Galdino z Zawiszy Bydgoszcz zagra w MKS-ie Kluczbork. Dla mnie to ciekawy zawodnik, grał najczęściej w pierwszym składzie ekipy z Bydgoszczy, myślę, że ten pomocnik to duże wzmocnienie MKS-u. Na środku obrony mamy świetnego Wilusza, Wengera, który został wypożyczony z SMS-u Łódź, jest też młody Mateusz Kuźniecow z LKS Wierzbica Górna. Wener to wychowanek MKS-u, Kuźniecow zresztą też. Nie wiadomo co z Darkiem Góralem, który podobno miał pojawić się na testach w Piaście. Ganowicz to zawodnik znany w polskiej piłce, były kopacz Odry czy Zagłębia Lubin. Przyszedł też Michał Sudoł. Obrona raczej będzie mocnym punktem MKS-u tym bardziej, że w klubie został Orłowicz i Stawowy. Gorzej wygląda obsada bramki. Po odejściu podstawowych bramkarzy - Stodoły i Świtały, teraz o pozycje walczyć będzie Łukasz Jarosiński z Młodej Wisły, Mateusz Abramowicz, oraz młody i dość słaby bramkarz Grzegorz Wnuk. Myślę, że pierwszym bramkarzem będzie Jarosiński, bądź co bądź, najbardziej doświadczony. Niestety nieciekawie wygląda sytuacja w ataku. Tylko 2 nominalnych napastników to może być za mało, żeby osiągnąć przyzwoity wynik. Tuszyński i Półchłopek - mistrzowie marnowania sytuacji, a Tuszyński - mistrz wdawania się w bezsensowne dryblingi, a co za tym idzie, straty. W pomocy są jeszcze 4, oprócz Galdino, nowe twarze. To Krysian i Fryzowicz z Młodego Zagłębia Lubin, Adrian Pajączkowski oraz 18-letni Adam Deja z OKS-u Olesno. Ciekawi mnie jak spiszą się gracze Miedzowych. Myślę, że MKS ma na tyle silną kardę by zająć w II lidze miejsca 3-7. Patrząc realnie szanse na awans są niewielkie. Kadrowo bardzo fajnie wygląda Miedź Legnica, ale myślę, że o awans będą się biły GKS Tychy, Zagłębie Sosnowiec i właśnie Miedź. Tyle na razie ode mnie z Kluczborka, to moje przedstawienie kadry i szans Kluczborka w II lidze gr. zachodnia. ????