Sztywny, miał rację. Feliciano uwielbia grać kichę po każdym turku, gdzie odnosił większy lub mniejszy sukces. Nie spodziewałem się, że Young da radę, nie wiem na kogo trafi w następnej rundzie ale zapewne poleci.
Co do niedzielnego wieczoru, szykuje się kilka naprawdę fajnych pojedynków, szczególnie u panów. Pierwszy rzuca mi się w oczy pojedynek Szweda ToJo z Juanem Carlosem Ferrero. Tomas męczył się strasznie z Lu, jest to solidny zawodnik i według mnie stabilniejszy niż Ferrero, jednak ten jak już ma przebłysk to taki który starcza na chociażby Nalbandiana, czy innych wysokiej klasy, a co dopiero na Johanssona, który nie zachwycił tracąc seta z Lu. Świetny występ Ferrero w
Australian Open, potem trochę zestopował. W Dubaju miał pecha trafić na Roddicka, który był nieosiągalny dla nikogo w tym turnieju, myślę, że dzisiaj nie przepuści i postara się wyeliminować Szweda, a kursy ciekawe bo w okolicach 1,80.
Równie ciekawy kurs wystawiono na zwycięstwo Super-Mario przeciwko Super-Gonzo. 1,60 zachęca do gry, gdyż uważam, że Chilijczyk nie prezentuje niczego specjalnego, jest tylko cieniem własnej formy. Ostatnio gra popelinę, przegrywa ze słabszymi (przynajmniej na papierze), a Mario choć wczoraj raz dał się przełamać Monfilsowi, to chyba wszyscy się zgodzą, że ostatnio formę ma całkiem przyzwoitą i z jego mocarnym serwisem powątpiewam, czy Gonzo, już nie taki Super, cokolwiek zdziała...
Po za tym wpadły mi w oko pojedynki dwóch Amerykanów Fisha z Ruskiem Andreevem oraz Querrey'a z Hewittem. Cieżki mi tutaj jednoznacznie się określić. Każdy ma coś za i przeciw, dlatego liczę na Wasze opinię. Osobiście stawiałbym na Andreeva i Querreya, jednak może być cięzko z takimi wyborami...
U kobiet jedynie pojedynek Alyony z Moresmo wydaję się ciekawy i adekwatny do kursu. 1,60 na Amelie zdaję się być zachęcające, choć Francuska nadal nie jest tym za co zdobyła sławę na światowych kortach. Alyona pokonałą Bułgarkę w I rundzie, ale nadal uważam, że nie jest w optymalnej formie, przynajmniej w singli i potwierdzają to wyniki z poprzednich turniejów.... Ciekaw też jestem, czy Peer poradzi sobie z Mirza, z która przegrywa w h2h 2:0...