>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hej Hej Hej tu NBA! (I czasem coś innego)

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Jeszcze z polskiego hokeja:
Spróbuję jeszcze Polonia +8,5 gola kurs: 2,14 (Etoto) ✅ (10:3)

Moim zdaniem to przesada że Tyszanie mają wygrać spokojnie w tym meczu 9 bramkami. Wiadomo jak wygląda teraz skład Polonii, ale GKS grał ostatnio naprawdę przeciętnie. Było widać w PP słabsze przygotowanie kondycyjne i też nie wydaje mi się żeby w takim meczu mocno się spinali żeby wygrać dwucyfrowo albo pokazać na co ich stać. Po prostu to pewnie wygrają, ale zakładam że Polonia też coś strzeli i gospodarze nie przekroczą 9 bramek. Ich skuteczność nie jest za dobra, nawet na tle takiej Polonii nie będzie to proste zadanie. A jak się wysoko prowadzi to wtedy wkrada się rozluźnienie. Przynajmniej ja tak to widzę.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Marcus Morris over 16,5 pkt kurs: 1,8 (Unibet) ⛔
Morris to najrówniej grający gracz w Bostonie, obok Irvinga. Robi swoje i nie marudzi. Generalnie ma bardzo pewną rękę ostatnio i nie boi się rzucać. Czasami wiadomo robi to za często i zbytnio wierzy w swoje możliwości. Teraz jednak Boston, grający cały czas nierówne mecze oraz kwarty, zagra bez Irvinga, który ma problemy z okiem. Rozier pewnie wskoczy w jego miejsce. Morris dostanie swoje minuty, a nawet zakładam że przy w miarę równym wyniku ponad 30minut zagra. Bardzo się przyda jego uniwersalność w spotkaniu przeciwko Minnesocie, zarówno w ataku jak i w obronie. Goście bez Rose, Teague i Covingtona, ale nie bez szans w tym starciu. Szkoda że nie mają linijek na Okogiego, bo pewnie wybiegnie w podstawie. 2 grudnia Morris w Minnesocie miał 16 pkt w 27 min, tutaj zakładam w okolicach 20. Mam nadzieję, że utrzyma skuteczność i tych pare trójek dorzuci. Ostatnie 4 mecze to odpowiednio 18 przeciwko SAS, 22 przeciwko MEM, 19 przeciwko HOU i 23 przeciwko 76.

Doncic over 20,5 pkt kurs: 1,8 (Unibet) ⛔
Również mi się wydaje że Dallas mają szansę to wygrać. Uważam że mecz będzie ofensywny, bo Hornets naprawdę słabo bronią. A teraz wypada im Zeller, który może jakoś się nie wyróżnia, to jednak dawał trochę więcej pewności w obronie. Do tego ważny element wypada Lamb i pojawia się spora szansa dla Mavs. Luka tutaj znowu powinien swoje zrobić. Wraca Matthews, ale jakoś mnie to nie przeraża. Młody robi swoje i raczej nie przejmuje się gdy coś się nie udaje. Nawet w ostatnim meczu przeciwko OKC w 23 min zrobił 17 pkt. Hornets będą łatwym celem do rzucania, więc liczę że Dallas tutaj sporo punktów wrzuci.
Kemba Walker over 25,5 pkt kurs: 1,87 (Unibet) ⛔
Tu krótko, już trochę opisałem przy Doncicu. Kemba powinien przekroczyć 30 w tym meczu. Wypadają dwa ważne ogniwa, więc to znowu na jego barki spadnie prowadzenie ofensywy. Grają u siebie, więc będzie się dwoił i troił, bo to bardzo ambitny gracz. Trudno jest go upilnować, a Dallas nie grzeszy obroną.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Z NHL na noc:
Arizona vs Edmonton over 5,5 kurs: 1,83 (Unibet) ⛔
San Jose Sharks win (w tym dogrywka i karne) kurs: 1,83 (Unibet) ✅
NBA:
Dorzucam Bradley Beal 29 pkt lub więcej i Wizards win kurs: 2,45 (Etoto) zakład specjalny.⛔

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Polski hokej na 18
Jastrzębie vs Orlik over 7 kurs: 2,07 (Unibet) ⛔ (4:1)
Sporo już się pisało o tym meczu. Ja dorzucę tylko że Orlik miał przełożyć ten mecz i następny ze względu na problemy kadrowe. Kolejny zawodnik od nich odszedł niedawno, Trandi wcześniej Przygodzki. W Jastrzębiu powinni zagrać w 12, chyba że dokoptują jakichś juniorów. Nie wiadomo czy dograją do lutego i ich sytuacja jest fatalna. Kadra jest mega słaba, został jeszcze jeden Białorusin i z dobrych to Bychawski obrońca. Jastrzębie to są minimaliści, więc trochę się obawiam o ten over i jak ktoś ma 1x beta to polecam handicap na Jastrzębie, to będzie pewniejsza opcja. Ja z Unibetu jeszcze pobieram taki kurs, bo nigdzie praktycznie nie ma tego już w ofercie.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dobra coś takiego z NBA:
Denver vs Hornets typ: Hornets under 104,5 pkt kurs: 1,87 (Unibet) godz 23 ⛔ (123:110)

Denver u siebie potrafi każdego zatrzymać na niskim wyniku, oczywiście jak im się chcę. Teren w Colorado należy do bardzo trudnych, więc jest spora szansa że Charlotte się odbije jak od ściany. Do tego należy dodać brak Zellera, która pomagał sporo w defensywie i robił dobre zasłony i pod znakiem zapytania stoi występ Lamba, jest kontuzjowany. Kemba sam tego nie weźnie, a Denver powinno to spokojnie wygrać.
Philadelphia vs Dallas typ: Philla -6 kurs: 1,92 (Unibet) zwrot (106:100)
Dallas dzień po porażce w Bostonie udaje się do bardzo trudnego terenu w Philadelphi. Fakt, że gospodarze trochę osłabienie, bo niepewny jest występ Butlera i Chandlera. Jednak u siebie są mega groźni a Dallas dalej tragiczne na wyjazdach. 4 wygrane chluby nie przynoszą. Teraz są dzień po dniu, więc przy szybko grającej 76 nie starczy sił żeby tutaj powalczyć. Obawiam się tylko o gospodarzy bo potrafią gubić łatwe i duże prowadzenie.
Portland vs Houston typ: Houston win kurs: 1,92 (Unibet) ⛔ (110:101)
Trochę się dziwię temu kursowie, trzeba iść w serię gości. Portland gra dzień po dniu, gdzie mieli trudny pojedynek z OKC teraz. Kolejna nocka i kolejny bardzo trudny rywal. O osłabieniach nie ma co pisać w Houston bo to kolektyw. Taka wygrana jak ostatnio z mistrzami musiało podbudować mocno ich morale. Dodatkowo Hardena nie da się zatrzymać i jego koledzy trochę lepiej mu pomagają. Mecz może i będzie wyrównany, ale stawiam na kolejne z rzędu zwycięstwo gości, którzy teraz są w gazie, po prostu.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
GKS Tychy vs Automatyka Gdańsk typ: obie drużyny strzelą min 2 gole: TAK kurs: 2,45 (Etoto) godz 18 ✅ (haha niezły fart. GKS pełna kontrola nad spotkaniem i po 5:0 trochę się rozluźnili i dopiero Gdańsk zaczął mieć jakieś szansę. Właściwie to w 3 tercji taki wesoły hokej, a bramka na 10 sekund to przypadek bo Danieluk sobie wjechał między Tyszan i trafił bo każdy już myślał o końcu spotkania ???? )
Widzę tutaj value w tym kursie i w ogóle jakoś tak mi się podoba ta opcja. Gdańsk się fajnie ostatnio pokazuje, może oprócz meczu w Nowym Targu. Poza tym często w pojedynkach w Tychach udawało im się zdobyć min 2 gole. Gospodarze są zdecydowanym faworytem, ale nie przekreślałbym szans gości. Myślę, że jak uda się strzelić Stoczni coś w 1 tercji to spokojnie jest szansa na minimum dwa gole. Poza tym patrząc na h2h widać że Gdańsk potrafi w Tychach postrzelać. Ostatnie 2 pojedynki to wygrane Tyszan 7:3 21.10.2018 oraz 4:3 12.12.2017. GKS dalej dosyć niepewnie się spisuje w obronie i nawet słabe Zagłębie potrafiło ostatnio wbić dwa gole. Myślę, że są szansę i trzeba spróbować w to wejść.

Otrzymane punkty reputacji: +5
matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Oladipo 21 pkt lub więcej i Indiana win kurs: 2,1 (Etoto) ⛔ (115:123 17 pkt Oladipo)
Indiana ostatnio porażka i zagrali dwa słabsze mecze. Teraz pora na ogórki i trzeba wziąć rewanż, bo ostatnio z nimi przegrali i to u siebie, co im się bardzo rzadko zdarza. Niepewne występy, Turnera, Josepha czy Colinsona. Victor powinien dowodzić ekipą o ile mecz się przedwcześnie nie skończy, a jest to możliwe. W Clevland nie ma komu grać, co jest właściwie gospodarzom na rękę, bo im się nie opłaca wygrywać.
Clippers vs Hornets over 233,5 kurs: 2,12 (Unibet) ✅ (128:109)
Mecz powinien obfitować w punkty. Clippersi ostatnio przyceglili z Orlando, ale mecz był o wcześniejszej porze. Teraz przyjeżdża Charlotte, które na wyjazdach i w ogóle nie wie co to defensywa, do tego bez Zellera który spajał trochę defense i z powracającym Lambem. Także ofensywnie mogą sporo zwojować. Gospodarze również grają swoje, czyli mocno do przodu i próbują atakiem nadrobić przeciętną defensywę, na której mało się skupiają. Dlatego liczę na mocny over.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
NBA:
Houston vs Milwaukee typ: Houston win kurs: 2 (Etoto) ⛔ (109:116)
Memphis vs San Antonio over 205 kurs: 1,92 (Etoto) ⛔ (96:86)

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dorzucam jeszcze NBA:
Irving zdobędzie 21 pkt lub więcej i Boston wygra kurs: 2,3 (Etoto) ⛔ (135:108 Irving 12 pkt)
Boston vs Indiana under 215,5 pkt kurs: 1,9 (Unibet) ⛔
NHL:
Gaudreau strzeli gola i Calgary wygra mecz (włącznie z dogrywką i karnymi) kurs: 4 (Etoto) ⛔ (5:3)

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
San Antonio vs OKC
Typ: Under 224,5 pkt ⛔
Kurs: 2 (Unibet)

No dobra próbujemy w ten sposób. San Antonio gra dzień po dniu gdzie strasznie pudłowali w Memphis, wiadomo Miśki musiały w końcu coś ugrać, bo ostatnio im nie idzie i postawili bardzo trudne warunki gościom. Pierwsza połowa zadecydowała o porażce, gdzie zdobyli tylko 31 pkt. Oklahoma ostatnie 2 mecze to 2 porażki u siebie i to dosyć wstydliwe, szczególnie jeżeli weźmiemy pod uwagę tracone punkty i grę w obronie. Washington im rzucił 116 pkt a osłabiona Minnesota 119. Do tej pory jedna z lepszych obron, teraz pojawiły się pewne problemy. Defensive rating dalej najlepszy w całej lidze, na poziomie 102,2. San Antonio grając dzień po dniu w tym sezonie ma bilans 1/6 więc widać że jest to pewien problem. U siebie na pewno powalczą, ale z taką siłowo grającą drużyną mogą być problemy. Ja stawiam na under bo linijka wydaje mi się dosyć wysoka. Oklahoma rzadko kiedy daje sobie rzucić aż tyle punktów co w ostatnich 2 meczach i myślę że teraz będą żądni rewanżu za te porażki u siebie i postarają się zagrać dużo lepiej przede wszystkim w destrukcji. Jeżeli chodzi o h2h to statystycznie w takich meczach zdecydowanie pada mało punktów. Właściwie to ostatnio taka linijka została pokryta w 2014 roku. Trochę te statystyki zakłamują bo to trochę inne drużyny i inaczej teraz wygląda gra ofensywna, no ale zmęczone San Antonio również będzie chciało powstrzymać gości i utrudnić im zadanie. Obie ekipy raczej mało trójek rzucają, gra może być szarpana i stawiam na niższy wynik.

Otrzymane punkty reputacji: +5
matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
NBA:
Lakers +8 kurs: 1,92 (Etoto) ⛔ (113:95)
Donovan Mitchell over 24,5 pkt kurs: 1,71 ✅ (33 pkt)
Malcolm Brogdon over 18,5 pkt kurs: 2,05 ⛔ (15 pkt niestety Bledsoe zagrał i oddał 21 rzutów...)
Luka Doncic over 21,5 pkt kurs: 1,9 ✅ (29 pkt)

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
NBA: (próbujemy lekko) Unibet
Philadelphia win i under 232,5 pkt kurs: 2,75 ⛔ (149:107 miazga)
Justin Winslow over 4,5 asysty: kurs: 2,1 ✅ (5)
Nikola Jokic over 8,5 asysty kurs: 2,1 ⛔ (8 as niestety tylko 23 przez faule i szybki blowout)
GSW win kurs: 1,85 ✅ (111:124 miazga)
NHL:
Columbus win kurs: 1,82 ✅ (4:1)

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Coś takiego na noc:

Memphis vs Bucks
Typ: Bucks -5,5 ✅ (101:111)
Kurs: 1,82 (Unibet)
Jaren Jackson Jr over 5,5 zbiórki kurs: 1,8 ⛔ (5 zb tylko 21 min)

Stawiam na zwycięstwo Milwaukee i to raczej pewne. Pomimo tego że są dzień po dniu to nie powinni być zmęczeni. Dosyć szybko odprawili Miami, pewnie zwyciężając. Do tego liderzy nie zagrali zbyt dużo minut i na spokojnie mogą podejść do tego meczu. Ok 25 min dla podstawy. Do tego następny mecz grają za 3 dni w Orlando, więc mogą się w pełni skupić na rewanżu z Memphis. W listopadzie z nimi przegrali 3 punktami u siebie. Memphis nie ma ostatnio dobrej passy. Udało im się zatrzymać SAS u siebie. A tak poza tym to trochę wysiedli chyba fizycznie, raczej nie mają szans włączenia się do walki o PO. Ostatnie 10 spotkań to 2 zwycięstwa i coraz to gorsza dyspozycja. Do tego niepewny jest występ Gasola. Myślę, że nawet solidna defensywa gospodarzy nie będzie w stanie powstrzymać Bucks. Do tego spróbuję iść w zbiórki młodego. Mam nadzieję, że zagra spore minuty, nawet jeżeli Gasol wystąpi. Przyda się pod koszem i liczę na jego aktywność również po bronionej stronie parkietu.
Dallas vs SAS
Typ: Over 223,5 pkt ⛔ (101:105...)
Kurs: 2,5 (Unibet)

Tutaj sobie bardziej zaryzykuje w derbach Teksasu. Statystycznie w h2h raczej nic nie przemawia za tym typem. Jednak ja tutaj przewiduje sporo punktów. SAS ostatnio dwie porażki, w tym z Hornets u siebie po dość przeciętnym spotkaniu. Teraz wracają i Belinelli i Gay także siła ofensywna wzrośnie. Dallas nie broni za dobrze, a u siebie potrafią się rozstrzelać. Właściwie to obie drużyny potrzebują zwycięstw, szczególnie goście którzy włączyli się do walki nawet o czołowe miejsca w tabeli. Dobry mecz na przełamanie słabszej skuteczności ostatnio.
CJ McCollum over 20,5 pkt kurs: 1,95 (Etoto) ⛔ (19pkt Lillard skradl show 33 pkt...)
Dorzucam jeszcze CJa bo poszło info że niepewny jest występ Lillarda, problemy z nadgarstkiem. Dodatkowo ostatnio Lillard ciągnął ich w meczu z Sacramento a CJ miał fatalny dzień, więc teraz pora na zmianę ;) miał 2/14 i zdobył tylko 6 pkt więc teraz przeciwko Clevland dobra okazja to normalności. Mogą nawet dać odpocząć Lillardowi w takim meczu. Unibet już zabrał pkt graczy z Portland z oferty.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
GKS Katowice vs Cracovia typ: Cracovia win (w tym dogrywka i karne) kurs: 3,7 (Unibet) ⛔ (3:2 mecz bardzo wyrównany, emocjonująca końcówka)
Dobra coś z polskiego hokeja bo NBA dalej słabo. Proponuje ryzykowny bet, ale widzę w tym szanse powodzenia. Nie wiem kto ustalal ten terminarz, ale Gieksa gta dzień po dniu, gdzie wczoraj już mieli ciężki bój z Jastrzębiem. Wygrali dopiero w końcówce 5:3 a mecz sie przedłużył orzez dziurę w lodzie...Do tego Gieksa w weekend toczyła najważniejsze boje w Belfascie na maksymalnym poziomie. To jest ich 5 mecz w ciągu 6 dni! Wiem że są silni, ale Cracovia ostatnio ma dobre wyniki i widać że forma idzie w górę. Wygrali na wyjeździe z Jastrzębie oraz przelamali passe Podhala, gdzie mieli 10 wygranycj z rzędu w lidze. To jest ryzyko, ale ja próbuje. Sorry za literowki ale pisze z telefonu a kurs może spadać.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dobra lecimy w to GSW dzisiaj w nocy:
Clippers vs GSW
Typ: GSW i over 241,5 pkt
⛔ (to się dałem podpuscic z tym ofensywnym meczem:facepalm:, obie drużyny 13 trafionych trojek na 62 dobre, a Clipery 11 asyst przy 31 GSW)
Kurs: 2,65(Unibet)
Draymond Green over 7,5 asysty kurs: 1,96 ✅ (9)

Dobra pora na showtime w LA. Jakoś tak jest że z Clippersami zazwyczaj są bardzo wysokie wyniki, zresztą podobnie jak z Pelikanami, chociaż czegoś takiego jak ostatnio to się nie przewidywałem. GSW weszło na trochę inny level i zaczyna się zabawa ostatnio. Wraca Cousins więc mam nadzieję że ta cała układanka nie legnie w gruzach, a koledzy postarają się o miły prezent dla kolegi. On sam może trochę ceglić, więc ta linijka 13,5 pkt jest trochę niewiadomą. Chociaż generalnie obstawiam, że to będzie kolejny mocno overowy mecz. Zresztą Clippersom ostatnio Utah wrzuciło 129 punktów na ich parkiecie a wcześniej 121 Pelikany. Oni sami też potrafią zrobić niezły spektakl, więc liczę że ten mecz się przedwcześnie nie zakończy. Ostatnie 10 meczów wyjazdowych GSW to 9 zwycięstw, więc tu nie ma co komentować. Dodatkowo liderzy grają na niesamowitej skuteczności i widać że chcą teraz pokazać swoją siłę. Taki powrót DeMarcusa to też okazja do kolejnych popisów. Linijka jest wysoka, ale kij z tym, biorę over i niech się dzieje. Dodatkowo asysty Greena jak dla mnie dobra opcja. Ostatnie 6 spotkań to w 3 miał minimum 7 asyst, a tak to 8, 10, 13, 14. Teraz jestem ciekaw jaki będzie ruch piłki, bo Cousins też lubi podać. Zobaczymy jak to będzie wyglądało na parkiecie. Powodzenia!

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dorzucam takie cos (Unibet)
NBA:
Towns over 23,5 pkt kurs: 2 ⛔ (23)
Winslow over 12,5 pkt kurs: 1,7 ✅ (15)
Cousins over 13,5 pkt kurs: 2,15 ✅ (14)
Brooklyn win kurs: 2,08 ✅ (115:117)
NHL:
Columbus win kurs: 2,06 ⛔ (1:4)
Calgary -1,5 kurs: 2 ✅ (6:4)

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Atlanta vs Boston typ: Atlanta +7,5 kurs: 1,91 oraz Atlanta win kurs: 3,45 (Unibet) ⛔ i ⛔ (dobre sobie Atlanta cały mecz prowadzi i ostatnia kwarta dostaja 16:30...pięknie :fubar: 105:113)
Kieruje się w stronę niespodzianki w tym meczu. Boston to ekipa, która co jakiś czas ma fatalne mecze i ich forma dalej mocno faluje. U siebie to zupełnie inna drużyna, a na wyjazdach dalej jedna wielka niewiadoma. Do tego Atlanta ostatni raz grała 16.01 gdzie Boston rozgrywał mecz 17 i 19 czyli wczoraj. To będzie ich 3 mecz w ciągu 4 dni gdzie te dwa spotkania były wyrównane i kosztowały ich trochę sił. Przechodząc do Atlanty to powiem tak, ekipa tankujaca ale potrafią zaskoczyć i ostatnio pokazywali się z naprawdę dobrej strony. Z tego co widzę do gry dostępni są Collins, Lin, Young którzy mieli objawy choroby oraz Dedmon, który miał problemy z kostką. Atlanta u siebie potrafiła odprawić ostatnio OKC, Miami czy wcześniej Denver, więc maja przeblyski dobrej gry. Dalej idą w szybkim tempie, sporo trójek wpada i widać chęci do gry, nie to co w Clevland. Boston bez Haywarda, do tego na te słabsze ekipy jest inna mobilizacja. Stawiam na niespodziankę i zobaczymy jak się mecz potoczy.

Do góry Bottom