Widzę, że wywiązała się ciekawe dyskusja na temat 2óch spotkań ćwierćfinałowych. Otóż Panowie sprawa wygląda w ten sposób, że zarówno spotkanie Del Potro - Bautista-Agut oraz Mofils - Nishikori, to spotkania, w których wynik będzie wisiał na włosku, i wcale się nie zdziwię, jeśli zawodnicy stawiani w roli doga wygrają swoje spotkania. Każdy da z siebie maxa, bo strefa medalowa jest na wyciągnięcie ręki, także ja spodziewam sięzaciętych spotkań i warto poszukać jakiś overów gemowych czy też tie-breaków w tych spotkaniach.
Moje propozycje to:
Del Potro - Bautista-Agut
dokładny wynik: 2:1 Del Potro 4,00
Tie-break w meczu 1,83
Liczba gemów powyżej 22,5 - 1,72
Koniec końców w moim odczuciu spotkanie wygra Argentyńczyk, prezentuje tu świetny
tenis, jest pozytywnie naładowany, a żywiołowo reagujący kibicie wspierający go w każdym meczu, tylko go nakręcają. Juan Martin miewa przestoje w grze, pokazały to 2 poprzednie spotkania, jednak w decydującym secie potrafił się spiąć i pokazać klasę. Na podobny przebieg spotkania liczę i w tym wypadku, jestem jednak zdania, że w półfinale zamelduje się Del Potro.
Monfils - Nishikori
liczba setów powyżej 2,5 - 2,25
- taki typ wydaje się najrozsądniejszym rozwiązaniem, obaj Panowie potrafią na korcie wyprawiać cuda, nie jestem w stanie powiedzieć kto wygra to spotkanie, klasyczny no bet w moim odczuciu, zacięta walka i 3 sety to mój scenariusz na ten mecz.
Swoje spotkania powinni także wygrać Murray i Nadal, aczkolwiek kursy żenujące, także nie warto się pchać, zwłaszcza Rafa może mieć ciężką przeprawę z reprezentantem gospodarzy i chyba warto poszukać czegoś w stronę Bellucciego, aczkolwiek ja odpuszczam to spotkanie.
Dodam jeszcze, że warto próbować moim zdaniem dziś grać na parę
Mergea/Tecau 2,25. Moim zdaniem mecz typowe 50/50, Hiszpanie wcale nie prezentują tutaj jakiegoś zabójczego tenisa, już wczoraj byli blisko odpadnięcia z Kanadyjską parą, na szczęście dla nich po drugiej stronie siatki był Pospisil, który dał im mnóstwo prezentów. Nadal przystąpi do tego spotkania po singlowym spotkaniu z Belluccim, zapowiada się, że może to być wyczerpujące spotkanie, więc i sił na finał deblowy może nie wystarczyć, tym bardziej, że wraca po kontuzji. Jak dla mnie Rumuńska para zgarnie złoto olimpijskie, obaj Panowie to doświadczeni gracze deblowi, w cyklu
ATP notują dobre wyniki i na pewno stać ich na zwycięstwo w tym spotkaniu, po takim kursie moim zdanie warto.
b365