z Bray 3. jak widzicie stawka co najmniej lekko umiarkowana bo są jeszcze rewanże.

Chętnie odpiszę na pytania.

Pzdr/Psycho.

Otrzymane punkty reputacji: +2695
M 2,3K

majki092

Użytkownik
Zaczynamy baraże które chyba są jedne z najcięższych z wszystkich lig które znam. Spotyka się zespół 5 z 2 i 4 z 3. Na tym etapie jest mecz i rewanż. Zwycięzcy na szczęście spotykają się już tylko w jednym meczu na neutralnym stadionie. A na wygranego czeka już również na neutralnym obiekcie w jednym spotkaniu przedostatni zespół z 1 ligi.

W pierwszych spotkaniach tych piątkowych ja widzę to tak:

Pokaż załącznik 58424

Limerick to 5 zespół a Cobh 2. Analogicznie Studenci byli 4 a Mewy z Bray 3. jak widzicie stawka co najmniej lekko umiarkowana bo są jeszcze rewanże.

Chętnie odpiszę na pytania.

Pzdr/Psycho.
Na cobh + 1,5 gola wzrosła stawka na 2,02(na wygrana pewnie tez..).Masz jakąś myśl co mogło spowodować taki wzrost kursu? Wiadomo ze jest to liga pol amatorska i czesto wyniki to loteria ale zawsze jest jakis powód...

Otrzymane punkty reputacji: +637
Psychosocial 2M

Psychosocial

Członek Załogi
Sligo Rovers-Cork City TYP 1 kurs 1,55 6/10 g.20.45 1:1 BOX

PS: Dla Sligo to chyba mecz sezonu w walce o utrzymanie w lidze. Co do rezultatu są 3 przesłanki:

1. W ostatniej kolejce Sligo jedzie do mistrza Shamrock..
2. W następnej kolejce bezpośredni rywale Sligo spotykają się razem (Waterford-Galway)
3. Cork gra w finale Pucharu Irlandii z Shamrock 9 listopada. To najwazniejsze wydarzenie dla nich od lat. Dziś i za tydzień z Derry będą na bank rotować.

"John Russell określił sobotni mecz z Cork City jako „największy mecz od lat” na Showgrounds, gdyż Bit O'Red podejmie u siebie Rebels w naszym ostatnim meczu domowym w tym sezonie.
Rovers mają tyle samo punktów, co Galway United i Waterford. Sligo i Blues mają jeszcze dwa mecze do rozegrania, a Tribesmen mają trzy. Galway zmierzy się u siebie z Droghedą w piątek wieczorem, a Waterford w tym samym czasie zmierzy się z St Pat's, 24 godziny przed meczem Rovers z Cork w Sligo.
Następnie 29 października, trzy dni przed zakończeniem sezonu, United zmierzy się z Shamrock Rovers w Tallaght. Rovers uda się do Tallaght, a Waterford i Galway zmierzą się w tym samym czasie w RSC.
Stawka w tym sezonie nigdy nie była wyższa, a Rovers mogą znacząco zwiększyć swoją przewagę, wygrywając z drużyną Gera Nasha w sobotni wieczór, początek o 19:45.
W wiadomościach drużynowych, John Mahon powraca po tym, jak w zeszłym tygodniu opuścił mecz z Shels w Tolka z powodu kontuzji stopy. Skrzydłowy Ryan O'Kane nie mógł wystąpić w tym meczu z powodu warunków wypożyczenia, ale w ten weekend wraca do gry.
W piątkowe popołudnie zarówno Sean Stewart, jak i Cian Kavanagh będą musieli przejść testy sprawnościowe po tym, jak obaj w zeszłym tygodniu w Dublinie musieli wycofać się z gry z powodu urazów.
W rozmowie z portalem sligorovers.com przed wizytą finalistów Pucharu FAI, menedżer Russell powiedział, że jego zawodnicy traktują ten mecz jak każdy inny, pomimo rangi wydarzenia. Wie, jak ważny jest dobry wynik w finałowy wieczór pod światłami Showgrounds i jak duży, hałaśliwy tłum może mu w tym pomóc.
Trenujemy co tydzień z myślą o wygraniu meczu w nadchodzący weekend, bez względu na to, czy gramy u siebie czy na wyjeździe, z drużyną z czołówki tabeli, czy z tą z dołu tabeli.
Staramy się wygrać mecz i w tę sobotę nic się nie zmieni.
Chcemy wygrać każdy mecz, zwłaszcza u siebie. Jedną z rzeczy, które zauważyłem w ciągu ostatnich miesięcy, jest to, że z ekscytacją gramy w każdym tygodniu, zwłaszcza przed własną publicznością i mając wszystkich wokół siebie. Można to nazwać banałem, ale szczerze mówiąc, nasi kibice odegrali ogromną rolę we wszystkich naszych występach w tym roku.
Podążali za nami w tak dużej liczbie od Tralee do Galway i od Derry do Dalymount. Rovers zawsze mieli dobrą frekwencję na wyjazdach, ale w tym sezonie naprawdę to zauważyliśmy. Jeszcze raz prosimy wszystkich naszych kibiców, aby przyszli na Showgrounds i wspierali naszych chłopaków od samego początku w sobotni wieczór. To najważniejszy mecz, w jakim klub brał udział od lat.
Chcemy i potrzebujemy hałasu, który pomoże nam osiągnąć pełnię naszych możliwości.
Cork wyruszy na północny zachód, mając przed sobą pierwszy od 2018 roku finał Pucharu FAI. Spadek z ligi jest już pewny, ale Russell nie spodziewa się, że będzie to łatwe.
Nie zamierzają wcale składać broni” – kontynuuje.
Czeka ich finał pucharu, najważniejszy mecz sezonu. Każdy z ich zawodników będzie chciał zagrać na Aviva i spodziewam się, że przyjadą do Sligo w pełni sił. Nie ma wielu okazji, żeby zagrać w finale pucharu, więc wszyscy będą chcieli zaimponować Gerowi (Nashowi) i jego sztabowi.
Mówiłem to już jakiś czas temu, ale walka między nami, Waterford i Galway będzie się toczyć do samego końca. W tym sezonie nie liczyliśmy na wyniki innych drużyn i ta runda meczów nie będzie inna. Jak zawsze będziemy grać o zwycięstwo i chcemy być w jak najlepszej pozycji przed meczem z Shamrock Rovers."

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1326
Psychosocial 2M

Psychosocial

Członek Załogi
Cobh Ramblers-Treaty Limerick TYP -1,5 handi Cobh kurs 2,95 5/10 g.20.45 1:0 BOX

PS: Gospodarze przed sezonem uważani byli za głównego faworyta do awansu (patrz pierwszy post). Wydali sporo kasy na wzmocnienia. W ostatnich kilku kolejkach wiedząc że nie dogonią Dundalk odpuścili i dali grać rezerwowym zawodnikom dając odpocząć tym lepszym przez zbliżającymi się barażami. Jak widać za bardzo dali bo w pierwszym spotkaniu Limerick wygrał 1:0. Obejrzałem celowo całe spotkanie. Przez cały mecz wiał silny wiatr, sytuacje podbramkowe po równo z tym że Cobh miał poprzeczkę a Treaty gola. Dla usprawiedliwienia mogę napisać że Ramblers w lidze również przegrał z Treaty za to u siebie rozjechał ich 3:0 i na podobny wynik liczę dzisiaj..

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3110
Psychosocial 2M

Psychosocial

Członek Załogi
Bray-Waterford TYP 2 kus 2,10 5/10 g.20.45 1:2 WIN

PS: Przedostatni mecz w sezonie rozgrywany na neutralnym stadionie Shelbourne w Dublinie. Po tym spotkaniu zostanie tylko niedzielny finał Pucharu Irlandii Shamrock-Cork gdzie Ci pierwsi będą bitym faworytem. Powoli reasumując sezon Division One uważam że największą niespodzianką było odpadnięcie Cobh już w pierwszej fazie baraży z Limerick. Drugą i to chyba jeszcze większą byłoby zwycięstwo Bray nad Waterford. Chociaż jeden z większych portali irlandzkich zajmujący się tematyką piłkarską stawia dziś na Mewy i typuje dokładny wynik 2:1 dla nich to ja uważam coś wręcz odwrotnego. Dla mnie osobiście różnica poziomów miedzy tymi dwoma klasami rozgrywkowymi jest naprawdę spora. Rok temu doświadczył to właśnie ten sam Bray który gładko i elegancko przegrał z Droghedą 1:3. Widzimy więc że piłkarze z Carlisle Grounds powalczą o Premier Division drugi raz z rzędu. Ale czy to im w czymś pomoże? Ich ostatnie trzy spotkania ligowe i wszystkie w 2023 roku wygrali The Blues.
Stawiam na mocniejszą kadrowo i bardziej doświadczony zespół jakim jest Waterford. Dla ostrożniejszych jeżeli ktoś ma w swojej ofercie awans The Blues.

Bray:

"Bray drugi rok z rzędu będzie rywalizować w barażach o awans i utrzymanie.
Po zwycięstwach UCD i Treaty United w pierwszej lidze, Wanderers zmierzą się w decydującym meczu na Tolka Park w piątek z czołową drużyną Waterford.
Klub z Wicklow nie wystąpił w Premier Division od sezonu 2018.
„Zawodnicy zasługują na całą chwałę” – uważał trener pierwszej drużyny Paul Heffernan.
„Byli świetni przez cały sezon. Ale w trzech meczach play-off naprawdę pokazali nie tylko swoją jakość, ale także to, jak bardzo są głodni i zdesperowani, żeby pomóc klubowi awansować”.
Podkreślił: „Wiemy, że musimy zagrać na jeszcze wyższym poziomie, aby spróbować pokonać Waterford”.
Mając na uwadze najlepszą frekwencję na stadionie Carlisle Grounds od 14 lat, Heffernan ma nadzieję, że kibice przyjadą licznie do Dublina, aby wesprzeć drużynę Wanderers.
Wsparcie odegra ogromną rolę w Tolka Park w piątkowy wieczór, tak jak miało to miejsce w ciągu ostatnich kilku tygodni. Potrzebujemy, żeby wnieśli energię, hałas i dali tym zawodnikom wsparcie, na jakie zasługują, po raz ostatni w tym sezonie.
Billy O'Neill, reprezentant Irlandii do lat 17, jest dostępny po zawieszeniu.
Pomocnik Jamie Ryan nadal nie zagra z powodu urazu barku."

Waterford:

"Blues Matta Lawlora udadzą się w piątek do Tolka Park, gdzie zmierzą się z Bray Wanderers w ramach tegorocznego barażu o awans/spadek w rozgrywkach SSE Airtricity Men's Premier Division.
Pomimo zdobycia punktu w meczu u siebie z Galway United w ostatnim meczu ligowym sezonu, który odbył się w ostatnią sobotę, wyniki innych meczów potwierdziły, że The Blues zmierzą się w piątek ze zwycięzcą baraży o awans do pierwszej ligi. W zeszłą niedzielę Bray pokonało Treaty United na stadionie Athlone Town 1-0 w finale baraży o awans do pierwszej ligi.
Waterford ostatni raz grał w finale baraży o awans/spadek dwa lata temu, kiedy to bramki Conora Parsonsa i Ronana Coughlana zapewniły The Blues powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej w irlandzkiej piłce nożnej w wygranym 2-1 po dogrywce meczu z Cork City FC na Tallaght Stadium.
„W tym tygodniu ciężko pracowaliśmy, kolejny tydzień treningów był udany. Jesteśmy zadowoleni z tego, jak trenowaliśmy w tym tygodniu – nie jesteśmy zadowoleni z tego, że jesteśmy w tym tygodniu, bo ostatecznie oznacza to, że sezon doprowadził nas do tego punktu – ale nastrój był dobry.
Uświadomiliśmy chłopakom, że Bray to dobra drużyna. Oglądaliśmy mecz z Treaty. Niektórzy z naszych chłopaków grali z takimi zawodnikami jak Killian Cantwell i Harvey Warren, a także Sean Brennan, który był w Shamrock Rovers z Conanem [Noonanem]. Mają tam dobrą bazę wiedzy o zawodnikach, więc na żadnym etapie nie będziemy popadać w samozadowolenie. O naszej grze zdecyduje dzień później, ale nie ma mowy o samozadowoleniu w naszych przygotowaniach.
Czasami znów będziemy potrzebować kibiców, żeby nas ponieśli. To finał, więc obie strony będą bardzo zdenerwowane. Chłopaki stoczyli bezpośrednią strzelaninę przeciwko Galway, więc byliśmy na to przygotowani, podobnie jak Bray, który awansował przez eliminację do First Division. Kibice będą dla nas ogromnym wsparciem i miejmy nadzieję, że będą też w dobrych nastrojach.
Wszyscy wiemy, jak wiele to znaczy dla klubu – kibiców, zawodników – jak ważny jest to mecz. Treningi w tym tygodniu przebiegają naprawdę dobrze i jesteśmy gotowi i skoncentrowani, aby wykonać zadanie w piątek.
Jestem pewien, że kibice przyjadą tłumnie, tak jak robili to przez cały sezon. Byli wspaniali i momentami naprawdę nas napędzali, i mam nadzieję, że w ten piątek będzie podobnie."

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6963
Psychosocial 2M

Psychosocial

Członek Załogi
Shamrock-Cork TYP 1 2:0 WIN
U.De Chile-Limache TYP 1 4:3 WIN

AKO ok, 2,00 7/10
g.16.00 i 21.30 WIN

PS: Chyba nigdy nie grałem dubla taką stawką ale dzisiaj jest powód. Dzisiaj zakończenie sezonu w Irlandii i ostatni mecz w tym sezonie. Finał Pucharu Irlandii rozgrywany na stadionie Aviva Stadium. Do wczoraj wykupiono..35 tysięcy biletów! Tak jak pisałem w poprzednim poście jedynym i słusznym faworytem jest Shamrock. Czy będzie sensacja? To się okaże przed 18.

"SHAMROCK ROVERS:

Nowi mistrzowie przystąpią do meczu z nadzieją na zdobycie pierwszego dubletu od 1987 roku, ale są ostrożni, biorąc pod uwagę ich formę i podróże. Po tym, jak we wrześniu skutecznie wywalczyli mistrzostwo, musieli ponieść trzy porażki z rzędu, zanim udało im się zdobyć swój 22. tytuł. Napięty harmonogram w Conference League nie ułatwiał im zadania. Wrócą z Aten po stracie wyrównującego gola w ostatniej minucie w czwartek. Kapitan, Pico Lopes, rozmawiał z mediami przed meczem: „Myślę, że to jest piękno pucharu: każdy może pokonać każdego. „Dotarcie do finału to ogromne osiągnięcie i wszyscy jesteśmy teraz zmotywowani, aby uwieńczyć to wszystko podniesieniem trofeum. Naprawdę chcę zdobyć ten puchar. „Cork stawał się coraz silniejszy w miarę trwania sezonu i niestety zabrakło mu czasu, przez co spadł z ligi. To naprawdę dobra grupa, mają naprawdę dobrych młodych i doświadczonych zawodników, takich jak Seani Maguire i Ruairí Keating, który właśnie wrócił. „Widzą to jako szansę na zdobycie kilku trofeów i awans do europejskich pucharów. Wiem, że gdybym był w ich szatni, byłbym bardzo głodny i bardzo chętny, żeby spróbować to osiągnąć”. Oczekuje się, że Josh Honohan i Rory Gaffney będą w składzie po czwartkowym odpoczynku, ponieważ duet nie poleci do Grecji na ten mecz.

CORK CITY

Zdegradowany Cork City będzie chciał uratować coś z rozgrywek, kiedy w niedzielę zmierzy się z Shamrock Rovers w finale. Ich ostatnia nadzieja na uniknięcie spadku przepadła 13 października po porażce u siebie z Shelbourne. Od tego czasu ich głównym celem jest umożliwienie powracającym zawodnikom gry w pozostałych meczach. W klubie panuje niepewność, ponieważ wielu z nich prawdopodobnie odejdzie. Ger Nash chciał zagrać na poziomie półfinału: „Myślę, że chcemy powtórzyć niektóre aspekty występu. Myślę, że chcemy poczuć tę synergię z kibicami. To był naprawdę ważny wieczór. „Nie dla mnie, jestem tu dopiero od kilku miesięcy, ale dla osób, które są związane z klubem od dłuższego czasu, znacznie dłużej niż ja – dla niektórych członków personelu, niektórych zawodników – było to tak samo dobre, jak przez długi czas w klubie. „Chcemy więc to wykorzystać i dać kibicom City, którzy mieli trudny sezon, powód do świętowania. Oczywiście, nasz bilans wyjazdowy jest taki, jaki jest w tym sezonie, ale chcemy dać im powód do radości i dumy. „Chcemy więc powtórzyć wiele aspektów tamtej gry”. Tacy zawodnicy jak Matthew Murray, Matthew Kiernan i Ruairi Keating mogą wystąpić z powodu długotrwałych kontuzji. Cathal O’Sullivan nadal nie zagra."

Co do drugiego meczu to polecam post:

Pzdr/Psycho i dziękuję wszystkim za wsparcie w postaci reputacji oraz za bycie razem w tym dziale. Do napisania w następnym sezonie!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3604
Do góry Bottom