3 liga kujawsko-pomorska-wielkopolska
Sokół Kleczew - Unia Swarzędz
Jak dla mnie murowanym faworytem jest tu Sokół, trzy mecze, trzy zwycięstwa, 11-0 w bramkach, bardzo mocna kadra, dobry trener. Co tu więcej mówić, Kleczew co roku bije się o mistrza 3 ligi, w tym sezonie będzie podobnie. Mają bardzo wyrównany skład, grający ze sobą długo. Pokonali do tej pory Świecie 2-0, Centrę 7-0 i ostatnio Pelikan Niechanowo 2-0. W dobrej formie strzeleckiej od początku sezonu jest Łukasz Cichos (mający kilka meczy rozegranych w
Ekstraklasie w barwach Korony Kielce). Swarzędz po dwóch zwycięstwach przegrał ostatnio na własnym boisku 1-3 z Centrą. Unia to mocny zespół na własnym boisku, na wyjazdach już jest gorzej. Dla mnie tutaj będzie niespodzianką jak podopieczni A.Topolskiego stracą punkty.
Kleczew win @1.35 4-1
Sparta Brodnica - Kujawianka Izbica Kujawska
W Sparcie dokonano wzmocnień w lecie, jednak jak narazie 1/6 punktów na pewno nikogo nie zadawala. Jutro będzie świetna okazja do podreperowania dorobku punktowego, bo zagrają z beniaminkiem Izbicą Kujawską, która przegrała wszystkie mecze, a w bramkach mają 1-11. Dla Izbicy to historyczny moment, bo pierwszy raz grają w 3 lidze, zbytnio się nie wzmacniali, grają tymi zawodnikami w większości co zrobili awans. W Brodnicy ambicje przed sezonem był wielkie, o ile w pierwszym meczu zremisowali na wyjeździe z rezerwami Lecha 0-0, to ostatnio ulegli Polonii Środzie 3-0 (jednak Polonia na własnym boisku to b.mocna drużyna). Mobilizacja w Sparcie jest, moim zdaniem jutro na własnym boisku poradzą sobie z Kujawianką.
edit: dzięki
@zikos, zagalopowałem się i zapomniałem, że jeden mecz przełożony.
Brodnica win @1.45 6-1
Centra Ostrów Wlkp - KKS Kalisz
I tu teoretycznie najmniej pewny mecz, ale idę w kierunku KKS-u, która zaliczył falstart, przegrywając trzy pierwsze mecze. Centra to jedna ze słabszych ekip w tej lidze, wielkie problemy przed ligą, mieli nie wystartować wogóle, ale jakoś wszystko sobie ułożyli. Pierwsze dwa mecze zgodnie z planem porażki 0-3 z Niechanowem i 0-7 z Centrą. Ostatnio wygrali ze Swarzędzem 3-1, ale Unia podobno zagrała kiepskie spotkanie. Na pewno kadrowo KKS jest zespołem dużo lepszym, jednak dotychczas nie przekłada się to na zdobycz punktową. Kaliszanie przegrali 1-3 z Nielba, 0-1 z Jarotą i ostatnio z Wdą Świecie 0-1. KKS tracił w tych dwóch spotkaniach przegranych po 0-1 bramki na początku spotkania, które w jakiś sposób układały mecz. Z Nielbą popełniali dziecinne błędy. KKS stwarza okazje sobie w każdym meczu, jednak razi nieskutecznością. Okazja do pierwszych punktów w 3 lidze jest doskonała, ponieważ Centra jest na pewno w ich zasięgu. Moim zdaniem kwestią czasu jest kiedy KKS zacznie zdobywać regularnie punkty. Po takim kursie spróbuję pójść w ich zwycięstwo.
KKS Kalisz win @2.00 1-3
Wszystkie kursy z STS-u.