>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

III runda eliminacji Ligi Europejskiej

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Kursy TOBET​

W tym pucharze wciąż mamy trzech przedstawicieli. Wcześniejsze rundy przeszły Polonia i Legia. W tej fazie do rywalizacji włącza się Lech Poznań, który w zeszłym sezonie nacieszył swoją grą niejednego polskiego kibica. Czy ktoś jest w stanie w tym sezonie przebrnąc tak długą droge w nowo powstałej formule Ligi Europejskiej? Miejmy nadzieje że tak.

Zapraszam do dyskusji na temat szans polskich klubów, a także do analiz na nadchodzące spotkania ;)

majkell 0

majkell

Użytkownik
Polonia Warszawa - NAC Breda

Dla mnie zdecydowanym faworytem tego meczu - mimo że gra na wyjezdzie - jest zespół z Holandii. Polonia - moim zdaniem najsłabsza druzyna z tych Polskich wystepujacych w EL. Męczyli sie juz w 1 rundzie z zespołem z Czarnogóry u siebie nawet przegrywajac 0:1. Zespół bez wyrazu, swojego stylu gry... NAC Breda - w 2 rundzie kwalifikacyjnej pokonał na wyjezdzie armeński Gandzasar Kapan 6:0 i w rewanżu u siebie 2:0. Pokazali ze graja ofensywnie - co prawda rywal z Armenii mało wymagajacy - ale Polonia tez nie miała jakichs wielkich firm ( miec nie mogła wkoncu 1 i 2 runda ). Kurs 2.95 to MEGA prezent a x2 to peFFka:-D

A 0

amsterdam018

Użytkownik
#4#30.07.2009 20:00 Eliminacje Ligi Europy , Europa
KS Polonia Warszawa
vs.
NAC Breda
Podwójna Szansa
X2
1.57

0:1✅

Polonia Warszawa zmierzy się z przeciwnikiem z Holandii NAC Breda . Nie ukrywam nie daje najmniejszych szans polskiemu przeciętnemu zespołowi ( co pokazał w meczu z czarnogórcami ) . W zasadzie nie ma co się rozpisywać Polonia W. przegrywa z Breda na wszystkich pozycjach od bramkarza do napastnika ( w zasadzie to polonia nie ma ani jednego napastnika który by coś prezentował poziomem ponad słaba polska ligę) . Przy odrobinie szczęścia polonia może zremisować z holendrami

#5#30.07.2009 20:30 Eliminacje Ligi Europy , Europa
Club Brugge
vs.
FC Lahti
1x2
1
1.33

3:2✅

Belgijski Club brugge zmierzy się z fińskim Lahti . Klub z Brugii prezentuje się solidnie u siebie powinniem poradzić sobie z finskim zespołem który w lidze europy na wyjazdach delikatnie mówiąc słaba ( przegrał oba spotkania z ND Gorica 1:0 i KS Dinamo Tirana 2:0 ) . Nie ma innej opcji niż zwycięstwo gospodarzy biorą pod uwagę bardzo dobra grę u siebie finów belgijski klub musi wygrać u siebie . myślałem nad handicapem ale zdecydowałem się na 1x2 .

Kursy z nordicbet

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Honka - Karabakh 0:1
(1/10)
X2 @ 2.30
(3/10)
0:1 X2 @ 1.44
Honka, Honka niby wicemistrz kraju jednak totalnie mnie na kolana nie powalają gdzie Karabakh już z takimi jednymi z Północy sobie poradzili. Azerowie i inni gracze z krajów o tym klimacie, mentalności jak na underdogów potrafią grać i jeśli ich ciągły miły sen o fazie grupowej LE nie przeistoczą w coś co trzeba po prostu zrobić myślę że są w stanie ugrać korzystny wynik w Finlandii i aż do końca kiedy odpadną Ci gracze będą moim podstawowym underdogiem w pucharach.
Polonia Wawa - NAC Breda 0:1
(2/10)
X2 @ 1.50
Powolutku robi się z tego masówka więc nie będę przesadzał ze stawką po pierwsze Polonia jest niedoceniana jakiś skład z połączeniu z Grodziskiem zrobiła i narazie jest do przodu w pucharach lecz losowanie nie było zbyt szczęśliwe tutaj nawet Sparta Rotterdam, Nijmegen czy Vitesse czyli dolna połówka myślę że byliby ograć stołeczny klub ponieważ przewyższają ich na pewno techniką jak i mentalnością czy przygotowaniem fizycznym do spotkania. Myślę że jednak ten mecz zakończy minimalnym zwycięstwem NAC&#39;a czy remisem.
Vaslui - Omonia Nikozja 2:0
(1/10)
X2 @ 1.80
(3/10)
0:1 X2 @ 1.31
I ostatnie spotkanie gdzie szukam underdoga Vaslui to jedyny klub z Rumunii który jednak mi nie pasuje do pucharów, gdzie Omonia gra na przyzwoitym poziomie no i ma Żurawia ;-) dodać jeszcze można że jak na klub z kraju gdzie byli kiedyś kelnerzy grają dosyć technicznie, gdzie Rumunii bardziej twardo tak wynika przynajmniej według mnie z oglądania tych drużyn. Jest to chyba najtrudniejsze spotkanie z tej trójki ale myślę że Omonia może tutaj urwać remis na gorącym terenie.

bourne22 0

bourne22

Użytkownik
Dla mnie kompletnym zaskoczeniem jest kurs na Brede w meczu z Polonia.Widzialem nawet 3,20 wczoraj.Nie rozumie tylko czemu taki duzy????Skoro Podgorica wygrala w Warszawie 1-0 to czemu ma to nie zrobic Breda???Breda wygrywa i ma spokoj przed rewanzem do ktorego przystepuje bez nerwów.Mysle ze Polonia nie bedzie miala nic do powiedzenia.

Zastanawiam sie tez nad typem Broendby - Legia na 2/x.Ogladalem skrot meczu z Korona i przyznac musze ze Legia mimo iz w nie podstawowym skladzie spisywala sie solidnie w pierwszej polowie a bramki jakie szczelali to majstersztyk ???? W drugiej polowie weszlo paru mlodych zawodnikow i obraz gry uleg pogorszeniu.Zobaczymy co bedzie w czwartek mysle ze sa realne szanse na odniesienie w Danii chocby remisu co postawi nas w dogodnej sytuacji.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Wygrana Podgornicy w Warszawie nie jest zadnym argumentem ani zaskoczeniem pierwszy mecz wygrala Polonia 0-2 wiec mogla sobie pozwolic na taki wynik (gra sie o awans nie o wrazenie) co do typu moze tak byc choc tak naprawde wszystko moze sie zdarzyc druzyny ligi Holenderskiej są słabe o czym siwadczy min to ze lig jest az DWIE ..dobry poziom trzyma doslownie 4-5 druzyn NAC zajal 8 miejsce zdobywajac 45 pkt 4 druzyna miala ich o 20 wiecej. mistrz o 35 druzyny ze strefy spadkowej zdobyly o 15 pkt mniej rachunek jest prosty gdzie im jest blizej . ...Szanse Legii oparte na rzeczowych odniesieniach przynajmnie jakby jechali na wyspy owcze...no moze do Tallina ;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
Sparing Legii z Koroną jest o tyle istotny, że pokazuje iż Legia ma zawodników na ławce, którzy mogą wejśc i pociągnąc grę drużyny.

Dlaczego Breda nie jest faworytem? Pewnie dlatego, że holenderskie kluby w tak wczesnych fazach już niejednokrotnie odpadały. Sama Breda mimo kilku wartościowych graczy jak Amoah czy Kolkka wielką drużyną nie jest. Pogromu w żadnym ze spotkań raczej bym się nie spodziewał, a pierwszy mecz wynik w okolicach remisu. Ja jednak ten mecz będę omijał szerokim łukiem.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Skoro druzyny z Holandii sa slabe i beda miec problemy z uporaniem sie na Konwiktorskiej z Polonia tzn ze levadia Tallin ktora ograla Twoja wisle co najmniej zajela by srodkowe miejsce w Holandii ???? no bo przeciez chyba Wisla jest lepsza od Polonii.

Nie wiem chlopie ale twoje odnoszenia co do poszczegolnych meczy a zwlaszcza Wisly szczegolnie mnie na tym forum draznia.
Drużyny z Holandii słabe... ja kompletnie w inny sposób zrozumiałem to co napisał Tommy niż Ty. Moim zdaniem chodziło mu oto, że ogólnie nie ma w Holandii wielu drużyn profesjonalnych. Świadczy o tym fakt posiadania ledwie dwóch lig! z Drugiej nikt nie spada! Poza kilkoma drużynami czołowymi pozostałe w lidze to są słabe drużyny i nie bójmy się słów!

Jeśli trzymasz się tego aby postawić na Bredę to dobrze. Nikt tego nie zabrania, a wręcz przeciwnie... jest to wskazane bo właśnie od tego jest forum aby była toczona dyskusja. To Ty niepotrzebnie wypominasz różne rzeczy i zasiewasz złą atmosferę. Także troszkę wyluzuj i skupmy sie razem wszyscy na szukaniu dobrych typów, a nie wzajemnej napince.

bourne22 0

bourne22

Użytkownik
A mi chodzi o to kolego ze ja juz sie wiele razy przekonalem na co stac nasze kochane kluby.Ostatni swiezy przyklad Wisła ???? Kiedys bylem optymista co do naszych klubow teraz juz duzo duzo mniejszym.
Co z tego ze w Holandii jest dwie ligi i z drugiej nikt nie spada???Co to ma do europejskich pucharow???U nas w Polsce jest ile 7??8??9?? a grac nie potrafi nikt.

Wiekszosc tutaj sugeruje sie sympatia do swojego klubu.Ja kibicuje Legii a w jej ocenie jestem jakos ostrozny bo mimo tego ze graja jak na ten okres dobrze to gdzies tam czuje ze pewnie na Danii sie skonczy.

I jesli jedyne co wam kazuje myslec ze Polonia mecz chociaz zremisuje to to ze w holandii 4-5 zespolow gra na wysokim poziomie?????A to Breda w Lidze UEFA dostala sie z dzikiej karty czy jak??? ????

Panowie kazdy wie jak drewniany jest zespol Polonii(bez obrazy dla sympatykow) i jak dla mnie kurs 3,20 na Brede jest jak za pocalowaniem reki.Jesli sie przejade to tylko lepiej dla naszej pilki a nie raz mniejsze kursy zawalały kupony wam jak i mi ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
I jesli jedyne co wam kazuje myslec ze Polonia mecz chociaz zremisuje to to ze w holandii 4-5 zespolow gra na wysokim poziomie?????A to Breda w Lidze UEFA dostala sie z dzikiej karty czy jak??? ????
Jedyno co każe tak myśleć??? Nie lubię takich tonów wypowiedzi, bo myślisz, że wszystko to są słowa na wiatr.

Czy Breda dostała się z dzikiej karty? Nie. Ale w lidze na koniec sezonu była ósma. Później szczęśliwie przebrnęła przez dodatkowe baraże o miejsce w Lidze Europejskiej i awansowała do tych rozgrywek.

Breda straciła przed sezonem Boukhariego podstawowego gracza przed rokiem. Wzmocnić? nie wzmoniła się specjalnie wprowadzajac do kadry głównie młodych chłopaków z rezerw. Gwiazdy drużyny to wspominani przeze mnie Amoah, Kolkka czy Feher. Każdy ma swoją wartość i wnosi wiele do gry drużyny, ale tak na dobrą sprawę jeśli wyłączyć z gry napastnika Amoaha to Breda traci baaardzo dużo na wartości. Proszę zwrócić uwagę jak grała Breda pod nieobecność Amoaha w sezonie, jak z nim w najlepszej dyspozycji, a jak z nim w slabej dyspozycji. Tam bardzo dużo zależy od jednego zawodnika.

Breda na wyjazdach? Wiele nie znaczyła, sporo porażek z nisko notowanymi drużynami, niby preferują ofensywną grę i mieliśmy dużo bramek z ich udziałem, ale w pucharach zazwyczaj sprawdzają sie druzyny z dobrą grą obronną. W samej Holandii mówi się, że Breda to głównie team własnego boiska i gier toczonych późnym wieczorem. Kiedy mecze grała w piątkowe wieczory grała ładnie z polotem, kiedy w niedzielne popołudnia ok 14:30 grała słabo. Z czego to wynika? Trudno powiedzieć, ale to fakty. Polonia taki styl prezentuje, choc czy akurat trener Grembocki i jego drużyna podołają zadaniu wyeliminowania Bredy? W Polonii brakuje skutecznego napastnika poza tym moim zdaniem wszystko jest ok aby na równi rywalizować z Holendrami. Gdyby nie brakowało skutecznego napastnika grałbym na wygraną Czarnych Koszul, ale takiego gracza wyraźnie brak stąd tego meczu nie typuję.

kurus-i 0

kurus-i

Użytkownik

Ja podobnie jak TBM.Mecz,w którym może być zarówno 1:0 dla Polonii,jak i remis,i upragnione przez większośc zwycięstwo Bredy.Ale czy na pewno jest to pretendent do zwycięstwa,czy może większośc kieruje się ,,dobrą&quot; marką i porównuje to spotkanie do meczu Polska-Holandia?Jeśli tak,to nie ma o czym mówić ;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
Przy meczach, w których gospodarzami sią Petrovac, Rabotnicki czy Dinamo Tbilisi brałbym pod uwagę czynnik pogodowy. W meczach poprzedniej fazy czy to kwalifikacji Ligi Europy czy Ligi Mistrzów był to istotny czynnik. Np. Flamurtari Vlora przy temperaturze 38stopni potrafiło zwyciężyć z Motherwell, a już w normalnych warunkach w Szkocji zostało rozgromione. Wielki Rosenborg zbytnio nie mógł się rozkręcic w Azerbejdżanie i ostatecznie odpadł.

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Ja rowniez tego meczu nie obstawiam, ale ze wszystkich wynikow najmniej bym sie spodziewal zwyciestwa Polonii. Na korzysc Bredy przemawiaja rozmiary zwyciestw w poprzedniej fazie eliminacji. Widzialem po kilkanascie minut z kadego meczu Polonii i musze powiedziec,ze slabo wygladaja. Watpie zeby w ciagu tygodnia trener wiele poprawil. Jakosc jest po stronie Bredy, moze nasi zaangazowaniem sa w stanie cos ugrac, ale choc chcialbym zeby tak bylo, to szczerze watpie. Ciekawy typ dla mnie to Metalurg-NK Lubljana 1 kurs ok 1,5 a te dwie druzyny dzieli przepasc.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Widzialem po kilkanascie minut z kadego meczu Polonii i musze powiedziec,ze slabo wygladaja. Watpie zeby w ciagu tygodnia trener wiele poprawil. Jakosc jest po stronie Bredy, moze nasi zaangazowaniem sa w stanie cos ugrac, ale choc chcialbym zeby tak bylo, to szczerze watpie. Ciekawy typ dla mnie to Metalurg-NK Lubljana 1 kurs ok 1,5 a te dwie druzyny dzieli przepasc.
Poniekąd muszę się zgodzić. Polonia jakoś rewelacyjnie nie wyglądała w tych meczach, ale ten mecz powinien być zupełnie inny. Holendrzy na papierze są lepsi, ale dla mnie to klasyczny mecz na no bet, ewentualnie w rewanżu coś będzie można postawić.

Również zwróciłem uwagę na Metalurg Donieck. Ciekawe czym jest podytkowany dosyć atrakcyjny kurs. Wiem tyle, że Interblock to jeden z najbogatszych o ile nie najbogatszy klub w Słowenii na dzień dzisiejszy, ale... i tak przepaść finansowa do Metalurga Donieck. Moze jakieś kontuzje poważne po ostatnim meczu ligowym, albo pauza za kartki? Trzeba będzie to sprawdzić, ale to jutro... ;)

L 0

labintatlo

Użytkownik
ja mysle ze breda bedzie grala na remis glownie druzyna domowa i tam beda szukac zwyciestwa a w I meczu beda ostroznie obserwowac na co stac polonie i u siebie rozstrzygnac sprawe. Niby 02 ladnie wyglada ale ja bym tutaj under 2,5 postawil 1,90 w unibecie
uwazalbym na lille praktycznie wszyscy najlepsi zawodnicy odeszli jedynie obraniak dostal tez sie dziwie ze nie ucieka stamtad bo w tym sezonie lille bedzie walczylo raczej o utrzymanie a nie jakeis wieksze plany co prawda serbowie FK Sevojno to nieznany zespol w europie i dopiero pierwszy ich mecz w le ale graja u siebie wiec bym uwazal

jaga1962 69

jaga1962

Użytkownik
labintatlo ...
o ile mi wiadomo jedynym poważnym osłabieniem Lille w okienku transferowym jest strata na rzecz Lyonu - Bastosa- ale i tak za niego przyszedl Gervinho (nie zastąpi w 100% ,ale chociaż w 75%) , problemem moze byc jedynie Butelle na bramce ,ale i tak w lidze Lille będzie walczyć o europuchary nie mają słabych zawodników - Mavuba,Obraniak,Cabaye,Hazard,Vittek,itd. to przecież nie są słabi gracze ?!

Sevojno dwa razy zremisowało z Kaunas ,więc to nie bedzie pierwszy mecz ich w LE , tak jak napisałeś , jest to zespół nieznany w Europie ,bo kto by się interesował drugoligowcem serbskim ?!?!?! przerżną z kretesem

N 0

niuniek

Użytkownik
Liga Europejska
Spotkanie:Rijeka-Metalista Charków
Typ:2
Kurs:2,10
Buk:bwin

Analiza:
Spotkanie rozgrywane w ramach 3 rundy kwalifikacji ligi europejskiej pomiędzy chorwacka Rijeką a ukraińskim Metalista Charkowem 30 lipca o 21:00. Według mnie w tym meczu nie może być innej opcji jak 2. Rijeka to jak dla mnie bardzo słaby klub. W 2 rundzie eliminacji przegrała nawet pierwszy mecz w amatorami z Luksemburgu drużyną Differdange 1:0( w rewanżu oczywiście obrobiła straty wygrywając 3:0 ale i tak to niezła wtopa), natomiast w poprzednich latach, gdy grała w europejskich pucharach odpadała odrazu w pierwszych rundach. Dwa lub 3 lata temu w pucharze intertoto odpadła z drużyna z macedinii(0:0 i 0:2). Natomiast o drużynie Metalista Charków wystarczy fakt, że w poprzednim sezonie w Pucharze UEFA doszła do 1/8 finału odpadając w bratobójczym pojedynku z Dynamem Kijów po bardzo zaciętym dwumeczu(0:1 i 3:2).Po drodze zajęła 1 miejsce w grupie pucharu UEFA a w 1/16 wyeliminowała włoską Sampdorię Genua(1:0 i 2:0).Jak dla mnie to jest pewniaczek i bez wahania gram &quot;czystą&quot; 2. ????

slaviu 343

slaviu

Użytkownik
Szanowny labintatlo:

Napisałeś, że z drużyny Lille odeszli wszyscy najlepsi zawodnicy z wyjątkiem Obraniaka. Na pierwszy rzut oka widać, że nie intersujesz się francuską Ligue 1 zatem radziłbym następnym razem zajrzeć chociażby na oficjalną stronę zespołu o którym piszesz i poczytać trochę, żeby na przyszłość nie wprowadzać innych w błąd.

Co do Lille to ich przedsezonowe transfery wyglądają następująco:

sprzedani: Gregory Malicki (bramkarz), Gregory Tafforeau (lewy obrońca) i Michael Bastos (napastnik, względnie ofensywny pomocnik)

kupieni: Mickael Landreau (bramkarz), Ludovic Butelle (bramkarz), Gervinho (napastnik), Pierre Aubameyang (napastnik), Barel Mouko (bramkarz), Peter Franquart (obrońca), Larsen Toure (napastnik) i Jonathan Riviere (napastnik)

Podsumowując, z Lille odeszło dwóch wartościowych zawodników: Bastos i Malicki (o Tafforeau nie piszę bo w ostatnim sezonie nie był wyróżniającym się piłkarzem w dodatku jest już znacznie po 30stce). W ich miejsce zostali pozyskani Gervinho i Landreau. Faktycznie jak już napisał jaga1962 Gervinho prawdopodobnie z miejsca nie będzie w stanie w 100% zastąpić Bastosa, ja myśle jednak że już w połowie sezonu gdy zgra się z drużyną będzie dla niej równie pożytecznym piłkarzem co Bastos. Natomiast co do Landreau to moim zdaniem jest on lepszym bramkarzem niż Malicki i to jest duże wzmocnienie OSC Lille. Dodatkowo warto zwrócić uwagę na młodego napastnika pozyskanego z AC Milan - Aubameyanga. Sądzę, że w nadchodzącym sezonie w Ligue 1 Lille spokojnie powalczy o miejsca 3-6, mają naprawdę zgraną ekipę z kilkoma bardzo dobrymi zawodnikami.

Co do meczu w LE, jak wiadomo Sevojno to drużyna 2 ligi serbskiej w pucharach gra tylko dzięki temu, że grała w finale Pucharu Serbii (w którym przegrała 0:3 z Partizanem). Poprzedni sezon z tego co się orientuje zakończyli na 7 miejscu... Potentatami na pewno nie są :-D, jeśli Lille podejdzie do meczu poważnie powinni spokojnie wygrać.

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Wracając jeszcze do tematu osłabień Lille:
Natomiast co do Landreau to moim zdaniem jest on lepszym bramkarzem niż Malicki i to jest duże wzmocnienie OSC Lille.
Dla tych, którzy nie wiedzą: Landreau zerwał więzadła krzyżowe w prawym kolanie (jakiś czas temu przeszedł operację), w związku z czym pauzować będzie przez najbliższe pół roku. By nie zostać tylko z Ludovikiem Butelle i Alexandre Oukidja, pozyskano jeszcze Barela Mouko (z 3-ligowego FC Gueugnon!). Także trener Rudi Garcia jest zmuszony w obecnej sytuacji zaufać &quot;umiejętnościom&quot; Butelle, któremu z pewnością do będącego w ostatnich latach podporą Lille Gregory&#39;ego Malickiego sporo brakuje.
Ogólnie rzecz biorąc, przynajmniej moim zdaniem, 5. zespół poprzedniego sezonu Ligue 1, aż tak poważnie się nie osłabił.
Być może jutro na nich postawię...;)

buzero 59

buzero

Użytkownik
IFK Goteborg v Hapoel Tel Awiw 1 2,00
kurcze no widze ten typ jutro jako pewniaka.....czemu w szwecji IFK miażdzy u siebie
8-0-0 24-2 gole....!!!!
czy ktos ma jakies watpliwosci ja wiem liga to nie wszystko ale swiadczy ze u siebie nie maja rownych ...tym bardziej ze na wyjazdach dostaja becki....co swiadczy ze jest to typowy zespol wlasnego boiska co udowodni mam nadzieje ....

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom