>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Inter Mediolan-Manchester United

Status
Zamknięty.
belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Moim zdaniem najciekawsza, obok innej angielsko-włoskiej (mam tu na myśłi oczywiście Chelsea i Juventus), para 1/8 finału Ligi Mistrzów w sezonie 2008/2009.
Co prawda jest teraz zdecydowanie za wcześnie, by dokonywać jakichkolwiek analiz tego, jak i pozostałych pojedynków tej fazy turnieju, gdyż przez te kilka tygodni, w ciągu których z niecierpliwością będziemy oczekiwać powrotu Champions League, może się bardzo wiele wydarzyć i forma, w jakiej znajdą się wówczas zespoły 1/8, jest wielką niewiadomą.
Faworytem są Czerwone Diabły i chyba większość typuje awans podopiecznych Sir Alexa Fergusona. Moim zdaniem zapowiada się zacięty dwumecz, w którym wszystko może się zdarzyć i nie należy przekreślać szans Mediolańczyków.
Aczkolwiek trudno jest mi się przekonać do gry Interu pod wodzą Jose Mourinho. Niby ponownie liderują i wygrywają kolejne spotkania w Serie A, ale ich gra nie jest porywająca. Skład o wiele się nie zmienił (pozostał silny), ale portugalski szkoleniowiec chyba go jeszcze nie poukładał tak, jakby chciał, bo drużyna, mimo wszystko, nie gra tak, jak życzyłby sobie każdy fan Interu. Było to zwłaszcza widać w fazie grupowej, z której Nerazzurri co prawda awansowali, ale ich gra nie była dobra. Porażki z Panathinaikosem i Werderm oraz remis z Anorthosisem nie napawają optymizmem przed pojedynkiem z MU.
Czyżby kolejny nieudany sezon w Lidze Mistrzów w wykonaniu Interu? Chyba tak. Manchester United to zdecydowanie inna (wyższa) klasa.

kosmall 20

kosmall

Użytkownik
W tym meczu jest tylko jeden faworyt. Oczywiście jest nim Manchester United. Ktos napisal, ze United mieli slaba grupe, ale czy Villareal to słaba druzyna???? Inter moze sobie byc liderem Serie A, ale nie zapominajmy jak bardzo rozni sie poziom ligi włoskiej i angielskiej, Serie A nie dorasta do piet grze na Wyspach. Manchester rozgromi cieniutki i nieradzacy sobie zuplenie w ostatnich latach w LM Inter, ponadto mam nadzieje, ze zarowno jak i Inter, poplyna takze Roma i Juve ???? ???? Go Go Gunners !!!

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Mourinho przybył do Anglii w celu sprawdzenia aktualnej formy swoich przeciwników w Lidze Mistrzów, Manchesteru United. Były trener The Blues twierdzi, iż klub Sir Alexa Fergusona zasłużył na zwycięstwo jednak nie był to jakiś porywający futbol.

&#39;&#39;Czy byłem pod wrażeniem? Nie! Manchester zasłużył na zwycięstwo, lecz to spotkanie nie było doskonałe. To był wyjątkowy wynik, ale gra była średnia.&#39;&#39;

Mourinho potwierdził, że spotkał się z Fergusonem po zakończeniu gry. O to co powiedział:

&#39;&#39;Rozmowa trwała około pół godziny, w jej czasie powiedziałem mu, jak Inter będzie grał przeciwko jego drużynie. On także przedstawił mi taktykę jaką zamierza obrać przeciwko nam.&#39;&#39;

Bardzo mnie to ciekawi, na sete kłamali sobie w żywe oczy. Kto by zdradził swojemu przeciwnikowi taktykę. Jak to jest prawdą to obaj czują się pewnie, zbyt pewnie ...

S 0

sew

Użytkownik
Meanwhile, Mourinho insists he will not be entering into the war of words between United boss Sir Alex Ferguson and Liverpool chief Rafa Benitez.
The pair have experienced a much publicised exchange of opinions, but Mourinho - who was involved in mind games with both parties during his time with Chelsea - will not be getting involved.
&quot;I&#39;ve had words with him [Ferguson] about different issues in the past but in the end it was OK,&quot; added Mourinho.
&quot;The best thing for those looking on from outside is to just shut up and let them get on with it.&quot;

News ze SkySports ;) Mowa tutaj o przeszłości, jeszcze za czasów &quot;The Special One&quot; na Stamford ;) Skopiowałeś tekst, którego autor snuł własne wizje najwyraźniej ????

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Tekst ten skopiowałem z jednej ze stron poświęconych piłce nożnej, a konkretniej drużynie Chelsea Londyn. Są to niby słowa Mourinho po meczu ManU - Chelsea z ubiegłej niedzieli.

S 0

sew

Użytkownik
To pogratulować tłumaczowi ????
W każdym razie Mourinho po tych kilku miesiącach &quot;urlopu&quot; i odpoczynku od piłki już nie słynie z takiego ciętego języka, choć chwilami potrafi nadal &quot;dorzucić do pieca&quot; ;)
Po świetnym spektaklu na OT Portugalczyk na pewno zaczął się jeszcze bardziej obawiać United, i słusznie.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
W tym meczu faworytem są piłkarze ManU.Czerwone diabły zaczynają się rozpędzać i widać po wynikach że łapia formę.No a Inter nie zachwyca(przynajmniej mnie) wydaje mi się że liga włoska wogóle obniżyła swój poziom.A więc ManU pewnie wygrają ten dwumecz i awansują.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Wydaje się najciekawsza para ze wszystkich, ManU ostatnio znajduje się w bdb formie wygrywa wszystko w dobrym stylu czego nie mozna powiedziec o Interze. Nie mniej jednak Murinho tyle razy grał przeciwko diabłom w Premier League że będzie wiedział jak przygotować taktycznie Inter do tego meczu. Jednak mam nadzieję że Manchester przejdzie Inter.

kowalinho1910 0

kowalinho1910

Użytkownik
Ktoś tu w ogóle wierzy w awans Interu. Toz to najwięksi europejscy &quot;porażkowcy&quot; biorąc pod uwage najsilniejsze kluby w Europie. Mourinho być może starał się coś zrobić z ta drużyną, ale nie liczyłbym a cuda. Kto w Interze ma robić różnice w spotkaniu z Manchesterem. Ibrahimović? Bardzo pzrereklamowany gracz, w dodatku nie radzący sobie na międzynarodowych boiskach (patrz poprzednie edycje w CL). Inter to drużyna bardzo solidna i wyrównana, dzięki czemu co roku wygrywa Serie A jednak na sukces w Europie potrzeba czegoś więcej. W tej parze w obu spotkaniach na bank -2,5 gola :). Awans Manchesteru niemal pewny, musiałby się zdarzyć cud lub duże szczęście na korzyść Interu, aby drużyna Mourinho miała jakiekolwiek szanse przejścia do następnej rundy. Pozdro

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Wszyscy tacy pewni awansu ManU jesteście conajmniej jakby grali z Chievo albo Lecce !
Faktem jest, że Inter nie gra jakiegoś fantastycznego futbolu w tym sezonie, ale jednocześnie grają bardzo skutecznie i konsekwentnie. Mają wyrównaną drużynę i gwiazde Ibrahimovicia, ktoś tu napisał że szwed jest przereklamowany, co w takim razie można powiedzieć o Ronaldo ? W tamtym sezonie jeszcze ładował bramki, a teraz jest po prostu zawodnikiem wyróżniającym się i to nie zawsze, napewno nie odważyłbym się powiedzieć, że na dzień dzisiejszy jest lepszy od Ibry. Należy być pewnym, że Jose przygotuje taktycznie i mentalnie Inter na 100%. Do formy powraca Adriano, dobrze prezentuje się Stanković, oczywiście personalnie Anglicy wyglądają trochę lepiej ale są to ogólnie zawodnicy na podobnym poziomie dlatego nie rozumiem takiego faworyzowania ManU.Chelsea gdy dochodziła do finału LM również nie prezentowała oszałamiającej formy... A dla oddania rzeczywistej wartości tych drużyn w tym sezonie pozwole sobie zamieścić wyniki meczów z najważniejszymi rywalami.
Liverpool vs. Manchester United 2:1 - Liga
Chelsea vs. Manchester United 1:1 - Liga
Arsenal FC vs. Manchester United 2:1 - Liga
Manchester United vs. Chelsea 3:0 - Liga
AS Roma vs. Inter Milan 2:1 - puchar włoch
Inter Milan vs. AS Roma 2:2 -8:7 (Po karnych) - superpuchar
AC Milan vs. Inter Milan 1:0 - Liga
AS Roma vs. Inter Milan 0:4 - Liga
Inter Milan vs. Juventus 1:0 - Liga
Inter Milan vs. AS Roma 2:1 - puchar włoch
Inter Milan vs. AC Milan 2:
1 - Liga
Sporo tych meczy z Romą - może troche na wyrost jest porównywanie Rzymian do czołowych drużyn Ligi Angielskiej ale o tym przekonamy się już podczas potyczki z Arsenalem.
A póki co ....
!!!!FORZA INTER !!!!

bad-motherfucker 0

bad-motherfucker

Użytkownik
ronaldo juz kiedys powiedzial ze za nim przemawiaja trofea w porownaniu z ibra. i ja sie z tym zgadzam. ibra w poronaniu z ronaldo wypada jak hoop cola do coca coli

i mozecie sobie pisac ze wolicie hoop colee. wygra united!!!!!!!!!!!!!!!!!

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
MAximus fakt faktem ze te mecze United po za tym z Chelsea wygranym 3:0 to były słabe mecze aleee kidy to było ?? wyciągnąłeś mecze kiedy to Manchester jeszcze nie wszedł dobrze w sezon. Spójrz choć by na ostatnie wyniki 4:0 , 3:0 , 2:0.

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
maximus88, nie ma sensu porównywać krajowego podwórka z europejskimi pucharami, bo w takim razie niemożliwa byłaby świetna postawa Liverpoolu w poprzednich edycjach LM.

A dla oddania rzeczywistej wartości tych drużyn w tym sezonie pozwole sobie zamieścić wyniki meczów z najważniejszymi rywalami.
Właściwej wartości ???? ? Po pierwsze nie porównuje się ligi krajowej z Champions League, a po drugi kogo jak kogo, ale Romy do Manchesteru to akurat porównać nie można, każdy wie dlaczego patrząc na poprzednie dwie edycje :]

Ja jako fan United mogę powiedzieć, że spotkanie będzie wyrównane, jednak minimalnie większe szanse daję United ;)

lukaszek69 0

lukaszek69

Użytkownik
A ,żeby było bezpieczniej to zagrałbym z `draw no bet` na MU. Szczerze wątpie , że Inter wygra to spotkanie ;)

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik
Mimo iż Man.Utd jest moim ulubionym zespołem (chyba jak większość na tym forum ;)) To jednak nie stawiam tutaj na zwycięstwo jakiejkolwiek drużyny, postawił bym po prostu remis, dla Manchesteru i tak to by był dobry wynik, myślę że wynik 0-0 byłby dobrym wynikiem albo 1-1, wczoraj w bramce Manchesteru grał Kuszczak więc Ferguson dał odpocząć Holendrowi właśnie przed tym meczem. A Ogólnie kadra na mecz z Interem wygląda tak:
Bramkarze: 1. Van der Sar, 12. Foster, 29. Kuszczak
Obrońcy: 2. Neville, 3. Evra, 5. Ferdinand, 6. Brown, 15. Vidic, 20. Fabio, 21. Rafael, 22. O&#39;Shea
Pomocnicy: 7. Ronaldo, 8. Anderson, 11. Giggs, 13. Park, 16. Carrick, 17. Nani, 18. Scholes, 24. Fletcher, 34. Possebon, 43. Petrucci
Napastnicy: 9. Berbatov, 10. Rooney, 32. Tevez, 41. Macheda
Czyli w sumie z takich zawodników, którzy mogli by zagrać, brakuje tylko z Owena, ale to z wiadomych przyczyn, kontuzja kolana wyklucza go do następnego sezonu.
Przeglądam własnie statystki z Seria A i patrze że Inter u siebie nie przegrał jeszcze żadnego meczu przy 9 wygranych i 3 remisach, ale Manchester na wyjazdach ulokowało się na 4 miejscu z drużyn w Premiership z 7 W 4 R i 2 P. Także ja tutaj typuje zacięty pojedynek, z lekką przewagą United ale to z powodu sympatii do tego zespołu ;) także stawiał bym tutaj X2 kurs z GB to 1.48, pokusiłbym się jednak jeszcze o under 2,5 przy kursie 1.55 także z GB

vatoloco123 3

vatoloco123

Użytkownik
Nie pisz, że brakuje tylko Owena bo nie zagra także Vidic, Anderson, Brown i Neville. Niepewny jest występ Evansa.
Wg mnie skład będzie wyglądać nastepująco:
Van der Sar - Rafael,Ferdinand,Evans(jeśli jego kontuzja to nic powaznego),Evra - Carrick,Giggs,Park,Ronaldo-Berbatow,Rooney.
Wg mnie MU nie wygra tego meczu, dobrym wynikiem będzie bramkowy remis i taki wynik wg mnie padnie.

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Manchesterowi będzie niezwykle trudno, bo raz, że nie zagra Vidic bez któego stalowa defensywa wiele traci co pokazął wczorajszy mecz z Blackburn. A dwa, to Serb wczoraj wszedl na boisko za Evansa, który nabawił się urazu i nie wiadomo czy zagra z Interem. Na drobne urazy narzekają Neville, Brown i O&#39;Shea, a więc w obronie gotowi są Rafael, Ferdinand, Evra i Fabio z czego tylko Rio to środkowy obrońca. Mam nadzieję, że to tylko taka przedmeczowa zasłona dymna ze strony Fergusona i albo Evans, albo O&#39;Shea będzie gotowy do gry od peirwszych minut.

Poza tym na zwycięstwo MU w pierwszej potyczce raczej bym nie stawiał. Ferguson jest znany z gry na remis co się udawało sezon temu w LM, ale kiedyś wreszcie zostanie to skarcone. Ciekawe czy zdecyduje się tym razem na gre od początku Berbatovem i Rooneyem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom