19/08/2016 20:45 CET
Spain (+13) -
USA
1.95 (Pinnacle)
5/10
19/08/2016 20:45 CET
Spain -
USA over 187
1.93 (Pinnacle)
5/10
Dla mnie te zakłady się pokrywają. Chcesz wygrać z
USA? Musisz grać szybko, bo
USA ma ogromne problemy z koncentracją i ustawieniem szyków w szybkiej koszykówce.
Argentyna to świetnie pokazała i grając szybki basket prowadziła przez kilka minut, ale jednak wyszło, że maja stary skład i tragicznych rezerwowych. Potem zwolnili tempo, grały rezerwy obu ekip i praktycznie pewny over udupili w czwartej kwarcie, kiedy wrzucili śmieszne 35 punktów.
Obie ekipy przebiegły się w ćwierćfinałach po swoich przeciwnikach, ale na mnie większe wrażenie robi rozwalenie mocniejszej Francji, która była bezradna od pokonania wiekowej Argentyny.
Patrząc na Hiszpanów, to teraz albo nigdy (w 2008 i 2012
Hiszpania -
USA to był finał IO). Navarro, Pau Gasol, Reyes odejdą po tym turnieju, a to złote pokolenie Hiszpanów i do dzisiaj kadra polega na starszym Gasolu.
Hiszpania od trzech spotkań gra świetny basket i zdemolowali Litwinów, Argentyńczyków oraz Francuzów. Powinni się dzisiaj mocno postawić
USA i mogą nawet wg mnie to wygrać. W każdym bądź razie mecz powinien być bardziej na styku, a wtedy grają Kyrie, Durant, Melo, George, którzy są o wiele lepsi w ataku od rezerwowych DeRozana, Barnesa, Greena, a to bardzo mocno zwiększą szansę na overa.