Chętnie poznam więcej argumentów, ponieważ Mostki tak świetne radzili sobie choćby w zeszłym sezonie i nagle chcą spaść ?. Wycofał się sponsor czy coś ?...
Jeśli mogę, to dodam od siebie, że w poprzednim sezonie, Mostki wygrały grupę dol-lub.
Nie przystąpili nawet do baraży na czym skorzystał Gryf, który poleci z 2 ligi, a oglądając ich grę w poprzednim sezonie, to był mocny zespół i to nawet bardzo - spokojnie moim zdaniem weszliby do 2 ligi.
Plotkę tą również słyszałem, jednak przed typem powstrzymuje mnie to, że Lubsko to bardzo słaba ekipa, ostatnie miejsce w tabeli.
A w ostatniej kolejce Formacja gra ze Ślęzą Wrocław i moim zdaniem tutaj przegra, spójrzmy na tabelę:
I teraz mamy tak.
Dwa ostatnie spotkania ekipy z
Mostek to właśnie Lubsko oraz Ślęza Wrocław.
Natomiast
Piast Żmigród zagra z Górnikiem Wałbrzych - mocny rywal, walczy o powrót do 2 ligi oraz "zagra" z Brzegiem Dolnym, gdzie dostanie darmowe 3 punkty.
Zatem jak widać Mostki muszą wygrać dwa spotkania, żeby zostać w lidze. Dzisiaj mogą wygrać, a potem odpuścić, chociaż jak Żmigród wygra z Górnikiem, co będzie trudne to nie będzie trzeba nic odpuszczać, bo Piast zrobi swoje
.
Po tej kolejce się rozjaśni, jeśli Piast przegra lub zremisuje, a Formacja wygra, to w ostatniej kolejce gram Formacja vs Ślęza na Ślęze.
W teorii spaść może jeszcze Śląsk II, tylko 4 punkty przewagi, jednak spotkania ze słabszymi ekipami:
Karkonosze Jelenia Góra oraz Piast Karnin, ale tutaj zdobycie jednego punktu rozwiąże sprawę. Zwłaszcza, że nie wierzę w 6 punktów dla Formacji i Piasta w ostatnich 2 spotkaniach.
EDIT:
Formacja Mostki vs Budowlani Lubsko 8:2 , bez niespodzianki