>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hej Hej Hej tu NBA! (I czasem coś innego)

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Kris Middleton under 16,5 pkt kurs: 1,8 (Unibet) ⛔ (22pkt)
Hmm takie coś mi wpadło w oko. Middleton miał wspaniały początek sezonu. Trójka siedziała niesamowicie, w pewnym momencie był nawet 55% zza łuku i ogólnie wymiatał. Teraz przyszedł kryzys i trochę problemów zdrowotnych. Skuteczność mocno poleciała i teraz za 2 ma 41% i za 3 39%. Ogólnie Bucks grają dziwnie i niekiedy jak trója nie siedzi to nie mają pomysłu na rozegranie akcji. Antek nie będzie miał łatwo w Detroit. Do tego gospodarze pomimo tego, że są słabi, dobrze bronią trójki. Przynajmniej w teorii bo były już ekipy które potrafiły je rostrzelać na ich parkiecie. Boston ostatnio się przekonał, że łatwo tam nie jest. Milwaukee nie ma zbyt dobrej serii wyjazdowej w Detroit. Raz udało im się pewnie wygrać, w 2016 roku. Wiadomo teraz to jest inna ekipa. Do tego Kris wraca po kontuzji kciuka oraz wraca Brodgon na ten mecz. Wypada Ilyasova. Co najważniejsze to grudzień w wykonaniu Middletona jest bardzo słaby. Rozegrał 5 spotkań i w żadnym nie przekroczył takiej linijki. Raz miał 16 pkt, ale to było przeciwko Clevland u siebie, więc nie ma co porównywać. W grudniu zanotował 8 trójek na 30 prób co daje 26%. Kiedyś nastąpi przełamanie, ale nie wydaje mi się żeby po kontuzji i w Detroit akurat zaczął trafiać. Do tego jeszcze jego ogólna skuteczność z grudnia. 4/18 w Indianie, 5/16 przeciwko Clevland, 3/9 w Toronto Toronto, 4/14 przeciwko GSW czy 3/13 w Medison. Także ja próbuję coś takiego.
Lauri Markannen over 2,5 trójki kurs: 1,87 (Unibet) ⛔ (1/3)

Chicago dalej gra kiepsko, ale tutaj spróbuję w stronę Lauriego. Fin to największa nadzieja ekipy z wietrznego miasta. Niedawno wrócił po kontuzji i te występy przeplata różne. 7 meczów w tym sezonie rozegrał i dalej jego głównym repertuarem jest trójka. Różnie z tym jest, ale pod nieobecność LaVine i Parkera on jako nieliczni z tej zbieraniny posiada na tyle umiejętności, że te 3 trójeczki może spokojnie rzucić. Najmniej 6 prób oddaje z dystansu na mecz. Chicago może mieć problemy w ofensywie, ale niedawno w United Center pokonali OKC. Lauri miał tam 4/8 za 3. Pomimo dobrej obrony myślę że są szanse na powodzenie tego typu.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dobra wraca polski hokej więc spróbuję tak, reszta jak coś będzie to na żywo, bo wtedy można coś lepiej przeanalizować jak mecz wygląda:
Polonia vs Katowice typ: over 7 kurs: 2 (Unibet) 18:00 ✅ (2:12 nice)
Z Polonii poodchodzili najlepsi, zostało kilku jeszcze doświadczonych zawodników, a skład uzupełniła grupa juniorów. Wracamy po przerwie na zgrupowanie reprezentacji. I tutaj mam pewne obawy bo za niedługo Puchar Polski i pewnie do niego bardziej się będą przygotowywali Katowiczanie. Jednak w październiku gdy jeszcze Polonia miała w miarę cały skład skończyło się 1:8. Tutaj jak zacznie wpadać to może być również wysoko. 5 zawodników było na zgrupowaniu w Finlandii, więc nie powinno to wpłynąć jakoś znacząco na grę.
Gdańsk vs Tychy under 6 kurs: 1,72 (Unibet) 18:30 ✅ (1:3 dubelek siedzi)
Dorzucam do dubelka under w Gdańsku. Przed PP ekipy rozegrają 3 spotkania co 2 dni. Tychy zostają na północy i w czwartek zmierzą się z Toruniem. Nie wiadomo właściwie jak będzie wyglądała ich forma, ale ze skutecznością w tym sezonie często są na bakier. Gdańsk myślę łatwo nie odpuści. Stawiam tutaj na zacięty mecz i wynik ok 2:3.

Otrzymane punkty reputacji: +3
matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Utah vs GSW typ: GSW win kurs: 1,72 (Unibet) ⛔ (108:103)
Dobra tutaj idę w stronę gości, chociaż wiem że Utah to bardzo niewygodny dla nich rywal i gospodarze ostatnio dobrze sobie poczynają u siebie. Mecz niby powinien być underowy, ale ja tutaj widzę zdecydowanie spory wynik. Zresztą już w pierwszym meczu w tym sezonie było 123:124 po niesamowitej pogoni w końcówce. Tym razem sobie myślę, że Warriors to pewniej wygrają. Utah dalej jest chaotyczne. Jak im siedzi to grają swoje i wszystko wychodzi. Tyle, że są bardzo niestabilni i grają nierówno. Nie wydaje mi się żeby dotrzymali kroku w tym meczu. Trójka im średnio siedzi, także mogą być spore problemy. Gospodarze powinni zdominować pomalowane, bo tutaj Warriors zdecydowanie odstają póki co.
Do tego dorzucam Rudy Gobert over 13,5 pkt kurs: 1,95 (Unibet) ✅ (17)
Pascal Siakam over 14,5 pkt kurs: 1,96 (Unibet) oraz over 6,5 zbiórki: kurs 1,8 ✅ i ✅ (17/7)
Siakam wraca do składu, z kolei wypada tym razem Ibaka. Dalej będą bez Lowrego, więc Fred wskoczy pewnie do podstawy. Asyst na pewno sporo uzbiera, szkoda że tak mało opcji jest w tych bukach. Unibet to ostatnio straszna mizeria, chyba trzeba będzie się na 1xbeta przerzucić. A wracając do Siakama to myślę, że jego przyspieszenie i umiejętność rozciągnięcia gry będą bardzo przydatne. Pomimo tego że Indiana może zagęścić pole 3 sekund to z obwodu Pascal też potrafi ukłuć. Do tego szybkie kontry i jego długi zasięg ramion sprawiają że coś tam spod kosza spokojnie dorzuci. Obok Leonarda również powinien mieć sporo zbiórek. W końcu poza grą dwóch wysokich, więc można się zastanowić i pograć również zbiórki. Mecz powinien być raczej underowy. Indiana dzień po dniu gdzie ulegli Clevland i to u siebie, tutaj pewnie wyjdą mocno naładowani na to starcie.
Memphis +7,5 pkt kurs: 1,91 (Unibet) zwrot (99:92)
Kurs 1,35 na Portland zdecydowanie przesadzony. Rozumiem, że Memphis ma 3 porażki z rzędu, no ale niedawno ich mocno zatrzymali u siebie na 83 pkt. Do tego najprawdopodobniej wraca Conley, powiedział że zagra i normalnie trenował już także to będzie spore wzmocnienie. Portland u siebie to inna ekipa, ale łatwej przeprawy się nie spodziewam. Memphis narzuci swój styl i jak trójki nie odpalą Portland to widzę tutaj wyrównany mecz. Lillard ostatnio się wystrzelał, więc pora trochę go przystopować.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dorzucam jeszcze z NHL:

Colorado win kurs: 2,05 (Unibet) ✅ (2:1)

Tutaj w pojedynkach h2h zdecydowanie utrzymuje się tendencje zwycięstw ze strony gospodarzy. Colorado od 2016 pokonuje Montreal u siebie. Także podtrzymuje ten trop.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Próbujemy coś z polskiego hokeja:
Toruń vs Tychy typ: under 5,5 kurs: 2,09 i obie strzelą przynajmniej 2 gole: NIE kurs: 2,35 (Etoto) 18:30 under na ⛔ obie strzelą 2 bramki: NIE ✅ (przez 30min było 0:0 a potem goście się rozhulali, szkoda tego underu bo dobrze szło, skończyło się 1:5)
Znowu idę w under w meczu Tychów. Ostatnio w Gdańsku skończyło się 3:1. Bardziej się obawiałem o tamten mecz niż o ten. Toruń to dobrze defensywnie grająca ekipa, licząca z tymi lepszymi głównie na kontry. Wiadomo u siebie są bardzo groźni, więc Tychom tak łatwo nie będzie. We wtorek grali mecz do tego za 2 dni kolejne spotkanie, także nie wydaje mi się żebyśmy tutaj zobaczyli jakiś grad bramek. Do tego obie ekipy już 2 razy grały między sobą w tym sezonie. W Tychach dwa razy był under raz Toruń wygrał 0:2 a raz Tychy 3:1. Styl gry i charakterystyka niezmienna u gospodarzy. Tyszanie dalej borykają się z kiepską skutecznością i tak już od dłuższego czasu, do tego przygotowują się do Pucharu Polski u siebie. Toruń całkiem nieźle sobie radzi u siebie z tymi lepszymi. Z Unią 3:1, z Cracovią 1:3, z Jastrzębiem 3:2 pd czy z Katowicami 0:3. Takie wyższe wyniki zanotowali właściwie tylko z Podhalem po szalonym meczu 6:7 czy wcześniej z Katowicami 2:6. Biorąc pod uwagę under dodaje jeszcze że obie nie strzelą przynajmniej 2 bramek. Trochę to ryzykowne ale spróbuję.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
NBA:
Luka Doncic over 18,5 pkt kurs: 1,95 (Unibet) ✅
Idę tutaj w stronę młodego Rookie. Myślę, że ze słabymi Clippers, którzy są w dołku i przy absencjach w Dallas Luka będzie wiodącą postacią w tym meczu. LA słabo bronią i ostatnie porażki to trochę wychodzi osłabienie i zmęczenie materiału. Mają szansę wygrać z Dallas a mecz powinien być overowy. Dalej jest komu rzucać i myślę że Doncic spokojnie się odnajdzie w LA.
NHL:
Detroit win (w tym dogrywka i karne) kurs: 3 (Unibet) ✅ (1:4)
Toronto over 3,5 gola kurs: 1,76 (Unibet) ✅ (6:1)
Arizona vs Montreal over 5,5 kurs: 1,8 (Unibet) ⛔ (1:2)

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Zapomniałem podsumować grudzień, więc tak na szybko. Na 70 typów 40 trafionych, także jest nieźle. W tym kilka fajnych kursów udało się ugrać jak tej nocy na Detroit kurs: 3 czy wcześniej na Butlera kurs 4,8. Generalnie skuteczność wynosi póki co 57% a sporo kursów powyżej 2 co uważam za niezły wynik. Nawet dobrze wchodzi ten NHL i polski hokej, także dalej to będę kontynuował. Zaraz wrzucą coś na ligę EBEL.
Grudzień: 70 typów 40 trafionych, co daje 57% skuteczności. Sporo kursów powyżej 2 także nie jest źle.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Liga EBEL Medvescak vs Fehervar typ: over 7,5 kurs: 2,32 oraz obie strzelą co najmniej 2 bramki: TAK kurs: 3 (Unibet) godz 19:15 ⛔ i ⛔ (0:5)
Próbuję w tym meczu coś ugrać. Generalnie drużyna z Zagrzebia, czyli gospodarze po utracie sponsora stracili większą część składu. Odeszło 12 zawodników. W tym prawie wszyscy zagraniczni, 4 Kanadyjczyków, 2 Rosjan, Słowacy. Skład teraz uzupełnili głównie Chorwaci. Co ciekawe w ostatnim meczu w Insburgu przegrali tylko 3:2. Wcześniej ze Znojmo u siebie było 1:7. Generalnie liczę na sporo bramek i wydaje mi się, że są spore szanse na 2 bramki również dla gospodarzy. Innsbruck jest na podobnym poziomie co Węgrzy. Goście teraz mają 3 wygrane z rzędu i pada sporo bramek w ich meczach. Myślę, że zobaczymy dzisiaj sporo bramek i oby skuteczność dopisała. Mam nadzieję, że gospodarze również swoje dorzucą.
Co do yield to ja już pisałem, że nie zamierzam tego obliczać. To jest temat kupony i nie muszę tutaj robić statystyk. Wszystko macie w temacie, że tak to ujmę, nie gram tego za miliony, więc nie widzę sensu się bawić w takie sprawy. Nie mam na tyle też czasu i ochoty.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dobra trzeba pograć NBA teraz coś fajnego bo 25% więcej zysków w Unibecie jest, na razie taka propozycja:
Boston vs Bucks
Giannis over 26,5 pkt kurs: 1,8 oraz over 13,5 zbiórki kurs: 2,1 ✅ i ⛔
Irving over 24,5 pkt kurs: 2,1 ⛔

Miałem dawać też win Bostonu, ale się wycofałem z tego. Chociaż dalej uważam że gospodarze to biorą. Co do typów to mam takie spostrzeżenia. Boston zagra bez środkowych Horforda i Baynes do tego niepewny jest występ Morrisa. Antek i tak by miał szansę ich przestawiać, ale z takimi brakami Boston powinien się skupić na zatrzymaniu trójki rywali, w sensie rzutów dystansowych, a mogą odpuścić trochę Giannisa. Pewnie do podstawy wskoczy Ojeleye, bo Stevens tak już grał przeciwko Bucks w PO. Także wejść pod kosz może Antkowi pójść łatwiej, chociaż zatrzymać jego gabaryty i siłę i tak nie jest łatwo. Do tego dokładam zbiórki bo dalej poza grą Ilyasova, chociaż tutaj to taka loteria. W Irving idę bo on ich ciągnie cały czas za uszy. łatwo miał nie będzie przy Brogdonie czy Bledsoe, ale to jest Kyrie także jeżeli Boston ma to wygrać to tylko po jego wielkim meczu. Już grali raz w tym sezonie w TD Garden, tylko że wtedy był Horford, Baynes i Morris i Antek wyskrobał 33 pkt a Irving 28. Tutaj liczę na podobne liczby.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Rose over 19,5 pkt kurs: 1,8 (Unibet) ⛔
Mam do niego sentyment. Stawiam go jak jest możliwość, chyba w tym sezonie pokrył 80% overków punktowych. Dalej mnie zadziwia i Minnesota dalej bez Teagua więc Rose do podstawy i duże minuty.
Toronto vs Clevland under 210,5 pkt kurs: 1,89 (Unibet) ⛔
Toronto z tymi słabszymi będzie się oszczędzało, także może być kiepska skuteczność i problemy. Dalej bez Lowrego i Ibaki.
NHL:
NJ Devils vs Ottawa typ: Ottawa win (w tym dogrywka i karne) kurs: 2,4 (Unibet) ⛔
Colorado vs Chicago typ: Colorado -1,5 kurs: 1,98 (Unibet) ⛔

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Polski hokej Orlik vs Jastrzębie typ: Jastrzębie win i over 6,5 bramki kurs: 2,21 (efortuna) Jastrzebie -2,5 kurs: 1,83 (efortuna) oraz handicap -3,5 Jastrzębie win kurs: 2,6 (sts) godz 18:30 ⛔ ✅ i ✅ (minimaliści z Jastrzębia wygrali 0:4)
Orlik to kolejna drużyna która powoli się rozsypuje w PHL. Ostatnio odeszło dwóch najlepszych napastników, Jelakow i Golowin a teraz czytam że odszedł od nich ich pierwszy bramkarza, Amerykanin Vilardo. Teraz zastąpi go Jarosław Nobis 30 latek, który przez ostatnie 3 sezony rozegrał 5 spotkań! Do tego Orlik nawet nie potrafi zebrać 3 piątek w meczu. Ostatnio z Cracovią na wyjeździe 6:0 mieli 14 zawodników do gry. Także obstawiam pewne zwycięstwo Jastrzębia, myślę że handi można brać każde jakie jest dostępne, chociaż wiadomo jak to w sporcie bywa. Liczę na sporą liczbę bramek i pewne zwycięstwo gości, którzy ostatnio odprawili Unie 5:1 u siebie.
ed mecz się rozpoczął o 17

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Fred Van Fleet over 14,5 pkt kurs: 1,87 (Unibet) ⛔ (12pkt)
W Toronto w meczu b2b znowu nie zagra Kawhi. Goście dodatkowo osłabieni brakiem Ibaki i dalej Jonasa. Nie wiadomo czy wystąpi Green, problemy z kolanem oraz Lowry też jest Questionable. Wąski skład Toronto, Philla u siebie to powinna wykorzystać. Jednak jest jeszcze komu wrzucić kilkanaście punktów. Fred ostatnio dobrze sobie poczyna pod nieobecność Lowrego. Myślę, że oprócz asyst dołoży kilka trójek i w okolicach 20 pkt się zakręci. To też zależy od tego czy mecz będzie w miarę wyrównany a może być różnie. Philla jak mocno przyciśnie i odskoczy to może być krucho.
Miami vs Bucks typ: under 215,5 pkt kurs: 1,92 (Unibet) ✅ (94:87)
Milwaukee b2b z Bostonu ruszyli na Florydę, a to wcale nie jest tak blisko. Do tego nie zagra Brogdon i dalej poza grą Ilyasova. Z Whitesidem pod koszem Antek już tak łatwo nie będzie się dostawał w pomalowane. Może to nie ta klasa, ale Miami ostatnio naprawdę dobrze broni i jakby ustabilizowali formę. Milwaukee trochę odczuje ten mecz z Bostonem, pomimo dosyć pewnej wygranej. Dodatkowo h2h również przemawia za raczej niższym wynikiem, chociaż Bucks to zupełnia inna drużyna. Myślę, że gospodarze mają szansę na zwycięstwo i gości czeka trudna walka o każdy punkt, a goście również dobrze ostatnio grają w defensywie.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Utrecht vs Ajax typ: under 2,5 gola kurs: 2,95 oraz Ajax win i under 3,5 kurs 2,55 (Etoto) 2x ⛔ (1:3 brama w 96 min...)
Ja tutaj sobie zaryzykuje. Generalnie biorę pod uwagę dobrą formę obu ekip i h2h w meczach w Utrechcie. Ostatnie 6 pojedynkow od 2012 roku pada tam poniżej 2,5 bramek. Wiadomo Ajax teraz mega mocno i będzie trudno ich zatrzymac, ale Utecht gra dobrze ostatnio i u siebie maja serie zwycięstw. W defensywie tez prezentują się dobrze. Oba zespoły grały w tygodniu puchar. Utrecht na wyjeździe minimalna porażka w Roterdamie 1:0 a Ajax męczył się z drugoligowa Roda wygrywajac dopiero po dogrywce. Tak wiec licze na niski wynik i mimimalne zwyciestwo Ajaxu.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dobra na 23 mocny typ widzę:
Indiana vs Washington under 219 kurs: 1,92 (Etoto) Do tego dorzucam Indiana -12,5 kurs: 2,3 (Etoto) ✅ i ✅ (105:89)
Nie rozumiem tej linijki. Pewnie sugerują się overowymi meczami Wizards i stąd taka linia. Przede wszystkim Wizards po 3 dogrywkach z Suns. Mecz naszego czasu zakończony pewnie ok 4:30 a teraz lecą do Indiany i grają o 23 także bardzo krótki odpczynek. Liderzy Wizards zagrali ponad 50 min! Beal 54 min podobnie Ariza. Dalej nie wiadomo czy zagra Wall bo jest chory. Do tego trzeba dodać że Indiana taką linijke u siebie pokryła raz! I to w drugiej kolejce z Brooklynem. Moim zdaniem mecz może się szybko zakończyć i albo będzie pogrom albo niski wynik i ceglenie ze strony Wizards. Indiana powinna na luzie ich zatrzymać poniżej 90 pkt nawet. Przy takim zmeczeniu i krótkim odpoczynku nie widzę żeby Washington tutaj powalczyl. Stawiam na under i pewny win Indiany. 11 grudnia było 109:101.

Otrzymane punkty reputacji: +7
matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Zdrowych, Wesołych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim forumowiczom! Wracam jutro tak jak NBA, niech się świeci na zielono, odpoczywajcie!

Otrzymane punkty reputacji: +4
matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dobra nie mam jakoś pomysłu na te mecze świąteczne, więc spróbuję tak:
Houston vs OKC typ: under 221 kurs: 1,97 (Etoto) ⛔ (113:109)
PG over 26,5 pkt kurs: 1,87 (Unibet) ✅ (28pkt)

Wyżej cenię sobie OKC, nawet pomimo tej ostatniej dziwnej porażki z Minnesotą. Myślę, że można tutaj próbować under w tym meczu. Miałem iść w Oklahomę, ale to taki specjalny dzień i do tego na wyjeździe, więc aż taki pewny tego nie jestem. Liczę na dobrą defensywę i powstrzymanie trójkowiczów i flopowiczów z Houston. Jak Harden nie dostanie powyżej 15 wolnych to nie wygrają tego. Myślę, że te mecze o wcześniejszej porze nie będą jakieś overowe. W meczu Bucks dobrze pisał GazowanaŚmietana o underze i w tym meczu też tak idę. Zresztą NYK się nie da oglądać, szkoda że dali ich o takiej fajnej porze...Wracając do tematu rok temu też grali między sobą i był underowy mecz. Houston bez CP3 to nie jest taka sama ofensywa i przy takiej obronie OKC będą problemy. Idę w stronę PG bo ostatnio wymiata i co mecz rzuca ponad 30pkt także liczę że utrzyma formę.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Chicago vs Minnesota typ: under 228,5 pkt kurs: 1,92 (Etoto) ✅ (94:119)
Jak dla mnie mocny bet na noc. Znowu dziwię się tej linijce, bo nic na to nie wskazuje żeby to był aż tak otwarty i ofensywny mecz. NBA uczy pokory, więc nic mnie nie zdziwi, ale przejdźmy do konkretów. Przede wszystkim Chicago pod wodzą nowego trenera zupełnie inaczej podchodzi do defensywy i inaczej broni. Nowy trener odsunął od składu Parkera, dla którego pojęcie defense było obce i który nie wywiązywał się w tym aspekcie. Wiem że pierwsze mecze dostawali mocne bęcki i dalej tak może być, bo tez umówmy się w tej ekipie nie ma zbyt wielu solidnych obrońców. Jednak widać w ostatnich meczach jakiś tam progres a przede wszystkim Chicago to jest mocno underowa drużyna. Sami w ostatnich 8 spotkaniach raz przekroczyli 100pkt! Bez LaVine wygląda to średnio w ofensywie i całą grę ciągnie Markannen. W ostatnich 10 spotkaniach Chicago taka linijka nie została przekroczona ani razu. Biorąc pod uwagę h2h taka linijka również nie została przekroczona w ostatnich 5 spotkaniach. Jeżeli chodzi o Minnesote to oni są bardzo niestabilni. Pomimo tego że teoretycznie poprawili rating defensywny to zdarzają im się mocne wpadki i fatalne mecze w obronie. Jak ten z Sacramento gdzie przegrali 141:130 hardcore. Wiem że Minnesota jest zdolna do wszystkiego, no ale Chicago nie ma takiej ofensywy żeby wrzucać aż tyle punktów. Unibet nawet nie wystawił jeszcze linijki na to spotkanie. Według mnie to będzie underowy mecz. Linijka jak dla mnie powinna być ustawiona 10 pkt mniej. Takie są moje przewidywania. Do tego mam nadzieję że D Rose zagra, ważny mecz w Chicago!

Otrzymane punkty reputacji: +5
Do góry Bottom