Kilka słów odnośnie meczu Olimpia - Jeziorak. Tutaj widzę, że wszyscy typują wygraną gospodarzy, ja z kolei jako kibic własnej drużyny wstrzymam się z przewidzeniem zwycięzcy, ale bardzo dobrym typem wydaje się opcja Poniżej 2.5 np. w Tobet po kursie 1.55.
W meczach z Okocimskim, Wisłą i Świtem rywale ekipy z Iławy oddali bodajże trzy celne strzały na bramkę. Akurat dwa z tych meczów widziałem i w potyczce z Okocimskim rywale ani razu nie trafili w światło bramki, a ze Świtem dwa razy (raz - gol, drugi raz obronił bramkarz). Z tego co widziałem relację ze skrótami z Płocka, to Wisła mimo kilku dogodnych okazji tylko raz trafiła w światło bramki i zdobyła gola. Tak, jedynie niemiłosiernie pudłowała, zwykle nad poprzeczką. Jeziorak w każdym z dotychczasowych spotkań bardzo długo utrzymywał się przy piłce, np. w meczu ze Świtem, myślę, że było to lekko ponad 65% czasu. Niestety nie przekłada się to na bramki, bo iławianie słabo grają z przodu, oddają mało strzałów, a na dodatek w niezbyt dobrej formie jest Wojciech Figurski, a kontuzjowany jest Remigiusz Sobociński. Na mecz z Olimpią wraca podstawowy środkowy obrońca - Czupryna i defensywa wydaje się być jeszcze silniejsza niż w potyczce ze Świtem. Dużo zależy jeszcze od tego jak Olimpia wyjdzie nastawiona na to spotkanie. Jeśli zagrają ofensywnie to akurat zespół z Iławy uwielbia grać z takimi drużynami, gdyż ma bardzo mocne ataki skrzydłami i grają świetnie z kontry. Z tego co widzę Olimpia jednak również bardzo skutecznie gra w defensywie - traci mało bramek. Styl gry zespołu z zeszłej rundy został zachowany. Bo warto porównać sobie Olimpię na jesieni, a Olimpię na wiosnę - niebo a ziemia, szczególnie jeśli chodzi o postawę w defensywie. Sądzę, że będzie to spotkanie do jednej bramki, ewentualnie remis 0-0.
Ponadto ciekawie wygląda opcja na to, że Ruch Wysokie Maz. nie przegra. OKS, co prawda złapał formę, ale jeśli prześledzi się poprzednie sezony, to rzadko zdarzało się, że wygrywali oni seriami. Ruch to mimo wszystko solidna ekipa i kiedyś się przełamie, a trudno mi uwierzyć, żeby po 4 meczach mieli aż 4 porażki.
Reszta spotkań raczej ciężko do typowania, chyba, że kibice którejś z ekip mają jakieś ciekawe informacje...