GKS 1962 Jastrzębie - KS Polkowice 1 @1,5 STS
Obie drużyny z przeszłością I Ligową i od nowa odradzane. Jastrzębie lider grający dość fajną piłkę (można było zobaczyć to w Pucharze Polski), ponadto klub mówi otwarcie o awansie. Drużyna z Polkowic radzi sobie średnio w tym sezonie, w sumie widać teraz jak bardzo różne poziomem ligi się połączyły. Wygra GKS 1962 bo jest konkretniejszy i widać że dobrze funkcjonuje drużyna i w środku i na boisku.
Skra Częstochowa - Śląsk II Wrocław 1 @1,6 STS
Jak wspomniał w wątku kolega, rezerwy Śląska opuścił cały sztab szkoleniowy. Aktualnie trenerem rezerw jest Dariusz Sztylka, coś mi się wydaje że idzie to w kierunku takim jak rezerwy Wisły Kraków. Śląsk gra dzisiaj z Termalicą więc na jakieś spady można liczyć (nie wiem jak sprawa z Madejem, czy może grać w III Lidze jak w
Ekstraklasie jest zawieszony na 3 mecze). Coś o drużynie gospodarzy, fajnie punktują, u siebie raczej nie przegrywają. Myślę że spokojnie wygrają z rezerwami.
KSZO 1929 Ostrowiec Świętokrzyski - Avia Świdnik 1 @1,45 STS
Lider podejmuje u siebie Avię Świdnik, nieprzewidywalną, ale dla KSZO do ogrania drużyną. KSZO chce awansować i musi się solidnie oglądać za siebie mając za plecami Stal Rzeszów i Garbarnię. Avia ten sezon ma bardzo szalony, przeplatany poważnymi problemami finansowymi. Avia teraz jest już stabilniejsza po założeniu spółki i teraz piłkarze mogą się skupić na samej walce w III Lidze.
ŁKS 1926 Łomża - Finishparkiet Drwęca Nowe Miasto Lubawskie 2 @1,8 STS
Do Łomży przyjeżdża główny rywal ŁKSu w walce o awans do II Ligi. Drużyna z Nowego Miasta Lubawskiego już od dłuższego czasu atakuje drugą ligę, po za tym w Drwęcy są pieniążki i to spore. ŁKS Łomża raczej nie należy do potęg tej ligi, oni skupiają się na spokojnej walce o utrzymanie. W tym sezonie ŁKS 1926 Łomża pokazał się z dobrej strony przeciwko ŁKSowi Łódź w tym sezonie ale mimo wszystko stawiam na Finishparkiet. Skończy się pewnie ok 2:0 dla gości.
Legia II Warszawa - Sokół Ostróda 1 @1,4 STS
Kolejna z drużyn która ma chęć na II Ligę to rezerwy Legii. Rezerwy w tym sezonie są naprawdę mocne, a skład tworzą najzdolniejsi juniorzy i zawodnicy nie łapiący się do pierwszego składu. Moim zdaniem z zespołem Ostródy rezerwy spokojnie z 3:0 wygrają, Sokół jak narazie wyrasta na takiego ligowego średniaka.
Widzew Łódź - Motor Lubawa 1 @1,1 STS
W Łodzi dziś jest święto, historyczny mecz na nowym stadionie, pełne trybuny i z pewnością będzie bardzo głośno. Widzew wygrał ostatnio ze Świtem Nowy Dwór Mazowiecki 2:1 po golach Daniela Mąki, dziś natomiast ma być do dyspozycji trenera Marcin Krzywicki (który debiuty ma dość spektakularne). Natomiast Motor Lubawa, czerwona latarnia ligi, ostatnie miejsce z dorobkiem 1 punktu po 18 meczach, jednak te młode chłopaki przejdą dziś do historii i napewno to dla nich także święto, zagrać z Widzewem i to na takim stadionie. Jestem pewien że żaden z nich nogi nie odstawi ale mimo wszystko, Widzew wygra tak z 5:0, mają lepszych zawodników a po za tym każdy z zawodników się jara tym meczem, a po za tym muszą patrzeć na ŁKS Łódź.