Witam,
Pracuje we Włoszech w piłce nożnej, jestem obserwatorem Waszej ligi i pilnuje rynek kursów w branży bukmacherskiej, ponieważ po tym co się stało we Włoszech tego lata trzeba kontrolować co się tylko da. Kilka tygodni temu w 1 Lidze był mecz Nieciecza vs Wisła Płock. W ten sam dzień co grali mecz na rynku hazardowym (azjatyckim) ktoś niespodziewanie zaczął grać na X2, czyli Zawisza lub remis oraz, że w meczu padnie poniżej 2.5 gola. Byłem w szoku, ponieważ Nieciecza wygrała w Katowicach w pierwszej kolejce i na rynku transferowym działali bardzo mądrze i dobrze. Jednak ku mojemu zaskoczeniu 20 minut przed meczem gdy podali składy znalazłem coś dziwnego. Nie grali Biskup i Trafarski. Wtedy zrozumiałem dlatego tak ostro zagrali na X2, ale powiedziałem sobie, że ok, nie chcą awansować do
ekstraklasy, budują ekipe, która będzie się budować i będą ratować się i zdobywać punkty tylko u siebie ze słabszymi drużynami. Czytałem całą relacje z meczu i widać było, że remis był bezproblemowy. Mecz był bardzo nudny i nie było dosłownie żadnej akcji.
Według mnie Zawisza nie wiedziała o tym, że Nieciecza nie chciała wygrać tamtego meczu. Uważam, że Nieciecza zainwestowała duże pieniądze na rynku azjatyckim u bukmachera. W dzień meczu można było zagrać za 953 Euro, jeżeli zagrało się za więcej kurst spadał o 0.05, lecz można znowu zagrać i tak maksymalnie do 100 000 euro. Tydzień temu znowu pilnowałem rynek kursów bukmacherskich, Dzień przed meczem Kolejarz Stróże vs Bogdanka Łęczna dużo ludzi zagrało na Kolejarza, ponieważ ci wygrali dwa mecze, W Ząbkach 1:2 i u siebie z Górnikiem Polkowice 3:1. Drużyna miała dużą forme. W tym samym tygodniu strona internetowa i gazeta podały fakt, że Łęczna zagra bez 5 zawodników z podstawowej jedenastki. Kurs na Kolejarza zaczął spadać, bo dużo ludzi na nich postawiło. Od razu po minucie ktoś zagrał bardzo ostro na wygraną Łęcznej. Dlatego kurs na Kolejarza znowu poszedł do góry i znowu zagrali na drużynę ze Stróż. Minęła kolejna minuta i ktoś ponownie zagrał za BARDZO DUŻĄ stawke na Łęczną. Osobiście byłem w szoku.
Myślałem sobie "kto jest na tyle głupi żeby zagrać na Łęczną, która jest aż tak osłabiona", ale na drugi dzień wiedziałem dlaczego zagrali. Bo Kolejarz po prostu sprzedał ten mecz. Tzn. nie sprzedali go Łęcznej, ale sami sobie. To oni zagrali u azjatyckiego bukmachera za dość spore pieniądze. To jest nie możliwe żeby w azjatyckim bukmacherze jedna osoba specjalnie pilnowała kursu na jeden mecz bez żadnej informacji. Wiedzieli, że Łęczna jest bardzo osłabiona, a Kolejarz jest w formie, wiedzieli, że prawie wszyscy zaatakują kursy na Kolejarza. Dzisiaj po południu pisałem na dwóch forach zagranicznych (przynajmniej dla mnie zagranicznych). Jedno to forum angielskie, a drugie to polskie. Napisałem żeby uważali na GKS Katowice, ponieważ po przegranej Kolejarza u siebie z Łęczną, będą ludzie grać na GKS. I napisalem na tych dwóch forach, że w Katowicach mecz się zaczął i, że ten mecz mi po prostu śmierdzi. Fakt jest taki, że Kolejarz zagrał dzisiaj na maxa i wygrał nic nie ryzykując i mając ciągłą przewagę w meczu. Pracuję we Włoszech dla Włoskiej drużyny piłkarskiej.Patryk scrive:
Pilnuje co tydzień Polską Ekstraklase i Pierwszą Lige, obserwuje Waszych młodych piłkarzy, ale jeżeli po 7 kolejkach był mecze ustawione to dla mnie będzie bardzo ciężko pracować, bo nie wiadomo kiedy grają na serio, a kiedy po prostu mecze są sprzedane. Możecie sami sprawdzić skład Niecieczy i będzie widać, że Biskup i Trafarski nie zagrali i był to bardzo trudny mecz. Możecie sprawdzić także osłabienia Łęcznej tydzień temu.
Z poważaniem,pozdrawiam A.B.
http://forumgieksy.pl/showpost.php?p=502485&postcount=256