Analizując spotkania 1 Ligi i kursy wystawione przez Tobet zdecyduję się zagrać takie oto meczyki:
-
MKS Kluczbork - Odra Wodzisław Śląski 1 1.85
Odra Wodzisław niestety zmierza powoli na samo dno, zawodnicy grający w tej rudzie w Odrze nie są w stanie zagwarantować jej utrzymania. Sądzę, że jeszcze trzy mecze przegrają i zawitają do strefy spadkowej. Kluczbork popisał się w poprzedniej kolejce bramkarską gafą, choć jest to klub bardzo dobrze zorganizowany. Tym razem powinno się obejść bez podobnych problemów.
MKS to drużyna własnego boiska co widać w statystykach. U siebie wygrali 6 razy a na wyjeździe 0 (zero). Piłkarze potrafią się zmobilizować na mocniejszych przeciwników i nie jedna drużyna z czołówki straciła punkty w Kluczborku. Odra nie jest faworytem do awansu ale myślę, że sama nazwa drużyny i gra na poziomie
ekstraklasy spowodują pełną mobilizację wśród zawodników i kibiców MKS-u.
-
Podbeskidzie Bielsko-Biała - GKS Katowice 1 1.95
Dziwi mnie wysoki kurs na Podbeskidzie. Tobet sugerował się chyba ostatnią wygraną GKS-u co jest wg. mnie nieprawdopodobnym błędem. Katowice zagrały fatalny mecz, Łęczna powinna już po pierwszej połowie prowadzić 3-4 bramkami. Byłem pod wrażeniem skuteczności GKS-u w drugiej połowie i bezradności "Bogdanki". Niemniej GKS nie zasłużył na zwycięstwo, powinien wręcz sromotnie przegrać.
Podbeskidzie jak wiadomo główny faworyt do awansu. Poprzednie straty punktów mogły być po części spowodowane grą w Pucharze Polski, jednak teraz Podbeskidzie powinno wracać na odpowiednie tory w lidze. Zresztą nie wyobrażam sobie by po raz kolejny ta ekipa starciła szansę na awans. Przypominam sobie ich grę przeciwko Wiśle Kraków gdzie pokazali się ze świetnej strony. Myślę, że w tym meczu są zdecydowanym faworytem, a zwracam szczególną uwagę na słabą formę Katowic.
Myślę jeszcze o zagraniu takiego typu:
Bogdanka Łęczna - Łódzki KS 1 2.55
Łęczna znów "frajersko" traci punkty:;/:
Niby ryzykowny ale ciągle mam w głowie dobrą grę Łęcznej od początku tej rundy. ŁKS gubił już w tej rundzie głupio punkty i będzie mieć cięzką przeprawę w Łęcznej.