IRLANDIA: Premier Division
20:30 Longford - Bray
20:45 Sligo Rovers - Finn Harps
IRLANDIA: Dywizja 1
19:30 Limerick - Waterford
Sligo Rovers-Finn Harps TYP BTS kurs 2,00 4/10 g.20.45
Sligo Rovers-Finn Harps TYP Harpie strzelą gola kurs 1,70 4/10 g.20.45
PS: Dzisiaj w roli zdecydowanego faworyta jest Sligo. Tak przynajmniej widzą to oddsmakerzy. Wygrali przecież niecały miesiąc temu z Cork i to w "Piekle Czarownic" ! Mało tego, dzisiaj do zespołu wraca ikona obrony Gavin Peers który dostał czerwona kartkę w meczu z Cyganami. 1,44-1,50 na przykład w bet365. Przypominam jednak że to jest to samo Sligo o którym pisałem w połowie lutego. Zbieranina uzdolnionej młodzieży U-21 i niżej z angielskich niższych lig ściągnięta przez Dave Robertsona. Pisałem wtedy również że to bardzo dobra inwestycja grać..przeciwko Bit O Red. I wyszło na moje. Sligo w swoich pierwszych 9 meczach nie wygrało żadnego spotkania ! Dopiero marcowe zwycięstwo z Longford spowodowało że w końcu odpalili i dziś mają się bardzo dobrze. Zmądrzał również manager który w ataku stawia coraz częściej na starego wyjadacza Raffaele Cretaro. Dalej jednak należy pamiętać że tą drużynę należy traktować jak..juniorów czy też u-23 czyli często mało rutyny i opanowania. Zatem grać na nich za już nawet 1,50..hmmm...wszystko zależy jak podejdą do tego meczu goście..czyli:
Harpie..do 8 lipca jakoś im szło a tu nagle bach ! 5 porażek z rzędu i zero strzelonego gola. W klubie nikt nie wie o co chodzi i łapią się za głowę. Skład ten sam od początku sezonu. I przecież te dwa zespoły grały sobie w lidze w moje urodziny czyli 3 czerwca i wtedy Harpie..gładko ograły Sligo 3:0. Długowłosy manager gości Ollie Horgan zapowiedział ofensywny styl więc powoli zbliżamy się do meritum i:
1. Jeżeli mam do wyboru grać po kursie 1,50 na Sligo, to wolę Harpie strzelą za 1,70. Kurs wiekszy a prawdopodobieństwo w tej pół-profesjonalnej lidze takie same. To samo tyczy się BTS-u.
2. Cały czas w bramce gospodarzy broni Michael Schlingermann. Cały czas to dla mnie marny bramkarz..a wystarczy mi tylko jeden wpuszczony przez niego gol.
3. Matematycznie...Finn Harps nie strzelił już od 5 kolejek gola. Przyznacie sami że prawdopodobieństwo że w końcu to uczyni jest coraz większe ?
4. I na koniec najlepsze wieści. Goście bez Damiena Mc Nulty. Ten lewy obrońca nie gra już od 3 kolejek bo dostał kontuzje z Wexford. Za to Sligo...pisałem na początku postu o starym wyjadaczu Raffaelu Cretaro. No to jest info że dzisiaj ma nie zagrać. Jest zawieszony. Mało tego, dzisiaj na pewno nie zagra Craig Rodden. A to przecież mózg pomocy i kapitan Sligo. Trenował parę lat temu w Carlisle i..Liverpoolu.
Reasumując kto chce niech gra na Sligo a ja postawiłem na BTS i goście strzelą gola. Pzdr/Psycho