1 kolejka niezbyt udana między innymi właśnie przez Polaków ale lecimy dalej...
USA - Rosyjski Komitet Olimpijski
1:3
Amerykanie rozegrali świetne spotkanie z Francuzami i na pewno dali sygnał rywalom "walczymy o Złoto", wygrali to spotkanie 3:0 - zbyt łatwo niż mogło by się wydawać. Dobrze zagrał cały zespół.
Rosja wygrała ciężki mecz z Argentyną ale taki można było się spodziewać, że będzie. Wygrali 3:1 ale
Argentyna nie jest chłopcem do bicia więc jest to cenna wygrana przed prawdziwą walką z topowymi drużynami w tej grupie. Całkiem przyzwoicie zagrali dwaj przyjmujący ale od atakującego Mikhailova można oczekiwać jeszcze więcej.
Kurs na Amerykanów jest strasznie niski nie do przyjęcia bo nawet jeśli są faworytem to nie aż takim by dawać na nich zaledwie 1,40...
Anderson vs Mikhailov mecz atakujących i oby ten mecz był na miarę IO.
Ja liczę na świetne widowisko, długie i jeśli mam wybrać mały kurs na zwycięstwo
USA a przynajmniej 2 sety Rosjan po dużo wyższym kursie to pobieram tę drugą opcję.
powyżej 3,5 seta 1,45
Rosja +1,5 seta 1,79
Polska -
Włochy 3:0 Brawo dla Naszych a Włosi daremni jednak
Polacy mocno rozczarowali porażką z Iranem 2:3 przede wszystkim nie kibiców a ich samych i można nawet brać pod uwagę to, że po 2óch meczach możemy mieć 2 porażki na koncie a raczej przed turniejem mało kto o takim scenariuszu myślał...
Leon i Kurek zagrali na dobrym poziomie ale widać było brak Kubiaka - Śliwka to jednak nie ten poziom i daleko mu do Naszego kapitana. Liczę mocno, że już jutro zagra jednak zobaczymy jak będzie i czy lekarze postawią Go na nogi.
Myślę, że P. Nowakowski jutro powinien wyjść w pierwszej 6 - jest najlepszym naszym blokującym a jutro będzie to bardzo ważne.
Jeśli chodzi o Włochów to co prawda wygrali mecz ale tylko 3:2 z Kanadą, jednak przegrywali już 0:2 więc można ich ganić ale również i chwalić, że wyciągnęli przegrany mecz i wygrali go.
Kurs na Naszych jest strasznie niski i nieopłacalny już lepiej dać 1 set Włochów po większym kursie. Ja jednak wierzę w Naszych ale uważam, że to będzie kolejny trudny i długi mecz.
Ogólnie Polacy z Włochami na wielkich imprezach przeważnie rozgrywają długie spotkania.
powyżej 179,5 1,73
Francja - Tunezja
3:0
Francuzi muszą być bardzo duże rozczarowanie porażką 0:3 z
USA ale tak naprawdę to początek turnieju i ta porażka niewiele może znaczyć - ten mecz po prostu trzeba wygrać jak najszybciej i jak najłatwiej.
Tunezja przegrała co prawda z Brazylią 0:3 ale 2 sety walczył a 3 to już był spektakl 1 drużyny.
Ja liczę w tym meczu na dużo lepszy spotkanie w wykonaniu Francuzów na linii blok-obrona i wykorzystywanie kontr. To będzie klucz do mojego typu. Myślę, że Francuzi będą chcieli sami sobie pokazać, że przyjechali tutaj walczyć o najwyższe cele.
Francja -130,5 1,76
Francja -23,5 2,32
zabrakło 2 małych punkcików
Japonia - Kanada
3:1
Mecz gdzie over wystawiony jest tak duży, że nawet 4 sety mogą nie wystarczyć ale co prawda jest to bardzo wyrównane spotkanie i każda drużyna może wygrać. Ja jednak liczę, że
Japonia u siebie pokaże to coś... Mają naprawdę bardzo dobrą drużynę ale z kolei Kanada pokazuje już od jakiegoś czasu, że potrafią grać. Nie zapominajmy, że ostatnio obie drużyny grały ze sobą w Lidze Narodów i tam Kanada wygrała 3:0. Z Włochami Kanada przegrała tylko 2:3. Ciężki mecz do typowania...
powyżej 3,5 seta 1,40
Brazylia -
Argentyna 3:2
Ostatnie spotkanie w dniu jutrzejszym to spotkanie 2óch ekip z Ameryki.
Brazylia - faworyt całych IO. W pierwszym meczu wygrali 3:0 natomiast
Argentyna przegrała po walce 1:3 z Rosją. Faworyt jest oczywiście tylko jeden ale czy to będzie aż tak gładkie zwycięstwo jak pokazują to kursy? Ja trzymam kciuki aby tak nie było i są na to duże szanse, bo
Argentyna potrafi grać w siatkówkę i mają naprawdę bardzo dobrych siatkarzy, F. Conte, L. De Cecco, S. Sole, B. Lima. Mecze miedzy obiema drużynami często nie kończą się w 3 setach.
Argentyna +15,5 1,85
powyżej 181,5 2,70