Wracamy do gry.
Gorzów - Grudziądź
Przy okazji pierwszej kolejki pisałem o obu drużynach więc nie chce się powtarzać, wiec jedziemy z typami na mecz.
Grudziądz +10,5pkt @1,7 Superbet
Tor w Gorzowie do najłatwiejszych nie należy dlatego to jest spory handicap w stronę gości i nie spodziewałbym się tutaj sensacji na miarę tej z ostatniego meczu z Częstochową, ale wydaje mi się ze aż tak duży handicap jest tutaj przesadą dlatego idę w stronę gości dodając im 10pkt. z nadzieją ze ten zakład okaże sie trafiony. Gorzów bez Zmarzlika i z Fajferem na pokładzie, który pojechał naprawdę fajny mecz w Toruniu gdzie na mnie zrobił duże wrażenie i dzisiejszy mecz pokaże czy to była jednorazowa sytuacja czy Stasio może liczyc ze będzie mu robił te 8pkt co mecz. Niemniej jednak spodziewam się tutaj wygranej Stali, ale nie przesadzałbym z tym ze będzie tutaj aż taki pogrom.
Nicki +10,5pkt @1,95 Superbet
Dla mnie to Pan Nicki. To co zrobił ostatnio na stadionie w Grudziądzu składa same ręce do oklasków, wszyscy go skreślali po tej kontuzji z poprzedniego sezonu a on pokazał, że jest jak wino. Dzisiaj stadion, który nie do końca mu leży, ale jeżeli ktoś ma formę to takie czynniki odchodzą na drugi plan. Jeżeli przewiózł Mikkela, Madsena, Drabola co prawda na swoim stadionie to dlaczego miałby sobie nie poradzić z Thomsenem, Woźniakiem czy Fajferem? 11pkt na spokojnie jest do pokrycia, wiadomo że największe kłopoty może sprawić Marin, ale strata pkt w meczach z nim jest wliczona w tą linie i wydaje mi się ze ona jest jak najbardziej do pokrycia.
Paluch +4,5pkt @2,08 efortuna
Junior Stali to przyszłość polskiego żużla, który debiutując w poprzednim sezonie dał się poznać jako walczak i naprawdę dobrze zapowiadający się żużlowiec. Tydzień temu w meczu z Apatorem przywiózł 4 pkt z bonusem, więc dlaczego dzisiaj miałby nie zrobić 5pkt na własnym stadionie?
Nicki dał a później zabrał. szkoda tego ostatniego biegu... handi na gości prawie pokryte... do ostatniej prostej... Co do Kacpra to szkoda tego biegu juniorskiego, że na Jancarzu dał się objechać.