W ten weekend dojdzie do pojedynku pomiędzy ostatnim w tabeli, nie mającym praktycznie szans na utrzymanie Dolcanem a liderem tabeli i głównym pretendentem do awansu Podbeskidziem. Gospodarze już chyba pogodzeni z degradacją, ciężko powiedzieć czy jeszcze ktokolwiek wierzy w utrzymanie. Ostatnio forma zespołu fatalna, jak zresztą przez cały sezon. Kontrakt z zespołem rozwiązał obrońca Piotr Dziewicki. Napastnik Dolcanu - Andrzej Stretowicz kończy prawdopodobnie już sezon ze względu na problemy z pachwiną i operację.
Podbeskidzie po serii 3 remisów wygrało ostatni mecz z Pogonią 2:1, forma nie jest kiepska. Goście walczą o awans do ekstraklasy a jak zdobywać punkty to z kim jak nie z pogrążonym klubem niemającym prawie szans na utrzymanie?
Ekipy spotkały się dotychczas 5-krotnie, wszystkie mecze wygrało Podbeskidzie, łączny stosunek bramek 13:1
Również gram ten typ. Drużyna Kolejarza Stróże poważnie traktuje to spotkanie. Do Łodzi wstawili się już wczoraj gdzie odbyli treningi. Granie na ŁKS po kursie 1.40 moim zdaniem się nie opłaca, zważywszy na osłabienia jakie ma łódzki klub. Nie gra Woźniczka, Klepczarek, Gierag i Smoliński. Więc osłabienia dość spore. Do tego goście chcą zamurować bramkę i liczyć na kontry. A ŁKS jak kolega wyżej wspomniał z takimi zespołami gra słabo. Więc under jak najbardziej do grania.ŁKS - Stróże | Under 2,5 - 1,60
Kolejny już typ na under ŁKS-u. Stróże może ma jeden z najgorszych bilansów wyjazdowych w lidze, ale tym razem będą mierzyć się z ŁKS-em. Na pewno nie wyjdą na otwartą walkę i swojej szansy będą szukali z kontry. Stróże przegrywa mecze jeśli stara się dorównać zespołom typu Ruch Radzionków, KSZO Ostrowiec bo chce po prostu nawiązać walkę i wtedy padają wysokie wyniki typu 3:2, 4:1. ŁKS wiadomo nie od dziś ma problem z głęboko broniącymi się drużynami, typ na under moim zdaniem jest dobry i warto zainwestować nieco gotówki po nie najgorszym kursie, bo oczekiwałem czegoś w granicach 1,50.
To wcale nie słuchy, klub który ma na 5 (?) kolejek przed końcem 36 pkt. straty do lidera ciężko ma się włączyc do walki o awans Chyba że piszesz już o przyszłym sezonie to zwracam honorKusi mnie żeby dać na Dolcan Ząbki. Mają dobrą passe i podoba mi się ostatnio ich gra. Grają ze Stróżami, które ostatnio na wyjeździe wygrało z Flotą, jednak krążą słuchy iż klub nie chce awansować do Ekstraklasy. Osobiście nie chce mi się w to wierzyć jednakże w każdym kłamstwie jest ziarenko prawdy. Kurs kusi dlatego chyba się zdecyduje.
Dolcan Ząbki - Kolejarz Stróże
Typ: 1
@2.1
6/10 Tobet
Te 3 tyś. zł to na zawodnika czy na drużyne ?KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Odra Wodzisław
Do końca sezonu 4 kolejki, KSZO znajduje się w strefie spadkowej i traci do bezpiecznego miejsca 2 pkt. Przed piłkarzami z Ostrowca zostaną jeszcze mecze z GKS-em, ŁKS-em i Sandencją. Mecz z Odrą jest zatem teoretycznie najłatwiejszy a zarazem jest to mecz z gatunku o 6 pkt. Jeżeli dziś nie wygrają później będzie niezwykle trudno o jakie kolwiek punkty. Odra jest pogrążona w kryzysie, nie mają kompletnie pieniędzy. Piłkarze nie mają z czego otrzymać wypłat a na dzisiejszy mecz jadą... własnymi samochodami. W klubie nieciekawa atmosfera i trudno, żeby były dobre wyniki. Ostatni mecz z ŁKS-em przegrali 3:6, gdzie już po pierwszych 35 min mieli wpakowane 5 goli.
Piłkarze KSZO mają obiecane premie za wygranie meczu - 3 tys zł a więc będą zmobilizowani aby odnieść zwycięstwo i wydostać się wreszcie ze strefy spadkowej
Typ: KSZO @ 1.70