>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

International Championship 2013 (27.10-3.11.2013)

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Dzisiaj wyłoniły się cztery ostatnie pary 1 rundy, z czego dwie wydają się warte zainteresowania.
Barry Hawkins - Jimmy White
Barry Hawkins @ 1,25
✅
No cóż.. wszystko zostało napisane. Ja tylko dodam, że gdyby dziś 13-letni chłopaczyna trochę potrafił już grać taktycznie i nie spalał się przy czarne z punktu to &quot;Hawk&quot; grałby jutro z nim, a nie z emerytem Jimmym. Nie wierzę, że White będzie w stanie wygrać z Hawkinsem więcej niż 4 frejmy, nawet jeżeli ten gra ostatnio po prostu słabo.
Stephen Maguire - Kyren Wilson
Over 8,5 @ 1,40
✅
No cóż, to jest naprawdę niezły kurs. Wilson w świetnej formie, potrafi w brejku przyłożyć, nie boi się bardziej utytułowanych, bo w tym sezonie już ogrywał choćby Fu. Maguire w niezłej formie, doświadczenie oczywiście po jego stronie. Szykuje się dość wyrównany bój, a przy takiej linii to w sumie nawet nie musi być aż tak równo bo wystarczy 6-3.
Oba typy z William Hill.

Otrzymane punkty reputacji: +5
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Murphy - Gilbert
Ja nie do końca zgodzę się z tym, że Gilbert ma duże szanse na sprawienie niespodzianki. Murphy nie zachwyca to prawda, nie wygrywa turniejów, nie zalicza półfinałów ale nie gra na tyle źle, żeby nie dać mu szansy w tym meczu. Gilbert poprawił swoją grę i zaczyna wykorzystywać potencjał jaki w nim drzemie ale czy zajdzie wysoko, osobiście wątpię, żeby np był stałym zawodnikiem czołowej szesnastki. Shaun to jest walczak i nawet jak nie idzie to fochów nie miewa. Sądzę, że nie odpadnie w tym turnieju już na starcie, kurs uważam wystawiony dość dobrze.
Zwycięstwo w meczu: Murphy kurs 1,40 bet365⛔
Oj Szon co jest;]
Williams - Davison
Tutaj króciutko bo mecz został opisany według mnie wystarczająco przez kolegów. Mark od jakiegoś czasu gra coraz lepiej i Davison, który na początku sezonu miał lekki przebłysk obecnie gra padakę i nie zbliża się nawet do tego co prezentuje MJW.
Zwycięstwo w meczu: Williams kurs 1,25 bet365✅
Woollaston - O`Brien
Patrząc po dokonaniach obu Panów w tym sezonie można stwierdzić, że początek należał do Irlandczyka natomiast od jakiegoś czasu lepiej prezentuje się Anglik. Fergal to oczywiście spore doświadczenie i tym na pewno przewyższa Woollastona ale Ben jest już na tyle ogranym zawodnikiem, że trudno uznać, żeby była w tej kwestii jakaś specjalna korzyść na rzecz O`Briena. Ben świetnie buduje wygrywające podejścia i musiałby się rywal (który preferuje mimo wszystko większe zamulanie) mocno wysilać, żeby zatrzymać Woolliego. Według mnie szanse Bena to spokojnie 70-30 także wyraźny faworyt.
Zwycięstwo w meczu: Woollaston kurs 1,66 bet365⛔

Otrzymane punkty reputacji: +17
T 205

tomz

Użytkownik
[B]Zhang AnDa[/b]-T.Un Nooh 1,8
Nikt się nie zainteresował tym spotkaniem więc zrobie to ja.
Obaj bez rewelacji.Tepchaiya przegrywał bardzo dużo w tym sezonie.Wygrał dosłownie kilka mecz który można zliczyć na palcach jednej reki a i jeszcze zostanie jakiś wolny aby sie podrapać po dupie.Gra bardzo słabo.Porażka z kobietą na sam początek sezonu a dalej wtopy z m.in Drago,Normanem czy dwukrotnie z Dunnem.Ostatni mecz to porażka do 0 z Dayem.
Anda też średnio ale wygrywał dużo więcej i przedewszystkim z lepszymi jak Gilbert Trump,Campbell czy ostatno MCManus.Wbił jak dotąd 5 setek w tym sezonie a całkiem niedawno aż 133.Oby to był dobry prognostyk.
King[/B]-Lines 1,5
Nie lubie stawiać na Kinga.Potrafi on ograć wsumie każdego ale czasem zrobi taką wtope że to jakaś masakra jest.Jednak trochę meczy wygrał w tym sezonie a z wpadek to wyliczył bym dwie bardzo rażące tj z Cundym i z Xiwenem.Ale są też plusy szczególnie ostatni European Tour - Event 5 gdzie pograł przyzwoicie ;
Last 128 Mark King 4 (7) 2 Kurt Maflin
Last 64 Mark King 4 (7) 1 Oliver Lines
Last 32 Mark King 4 (7) 2 Craig Steadman
Last 16 Stephen Maguire 4 (7) 3 Mark King
Lines również przeplata dobre mecze słabymi.Wygrał więcej niż King i chyba z jeszcze lepszymi,wbił więcej setek ale ostatnio gra słabiej.Jeżeli ten meczy byłby kilka tygodni wcześniej to bym się zastanawiał wkońcu ogranie O`Sullivana czy Allena budzą szacunek.Teraz jednak nie jest już tak kolorowo.
Pokusiłbym się jeszcze o wytypowanie zwycięzcy meczu Zhao Xintong-C.Steadman.Przyznam że skłaniam się nad mniej znanym i mniej doświadczonym azjacie.Kurs 1,7 a więc jest delikatnym faworytem.Craig od dawna utkwił mi pamięci tylko tym że wygrał z Holtem w tym sezonie i zawalił mi fajny kupon a takto to straszny marazm.Przegrał więcej niż wygrał.Ciekawą statystyką tego sezonu jest fakt iż w &quot;chińskich&quot; turniejach grał trzykronie i jeżeli mierzył się wtedy z zawodnkiem z azji to za kazdym razem przegrywał.Co więcej nie byłi to ano Ding ano Fu czy nawet Xiao a &quot;tylko&quot;:Haotian,Heng i Chuang.Uważam że azjata dziś zagra na maxa i spróbuje się pokazać przed własną publiką.
Xiao-Burdem 1,4
Tutaj krótko.Azjata jest lepszy.Własny teren napewno będzie go mobilizował.O Burdenie nie ma co pisać.Gra nawet nieźle choć dawno go już nie oglądałem.Xiao lubi turnieje w azji.Finał w SM,półfinał w asia tour 3 i troche wygranych we wcześnych etapach innych azjatyckich zawodach stawia go w roli znaczącego faworyta tego meczu.
Poza tym za drobne bez analizy Maguire+Murphy choć spodziewam się bardzo zaciętych meczy.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Hawkins - White
Szybko bo muszę spadać ale to spotkanie warto zagrać. White gra straszną padakę i tak jak na szczęście nie wykrzaczył się w poprzedniej rundzie z chińskim dzieckiem przyklepując &quot;lokatę&quot; tak dzisiaj zupełnie inna baja. Wicemistrz świata jak dumnie to mnie brzmi nie gra nie wiadomo czego ale Barry nigdy nie grał olśniewająco. To taki typ zawodnika, który nie błyszczy tylko podchodzi i robi swoje. Zarówno na wbiciach, czyszczeniach układów jak i zdecydowanie w grze taktycznej przewyższa obecnie &quot;wiecznego wicemistrza&quot;, którego największą bolączką obecnie może być chyba to, że nie zdobędzie MŚ seniorów bo zawitał tam Hendry;]
Bet365 aktualizuje stronę więc wyjątkowo podeprę się kursami z Marathona.
Zwycięstwo w meczu: Hawkins kurs 1,222✅
oraz bez kompleksów:
Handicap w meczu: Hawkins -2,5 kurs 1,84✅

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
@ Mark Allen 1.30 - Dave Harold ✅
Ok, Harold ostatnio gra jak na siebie przyzwoicie. W 1 rundzie dość niespodziewanie posłał do domu Advaniego, choć wielkiej gry tam nie było. Allen pokazał, że przygotowany jest na 100 % demolując Pengfeia 6-1. Dwie setki 123 i 111, a do tego takie brejki jak 70, 64, 60, 51. Forma na turnieju jest więc solidna. Jeśli Allen zagra tak jak w pierwszym meczu to gładko wygra. Jeśli słabiej.. to Harold postraszy, ale raczej nic ponadto.
@ John Higgins 1.33 - Matthew Stevens ⛔
Higgins bardzo solidny w pierwszej rundzie. Bez żadnych kłopotów ograł Swaila 6-2 i jako pierwszy awansował do kolejnych starć w International Championship. Stevens od dawna gra słabo i przegrywa praktycznie z kim popadnie ogrywając jedynie amatorów i zawodników z końca rankingu. Udało się po wielkich męczarniach ograć równie słabego McLeoda, ale na Higginsa zwyczajnie brakuje już Walijczykowi argumentów i jeśli znacząco nie poprawi swojej gry (a nic na to nie wskazuje) to powinien być krótki mecz i komfortowe zwycięstwo Szkota.
@ David Gilbert 2.24 - Joe Perry ⛔
Buki mnie nie zawiodły i tak jak się spodziewałem nie doceniły Gilberta. Dlaczego Perry jest tutaj tak zdecydowanym faworytem ? Nie wiem i nawet się nie zastanawiam. Ok, Joe ładnie powrócił w meczu z Jonesem od 1-5 na 6-5, ale Walijczyk pewnie prowadząc nagle kompletnie przestał grać i pomagał jak tylko mógł odwrócić losy meczu Perremu. Tak naprawdę Anglika nie powinno już być w tym turnieju. Gilbert ma za sobą genialny mecz z Murphym. Spodziewałem się, że to będzie wyrównany mecz, ale zwycięstwo Davida i to z dobrze dysponowanym Murphym to już spore osiągnięcie. Przykładem niech będzie to, że w tym meczu co frejm padał wysoki brejk. Podejścia Gilberta: 100, 74, 56, 57, 71, 62. Budzi szacunek. Moim zdaniem kurs na Gilberta zdecydowanie za wysoki i warto spróbować przy takiej dyspozycji Davida.
Marathonbet

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Barry Hawkins v Zhao Xintong
Typ: Zhao Xintong +3.5 @ 1.40 ✅ 1-6
Centuries w meczu
Typ: Powyżej 0.5 @ 2.00 ✅ 1

Zapowiada się całkiem ciekawy mecz, który może nieco zaskoczyć faworyta. Zhao błysnął formą w pierwszych dwóch meczach, wprawdzie rywale nie byli z najwyższej półki (Davis, Steadman), ale też chiński młodzian nie pozwolił im praktycznie na nic oddają w sumie 3 fre j my. Imponuje zwłaszcza pewność nastolatka w podejściach, która trzymała obu doświadczonych Anglików w fotelu, co zaowocowało serią świetnych podejść (49, 48, 73, 46, 80, 67, 109, 94, 72, 50). Jutro powinna nadejść weryfikacja tej błyskotliwej formy nastolatka, bo Hawkins powoli wraca do swojej normalnej formy. Dzisiaj szybko odprawił Jimmy’ego (6-1) praktycznie wszystkie partie wygrywając jednym podejściem (56, 68, 81, 79, 46, 80). Jeśli młodzian zagra na podobnym poziomie, to jest w stanie doprowadzić przynajmniej do wyrównanego meczu, a kto wie, może i sprawić kolejną niespodziankę. Niespodzianką na pewno nie będzie setka w tym meczu, bo obaj gracze bardzo pewnie wyglądali w podejściach, a szans n a sol idne punktowanie powinno być sporo .

Joe Perry v David Gilbert
Typ: David Gilbert +2.5 @ 1.40 ⛔ 6-3 :;/: z 3-3 na 6-3..
Centuries w meczu
Typ: Powyżej 0.5 @ 1.66 ⛔

Trudno mi ocenić formę Perry’ego, który w meczu z Jonesem dokonał nie lada sztuki odwracając mecz z 1-5 na 6-5. Bo z jednej strony świetna i skuteczna pogoń Anglika zasługuje na uznanie, a z drugiej powstaje pytanie jak można doprowadzić do takiego wyniku z przeciętnym Jonesem, który nigdy nie był i będzie mentalnym gigantem ( c o zresztą dobitnie pokazał po raz kolejny). Gdyby Joe grał z jakimkolwiek innym graczem, to już byłby w drodze powrotnej do Europy, a tak czeka go trudny bój ze swoim rodakiem. Gilbert całkiem niezły sezon, zwłaszcza w turniejach PTC daje radę, a dzisiaj po trudnym meczu odprawił Murphy’ego (6-4) prezentując w pełni swoje walory w budowaniu wysokich brejków (100, 74, 56, 57, 71, 62). Nie wiem czemu buki nie doceniają Gilberta, dla mnie to on jest faworytem tego meczu, bo formę przywiózł do Chengdu więcej niż przyzwoitą, ale jak dają na niego dodatni handicap po niezłym kursie, to wypada tylko brać i nie pytać. Setka w tym meczu też całkiem prawdopodobna.

bet365

Otrzymane punkty reputacji: +3
radula 5,4K

radula

Użytkownik
Cześć Panowie to i ja się udzielam bo przyglądam się Waszym zmaganiom już od kilku tygodni( SZACUNEK!!!)
Liang Wenbo(+2,5) - Ronnie O&#39;Sullivan 1 2,20 bet365 6-4✅
Wenbo(+4,5) 1,22 10/10✅
Patrząc na ostatnie wyniki to takie handi jak najbardziej do grania. Wenbo w swoim meczu bardzo dobrze zbudował kilka breaków typu:111,76,99,54. Jeśli zagra na podobnym poziomie to te 4 frame jest w stanie spokojnie ugrać z Sullivanem który ostatni mecz wygrał 6:2 ale gdyby Jego rywal miał większe jaja to by spokojnie mógł Go postraszyć i to o wiele bardziej bo miał dużo okazji do tego. Nie sądzę aby Anglik z taka łatwością ograł kolejnego rywala bo poprostu Wenbo się nie da tzn.nie popełnia takich prostych błędów jak McGill.
John Higgins(-1,5) - Matthew Stevens 1 1,53 bet365 2-6⛔
John Hiiggins wygra 1,30 bet365 ⛔
Jak dla mnie bezsprzecznie w tym pojedynku faworytem jest Szkota. W pierwszej rundzie pewna wygrana 6-2. Stevens kompletnie nie przekonuje mimo że ograł 6-4 Mcleoda to jednak jest co najmniej poziom niżej Higgins i naprawdę Szkot by musiał zagrac bardzo słaby mecz aby przegrać. Czyste zwycięstwo jak dla mnie bardzo pewny zakład.
Mark Allen - Dave Harold 1 1,25 bet365 6-4✅
Mark Allen (-1,5) 1,44 bet365 6-4✅
O tym typie napisał już kolega Grycu i nic więcej mi do napisania nie pozostało. Nie będę powielał tego samego. Harold w pierwszym meczu zagrał swoje ale bardzo Mu pomógł w tym Advani który wyglądał co najmniej przeciętnie. Allen ze swoim brejkami wygląda bardzo przekonująco.
Mark Selby(-1,5) - Peter Lines 1 1,30 bet365 6-4✅
Mark Selby wygra 1,16 bet365✅
I taki suchar jeszcze.
Pozdrawiam RADULA i wybaczcie ale dopiero zaczynam ze snookerem;)
debiut w dziale uważam za udany;)
Dziękuje Panowie!

Otrzymane punkty reputacji: +34
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Ding - Wattana
Póki co podaję lokatę. Może to śmieszne brzmi w końcu Ding dzisiaj doprowadził do nerwowej końcówki i nie grał nadzwyczajnie ale po pierwsze nie sądzę, żeby jutro zagrał tak niemrawo a po drugie nawet jeśli to i tak na Wattanę starczy. James nie gra dobrze od dłuższego czasu i wygrana bądź co bądź z nieopierzonym Wilsonem, (któremu takie wpadki mają prawo się zdarzać) nie ma znaczenia w przypadku starcia z Dingiem.
Zwycięstwo w meczu: Ding kurs 1,16 bet365✅
ale też nie należy się obawiać:
Handicap w meczu: Ding -2,5 kurs 1,61 bet365✅
O`Brien - Lawler
Fergal mnie dzisiaj negatywnie zaskoczył bo wygrał z Woollastonem natomiast Rod pozytywnie bo wygrał z Mehtą. Zanosi się na dość długi pojedynek bo obaj Panowie lubią zamulić i robić bałagan na stole. Myślę, że są obecnie w podobnej formie, a nie będę po raz setny opisywał każdego z osobna.
Wersja bezpieczniejsza:
Handicap w meczu: Lawler +2,5 kurs 1,36 bet365✅
i trochę odważniejsza:
Suma framów w meczu: powyżej 9,5 kurs 1,9 bet365✅

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Pierwsza runda okazała się udana, czas pomyśleć o drugiej.
Mark Allen - Dave Harold
Mark Allen @ 1,285
✅
Allen zagrał świetny mecz w 1 rundzie. Ogólnie to ostatnio prezentuje się całkiem nieźle. Wygrana w Ruhr Open, w Indiach przegrana z gospodarzem, Advanim, a tutaj ładny start i pogrom Tiana. Harold.. brejka zrobić potrafi, ale nie oszukujmy się, to nie jest i nie będzie już światowa czołówka. On może mieć przebłyski, albo zamęczyć kogoś swoim stylem, ale w tym turnieju to już raz się udało i po raz drugi nie powinno. Tym bardziej, że Irlandczyk z Północy na to sobie nie pozwoli, bo to bardzo ofensywny zawodnik i wie, że nie ma sensu wdawać się z dziadkiem w gry taktyczne. Harold słabiutki sezon, tutaj jedna wygrana to i tak spory sukces. Marathon.
Mark Davis - Stuart Carrington
Mark Davis @ 1,363
✅
Mam lekkie obawy, bo w swoim pierwszym występie Davis zagrał żenująco z amatorem Brownem, ale mimo to postaram się mu zaufać. Carrington gra całkiem nieźle. W kwalifikacjach odprawił Doherty&#39;ego, tutaj wygrał z Lesliem, ale nie oszukujmy się, ani Ken ani tym bardziej Michael to nie jest poziom Davisa. Jeżeli Mark zagra tak jak potrafi, a w formie jest, to powinien tutaj wygrać. Na pewno nie do zera bo Stuart brejka wygrywającego potrafi zrobić, ale przynajmniej te 6-4. Marathon.
John Higgins - Matthew Stevens
John Higgins @ 1,333
⛔ [może czas na występy w MŚ seniorów? ????]
Nie grałbym tego meczu, bo obaj nie prezentują się ostatnio najlepiej gdyby nie wydarzenia z pierwszej rundy. Szkot pewnie pokonał Swaila, a Stevens okropnie męczył się z McLeodem. Poza tym, biorąc pod uwagę wyniki sprzed IC tu również, mimo że obaj słabo lepiej wypada Jasiek. Matju przegrywa niemal z każdym więc nawet Higgins w średniej formie to powinno być dla Walijczyka za dużo. Marathon.
Joe Perry - David Gilbert
David Gilbert (+2,5) @ 1,40
⛔
Kogoś pokręciło i to mocno. Gilbert zagrał GENIALNY mecz z Murphym. Perry zagrał fatalny mecz z Jonesem. Gilbert wygrał z Szonem 6-4 kontrolując spotkanie i grając na totalnym luzie, a Perry wymęczył z Jamiem 6-5, przegrywając 1-5! Gdyby nie frajerstwo Walijczyka to pewnie on grałby jutro z Anglikiem, a nie Perry. Moim zdaniem Gilbert awansuje dalej, ale skoro ktoś wystawia mi 1,40 na +2,5 to ja pobieram to niezwykle chętnie. Bet365.
Alan McManus - Ryan Day
Over 8,5 @ 1,40
✅
Zaskoczył mnie kurs na tę linię. Bukmacherzy uważają McManusa za jakiegoś cieniarza, kiedy to bardzo solidny gracz. I o ile w starciu np z Robertsonem szans wielkich by nie miał, o tyle z bardzo nierównym Dayem, który dziś stracił aż 4 frejmy z Dunnem, ma jak najbardziej. Moim zdaniem to będzie wyrównane spotkanie, które może zakończy się po długiej batalii. Osobiście widzę dalej Walijczyka, ale Szkot się łatwo nie podda, tak jak w dwóch rozegranych już meczach zakończonych wygranymi 6-5. Bet365.
Fergal O&#39;Brien - Rod Lawler
Over 8,5 @ 1,36
✅
Kolejny mecz z serii bardzo wyrównanych. Faworytem Irlandczyk - według mnie słusznie, ale to dla Fergala łatwy pojedynek nie będzie. Lawler wykopał dziś Mehte, w tym sezonie ograł już np. Higginsa, postraszył Robertsona. Obaj potrafią zamulić, grać taktycznie, pewnie tak to będzie wyglądać. Żaden nie jest na tyle lepszy od drugiego, żeby osiągnąć tutaj wysokie zwycięstwo. Bet365.
Kyren Wilson - Graeme Dott
Kyren Wilson (+1,5) @ 1,61 ⛔
Kyren Wilson (+2,5) @ 1,33 ⛔

Nie wiem czym się sugerują bukmacherzy. Chyba wyłącznie nazwiskiem i doświadczeniem, co akurat nie ma tutaj żadnego znaczenia. Dott tragiczny sezon, tu niby w 1 rundzie wygrał z White&#39;em, ale nie zagrał nic rewelacyjnego, gdyby Majki zaprezentował to co potrafi to by Dotta ograł. Teraz czas na Wilsona, który w ostatnich miesiącach prezentuje się genialnie. Dziś wygrał lekko z Maguirem, chłopak jest w niesamowitym gazie. Widzę tutaj jego pewną wygraną, ale, żeby było pewniej to zagram +1,5 po super kursie, chociaż i +2,5 warto bo również niezły kurs. Bet365.
Peter Ebdon - Mark Joyce
Mark Joyce (+2,5) @ 1,40
✅
Ebdon wygrał pierwszy mecz od 100 lat i robi się z niego faworyta. Jakaś bzdura. Owszem, zagrał nieźle z Lisowskim, ale już ja tam wiem jak to wyglądało. Jacuś jak zwykle atakował wszystko co się dało, a że ostatnio nie trafia nic to pewnie zostawiał fajne układy i nawet Ebdon nie mógł ich nie wykorzystać. Z Joycem to nie przejdzie, bo co by o Marku nie mówić to gra solidnie do bólu i bardzo rozważnie. Zresztą, nikt mu tu nie każe wygrywać, niech tylko zagra z Piotrusiem wyrównany mecz. Bet365.
Mark Selby - Peter Lines
Mark Selby @ 1,20
✅
Selby zagrał super mecz z Burnettem - 51, 71, 50, 68, 69, 88 - takie brejki robią wrażenie, a wygrana 6-0 jeszcze większe. Lines średni mecz z Kingiem, wygrana 6-3, ale co to za sukces? Selby wie, że jego część drabinki jest łatwa i ma szansę zajść daleko. No bez przesady w sumie, to różnica kilku klas i Lines nie powinien takich meczów wygrywać. Marathon.
Neil Robertson - Thepchaiya Un-Nooh
Neil Robertson @ 1,16
✅
Australijczyk dziś zagrał dno od stanu 5-0, ale ja mam wytłumaczenie jedno. On po prostu myślał, że mecz się już wygrał. Więcej takiego czegoś nie zrobi. Taj zaskoczył, łatwa wygrana z Andą, ale Robbo to inny poziom. Kurs słabiutki, trudno, nie biorę żadnych handi, bo jak pokazał dziś choćby Ding, po prostu nie ma sensu. Na podbicie kursu ok. Bet365.
Reszta meczów, dla mnie nie do gry. Później, jeżeli Bet365 doda całą ofertę pomyślę czy pogram jakieś zakłady na 100+.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Over 0,5 &quot;setek&quot; @ 1,50
✅
Kurs dużo wyższy niż na wygraną Robbo, a w zasadzie niewiele trudniejszy. Robertson wbija setkę za setką i tak będzie pewnie dalej, bo forma jest, nawet pomimo lekkich załamań, jak z Daviesem, Australijczyk uzyskał 2x100+. Kolejne pewnie w starciu z Tajem. Azjata jednak też trzycyfrowe brejki potrafi robić, a że różnica w kursie minimalna, wybieram over w meczu, a nie zawodnika.
Joe Perry - David Gilbert
David Gilbert Over 0,5 &quot;setek&quot; @ 3,00
⛔

Gilbert, to top 5 tego sezonu w ilości brejków 100+! Ciężko trochę w to uwierzyć, ale taka jest prawda. Anglik zrobił już takich podejść piętnaście. Dziś zagrał znakomity mecz z Murphym, czemu niby miałby tego nie powtórzyć, za lekką stawkę warto spróbować.

kubarks 5,4K

kubarks

Użytkownik
Generalnie nie lubię wchodzić dwa razy do tej samej rzeki jak mawia przysłowie, no ale grzech nie spróbować.
(Allen + Higgins kursy z dubla)
2:30 Mark Allen (NIR) vs Dave Harold (ENG) dla Mecz ( 1.256) Pinnacle ✅ [6:4]

Kapitalny w ostatnich tygodniach Pistol vs uczestnik MSŚ. Harold pokonał Advaniego który zagrał wręcz tragiczne spotkanie i szkoda wracać do tego. Allen wręcz odwrotnie, rozprawił się z jednym z gospodarzy Tianem Pengfeiem, wbijając mu dwie setki (111, 123). Allenowi się chce grać, nie ma w jego grze zawahań formy czy innych zjawisk jak brak koncentracji w jakimś etapie meczu jak było to np. dziś u Dinga z Cao. Harold może coś ugra, ale na wiele bym się nie spodziewał.
2:30 John Higgins (SCO) vs Matthew Stevens (WAL) dla Mecz ( 1.339) Pinnacle ⛔ [2:6]
John pracuje na to abym darował mu porażkę z Markiem &quot;łysym z brazzersów&quot; Kingiem 0:4 w PTC. Mistrz świata sprzed 2 lat vs Stevens który... no jest fatalny, tak to trzeba nazwać. Mecz z McLeodem mizerny ze względu na zamułę brodziatego Anglika.
Generalnie nic nie powinno stanąć na przeszkodzie Szkotowi w awansie do następnej rundy. Cień Stevensa
7:30 Kyren Wilson (ENG) vs Graeme Dott (SCO) dla Mecz. ( 2.090 ) Pinnacle ⛔ [1:6]
Assi gra handi ja idę w końcowy tryumf Kyrena. Chłopak imponuje mi swoim stylem gry, pewnością przy stole i ogólne jego wyniki są bardzo dobre. Nie wiem, dlaczego faworyzowany jest Szkot, czyżby magia nazwiska działała :?:
Chciałem, żeby go White odprawił - nie wiele zabrakło. Kyren raczej to zrobi. Dott jest tragiczny. Co z tego że wygrał kilka meczy w Asian Tour gdzie grał z dwójką nieznajomych mi Chińczyków i z Binghamem (wygrał po deciderze) by dostać od 16-letniego Haotiana. Wcześniej dostał od Yotharucka. Ogólnie widzę duże szanse w młodszym Wilsonie. Jest duży potencjał w tym chłopaku : )

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Kyren Wilson v Graeme Dott
Centuries gracza
Typ: Kyren Wilson - powyżej 0.5 @ 4.50 bet365 ⛔
Taki kurs to dla mnie niezrozumiałe niedocenienie umiejętności Wilsona. Chłopak w tym sezonie wyraźnie się przełamał i swoją aktualną formą plasuje się zdecydowanie w top32, jeśli nie wyżej. Imponuje zwłaszcza łatwość w budowaniu brejków, którą Anglik zdążył zademonstrować już w Chengdu. Wczoraj setką (122) zakończył demolkę Lina (6-1) , a dzisiaj prawie setką (93) przypieczętował zaskakująco łatwe zwycięstwo nad Maguire’em (6-3). Jeśli do tego dodamy kilka kolejnych robiących brejków, to widać wyraźnie, że Kyren przywiózł do Chin swoją topową formę, która nie zasługuje na takie lekceważenie przez buków. Kurs zdecydowanie nie przystaje do aktualnego poziomu Anglika i aż się prosi, żeby z tego skorzystać. Dott to niewygodny rywal dla każdego i o szanse do wysokiego punktowania nie musi być łatwo, ale na długim dystansie meczowym 2-3 dobre szanse powinny się mu trafić. A w takim przypadku prawdopodobieństwo, że Wilson którąś z nich wykorzysta jest na pewno większe niż wskazuje ten przesadzony kurs.

pato210 3,9K

pato210

Użytkownik
Guodong X - Fu M
Fu M @ 1,57
✅
Druga runda turnieju w Chinach, bardzo ciekawy mecz obaj wygrali dzisiaj ze swoimi rywalami dosyć pewnie stosunkiem 6:2 lecz bądzmy szczerzy Fu to jest zawodnik dużo lepszy od Chinczyka, mówią za tym jego wyniki z tego sezonu oraz jego świetna gra. Fu dzisiaj grał w kratke popełniał łatwe błedy ale jak musiał się spiąć to pokazał że nie jest &quot;z pierwszej łapanki&quot; i wygrał dosyć spokojnie. Guodong jest w bardzo dobrej formie wygrywa sporo meczy lecz trzeba zobaczyć z jakimi rywalami jego rywalami są średni snookerzysci prawdziwy test będzie dla niego jutro.
Over 0,5 &quot;setek&quot; @ 1,50
✅
Nie muszę mówic chyba jak dobrze Robbo wbija bile i jak często wbija setki było to widać nawet dzisiaj kiedy rozegrał bardzo mierny mecz jak na jego umiejętności a wbił dwie setki. Jego jutrzejszy rywal nie będzie lepszy niż dzisiejszy więc nie powinno byc problemu zrobienia overa setek. Azjata potrafi też wbić ponad 100 pkt więc tym bardziej można zagrać ten typ. Co tu dużo bede o tym pisał trzeba grać a nie rozpisywać się Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +4
grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
@ Stuart Bingham - Martin Gould over 9.5 1.95 ✅
Wg mnie bardzo wyrównana para bez zdecydowanego faworyta. Lepszym zawodnikiem jest Bingham, ale on też miewał w tym sezonie wpadki. Ogólnie cały sezon dla Stuarta taki sobie: bez szału, ale i bez tragedii. To samo można właściwie powiedzieć o Gouldzie. Martin czasem wygrywa, czasem przegrywa - ogólnie od dłuższego czasu prezentuje się średnio. Ostatnio Krupier jakby lekko budził się ze snu i zaznaczył lekką zwyżkę formy. Dobre spotkanie z Seltem w 1 rundzie, a jego przeciwnik dostał wolny los i bez gry zameldował się w najlepszej 32. Spodziewam się zaciętego meczu z lekkim wskazaniem na Binghama, aczkolwiek nie obraziłbym się gdyby Gouldie sprawił tutaj niespodziankę.

@ Mark Selby 1.20 - Peter Lines ✅
Lines jak na swoje możliwości ma całkiem dobry sezon. To co jednak dla niego jest dobrym sezonem dla Jestera byłoby słabizną. I to właściwie niech wystarczy za komentarz jak duża różnica dzieli obu zawodników. Selby ogólnie jak na siebie średnio, ale 6-0 z Burnettem to dobry wynik. Na podbicie choć po tym co dzisiaj w nocy zrobił Higgins trzeba zachować szczególną ostrożność.
Marathonbet
I jeszcze jeden typ z BET365
@ Peter Ebdon - Mark Joyce under 0.5 setki 1.83 ✅
Zwykle odpuszczam takie zakłady jak te na setki, bo to jednak jest spora loteria, ale widząc taki zestaw graczy to aż szkoda nie spróbować. Przy stole mamy dwóch typowych taktycznych i defensywnych zawodników. Joyce to zawsze był memłacz i raczej jego domeną jest robienie bałaganu na stole i efektywne punktowanie rywali niż wysokie brejkowanie. Ebdon, owszem jak jest w formie to potrafi przyłożyć w jednym podejściu, ale teraz w formie nie jest na pewno i jego gra to z reguły spowalnianie i męczenie przeciwnika. Z Lisowskim Ebbo zagrał nawet dobry mecz, ale tam miał przeciwnika, który preferuje otwarte, szybkie układy. Tutaj już tak nie będzie, bo Joyce raczej będzie grał na przeczekanie, a nie atakował wszystko co popadnie. Jeśli chodzi o mecz to może być bardzo różnie. Raczej NO BET choć jakbym już musiał wskazać zwycięzcę to pewnie postawiłbym na Joyce&#39;a.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
W końcu porządny, zielony dzień więc z optymizmem spoglądam na jutrzejszą ofertę;)
Dott - Maflin
Patrząc na wyniki Maflina czyli po 6-2 z Milkinsem i MJW można się naprawdę zastanowić co się dzieje, a widać, że dzieje się w końcu dobrze jeśli chodzi o Norwega. Dott jakby podobna historia bo też dwa niespodziewane zwycięstwa ale jednak z zawodnikami trochę słabszymi. Widzę całkiem spore faworyzowanie Szkota przez bukmachera co mnie dziwi, bo kursy dałbym maxymalnie 1,8 do 1,9 na korzyść Dotta. W zaistniałej sytuacji pojawia się przyjemny kurs na bezpieczny handicap +2,5 na Kurta, ponieważ uważam, że zanosi się na wyrównany pojedynek.
Handicap w meczu: Maflin +2,5 kurs 1,4 bet365✅
Perry - Allen
Wydawało się, że Joe będzie miał dzisiaj spore problemy z Gilbertem (6-3), a okazało się, że to Allen miał większe z Haroldem (6-4). Perry wygląda jakby ponownie wracał do wysokiej dyspozycji, Mark od ET5 takową prezentuje także zanosi się na dobry mecz. Niewątpliwe faworytem jest Irlandczyk z północy ale jako temperamentny zawodnik czasem ponoszą go emocje, natomiast Perry należy do zawodników dużo bardziej stonowanych. Widzę tutaj walkę i nie sądzę, żeby Allen miał rozgromić rywala więc taktyka podobna jak przy meczu Maflin - Dott.
Handicap w meczu: Perry +2,5 kurs 1,53 bet365✅
i jeszcze bezpieczniej po nie najgorszym kursie na podbitkę:
Handicap w meczu: Perry +3,5 kurs 1,25 bet365✅
Stevens - Ding
Ponownie Ding i jestem spokojny o typ. Może i Matthew gra lepiej niż przez większą część sezonu ale co z tego, męki z McLeodem, wygrana wysoko z Higginsem ale patrząc na Szkota był to po prostu jeden z tych dni kiedy zapomina jak się gra. Ding trzeba nadmienić, że nie gra wybitnie na tym turnieju ale widzę w jego grze i zachowaniu spokój i pewność czego od zawsze brakuje takim zawodnikom jak Stevens. Myślę, że Chińczyk sobie spokojnie poradzi i będzie kontrolował pojedynek, dodam tylko, że Stevens nie umie z nim grać, h2h 1-4 uważam, że można wziąć tu pod uwagę gdzie jedyna wygrana była w meczu do 3 wygranych czyli zupełnie inna bajka.
Zwycięstwo w meczu: Ding kurs 1,3 bet365✅

Otrzymane punkty reputacji: +13
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Ding Junhui - Matthew Stevens
Ding Junhui @ 1,363
✅
Stevens dwa słabe mecze i dwie wygrane. Dziś z Higginsem 6-2 robi wrażenie, ale tylko dla tych, którzy meczu nie oglądali. Szkot grał tak beznadziejnie, że przegrałby nawet z Ahmedem Saifem. Ding tak nie zagra, O&#39;Sullivan odpadł, został tylko Robertson i kolejny finał. Chińczyk w formie, zdeterminowany, mocny psychicznie, co udowodnił z Cao. Moim zdaniem pewniak dnia. Marathon.
Stuart Bingham - Mark Selby
Over 8,5 @ 1,40 ⛔
Mark Davis - Liang Wenbo
Over 8,5 @ 1,40 ⛔
[nie mogło być inaczej, forumowy ekspert i napinacz grał over więc trzeba było dać odwrotnie... za późno zauważyłem]
Fergal O&#39;Brien - Ryan Day
Over 8,5 @ 1,40 ✅

Połączę analizy bo po co się powielać. Nie widzę w żadnym z tych spotkań zdecydowanego triumfu któregoś z zawodników. Selby i Bingham według mnie pograją nawet do decidera, Davis z Wenbo będą gryźć kije, bo wtopa O&#39;Sullivana to dla nich świetna sprawa i ogromna szansa na ćwierćfinał, O&#39;Brien jak zwykle niedoceniany, Day tracił 4 frejmy z Dunnem i McManusem - obaj moim zdaniem słabsi niż Irlandczyk, a tutaj potrzeba tylko 6-3. Bet365.
Marco Fu - Zhao Xintong
Marco Fu @ 1,43
✅
Koniec przygody Chińczyka, bez przesady. Ok, rozwalił Hawkinsa, ale Barry zagrał w sumie żenujący mecz. Fu obecnie w świetnej formie i nie powinien pozwolić sobie na taką wpadkę, tym bardziej, że oprócz Selby&#39;ego i Allena nie ma u góry drabinki więcej rywali do finału. No kurczę, Zhao to wielki talent, ale wystarczy. Fu to inna bajka, szczególnie w takiej formie.

Neil Robertson - Peter Ebdon
Neil Robertson @ 1,20 ⛔
Neil Robertson Over 0,5 &quot;setek&quot; @ 1,66
✅
Robertson ma fatalny bilans z Ebdonem, ale po pierwsze on nigdy nie był w takiej formie, a po drugie Ebdon nigdy nie był tak beznadziejny. I to cała analiza, niemniej, lepsza jest chyba gra na 100+ bo to co ten chłop wyrabia. Dziś wbił 3 setki. Jest niesamowicie zdeterminowany aby je wbijać, nawet gdy musi wybrać trudniejsze zagranie to wybiera, a to dobrze dla typu, bo skoro mu zależy to będzie sie starał.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Po dobrym początku teraz widzę to tak:
Neil Robertson over0,5 setki 1,66 bet365 [117]✅

Zgadzam się z Assim. Neil naprawdę te setki wbija jak na zawołanie i jutro powinno być podobnie. W pierwszym meczu z Daviesem brejki(100 i 128) dzisiaj (143,100,100) jak widać tak duże brejki nie sprawiają Mu jakiejś wielkiej trudności. Neil ma wielkie szanse na finał i jutro uważam,że pokona spokojnie rywala ale kurs lepszy a ryzyko praktycznie takie samo na setke.

Ding Junhui over 0,5 setki 1,66 bet365

Chińczyk podobnie jak Robertson tez potrafi i dobrze Mu wychodzi składanie wysokich brejków. Jest bardzo opanowany przy stole co jest na korzyść tego typu. Dzisiaj naprawdę super występ(131,110,96,89). Jutro gra z bardzo przeciętnym Stevensem i uważam,że przynajmniej jedną setke to mu wbije na miękko.

Pogranie dubelka:
Robertson + Ding też wygląda sympatycznie ako=1,58
A grając obu już z handi (-1,5) ako = 2,14 też warte pogrania przynajmniej tak mi się wydaje.
Obaj sa naprawdę w bardzo dobrej dyspozycji i porażka bądź męczarne ktoregoś z Nich będa dla mnie sporym zaskoczeniem.
W innych parach by można coś pokombinować ale na to nie mam czasu i wybieram mim zdaniem najprostsze rozwiązanie.

Pozdrawiam RADULA

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Ale wynalazłem Neil Robertson(-1,5) - Peter Ebdon 1 1,75 Betsafe zwrot????

Kurs jest niesamowicie wysoki i ja Go pobieram z miłą chęcią!Jesli się myle wyprowadzić mnie proszę z błędu spece;)
Pisałem wyżej o Robertsonie że nie powinien mieć większych problemów bo ma formę wyśmienitą. Rywal gra bardzo przeciętnie i meczu łatwo nie odda ale nie daje Mu szans na wygraną.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Ale wynalazłem Neil Robertson(-1,5) - Peter Ebdon 1 1,75 Betsafe Kurs jest niesamowicie wysoki i ja Go pobieram z miłą chęcią!Jesli się myle wyprowadzić mnie proszę z błędu spece
Jeśli chodzi o moje zdanie to rzeczywiście wygląda to bardzo dobrze. Nie wiem czy się wręcz nie rypnęli, dla porównania na bet365 jest kurs tylko o 0,05 wyższy na handi -2,5 co według mnie i tak wygląda dobrze. Hmm ciekawe co z tym zrobią bo nie mam doświadczenia z tym bukmacherem ale jeśli nic nie zmienią i ewentualną wygraną rozliczą bez problemów to już teraz szacun dla Ciebie za wychwycenie tego;)
Może mieć to związek z tym o czym wspominał Assi w swojej analizie czyli świetnym bilansem Ebdona z Robertsonem ale w obecnej sytuacji według mnie nie ma sensu się nim podpierać bo różnica między nimi jest kilku klas.

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Generalnie to jutro widzi mi się overowy dzień i takie też typy wydają mi się najpewniejsze.

Zhao Xintong v Marco Fu
Typ: Zhao Xintong +3.5 @ 1.30 ⛔ 2-6 :;/: 2-4 i Zhao 65-0 w następnym, ale to byłoby za proste... Nonszalanckie wyjście na robiącą czerwoną, trudne wbicie i pudło, wchodzi Fu i czyści do spodu... zamiast 3-4 robi się 2-5 i do widzenia na własne życzenie...

Po dwóch pierwszych wygranych Zhao z Davisem (6-1) i Steadmanem (6-2) można się było zżymać, że to zasługa kiepskich rywali, ale po dzisiejszej demolce Hawkinsa (6-1) trudno mówić, że to przypadek. Fakty są takie, że ten 15-latek w 3 kolejnych meczach z doświadczonymi zawodowcami oddał ledwie 4 frejmy i to na długim dystansie meczowym. Chłopak ewidentnie w swojej topowej formie, która jak widać dla wielu nie jest osiągalna. Po tym co młodzian już pokazał nie zdziwi mnie kolejna niespodzianka, chociaż Fu również w formie, więc może chociaż tym razem mecz będzie bardziej wyrównany. Handicap wydaje się aż nazbyt ostrożny, ale po tych dotychczasowych wynikach w Chengdu lepiej się podwójnie zabezpieczyć.

Graeme Dott v Kurt Maflin
Typ: Kurt Maflin +2.5 @ 1.40 ✅ 6-5

Maflin zaskoczył świetną formą, a zwłaszcza rozmiarami zwycięstw nad Milkinsem (6-2) i Williamsem (6-2). W obu identyczny scenariusz, czyli pewnie wygrana pierwsza mini sesja i potem pełna kontrola nad meczem. Zupełnie nie dał się rozbujać rywalom, w czym pomogła jego smykałka do budowania brejków (69, 86, 68, 74, 76, 106). Dott również przywiózł ponadprzeciętną formę, która pozwoliła ustawić do pionu dwóch młodych rewolwerowców. Najpierw metodyczna wygrana z White’em (6-4), a dzisiaj całkowite rozbicie Wilsona (6-1) w świetnym stylu (121, 60, 86, 93). Wszystko wskazuje na zacięty mecz, w którym dodatni handicap powinien się przydać.

Stuart Bingham v Mark Selby
Typ: Powyżej 8.5 @ 1.40 ⛔ 1-6

Obaj Anglicy ostatnio nie zachwycali swoją formą ale akurat w Chengdu pokazują swoje najlepsze strony. Selby najpierw zdemolował Burnetta (6-0) prawie wszystkie partie wygrywając jednym podejściem (71, 68, 69, 88), by dzisiaj wygrac trudną batalię z Linesem (6-4) pieczętując wygraną setką (116). Bingham również pokazał swoją nieprzeciętny flow we wbijaniu (96, 87, 109, 83), która ka ż e widzieć w nim twardy orzech do zgryzienia dla faworyta. Zresztą biorąc pod uwagę ich bezpośredni bilans, w którym aż roi się od zaciętych meczy, typ na over wydaje się naturalny, zwłaszcza przy dość umiarkowanej linii kurs całkiem przyjemny.

Mark Davis v Liang Wenbo
Typ: Liang Wenbo +2.5 @ 1.44 ✅ 1-6

Davis miał chyba najwygodniejszych rywali, a mimo to nie wszystko poszło zgodnie z planem. Najpierw trochę się męczył się z Brownem (6-4), gdzie zawiesił się na 3 frejmy i pozwolił rywalowi odwrócić wynik (z 3-1 na 3-4). Dzisiaj z Carringtonem (6-3) było już lepiej a zwycięstwo uświetnił najwyższym brejkiem turnieju (143). Z kolei Liang został autorem największej sensacji turnieju ogrywając Rakietę i to w dawno niewidzianych okolicznościach. Chińczyka bowiem zupełnie nie speszyły dwie setki Ronniego (120, 121) i wysokie prowadzenie i odwrócił mecz ze stanu 1-4 wygrywając wszystkie frejmy do końca wbijając po drodze setkę (118). Kilka razy oczywiście Anglik pomógł, ale wszelkie zasługi dla Lianga, bo wielu w takich okolicznościach i z takim rywalem oddało mecz walkowerem. Jak dla mnie ten mecz to kolejna szansa na overowy wynik, ale wolę wesprzeć Lianga dodatnim handicapem, co w sumie powinno wyjś ć na jedno, ale trudno przejść obojętnie obok takiego zastrzyku pewności siebie dla Chińczyka jaka dostał po ostatnim meczu.

bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom