>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

hudy cisnie grubo

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
#2 Pewność: 1/10
Skra - ZAKSA - będzie tie-break // 5.50 ✅ 2-3
Stawka: 0.5j.
Zysk/Strata: ✅ 2.25j. ✅

#3 Pewność: 5/10
Rik De Voest - Michał Przysiężny 1 // 1.70 ZWROT
Spartak Moskwa - FC Porto - under 3.5 // 1.40 ⛔ 2-5
Kurs: 2.38
Stawka: 1j.
Zysk/Strata: ⛔ 1j. ⛔

Skra Bełchatów - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Spotkanie to rozpoczyna walkę o mistrza PlusLigi. Mecz w Bełchatowie i to jest już dodatkowy handicap dla gospodarzy. Mecz powinien być pełen walki i ładnej siatkówki, bądź co bądź, to finał!
Skra - wiadomo, bardzo silny skład, duże doświadczenie i ogranie, szeroka ławka. Pokonanie Bełchatowian na własnym terenie wydaje się być niewykonalne. Skra od kilku ładnych lat dominuje w naszej lidze i trudno jakiemukolwiek klubowi zbliżyć się do ich poziomu. Przecież zdobyli w ostatnich 6 latach... 6 tytułów Mistrza Polski. Stoją przed szansą na kolejny tytuł i śrubowanie rekordu. Łatwo być nie powinno, być może nie zagra Michał Winiarski z powodu problemów ze zdrowiem (angina).
Drużyna z Kędzierzyna-Koźle ma bardzo duży potencjał. Pozyskali na ten sezon dwóch czołowych reprezentantów Polski - Zagumny, Świderski - niestety ten drugi wypadł ze składu już na samym początku. Do tego jest Kuba Jarosz, Tine Urnaut i Idi, którzy często nie potrafią &quot;wejść&quot; w mecz, ale jak już im się to uda to są praktycznie nie do powstrzymania. Zespół ma naprawdę bardzo duży potencjał i z każdą kolejką sezonu notuje progres. Do tego ostatnio prezentują fantastyczną formę. Dowodem są słowa Grozera, który zdecydowanie przyznał, że ekipa ZAKSY po prostu była dużo lepsza w tym dwumeczu. Zapomniałbym o najważniejszym. Kędzierzynianie mają fantastycznych środkowych - to co potrafi zrobić Czarnowski, a zwłaszcza Gładyr - coś fantastycznego. Do tego mam nadzieję, że nie wyjdą zestresowani, bo przecież to nie oni są faworytami, co pokazują choćby bukmacherzy.
W tym sezonie te drużyny grały ze sobą 4 razy - za każdym razem wygrywała bełchatowska Skra. Jednak aż 3 mecze z tych czterech kończyły się tie-breakami. Walka będzie ogromna i liczę na ładny mecz. Z taką formą Kędzierzyn musi coś ugrać.
Jeśli przegrają 3-0, to powtórzę typy na ZAKSĘ jutro, bo play-offy rządzą się swoimi prawami.
Moje propozycje:
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle +2.5 --- 1.65 @ 7/10 ✅
Over 160.5 --- 1.65 @ 6/10 ✅
Będzie tie-break --- 5.50 @ 1/10 ✅

WYNIK: 2-3 (103-109)

Podsumowanie Dnia: ✅ 3.21j. ✅

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Piątek (15 Kwietnia 2011):
#1 Pewność: 5/10
Viktor Troicki - David Ferrer 2 // 1.10 ✅ 0-2
Jurgen Melzer - Roger Federer 2 // 1.12 ⛔ 2-0
Andy Murray - Frederico Gil 1 // 1.25 ✅ 2-0
Kurs: 1.54
Stawka: 2j.
Zysk/Strata: ⛔ 2j.
⛔

Coś jeszcze będzie grane na pewno ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
#2 Pewność: 8/10
Roger Federer(-1.5) - Jurgen Melzer 1 // 1.43 ⛔ 0-2
Skra Bełchatów - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 1 // 1.15 ✅ 3-1
Kurs: 1.64
Stawka: 5j.
Zysk/Strata: ⛔ 5j. ⛔

#3 Pewność: 4/10
Skra Bełchatów(-1.5) - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 1 // 1.40 ✅ 3-1
Wisła Kraków - GKS Bełchatów - over 1.5 // 1.41 ✅ 3-1
Kurs: 1.97
Zysk/Strata: ✅ 0.97j. ✅

Skra Bełchatów - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Drugi mecz finałowy. Wczoraj niespodzianka, goście wygrali po tie-breaku i są teraz w niezłej sytuacji.
Nie będę nic pisał o drużynach, bo można poczytać o tym w postach wyżej. Przede wszystkim nastawienie. Skra jest pod ścianą, musi wygrać to spotkanie, bo dwa następne mecze to wyjazdy do Kędzierzyna. Coś czuje, że dziś wyjdzie Winiar. Nie mam nic przeciwko Antidze, bo to znakomity siatkarz i profesor siatkówki, ale swoje lata już ma i to czasem widać - forma już nie na tak wielkim poziomie. Winiar potrafi ruszyć drużynę, znakomicie obija blok i fantastycznie sam blokuje, często w pojedynkę. Do tego jeśli podłączy się Kurek z Wlazłym - ZAKSA nie będzie miała nic do powiedzenia.
Kędzierzyn zapewne teraz wyjdzie całkiem na luzie. Mają przecież zwycięstwo na terenie rywala - zrealizowali plan. Wszystko zależy od przyjęcia, wczoraj było bardzo dobre, do tego parę razy sami po celowali zagrywką graczy Skry. Gladyr wczoraj znów pokazał klasę. Fantastyczny mecz Gumy (dostał zresztą nagrodę MVP spotkania). Do tego bardzo ładna gra Idiego i Gacek też się uwijał w obronie. Witczak i Jarosz wchodzili wzajemnie za siebie, różnie to bywało.
Co musi zrobić Skra wg mnie? Przede wszystkim zmniejszyć % przyjęcia rywali. Mają w swoich szeregach przecież Falasce, Wlazłego, Winiarskiego czy nawet Możdzonka z tym swoim &#39;dziwnym&#39; flotem.
Moje propozycje:
Skra wygra --- 1.15 @ 9/10 ✅
Skra -1.5 --- 1.45 @ 5/10
✅
WYNIK: 3-1

Wisła Kraków - GKS Bełchatów
Spotkanie obecnego lidera z 7 drużyną Ekstraklasy. Faworytem oczywiście jest zespół gospodarzy.
Wisła ostatnio straciła punkty z Koroną, a prowadziła już 2-0, miała piłkę meczową na 3-0, jednak Genkov trafił w słupek i do ataków przystąpił zespół gospodarzy. Gol w końcówce zadecydował o podziale punktów. Dziś nie zobaczymy zawieszonych za kartki - Sobolewskiego i Małeckiego oraz kontuzjowanych Bunozy i Boukhariego. Są to spore osłabienia, ale jednak zastępcy na tych pozycjach są &quot;na poziomie&quot; - zapewne zagra Czarek Wilk i Wojtek Łobodziński, który wchodził na razie jedynie z ławki i nieźle się prezentował na boisku. Oczywiście wszyscy w Krakowie nie widzą innej opcji niż zwycięstwo Wisły. Co ciekawe - Wisła u siebie w lidze jeszcze nie zasmakowała porażki - jedynie dwa razy tracili punkty przy Reymonta notując remisy.
Bełchatów na pewno ze sporymi nadziejami. Takie mecze mogą dać dużo drużynie na kolejne kolejki - wiarę i dodatkową mobilizacje. Grają dalej dość przeciętnie. Brunatni także w osłabieniu - nie zagra Jacek Popek, Paweł Buzała i Szymon Sawala. Mecze wyjazdowe dla GKS&#39;u nie są zbyt przyjemne. Ostatnio na boiskach rywali na przemian przegrywają i remisują, jedynie raz udało im się zdobyć komplet punktów, ale to było na jesieni. Mają jednak potencjał w ataku - Nowak i Żewłakow do kontry, a uruchomić ją powinien Małkowski. Do tego szansy na gola doszukiwałbym się jeszcze w stałych fragmentach - pod bramką Wisły zwykle jest wtedy duże zamieszanie i można wtedy wykorzystać sytuacje. Na pewno samo to, że jadą na Reymonta wywoła u nich dodatkową mobilizacje i walki nie powinno zabraknąć. Jednak remis to max, co powinni tutaj ugrać.
Spodziewam się tu niezłego meczu, jakby GKS strzelił jakiegoś gola na 0-1 lub 1-1 byłoby cacy.
Moje propozycje:
Over 1.5 --- 1.41 @ 6/10 ✅
Wisła wygra --- 1.60 @ 4/10 ✅
Wisła 2-3 gole --- 2.02 @ 3/10 ✅

Podsumowanie Dnia: ⛔ 6.03j. ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Zmieniam trochę system - dużo mniej tenisa, a jak już to mała stawka. Niby na koncie minusa nie mam, ale jednak czas na zmiany.
STAWKA NIE ODZWIERCIEDLA PEWNOŚCI TYPU!
przynajmniej na razie muszę się tego trzymać, póki nie zbiorę kapitału jaki mnie zadowoli.
Teraz będzie duużo analiz, zauważyłem, że wchodzi mi conajmniej ok 3 na 4 mecze, do których coś napiszę. Tu nie dawałem wszystkich analiz, bo piszę je na innych forum w większości, a tu dawałem tylko niektóre.

Sobota (16 Kwietnia 2011):
#1 Pewność: 5/10
Muszynianka - Organika Łódź - under 160.5 // 1.42 ✅ 123
AZS Białystok - Wybrzeże Rumia - under 160.5 // 1.40 ✅ 126
Kurs: 1.99
Stawka: 2/10
Zysk/Strata: ✅ 1.98j. ✅

#2 Pewność: 5/10
Lech Poznań - Legia Warszawa - obie strzelą // 1.91 ⛔ 1-0
Aluprof Bielsko-Biała - Centrostal Bydgoszcz 1 // 1.08 ✅ 3-0
Kurs: 2.06
Zysk/Strata: ⛔ 2j. ⛔

#3 Pewność: 4/10
Koln - VfB Stuttgart - obie strzelą // 1.57 ✅ 1-3
Stawka: 1.5/10
Zysk/Strata: ✅ 0.85j.
✅

Analizy:
Lech Poznań - Legia Warszawa
Szlagier 22. kolejki Ekstraklasy. Co ciekawe, TVP zdecydowało się na pokazanie tego meczu w &quot;Dwójce&quot;, co jest sporym wyróżnieniem, gdyż stacja ta ma wykupione prawa do pokazania jedynie dwóch meczy w przeciągu jednej rundy. Duże wyróżnienie i myślę, że będzie na co popatrzeć. Spotkanie drużyn, które miały walczyć o mistrza, jednak szanse na zrealizowanie tego celu z kolejki na kolejkę maleją. Teraz trwa walka o wicemistrza kraju. Obie drużyny dzielą 4 pozycje, jednak w przypadku wygranej Lecha ekipy zrównają się pod względem punktowym.
W Poznaniu coraz głośniej mówi się o trenerze Bakero - niestety, nie są to dobre nowiny. Przede wszystkim Hiszpan nie ma poparcia kibiców, którzy powoli zaczynają z niego drwić. Na pewno nie buduje to dobrej atmosfery w zespole. Do tego słabe wyniki drużyny, remisy ze Śląskiem i Podbeskidziem oraz ostatnia porażka z Polonią Warszawa. Lechici mają też problemy kadrowe - nie od niedawna kontuzjowani są przecież Bandrowski i Drygas, dodać należy jeszcze absencje za kartki, które na nieszczęście dla Poznaniaków skumulowały się akurat na ten mecz - a zawieszeni to Huber Wołąkiewicz, Marcin Kikut i przede wszystkim Semir Stilić. Nie zagra także Gancarczyk, który choruje. Do zespołu podobno wrócili Rudnevs z Kiełbem, jednak ich dyspozycja jest zagadką. Wydaje mi się, że gra gospodarzy w tym meczu może opierać się w dużej mierze na Krivets&#39;u.
Legia w podobnych nastrojach jak ich rywal. Także bardzo słaba forma w ostatnich meczach (tylko 1 punkt zdobyty w 4 meczach!). Co może cieszyć, to przede wszystkim powrót Hubnika. Tylko pojawił się na boisku w poprzednim meczu i już zdołał zdobyć gola dającego remis Legionistom. W stołecznej drużynie zdecydowanie najbardziej wyróżniał się Michał Kucharczyk - gra naprawdę bardzo mądrze i do tego skutecznie. Powołany na ten mecz został też Kiełbowicz, który notuje powrót po kontuzji. Na pewno przyda się dodatkowy obrońca, bo Skorży brakuje jakiejś alternatywy na wystawienie obrony - niektóre błędy tej formacji aż rażą w oczy. Do tego kibice są coraz bardziej zdenerwowani, miała być przecież nowa Legia, nowy styl i dobra gra, a tu póki co klapa.
Obie ekipy potrzebują zwycięstwa by przywrócić dobrą atmosferę, złapać trochę oddechu. We wrześniowym meczu na Łazienkowskiej triumfowali Legioniści, wygrali 2-1. Jednak tym razem mecz w Poznaniu, zapewne zasiądzie kilka tysięcy na trybunach, a to jest bardzo duży atut. Jestem ciekaw jak stoi sprawa z murawą, ostatnio była zmiana i co chwilę jakaś spora kępa odrywała się od płyty. Chciałbym zobaczyć ładny mecz, z dużymi emocjami.
Moje propozycje:
Obie strzelą --- 1.91 @ 6/10 ⛔
Over 2.5 --- 2.16 @ 3/10 ⛔
Legia DNB --- 2.45 @ 2/10 ⛔
WYNIK: 1-0

Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna - Organika Budowlani Łódź
Rozpoczynają się playoffy. Pierwszym meczem jest spotkanie zwycięzcy fazy zasadniczej z ostatnim zespołem, który zakwalifikował się do tej fazy. Oczywiście faworytem są gospodynie.
Muszynianka ostatnio zdobyła Puchar Polski. Siatkarki na pewno są podbudowane, zyskały sporo pewności. Skład mają bardzo mocny - złożony z jednych z najlepszych polskich siatkarek + element holenderski (Debby Stam, Caroline Wensink). Właściwie większość zawodniczek gra w reprezentacjach, jedynie kilka rezerwowych obecnie nie dostaje powołań. Siła w drużynie, najmocniejszy środek w kraju - Bednarek i Gajgał. Fantastyczna atakująca - Aśka Kaczor, której często gra decyduje o zwycięstwach, przede wszystkim potrafi brać ciężar gry na własne barki, gdy drużynie nie idzie. Debby Stam bardzo dobre przyjęcie, Jagieło duch drużyny. Jest jeszcze Mariola Zenik, często wyjmująca piłki nie do wyciągnięcia.
Organika w tym sezonie bardzo słabo. Patrząc na skład wydaje się, że jest spory potencjał, jednak boisko wszystko weryfikuje. Ze składu wypadła teraz Zaroślińska - co jest dużym osłabieniem. Pani Niemczyk nie bardzo odnajduje się w roli trenera.
Mecz wygląda na proste 3-0, ale to jest siatkówka kobiet. Muszynie czasem zdarzają się przestoje. Niespodzianki raczej nie będzie, jednak kursy na Muszynę nie są do gry.
Moje propozycje:
Under 160.5 --- 1.42 @ 4/10 ✅
WYNIK: 3-0 (75-48)
Pronar AZS Białystok - Wybrzeże TPS Rumia
Mecz rozpoczynający batalię o 9 miejsce i utrzymanie w lidze. Wygrany z tej potyczki zmierzy się z drugą drużyną II ligi w barażu, przegrany z liderem.
Oczywiście nie ma wątpliwości kto jest w tym starciu faworytem. Białystok powinien spokojnie utrzymać się w PlusLidze kobiet i mecze z Rumią powinny skończyć się po 4 spotkaniach. AZS przegrał w walce o playoffy na końcówce sezonu, dlatego też muszą bronić się przed spadkiem. Drużyna ma parę doświadczonych i niezłych siatkarek, jednak nie najwyższej klasy. Wyróżnia się przede wszystkim Klimakova, dużo od jej skuteczności zależy.
Rumia bez zwycięstwa w PlusLidze i raczej nieduże szansę są na to, byśmy w następnym sezonie oglądali tą drużynę w najwyższej klasie rozgrywkowej. Ściągnięta Dorota Pykosz także za dużo nie dała ekipie.
W rundzie zasadniczej 2 razy wygrywał Białystok w stosunku 3-0.
Moje propozycje:
Under 160.5 --- 1.40 @ 5/10 ✅
AZS -18.5 (punkty) --- 1.72 @ 3/10 ✅
WYNIK: 3-0 (75-51)
BKS Aluprof Bielsko-Biała - Centrostal Bydgoszcz

Kolejny mecz sobotni w play-offach PlusLigiKobiet. Obie drużyny walczyły jeszcze niedawno o 4 miejsce w rundzie zasadniczej. Zwycięsko z tego pojedynku wyszły Bielszczanki. Bydgoszcz musiał zadowolić się 5 miejscem.
Aluprof wraca, a właściwie już wrócił na właściwe tory. Forma falowała, powodem było tego oczywiście kontuzje. Prawdziwa plaga przytrafiła się BKS&#39;owi, teraz jednak kluczowe zawodniczki wróciły i różnica widoczna jest gołym okiem. Przede wszystkim wróciła Ania Werblińska - kapitan i podpora zespołu oraz reprezentacji. Wreszcie jest atakująca (Bamber), bo swego czasu na tej pozycji grała środkowa - Okuniewska. A propo Bery, od dobrych kilku miesięcy gra naprawdę fantastycznie. Na początku sezonu całkiem sobie nie radziła, była pogubiona, robiła szkolne błędy, teraz jednak gra na swoim wysokim reprezentacyjnym poziomie.
Centrostal przeciwnie do ekipy gospodyń. Siatkarki z Bydgoszczy zanotowały spadek formy. Słaba gra Mróz, Kowalkowskiej czy Kuligowskiej. Uszło powietrze z Patrycji Polak, ale ona jeszcze powinna się obudzić. Do tego zagrają z tylko jedną rozgrywającą - Spicer. Druga rozgrywająca jest kontuzjowana i trener nie będzie miał nikogo na zmianę dla Amerykanki. Do tego zawodzi też Charlotte Leys, która ma atomowy atak, teraz jednak nadziewa się co i raz na bloki.
Mecz według mnie powinien być jednostronny. Aluprof powinien pokazać, że w tym sezonie ma spore szanse na obronę Mistrza Polski. Myślę, że przewaga punktowa w kolejnych setach nie będzie aż tak duża, by nie wszedł over. Centrostal może ugrać nawet tego seta.
Moje propozycje:
Bielsko wygra --- 1.08 @ 9/10 ✅
Over 135.5 --- 1.55 @ 4/10
⛔
WYNIK: 3-0 (75-50)

Do meczu Koln - Stuttgart nie zdążyłem nic napisać, może jutro jak wcześnie wrócę coś jeszcze się postaram...

Podsumowanie Dnia: ✅ 0.83j. ✅
Zagrałem jeszcze kupon na minutę przed rozpoczęciem dwóch meczów (Aluprof i Palermo) i wpadło :p w sumie straty prawie odrobione z wczoraj...

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Niedziela (17 Kwietnia 2011):
#1 Pewność: 7/10
Muszynianka - Organika Łódź - Over 125.5 // 1.50 ✅ 134
Borussia Dortmund - Freiburg 1 // 1.30 ✅ 3-0
Kurs: 1.95
Zysk/Strata: ✅ 1.90j. ✅
Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna - Organika Budowlani Łódź
Kolejny rewanż za wczorajszy mecz. Muszynianka zmiotła z parkietu zawodniczki z Łodzi. Oglądałem spotkanie i przede wszystkim błędy Łodzianek - a nie dobra gra Muszyny. Przyjezdne zagrały fatalnie, wystarczy przypomnieć, że pojedynek rozpoczął się od 8-0 dla gospodyń. Muszynianka wcale nie grała jak z Bielskiem, problem w tym, że wcale nie musiała. Widać było, że gospodynie jednak trochę się gubią i gdyby trochę spokoju ekipy z Łodzi wynik nie musiałby wyglądać tak tragicznie.
W końcówce 2 i 3 secie trener Mineralnych dał już trochę odpocząć podstawowym zawodniczką. Może nie wystawi na jutro na pierwszego seta od razu rezerwowego składu, ale z biegiem czasu może tak się stać.
Bardzo bardzo niska linia punktowa wystawiona przed Betsafe zachęca mnie do grania overu. Mimo dzisiejszej tak fatalnej postawy Organiki, do overu 125.5 zabrakło jedynie 3 punktów. Wystarczy poprawić nieznacznie niektóre elementy. Liczę na w końcu porządny mecz Kosek, musi w końcu zagrać na swoim poziomie. Dobry poziom na środku prezentuje Wojcieska. Nieźle rozgrywa Echenique. Szkoda, że nie ma Zaroślińskiej, bo na pewno nabiła by parę ładnych punktów. Możliwe, że załączy się gra Brydzie bądź Teixeirze, bo w paru meczach, szczególnie ta pierwsza pokazywały, że potrafią prowadzić drużynę.
Może wygranego seta przez Łódź bym jakoś specjalnie nie oczekiwał, ale zdobycie po 17 punktów w secie - to śmieszne. Myślę, że Organika da radę, oby nie zaczęły jak ostatnio, a jakoś im pójdzie. Trochę rozbawiła mnie sytuacja bodaj w ostatniej partii, gdy to Joanna Mirek musiała motywować i wprost krzyczeć na zawodniczki, a stojąca obok pani trener przez cały mecz bardzo wiedziała co począć. Nie chce się już jej po raz kolejny czepiać, bo na pewno grywała w wielu meczach, w tym reprezentacji i na pewno posiada szeroką wiedzę na temat siatkówki, ale chyba jednak zbyt małą na PlusLigę.
Moje propozycje:
Over 125.5 --- 1.50 @ 6/10 ✅
WYNIK: 3-0 (78-56)

Borussia Dortmund - SC Freiburg
Mecz ma duże znaczenie dla Borussi. Jeśli wygrają są już bardzo blisko tytułu mistrza Niemiec. Freiburg gra już praktycznie o nic. Do miejsc pucharowych traci 7 punktów, utrzymanie także mają już pewne.
Borussii ostatnio traciła punkty w dość pechowy sposób. Jednak w meczu z Hannoverem to oni mogą mówić o szczęściu, bo uratowali 1 punkt po golu Kuby Błaszczykowskiego w końcówce. Borussia na własnym stadionie w tym sezonie tylko raz przegrała. Jurgen Klopp ma do tego spore osłabienia kadrowe. W meczu nie zagra najlepszy strzelec Lucas Barrios, do tego nie zobaczymy Japończyka Kagawy i Kehla. Trener jednak ma bardzo dobrych zastępców, szczególnie liczą na odblokowanie Lewandowskiego. Na własnym boisku Borussia straciła jedynie 7 goli, strzelając prawie 4 razy więcej. Bardzo mocna linia pomocy - to może zadecydować.
Freiburg po rundzie jesiennej był blisko pucharów. Na wiosnę jednak gra tego zespołu nie zachwyca. Dopiero w ostatnim meczu odnieśli pierwsze zwycięstwo wiosenne w lidze nad Hoffenheim. Małe absencje także w zespole gości, nie zagrają: Krmas, Bastians, Pouplin, Bechmann. Goście zapewne nastawią się na obronę własnej bramki i wyprowadzanie szybkich kontr. Freiburg na obym stadionie zdobywa mało goli i punktów, ostatnie zwycięstwo wyjazdowe miało miejsce na koniec stycznia z Stuttgartem 0-1.
Mecz powinien przebiegać pod dyktando graczy z Dortmundu. To oni zapewne będą w większości czasu atakować na bramkę Baumanna. Oby nie zawiodła skuteczność, jak dobrze pójdzie to mogą odskoczyć Leverkusen dziś na 8 punktów, a do końca ligi pozostały już tylko 4 kolejki (nie licząc tego meczu).
Moje propozycje:
Borussia wygra --- 1.30 @ 7/10 ✅
Borussia 2-3 gole --- 2.00 @ 4/10 ✅
Borussia -1 --- 1.86 @ 4/10 ✅
WYNIK: 3-0

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Bayern - Bayer - goście strzelą // 1.35 ✅ 5-1
Levante - Hercules DNB 1 // 1.48 ✅ 2-1
Kurs: 2.00
Stawka: 1/10
Zysk/Strata: ✅ 1j. ✅

Aluprof Bielsko-Biała - Centrostal Bydgoszcz - over 135.5 // 1.45 ✅ 186
Arka Gdynia - Cracovia - over 1.5 // 1.43 ✅ 3-0
Kurs: 2.07
Zysk/Strata: ✅ 1.07j. ✅

#4 Pewność: 4/10
ATOM Trefl Sopot - Stal Mielec - under 180.5 // 1.33 ✅ 174
Arka Gdynia - Cracovia - Arka under 1.5 // 1.52 ⛔ 3-0
Kurs: 2.02
Zysk/Strata: ⛔ 1.02j. ⛔

Arka Gdynia - Cracovia
Bardzo ciekawe spotkanie przedostatniej drużyny z ostatnią. Zwycięzca tego meczu może odstawić przegranego na ostatnim miejscu.
Arka mocno mobilizuje się na to spotkanie. W tej rundzie ciągle bez zwycięstwa. Gdzie mają zdobywać komplet punktów jak nie na własnym stadionie... Nie zagra Bruma i Skela. Piłkarze apelują do kibiców o jak największą frekwencje i fantastyczny doping, każdy podkreśla, że to jest arcyważne spotkanie dla zespołu z Trójmiasta. W Arce wyróżniają się tacy zawodnicy jak Emil Noll, Filip Burkhardt, Tadas Labukas i Joseph Mawaye. Tak jak już pisałem wcześniej, bardzo dobry bramkarz Moretto.
W Cracovia także pełna mobilizacja. Zawodnikom zafundowano nawet podróż samolotem do Gdyni, by zminimalizować zmęczenie. Zespół gości nie wziął ze sobą Nowotczyńskiego i Bartczaka, którzy wciąż się kurują. Wraca za to Arek Radomski - na pewno doświadczenie tego zawodnika może być bardzo pomocne w zespole z Krakowa. W bramce bardzo dobrze prezentuje się Kaczmarek. W pomocy błyszczy Klich, którzy załatwił już Pasom kilka ładnych punktów w tej rundzie. Oprócz tego nieprzewidywalny i szybki Saidi Ntibazonkiza.
Na jesieni wygrała Cracovia 2-0, co było jednym z niewielu zdobytych punktów przez Krakowian. W tym meczu na pewno nie zabraknie walki. Spotkanie trudne do wytypowania, jednak coś tam zawsze można wyskrobać. A sam chciałbym zwycięstwa Cracovii, bo po takiej rewolucji kadrowej potrafi grać w miarę składnie i zdobywać sporo goli, szczególnie na własnym stadionie. Obie drużyny mogą przełamać serię, Arka może wygrać pierwszy mecz na wiosnę, Cracovia odnieść pierwsze zwycięstwo wyjazdowe. Podział punktów nikogo nie zadowoli.
Moje propozycje:
Arka under 1.5 --- 1.52 @ 5/10 ⛔
Over 2.0 --- 1.77 @ 4/10 ✅
Cracovia DNB --- 2.03 @ 3/10
⛔

Bayern Monachium - Bayer Leverkusen
W ten weekend dużo dobrych meczy i to kolejny z nich. Spotkanie to ma duże znaczenie dla obu zespołów. Po tym meczu zostaną tylko 4 kolejki w Budneslidze. Bayern ma szanse wskoczyć na 3 lokatę, która daje prawo do gry w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Za to goście mają ciągle szansę na mistrzostwo, w ostatnich 5 meczach zdobyli komplet punktów i zbliżyli się do liderującej Borussi już na 5 punktów. Zapowiada się ogromna walka, oba zespoły zapowiadają ostrą walkę.
W Bayernie zmiany. Luisa van Gaala na stanowisku trenera zastąpił Andries Jonker. Nowy szkoleniowiec już zapowiedział zmiany na niedzielny mecz. Zaczął od fundamentu drużyny - bramkarza. Nie zagra Kraft, za niego doświadczony Butt. Do tego zapowiedział powrót do wyjściowej jedenastki Ukraińca Tymoschuka, który za van Gaala był często pomijany przy wystawianiu składu. Gospodarze mają problemy kadrowe. Nie zagra na pewno Badstuber i Robben (kartki), nie wiadomo co z Riberim i Schweinsteigerem. Mimo to Monachijczycy są bojowo nastawieni, chcą za wszelką cenę &quot;uratować&quot; ten sezon, bo nie wywalczenie kwalifikacji do przyszłorocznej LM będzie totalną klapą.
Bayer może odnieść jeden z największych sukcesów w ostatnich latach. Ciągle jeszcze liczą na potknięcia graczy z Dortmundu i sami na razie nie tracą punktów. Goście szykują tajną broń na to spotkanie - a jest nim Michael Ballack. Ten człowiek zna Bayern bardzo dobrze, dość powiedzieć, że przez kilka ładnych lat reprezentował ich barwy, to jeszcze pełnił funkcję kapitana drużyny i był zdecydowanie najjaśniejszą postacią w Monachium. W swoich szeregach nie mają takich gwiazd jak Muller, Lahm czy Ribery, ale to przede wszystkim drużyna, która tworzy kolektyw. Sporo zamieszania sieją napastnicy - Kiessling i Derdiyok.
Zapowiada się spotkanie pełne walki. Ostatnie 3 mecze tych drużyn kończyły się remisami 1-1. Dalej - Leverkusen nie wygrało na stadionie Bayernu od 21 lat! Remis w tym meczu obu ekipom nic jednak nie daje. Kibice (w tym ja) liczę na ładny meczyk i dużo goli - przecież te 2 drużyny strzeliły w tym sezonie ich najwięcej (plus Borussia Dortmund).
Moje propozycje:
Leverkusen strzeli --- 1.35 @ 5/10 ✅
Remis --- 3.65 @ 2/10
⛔
WYNIK: 5-1

BKS Aluprof Bielsko-Biała - Centrostal Bydgoszcz
Drugie spotkanie ćwierćfinałowe. Sobotni mecz Bielsko wygrało nie tracąc seta, jednak szczególnie w drugiej odsłonie meczu przyjezdne były blisko przedłużenia tego meczu. Do tego wielki pech Ani Werblińskiej - ledwo co zdążyła zagrać parę meczy w drużynie i budowała już optymalną formę, a tu już musiała zejść z boiska z grymasem bólu. Co się stało dokładnie? Informacji oficjalniej nie znalazłem, ale nie wydaje mi się, żeby jednak było to coś poważnego. Być może nie zagra jutro, ale na wyjazd do Bydgoszczy powinna być gotowa. Znakomity mecz zagrała Karolina Ciaszkiewicz. Ta siatkarka ma ogromny potencjał i jakby troszkę opanowała formę, byłoby bardzo dobrze, bo fantastyczne mecze przeplata fatalnymi. Znów dobry mecz Okuniewskiej i Bamber. Rytm powoli zaczyna łapać Podolec, która chyba jest najczęściej kontuzjowaną polską siatkarką. Kuligowska i trener Centrostalu podkreślali po meczu, że drużyna z Bydgoszczy wyszła na ten mecz poddenerwowana, przez co miały kłopoty z przyjęciem, a jak są kłopoty z przyjęciem to i trudniej zgubić blok i skończyć atak.
O drużynach możecie jeszcze przeczytać parę postów wyżej, opisywałem 1 mecz play-offowy :razz:
Czego się spodziewać w niedzielnym pojedynku? No cóż, trudno powiedzieć. W głowie tli mi się myśl o wygranej w przynajmniej jednym z setów ekipy Centrostalu. O wygranej w Bielsku raczej nie ma co mówić, chociaż nie lubię zbytnio grać, gdy te same drużyny grają dzień po dniu.
Moje propozycje:
Over 135.5 --- 1.55 @ 4/10 ✅
Pisząc to wczoraj w nocy, kurs już spadł o 10gr :|
WYNIK: 1-3 (88-98)
ATOM Trefl Sopot - Stal Mielec
Trzecia para rozpoczyna walkę o awans do półfinałów fazy playoff. Sobotnie mecze bez niespodzianek, mistrz i wicemistrz wygrywał w stosunku 3-0. Oczywistym faworytem są Sopocianki, mają zdecydowanie lepszy skład, trenera i obiekt.
ATOM w przeciągu jednego sezonu stał się ligową potęgą. Siła pieniądza i mądre prowadzenie klubu robi swoje. Ekipa na pewno jest bardzo silna, ale jeszcze nie jest tak bardzo zgrana. W ATOMie jest dużo zawodniczek, które grały już mnóstwo meczy na najwyższym poziomie. Dwie byłe rozgrywające kadry - Magda Śliwa i Iza Bełcik (ta druga może jeszcze zagra w reprezentacji). Bardzo dobra rosyjska atakująca, która także grała w reprezentacji swojego kraju już nie jeden mecz, a mowa o Fateejevej. Doskonałą libero - Paulina Maj. Klasa sama w sobie - Dorota Świeniewicz. Bardzo obiecująca turecka przyjmująca Neriman Ozsoy. Nie wiem czy zagra Konieczna, bo ostatnio miała problemy. Ogólnie skład megamocny i półfinał jest zaklepany dla tej drużyny.
Mielec dla mnie spora sensacja tego sezonu już teraz. Obok Rumii była to drużyna typowana przeze mnie do grania w playoutach. Gra w dużej mierze opiera się na doświadczonych zawodniczkach: Sadowskiej, Ściurki i Pyci. Warto zwrócić uwagę na siostry Wilk: Dorotę i Agatę.
Co tu dużo mówić, przebieg spotkania będzie zależał głównie od postawy gospodyń. Jeśli będą miały dobry dzień, to Stal zostanie zmieciona z powierzchni ziemi. Mecz odbędzie się w ErgoArenie, zapewne przyjdzie sporo kibiców. Myślę, że set, to maximum co w niedzielnym meczu mogą osiągnąć zawodniczki z Mielca. W rundzie zasadniczej wygrana 3-0 Sopotu u siebie i porażka 2-3 na wyjeździe.
Moje propozycje:
ATOM wygra --- 1.06 @ 9/10 ✅
Under 180.5 --- 1.33 @ 7/10 ✅
WYNIK: 3-1 (99-75) Podsumowanie Dnia: ✅ 2.97j. ✅

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Poniedziałek (18 Kwietnia 2011):
#1 Pewność: 4/10
Tsvetana Pironkova - Marion Bartoli 2 // 1.49 ✅ 0-2
AZS Częstochowa(+1.5) - Resovia Rzeszów 1 // 1.55 ✅ 2-3
Kurs: 2.31
Zysk/Strata: ✅ 1.31j.
✅

Jak będę miał czas to napiszę coś do meczu AZS - Resovia.

Swoją drogą to nie wiem czy opłaca się to pisać, tyle wypocin, a mało kto to przeczyta. Czyta to ktoś w ogóle?

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
#2 Pewność: 6/10
Turcja - Grecja 2 // 1.20 ⛔ 3-0
Sisley Treviso - Lube Macerata(+1.5) 2 // 1.38 ⛔ 3-1
Kurs: 1.66
Zysk/Strata: ⛔ 1j.
⛔

Wziąłem ten mecz z reprezentacji na &quot;spróbowanie&quot;, ale jednak utwierdziłem się w tym, że lepiej bym ten turniej odpuścił sobie, nie ogarniam takich młodych reprezentacji ;)
Macerata też nie ugrała, a była very close :p 2 minusy na kuponie = nie ma czego żałować ????
Podsumowanie Dnia: ✅ 0.31j. ✅

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wtorek (18 Kwietnia 2011):
#1 Pewność: 6/10
Podbeskidzie - Lech - gospodarze under 1.5 // 1.40 ⛔ 2-3
Dundee United - Glasgow Rangers DNB 2 // 1.26 ✅ 0-4
Kurs: 1.76

Newcastle - Manchester United 2 // 1.70 ⛔ 0-0

#3 Pewność: 2/10
Daniel Gimeno-Traver - Potito Starace 2 // 1.57 ZWROT (krecz)
Richard Gasquet - Juan Ignacio Chela 1 // 1.40 ✅ 2-1
Kurs: 2.20 (1.40)
Zysk/Strata: ✅ 0.4j. ✅

Podbeskidzie Bielsko-Biała - Lech Poznań
Mecz decydujący o tym, kto zagra w finale Pucharu Polski, a wygranie tego trofeum równa się z graniem w Lidze Europejskiej, a więc jest o co grać.
Władze, kibice i zawodnicy z Bielska mocno nastawili się na ten dwumecz. Po sensacyjnym wyeliminowaniu Wisły Kraków i historycznym sukcesie I-ligowca apetyty wzrosły. Scenariusz spotkania z Poznania był podobny jak w meczu z Wisłą. Lech po męczarniach prowadził 1-0 i niby kontrolował sytuacje, jednak w doliczonym czasie pada wyrównanie i to Podbeskidzie ma korzystniejszy wynik przed rewanżem, do tego gra przed własną publicznością. Przez ten puchar odpuścili trochę ligę, jednak ciągle mają tam jeszcze 6 punktów przewagi i póki co faworyci do awansu, zresztą czego nie robi się dla historii. W Poznaniu zagrali bardzo mądrze, dobrym pressingiem, agresywnie nie dali rozwinąć skrzydeł podopiecznym Bakero. Do tego bardzo inteligentne wyprowadzanie piłki, groźne kontry i stałe fragmenty. Zapewne na stadionie zasiądzie komplet widzów (ok. 4-5 tysięcy).
Lech mimo, iż w lidze nie zachwyca, poprzez &quot;spłaszczoną&quot; tabele po meczu z Legią awansował na 3 miejsce. Jednak z taką samą ilością punktów są jeszcze 3 drużyny, dlatego puchary poprzez podium w lidze wcale nie jest takie pewne. Poznaniacy zapowiadają, że nie zlekceważą rywala i odrobią straty. Duże wzmocnienie - powrót Rudnevsa, który pokazał w sobotę jak ważny jest teraz dla drużyny strzelając zwycięskiego gola (a właściwie dwa, jednak sędziowie dopatrzyli się niesłusznie spalonego). Goście jednak z lukami w obronie, nie zagra Wojtkowiak, Gancarczyk i Wołąkiewicz. Zagra zapewne też Stilić, bez którego Lech nie bardzo ma koncepcje na grę, a na pewno nie łatwo będzie się przebić przez bardzo skuteczną obronę Górali.
W meczu nie spodziewałbym się jakiegoś niebywałego tempa, Podbeskidzie będzie broniło i czasem wychodziło z kontrami, a Lech mozolnie budował ataki pozycyjne. Dla obu drużyn mecz bardzo ważny. Sytuacji więcej powinno być w drugiej części gry.
Moje propozycje:
Podbeskidzie - under 1.5 --- 1.40 @ 6/10 ⛔
Lech DNB --- 1.50 @ 5/10 ✅
Under 1.0 w I połowie --- 1.61 @ 4/10 ZWROT
Gol przed 27min - NIE --- 1.67 @ 4/10
⛔ 25min.
WYNIK: 2-3

Newcastle - Manchester United
Mecz 33. kolejki Premiership. 10 drużyna ligi angielskiej gościć będzie zmierzających po mistrzostwo zawodników Sir Alexa Fergusona. Ten mecz może znacznie zbliżyć Czerwone Diabły do tytułu, gdyż wicelider stracił 2 punkty w meczu z Liverpoolem.
Newcastle w środku ligi, jednak ciągle jeszcze potrzebuje punktów do spokojnego utrzymania się w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii. Trener Srok uważa, że potrzebują jeszcze jedynie jednego zwycięstwa do osiągnięcia tego celu. Przewaga nad strefą spadkową wynosi 6 punktów - pozostało 6 meczy, i wydaje mi się, że szkoleniowiec Newcastle ma sporo racji w tym co mówi. Czy jednak plan wykonają już przy pierwszej okazji? Na pewno nie będzie to łatwe zadanie. Z drużyną ManU na własnym stadionie ostatnio wygrali w 2001 roku. Ostatnio przegrali w Aston Villą 1-0 po bardzo zaciętym meczu. Z gry wykluczeni są Ben Arfa, Best, Smith i Gosling oraz Nolan. Niepewny występ Ameobiego. Największym ubytkiem jest Nolan - najlepszy strzelec Srok. Jeśli Ameobi także nie będzie w pełni sił może być krucho.
Drużyna z Manchesteru na pewno podrażniona odpadnięciem z Pucharu Anglii z City. Jednak na pewno wygranym meczem z gospodarzami mocno podbudowali by morale, ponieważ zdobycie mistrzostwo byłoby praktycznie pewne - 5 meczy do końca i 9 punktów przewagi nad Arsenalem. Do składu wracają Evra i Rooney, którzy pauzowali za kartki. Kolejną młodość przeżywają niezawodni gracze ManU - Van der Saar i Giggs. Do tego dobra forma Naniego, Rooneya i Hernandeza powinna zrobić swoje. Mecz z City grany był w sobotę więc trener Manchsteru może dać lekko odpocząć niektórym zawodnikom.
Mecze pomiędzy tymi ekipami szczęśliwie kończą się zwykle dla zespołu gości. Tak jak wspominałem, gospodarze pokonali ostatnio ManU w 2001 roku i wątpię, żeby udało im się wyzerować ten licznik.
Moje propozycje:
Manchester wygra --- 1.70 @ 6/10 ⛔
WYNIK: 0-0
Podsumowanie Dnia: ⛔ 2.60j. ⛔

Niby minus, ale odkułem się na live i dziś w sumie mam większy plus jak w niedzielę ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Środa (20 Kwietnia 2011):
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Skra Bełchatów 2 // 1.60 ✅ 1-3
Fart Kielce - Pamapol Siatkarz Wieluń over 160.5 // 1.25 ✅ 178
Kurs: 2.00
Zysk/Strata: ✅ 2j. ✅

#2 Pewność: 3/10
Kristina Barrois - Marion Bartoli 2 // 1.30 ⛔ 2-0
Barcelona - Real - under 1.5 HF // 1.50 ✅ 0-0
Kurs: 1.95

Legia Warszawa - Lechia Gdańsk DNB 1 // 1.41 ✅ 4-0
Chelsea Londyn - Birmingham City 1 // 1.22 ✅ 3-1
Barcelona - Real - gol przed 10min. - NIE // 1.20 ✅ 0-0
Kurs: 2.06
Zysk/Strata: ✅ 1.06j.
✅

Legia Warszawa - Lechia Gdańsk
Rewanżowy mecz półfinałowy. Faworytem do awansu oczywiście gospodarze, którzy w Gdańsku wygrali 1-0 po golu w końcówce Kucharczyka.
Legia potrzebuje dobrej gry i przede wszystkim zwycięstwa. W lidze obecnie są najgorszym zespołem rundy wiosennej, w przerwie zimowej mówiło się o mistrzostwie, a teraz będzie bardzo trudno wskoczyć na podium. Skorża dysponuje praktycznie pełnym składem. W grze Legionistów brakuje składu, pomysłu. W meczu z Lechem nie zagrali źle, jednak szczęście im nie sprzyjało. Oby zagrał od początku Hubnik, bo on potrafi uspokoić i &quot;ogarnąć&quot; grę drużyny. Chinyama zbyt porywczy, z każdej pozycji strzela, przez co Legia czasem traci okazje do strzelenia gola. Kucharczyk punktuje, młody zawodnik gra na prawdę nieźle. Manu tak jak już kiedyś pisałem, strasznie gra, niby szybki, niby ma jakąś technikę, ale jak przyjdzie co do czego to robi juniorskie błędy. Vrdoljak walczy, nie zawsze mu wszystko wychodzi, ale widać, że nie odpuszcza. Niezły mecz Wawrzyniaka z Lechem dobrze prorokuje przed Lechią. Duet stoperów Choto-Astiz potrzebuje myślę, jeszcze z dwóch meczy, by weszli w rytm. Skaba w miarę poprawnie ostatnio w bramce.
Lechia w lidze także ostatnio słabiutko. Nie wygrali od 4 meczy, a mimo to dalej są w czołówce. Mimo niekorzystnego wyniku w Gdańsku piłkarze zapowiadają walkę. Osłabień większych także w tej drużynie nie ma. Mocna linia pomocy - Nowak, Poźniak, Bajić i ofensywny Lukjanovs. Do tego nieobliczalny Traore w ataku. Ostatnio dobry mecz w bramce Kapsy z Górnikiem.
No cóż, stawka w tym meczu spora - finał, walka o puchary w mecz z Lechem Poznań. Dla trenera gospodarzy odpadnięcie z tych rozgrywek może równać się dymisją, także na pewno Warszawiacy mocno się zepną, by obronić zaliczkę z Gdańska.
Moje propozycje:
Legia DNB --- 1.41 @ 6/10 ✅
WYNIK: 4-0

ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Skra Bełchatów
Trzecia odsłona walki o mistrzostwo. Mecze w Bełchatowie przyniosły kibicom dużo emocji, na boisku wielka walka i zaciętość i ogólny remis 1-1 w dwumeczu. Zawodnicy przenoszą się teraz do Kędzierzyna na kolejne dwa mecze, być może ostatnie dwa mecze.
Gospodarze spotkania na pewno mocno zmotywowani. Udowodnili wszystkim i sobie, że Skra wcale nie musi zgarnąć mistrzostwa kolejny rok z rzędu. Tak jak pisałem wcześniej, kapitalny Zagumny i Gladyr, do tego mocny punkt to Idi. Bardzo dobrze uzupełniający się atakujący: Jarosz i Witczak. Faluje trochę forma Urnauta i Ruciaka. Gacek także bardzo różnie w tym sezonie, jednak myślę, że jego doświadczenie powinno procentować w takich spotkaniach.
Skra - przyzwyczajona do grania pod presją. Wraca Winiarski, który rzadko pojawiał się na parkiecie w pierwszych spotkaniach z powodu anginy. Wlazły i Falasca nierówno. Możdżonek i Pliński grają swoje. Antiga bardzo solidnie, mocno obciążony w przyjęciu, jednak daje sobie radę doświadczony Francuz. Mimo, że Skra nie jest jednak w najwyższej formie, to oni zawsze są tak mocni, że mogą pokonać praktycznie każdego.
Przegrany tego spotkania będzie pod ścianą. By być w grze będzie musiał wygrać następne spotkanie. Obie drużyny grają bardzo dobrze i tu decydować powinna forma dnia. Dużo zależny od przyjęcia, jeśli Skra się wstrzeli to gospodarze mogą mieć spory kłopot z kończeniem ataków.
Moje propozycje:
Skra wygra --- 1.50 @ 5/10 ✅
Over 185.5 --- 1.95 @ 4/10
✅
W przypadku porażki Skry, typ do powtórzenia w następnym meczu.
WYNIK: 1-3 (90-96)

FC Barcelona - Real Madryt
Puchar Króla
Kolejna odsłona pojedynku dwóch najlepszych klubów z Hiszpanii. Tym razem po meczu wygrany odbierze trofeum - Puchar Króla, także jest o co walczyć. Ostatni mecz ligowy skończył się wynikiem 1-1, obie bramki padały z rzutów karnych. Dzisiejszy mecz odbędzie się na neutralnym gruncie - w Valencii na stadionie Mestalla.
Barca mocno naładowana na to spotkanie. W bramce ma zagrać Pinto, który bronił przez cały czas w Pucharze Króla. Gotowi i głodni gry są Mascherano i Puyol, którzy mieli niedawno problemy z kontuzjami. Być może w środku zobaczymy Keitę i Busquetsa, którzy odpowiedzialni są za odbiór piłki. Villa na razie nie jest w najlepszej dyspozycji, przynajmniej jeśli chodzi o wykończenie. Messiego udało się Królewskim &quot;okiełznać&quot; w sobotnim spotkaniu.
Real zapewne nastawi się w głównej mierze na obronę bramki. Trener Mourinho znany jest z tego, że najważniejsze to zrealizować cel stawiany sobie przed spotkaniem, styl to jedynie dodatek. Fantastycznie zagrał Pepe w ostatnim spotkaniu, bardzo dobra forma (zresztą jak zawsze) Casillasa. Nie zagra za to Raul Albiol. Benzema podobnie jak Villa, nie błyszczał w weekendowym spotkaniu. Trójka Ronaldo, Oezil i Di Maria potrafi stworzyć coś z niczego. Do tego stałe fragmenty gry - wydaje się, że przewaga wzrostowa jest po stronie Realu Madryt.
Zapowiada się niezły mecz, Gran Derbi zawsze wyłania dodatkowe ambicje, ekscytacje. Wydaje się, że taktyka Realu będzie polegała przede wszystkim na dobrej obronie, jeśli to im będzie wychodziło, wtedy pomyślą o atakowaniu bramki Pinto. Obie drużyny mają wielkie indywidualności i przewidzieć wynik spotkania jest bardzo trudno.
Moje propozycje:
Remis I połowa --- 2.25 @ 4/10 ✅
Under 3.5 --- 1.45 @ 4/10 ✅
Dogrywka zakończy mecz --- 7.00 @ 1/10 ✅
WYNIK: 0-1 (po dogrywce)
Podsumowanie Dnia: ✅ 2.06j. ✅
Dzień pozytywny, poza jednym typem z tenisa, o którym mam małe pojęcie, wszystko git. I nawet na live nie straciłem, a troszkę zyskałem ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Czwartek (21 Kwietnia 2011):
Lube Macerata - Sisley Treviso 1 // 1.40 ✅ 3-0
Śląsk - Wisła - goście strzelą // 1.34 ⛔ 2-0
Kurs: 1.88

#2 Pewność: 3/10
Jurgen Melzer - Albert Montanes 1 // 1.45 ✅ 2-1
Cracovia - Zagłębie Lubin - over 1.5 // 1.41 ✅ 2-2
Kurs: 2.04
Zysk/Strata: ✅ 1.04j. ✅

Śląsk Wrocław - Wisła Kraków - obie strzelą // 1.93 ⛔ 2-0

#4 Pewność: 3/10
Dąbrowa Górnicza - Gwardia Wrocław(+1.5) 2 // 2.45 ⛔ 3-1
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle(+2.5) - Skra Bełchatów 1 // 1.25 ⛔ 0-3
Kurs: 3.06

W #4 miało być +2.5 na Gwardię, jednak Betsafe nie dał takiego handi.

Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
Mecz dwóch zaprzyjaźnionych drużyn. Na boisku jednak powinna być walka, obie drużyny grają dobrze i mają spory potencjał w ataku.
Śląsk po dobrym początku rundy - teraz trochę wyhamował, kolejno remisy z Lechem, Widzewem oraz ostatnia porażka z Koroną Kielce. Gospodarze mają kilku piłkarzy niedostępnych na ten mecz, jednak są to głównie rezerwowi, większym osłabieniem jest brak Wołczka, Sztylki i Dudka. WKS ma bardzo mocny atak, w środku Kaźmierczak z petardą w nodze, obok Sebastian Mila, który potrafi wrzucić piłkę &quot;na nos&quot;. Na bokach Ćwielong, Sobota lub Gancarczyk - szczególnie pierwsza dwójka bardzo mocna, szybka z niezłym dryblingiem i dograniem. W ataku zapewne zagra Cristian Diaz, który jest zawsze groźny. Ostatni mecz, mimo że przegrany - bardzo dobry w wykonaniu Sochy. Obrona w miarę solidna, jednak czasami zdarzają się im spore błędy. Przede wszystkim bardzo dobre kontry i stałe fragmenty.
Krakowianie przyjeżdżają do Wrocławia tylko po 3 punkty. Niestety, nie wystąpi Tsvetan Genkov, co jest sporym osłabieniem - zdobył przecież w ostatnich 3 meczach 4 bramki. Zapewne za niego zagra Andy Rios, który jest bardzo ciekawym zawodnikiem. Wracają jednak Sobolewski i Małecki - którzy ostatnio pauzowali za kartki. Jest Melikson, jest Kirm więc goście mają czym atakować. Być może zagra od pierwszej minuty Tomas Jirsak, który w ostatnich meczach pokazywał się z dobrej strony.
Co do meczu wydaje mi się, że pierwsze minuty będą należały do Śląska. Wisła jednak często długo &#39;wchodzi&#39; w mecz i potrzebuje tych kilku minut, by zacząć grać swoje. Na trybunach zapewne przyjazna atmosfera i dopingowanie nie tylko swojej drużynie, ale też i przeciwnikom. W pierwszym meczu przy Reymonta był bezbramkowy remis. Przy Oporowskiej dziś zapowiada się niezłe widowisko.
Moje propozycje:
Obie strzelą --- 1.93 @ 5/10 ⛔
WYNIK: 2-0

MKS Tauron Dąbrowa Górnicza - Impel Gwardia Wrocław
Ostatnia para drużyn mierzących się w play-offach. Dla mnie zdecydowanie najbardziej wyrównana i najbardziej ciekawa.
Dąbrowa wydaje się, że minimalnie zwolniła tempo po fantastycznych spotkaniach w lidze i Pucharze CEV. Zawodniczki Waldemara Kawki w tym sezonie pokazały się z bardzo dobrej strony i zajęły w rundzie zasadniczej bardzo wysokie 3 miejsce. Dużym plusem jest bardzo wyrównany skład. Na rozegraniu dobrze radzi sobie Muhlsteinova. Mocne środkowe - Plchotova, Lis i Liniarska nawzajem uzupełniają się. Na przyjęciu także wyrównany poziom, jest przyszłość reprezentacji - Szczurek, mocna Chorwatka Ikić oraz solidna Ela Skowrońska. W ataku Iza Żebrowska, która jak złapie swój rytm, jest praktycznie nie do zatrzymania. Na zmianę jest doświadczona Pura. Na libero bardzo dobre mecze notowała Strasz.
Impel to ekipa z ogromnym potencjałem, siatkarki tej drużyny mają bardzo duże możliwości. Na rozegraniu Joanna Wołosz, która była już w kadrze i raczej zostanie w niej już na długo. Mocne środkowe - Efimenko i Tokarska. Na przyjęciu są doświadczone Jaszewska i Witczak oraz solidna Bogumiła Barańska. W rundzie zasadniczej zespół zajął 6 miejsce, jednak myślę, że stać te siatkarki na wyższe lokaty.
Play-off dla tych ekip dopiero się rozpoczyna. W zasadniczej w dwóch meczach wygrywał gospodarz spotkania. Spotkanie powinno być ciekawe i w miarę wyrównane.
Moje propozycje:
Gwardia +2.5 --- 1.70 @ 6/10 ✅
Gwardia +1.5 --- 2.45 @ 3/10
⛔

Cracovia - Zagłębie Lubin
Kolejny mega-ważny mecz dla gospodarzy. Po ostatniej porażce z Arką strata do bezpiecznego 14 miejsca wynosi już 4 punkty. Lubin może niewiele lokat wyżej, ale w miarę bezpieczny, przynajmniej na razie.
Pasy na własnym boisku grają w tej rundzie bardzo skutecznie. Poza remisem w Legią, gdzie byli blisko pokonania Warszawian, z kwitkiem odprawili takie drużyny jak Lech Poznań, Korona Kielce czy Lechia Gdańsk. Gdyby Krakowianie dołożyli parę punktów na wyjazdach, może nie byłoby tak źle. Pogoń gospodarzy jednak ciągle trwa, nikt nie odpuszcza, walka na całego. Ciągle nieobecny Nowotczyński, nie zagra też Radomski i Stuart (obaj za kartki) oraz Bartczak (klauzula w kontrakcie). Nie wiadomo, czy na boisku zobaczymy Sachę. Przy Kałuży zapewne będzie gorący doping, co może ponieść piłkarzy Szatałowa - tak jak w poprzednich spotkaniach. Duża odpowiedzialność na Klichu i Ntibazonkizie - oni muszą napędzać akcje Pasów.
W Lubinie podobne cele na ten sezon, jednak sytuacja dużo lepsza. Miedziowi, podobnie jak Cracovia - punkty zdobywa przede wszystkim na własnym boisku. Póki co zanotowali jedno zwycięstwo na obcym stadionie oraz trzy razy remisowali. Ostatnie dwa zwycięstwa nad Poloniami: bytomską i warszawską, porażka z Jagiellonią i blisko sensacji w meczu z Legią na Łazienkowskiej (remis 2:2). Do składu wracają Rymaniak, Plizga i Dokić. W ostatnim meczu szarpał Traore, jednak nie miał w tym pomocy kolegów. Za kartki pauzują Dąbrowski i Kocot.
Na pewno dla obu drużyn liczą się tylko 3 punkty, zarówno gospodarze i goście potrzebują kompletu punktów. Powinien być niezły mecz. W październiku w meczu w Lubinie był remis 0-0.
Moje propozycje:
Over 1.5 --- 1.41 @ 6/10 ✅
Over 2.5 --- 2.25 @ 4/10 ✅
WYNIK: 2-2

Podsumowanie Dnia: ⛔ 2.96j. ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Piątek (22 Kwietnia 2011):
#1 Pewność: 3/10
Dąbrowa Górnicza - Gwardia Wrocław(+1.5) // 2.45 ✅ 2-3
Zysk/Strata: ✅ 1.45j. ✅

#2 Pewność: 2/10
Dąbrowa Górnicza - Gwardia Wrocław 2 // 4.05 ✅ 2-3
Zysk/Strata: ✅ 3.05j.
✅

Krótko o tym meczu (post wyżej uzupełnienie).
Dziś doszukuje się w tym meczu małej niespodzianki. We wczorajszym meczu Gwardia w 1 i 4 secie miała przewagę nad gospodyniami, jednak przegrały końcówki. Wrocławianki mimo, że mecz był wyrównany nie zagrały zbyt dobrze, sporo mogą na dziś poprawić. Liczę, że nie wyjdą załamane, a wprost przeciwnie - zdeterminowane. Stan rywalizacji to 1-0 dla Dąbrowianek i warto byłoby zawalczyć o ten remis przed meczami we Wrocławiu. Tak jak pisałem, drużyna ma spory potencjał, forma jednak u zawodniczek faluje. Dziś ma być dzień Gwardzistek! ;)

O dzisiejszym meczu mogę napisać podobnie co wczorajszym. Gwardia na 1 set wyszła z pewną bojaźnią, gładko poszło MKS&#39;owi. W drugiej partii bardzo dobra gra przyjezdnych, odskoczyły na 5 punktów - co z tego, skoro tak jak wczoraj dały się dojść po bardzo prostych błędach. W 3 secie także miały już 19-22 i znów wszystko stanęło. Udało się wygrać seta na przewagi. Nie wiem co się dzieje z siatkarkami z Wrocławia, mają ogromne przestoje w końcówkach, tak jakby spadek koncentracji - nie ma wtedy przyjęcia, nie ma ataku, jakieś proste błędy typu dotknięcie siatki. Czwarty set - dominacja Gwardii, pewnie wygrany, trener trzymał rękę na pulsie biorąc przerwy w odpowiednich momentach, bo już Dąbrowa węszyła szansę dogonienia. Pewnie wygrały do 18. Tie-break zacięty, Gwardia odskoczyła na 12-9 i tym razem już nie dały się dogonić. Z 2-0 na 2-3, próba nerwów wytrzymana, ambicja i walka się przydaje. Dobry wynik przed rewanżami we Wrocławiu, bardzo dobre mecze znów się zapowiadają. Mroczkowska przez pierwszą połowę spotkania nie istniała, psuła dużo piłek, łapana na bloku, jednak po wygraniu 3 partii przełamała się i grała już na swoim poziomie. Fantastyczny mecz Barańskiej - to dzięki niej wygrały ten dedycujący 3 set - nie zadrżała jej ręka dziś ani razu i poprowadziła ekipę Kawki do wygranej, do tego dostała MVP meczu.

Podsumowanie Dnia: ✅ 4.50j. ✅

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
STATYSTYKI ANALIZ W TYM MIESIĄCU.
Ogółem analiz: 32
Analizy zielone: 26
Analizy czerwone: 6
Analizy zielone - trafione; Analizy czerwone - nietrafione.
Myślę, że nieźle to wygląda, ale mało kto korzysta niestety, ale cóż... Wy tracicie :razz: A tak swoją drogą 32 analizy w 18 dni to chyba sporo, ale to i tak nie wszystko podawałem, przynajmniej na początku ;)

Sobota (23 Kwietnia 2011):
#1 Pewność: 7/10
Urbino Volley - Florens Grotte 1 // 1.30 ✅ 3-0
Riso Scotti Pavia - Rebecchi Piacenza 2 // 1.25 ✅ 1-3
Kurs: 1.63
Stawka: 3/10
Zysk/Strata: ✅ 1.89j. ✅

#2 Pewność: 4/10
Eintracht Frankfurt - Bayern Monachium 2 // 1.50 ⛔ 1-1
Chelsea Londyn - West Ham United 1 // 1.23 ✅ 3-0
Lech Poznań - GKS Bełchatów 1 // 1.60 ⛔ 0-0
Kurs: 2.95
Zysk/Strata: ⛔ 1j.
⛔

W #2 miało być bez Bayernu i podwójna stawka, ale zobaczymy co z tego wyjdzie... może dopisze analizę meczu z Bundesligi jak znajdę czas.
Później dodam może jeszcze jakiś kupon...

Chateau d&#39;Ax Urbino Volley - Florens Castellana Grotte
Seria A1 - Liga Włoska Kobiet
Dziewiąta kolejka drugiej części rundy zasadniczej we włoskiej Serie A1 kobiet. Mecz zapowiada się nieźle, obie drużyny mają o co walczyć, a zbliżają się powoli play-offy.
Urbino ciągle ma realne szansę na wyjście do czołowej czwórki ligi, a co za tym idzie - mieć &quot;rozstawienie&quot; w fazie play-off, czyli potencjalnie słabszego rywala oraz więcej meczy na własnym parkiecie. Obecnie są na szóstej lokacie, a do trzeciego i czwartego miejsca tracą 3 punkty. Jednak ostatni, jakże ważny mecz Urbino z Arsizio zakończył się porażką 3-2, a prowadziły wówczas już 2-0. Gra gospodyń w dużej mierze opiera się na Olivierze oraz środkowych - Ilaria i Wilson. Bardzo dobrze rogrywa Dalia Lodovica. Ogólnie zespół z Urbino dysponuje bardzo równą dwunastką także tutaj każda zawodnicza może być w danym meczu bohaterką.
Grotte w obecnej sytuacji jest poza fazą play-off. Znajdują się na 9 pozycji i tracą punkt do Modeny. Do walki o 8 lokatę może włączyć się jeszcze Despar Perugia, który ma obecnie oczko mniej od Florens oraz Piacenza. Na pewno walka pomiędzy tymi czterema zespołami będzie toczyła się już do końca rundy zasadniczej. Dla Grotte to spotkanie może być przełomowe, w następnej kolejce podejmują u siebie Asystel Novara i trudno będzie im ugrać jakieś punkty. W ostatnim meczu udało im się ugrać seta z liderującymi siatkarkami z Bergamo, jednak był to dość szczęśliwie wygrany set. W zespole przyjezdnych ważną postacią jest Ravetta, która dostaje i kończy mnóstwo piłek. Wyróżnić można też bardzo doświadczoną środkową - Marcela Ritschelova.
W pierwszym meczu pewnie wygrała drużyna Urbino, a fantastyczny mecz zaliczyła Patrauskaite. Rewanż zapowiada się interesującą. Co ciekawe, Dalia przed tym sezonem przez 4 lata reprezentowała barwy Grotte i była tam nawet kapitanką. Za to z Urbino do Grotte w tamtym roku przeszła Marta Galeotti. Receptą gospodyń na pokonanie rywali powinno być zatrzymanie Ravetty. Jeśli to im się uda, o wynik raczej nie ma co się bać.
Moje propozycje:
Urbino wygra --- 1.30 @ 7/10 ✅
Riso Scotti Pavia - Rebecchi Nordmeccanica Piacenza
Seria A1 - Liga Włoska Kobiet
Mecz, który ma znaczenie tylko dla zespołu z Piacenzy. Riso Scotti jest już pewne ostatniego miejsca, wygrali jedynie 1 spotkanie w przeciągu całego sezonu, tutaj także nie zanosi się na poprawę tej statystyki.
Pavia to zdecydowanie najsłabsze ogniwo ligi, odpowiednik Rumii w PlusLidze kobiet, aczkolwiek Rumia przegrała wszystkie mecze. Ciekawostką jest to, że jedynym zespołem, które pokonały siatkarki z Pavii jest... Villa Cortese, które jest pretendentem do mistrzostwa. W ostatnim meczu przegrały 0-3 z Modeną na własnym parkiecie, a rywal dzisiejszego meczu postawi zapewne podobne warunki. W zespole gospodyń najwięcej punktów w większości meczów zdobywa Amerykanka Blair Brown, która doszła do drużyny w połowie sezonu.
Piacenza to jedna z drużyn, która ma jeszcze szanse na wymarzone 8 miejsce. Walka o tą lokatę jest ogromna, tak jak pisałem w meczu Urbino - Grotte, różnica pomiędzy czterema zespołami jest niewielka. Trzy punkty traci do tej lokaty zespół z Piacenzy. Jeśli siatkarki myślą o play-offach muszą to spotkanie wygrać i to najlepiej zgarnąć komplet punktów. W ostatnim meczu pewnie pokonały Colegiano 3-0, co na pewno dodaje im pewności siebie. Niestety, w tym meczu nie wystąpią dwie siatkarki Rebecchi: Valentina Borrelli i Chiara Scarabelli. Dużo teraz będzie zależało od Brussy i Tirozzi.
Zespół przyjezdnych jednak na pewno ma o co walczyć i ambicji nie powinno im zabraknąć.
Wydaje mi się, że większych problemów nie powinny mieć z Pavią, pierwszy mecz wygrały 3-0, teraz myślę że gospodynie maksymalnie mogą urwać seta.
Moje propozycje:
Piacenza wygra --- 1.25 @ 7/10 ✅
Piacenza -1.5 --- 1.55 @ 5/10
✅
WYNIK: 1-3

Lech Poznań - GKS Bełchatów
Mecz, który na pewno obstawi mnóstwo osób. Faworytami oczywiście gospodarze, GKS będzie miał ciężko w tym spotkaniu z Poznaniakami.
Lech ostatnio odniósł dwa bardzo bardzo ważne zwycięstwa. Może nie były one odniesione w jakimś nieprawdopodobnym stylu czy po pięknej grze, ale te spotkania z Legią i Podbeskidziem mogą mieć duży wpływ na drużynę Bakero do końca sezonu. Powroty Gancarczyka, Wojtkowiaka i Wołąkiewicza automatycznie wzmacniają drużynę. Chyba jedyny piłkarz z którego nie będzie mógł skorzystać szkoleniowiec Lecha to Kikut (przyzwyczaiłem się już do braku Bandrowskiego
), który nie zagra już do końca sezonu. Zagrają Rundevs i Stilić, czyli piłkarze którzy stanowią obecnie o sile drużyny z Poznania. Jest w końcu dobry zmiennik na pozycji napastnika: Ubiparip, który w paru meczach pokazywał się z dobrej strony. Apetyty po ostatnich meczach w Poznaniu rosną, czwarta lokata - na której obecnie znajduje się Kolejorz na pewno nie zadowoli ani kibiców, ani piłkarzy, ani klubu. Poza tym przy Bułgarskiej mało która drużyna potrafi wywieźć jakiekolwiek punkty.
GKS w środku stawki, raczej mogą spokojnie myśleć już o następnym sezonie, do spadku im daleko, a i europejski puchary raczej im &quot;nie grożą&quot;. Trener Bartoszek ma na ten mecz spory ból głowy, ponieważ nie może skorzystać z usług sporej grupki piłkarzy. Przede wszystkim pauzują Małkowski i Wróbel za kartki oraz kontuzje Popka, Jamruża i Buzały. Goście jednak ciągle mają atak, przed którym trzeba mieć respekt - Żewłakow i Nowak potrafią strzelić gola z niczego, a obrona Lecha nie jest tak solidna jak rok temu. Bełchatów na razie gra jednak słaby, nudny futbol. W ostatnich 3 meczach zdobyli dwa punkty. Mecze wyjazdowe to też nie domena gości. Na 10 spotkań tylko raz udało im się zwyciężyć, aż 7 razy wracali &quot;z niczym&quot;.
Ciekawostką jest taka, że statystyki Lecha u siebie (7-3-1) są wprost-proporcjonalne do statsów Brunatnych (1-3-7). Poznaniacy mają się za co rewanżować, ponieważ w październiku przegrali przy Sportowej 1-0. Zapewne podobnie jak spora rzesza kibiców Ekstraklasy, nie widzę tu innego wyniku niż wygrana gospodarzy. GKS z takimi osłabieniami i z taką grą jaką do tej pory prezentował nie ma czego szukać przy Bułgarskiej. Ale wszystko zweryfikuje boisko, oby bez niespodzianek tym razem.
Moje propozycje:
Lech wygra --- 1.60 @ 7/10 ⛔
Lech -1 --- 2.65 @ 4/10 ⛔
WYNIK: 0-0

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
No i szkoda, że nie grałem jednak w dublu, ale cóż, co się odwlecze...
Chelsea Londyn - West Ham United 1 // 1.19 ✅ 3-0
Lech Poznań - GKS Bełchatów 1 // 1.60 ⛔ 0-0
Kurs: 1.90

Podsumowanie Dnia: ⛔ 1.11j. ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Mała zmiana, mniej kuponów, znika &quot;Pewność&quot; - odzwierciedlenie w stawkach.
Niedziela (24 Kwietnia 2011):
AS Nancy - AC Arles 1 // 1.45 ⛔ 0-0
Atletico Madryt - Levante 1 // 1.50 ✅ 4-1
Kurs: 2.18
Zysk/Strata: ⛔ 3j. ⛔

Nie wiem jak Nancy na własnym boisku z najgorszą drużyną ligi i to grając przez ponad 80 min w przewadze jednego zawodnika nie zdołało strzelić choć jednego gola... No ale cóż, życie...

Podsumowanie Dnia: ⛔ 3j. ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Poniedziałek (25 Kwietnia 2011):
Fatra Zlin - Pribram - over 185.5 // 1.95 ⛔ 178
Trentino(-1.5) - Modena 1 // 1.35 ✅ 3-0
Kurs: 2.63
Zysk/Strata: ⛔ 3j. ⛔

Dziś też jakoś niemrawo, ale zobaczymy co z tego będzie...

Boże, ale mnie zdenerwował Pribram... 2-1 w setach, w 4 partii 16-20 (mieli nawet 6pkt przewagi wcześniej) i nagle się robi 22-21... żarty dobre, mogli choć na przewagi trochę, a tak przegrali do 23 i duuuupa.

Podsumowanie Dnia: ⛔ 3j. ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wtorek (26 Kwietnia 2011):
Schalke - Manchester United DNB 2 // 1.57 ✅
Stawka: 7/10
Zysk/Strata: ✅ 3.99j.
✅

Nie mam weny jakoś ostatnio, może przez to że za tydzień matura (dlatego też nie ma na razie analiz).

Podsumowanie Dnia: ✅ 3.99j. ✅

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Tak jak myślałem, kursy pospadały od wczoraj i to dosyć znacznie, kto skorzystał - oby miał powody do szczęścia :razz:
Środa (27 Kwietnia 2011):
Gwardia Wrocław - Dąbrowa Górnicza 2 // 1.85 ✅ 0-3
Stawka: 8/10
Zysk/Strata: ✅ 6.8j.
✅

IMPEL Gwardia Wrocław - MKS Tauron Dąbrowa Górnicza
Trzecia odsłona walki o półfinał play-off. Tym razem gospodyniami na to i następne spotkanie zostały zawodniczki Gwardii. Mecze tych drużyn ce****e wielka walka.
Gwardia tak jak już nie raz pisałem - drużyna w wielkim potencjałem, grająca nierówno. Gdy jednak granie &quot;zaskoczy&quot;, są bardzo mocne. Zawodniczki z Wrocławia są bardzo ambitne, podbijają mnóstwo piłek w obronie. Różnie jest natomiast z przyjęciem zagrywki i kończącym atakiem.
Tauron zebrał w tym sezonie sporo doświadczenia w Pucharze CEV i to może procentować. Zawodniczki tej drużyny mają niezłą zagrywkę, do tego bardzo dobry blok. W Dąbrowie ma też kto atakować, gra tam przecież reprezentacyjna przyjmująca Szczurek, jest Iza Żebrowska, która potrafi kończyć bardzo trudne piłki, do tego solidne Ela Skowrońska i Matea Ikić. Na rozegraniu ostatnio bardzo dobre mecze Muhlsteinowej. Warto wspomnieć o bardzo mocnych środkowych - Lis, Pluchotova czy Liniarska grają czasami znakomicie.
Stan rywalizacji to 1-1 - gramy do 3 wygranych, także jest spora szansa, że półfinalistę poznamy już we Wrocławiu. Obie drużyny miały czas na odpoczynek w czasie świat. W pierwszym meczu Dąbrowa zagrała bardzo dobrze zagrywką, odskakiwały rywalką w najważniejszych momentach seta po asach. Niezły poziom na przyjęciu, mogła wykazać się rozgrywająca - dostała zresztą nagrodę zawodniczki meczu. W drugim spotkaniu MKS prowadził już 2-0 i zawodniczki były chyba już zbyt pewne wygranej w tym meczu. Do tego po meczu mówiły o zmęczeniu. Gwardia łapana była cały czas na bloku, wystarczy wspomnieć, że sama Małgorzata Lis zdobyła bodaj 11 punktów tym elementem. Mimo jednak takiej gry na siatce brakowało walki i pazura, mało ważnych piłek skończonych. Gwardia za to pokazała olbrzymią ambicje i to one teraz są w lepszej sytuacji. Barańska zagrała fantastyczny mecz wtedy, zresztą gdyby nie ona - 3 set byłby dla MKS&#39;u i skończyło by się na 3-0 dla gospodyń.
Mimo to wydaje mi się, że wygra tym razem Dąbrowa. Jeśli tylko będzie dobra zagrywka - o wynik raczej jestem spokojny - Gwardia ma często kłopoty z przyjęciem i to trzeba wykorzystać. Patrząc na składy - plus dla przyjezdnych, wydaje się że mają lepsze i bardziej ograne zawodniczki. Powinny także utrzymać dużą przewagę na środku - Dąbrowa ma naprawdę bardzo mocne środkowe. Mam nadzieje, że i tym razem mnie mój siatkarski nos nie zawiedzie - póki co na razie 8/8 w tych play-offach i chciałbym utrzymać tą skuteczność jak najdłużej - tym bardziej, że siatkówka żeńska nie jest łatwa do przewidzenia.
Moje propozycje:
Dąbrowa +1.5 --- 1.45 @ 8/10 ✅
Dąbrowa wygra --- 1.85 @ 6/10 ✅
WYNIK: 0-3

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Scavolini Pesaro - Conegliano 1 // 1.20 ✅ 3-1
Volley Bergamo - Urbino Volley 1 // 1.25 ⛔ 1-3
Modena - RebecchiLupa Piacenza 1 // 1.40 ✅ 3-1
Kurs: 2.10
Stawka: 4/10
Zysk/Strata: ⛔ 4j. ⛔

Miałem pisać parę słów o choćby dwóch z tych 3 meczy, ale nie mam niestety czasu - muszę bawić się w naprawę kompa i telefonu :;/:

Podsumowanie Dnia: ✅ 2.6j. ✅

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Piątek (29 Kwietnia 2011):
Stal Mielec(+2.5) - ATOM Trefl Sopot 1 // 1.45 ✅ 1-3
Organika Łódź - Muszynianka - under 180.5 // 1.30 ✅ 133
Kurs: 1.89
Stawka: 5/10
Zysk/Strata: ✅ 4.45j.
✅

Sporo myślałem czy dać na seta Mielca czy na czysto wygrana Sopotu (1.25), ale wybrałem to pierwsze. Zapewne jutro też napiszę analizy do obu meczy i pewnie sypnę jeszcze z 1 kupon, bo już mam na oku jeden mecz z nożnej i może jeszcze z siatki coś wykombinuje...

Stal Mielec - ATOM Trefl Sopot
Trzecie spotkanie tych drużyn w fazie play-off. Jak na razie ATOM w 100% wykorzystał atut grania we własnej hali i prowadzi w rywalizacji już 2-0 po wygranych 3-1 i 3-2 nad siatkarkami z Mielca. Szczególnie drugi mecz był emocjonujący i bardzo zacięty, Stal prowadziła 2-0 w setach i miała kilka piłek meczowych - jednak nie udało im się &quot;wykończyć&quot; zawodniczek Chiapinniego.
Stal w rundzie zasadniczej uplasowała się na siódmej lokacie. Najlepiej punktującą zawodniczką jest Anita Kwiatkowska. W drużynie jest kilka bardzo doświadczonych, ogranych zawodniczek w PlusLidze - Sylwia Pycia, Magda Sadowska czy choćby Dorota Ściurka. Są też siostry Wilk: Dorota i Agata - które radzą sobie bardzo przyzwoicie. Drużyna z Mielca jest bardzo waleczna. Mimo iż w tej drużynie nie ma takich gwiazd jak w zespole rywalek - posiadają duży atut - zespołowość. Mecze obu drużyn zawsze są bardzo zacięte (może poza pierwszym spotkaniem w 2010 roku), u siebie Mielec pokonał już raz Sopot w tym sezonie 3-2.
ATOM na pewno jest silniejszą drużyną w tej parze - jednak mecze ze Stalą nie są dla nich łatwe. W Sopocie w ciągu roku stworzono zespół, który wskoczył do czołówki. Sporą przewagę Sopocianki wydaje się mają na ataku: Fateeva, Ozsoy, Świeniewicz kończą mnóstwo piłek. Do tego dwie rozgrywające na dobrym poziomie - obie grały w reprezentacji narodowej (Śliwa, Bełcik). Dobrze prezentuje się także środek - Fernadez i Maculewicz jak mają dobry dzień potrafią seriami punktować rywalki.
Forma Atomówek ostatnio faluje, grają jednak trochę gorzej niż w fazie zasadniczej. Mielec u siebie na pewno będzie chciał zagrać jeszcze jedno spotkanie i odnieść choć te honorowe zwycięstwo w play-off. Tak jak pisałem - mecze obu ekip zwykle zacięte, dużo będzie zależało od zagrywki, bo zarówno Stal jak i Sopot dosyć często gubią przyjęcie i to są seryjne błędy. Czy ATOM awansuje już po tym meczu? Myślę, że jest duża, a nawet bardzo duża szansa iż tak będzie. Jednak nie powinno skończyć się to w 3 setach. Grubo jednak chyba nie ma co wchodzić w to spotkanie - sam mam trochę mieszane uczucia w tym momencie... :wink:
Moje propozycje:
Stal Mielec +2.5 --- 1.45 @ 5/10 ✅
WYNIK: 1-3

Do góry Bottom