>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Hej Hej Hej tu NBA! (I czasem coś innego)

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Inter vs Napoli godz 20:30
Typ: under 2,5 ✅ (1:0)
kurs: 1.95 (Unibet)

Pobawimy się trochę w piłkę nożną tym razem. Przede wszystkim biorę pod uwagę h2h oraz ostatnie niskie wyniki obu drużyn. Mecz bardzo ważny w kontekście tabeli bo Inter wygrywając to spotkanie zbliży się na 5 punktów do Napoli. Obie drużyny mocno underowe ostatnio. Inter ostatnie 4 spotkania poniżej 2,5 bramki. Są bardzo nieskuteczni, ale w obronie dają radę. Napoli ostatnie 3 mecze to wyniki poniżej 1,5 bramki. Przegrany ważny mecz z Liverpoolem 1:0 a następni minimalne zwycięstwo w lidze z Cagliari i Spal po 1:0. Zresztą liga włoska ma to do siebie że te mecze są często underowe, nic w tym dziwnego, taktyka bierze górę. Do tego h2h pomiędzy tymi ekipami również przekonuje mnie do tego typu. Ostatnie 3 spotkanie to wyniki poniżej nawet 1,5 bramki. Dwa ostatnie mecze to spotkania bez bramki. Mecz ważny dla obudwu drużyn i pewnie nikt nie będzie chciał się mocno odsłonić i zaryzykować. Tak więc podsumowując historię spotkań, ostatnie wyniki i grę obu zespołów obstawiam że dużo bramek tutaj nie obejrzymy. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +7
matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dobra na noc lecim tak:
Griffin over 25,5 pkt kurs: 2,15 (Unibet) ⛔ (23)
Detroit ostatnio fatalnie z Atlantą, więc teraz będą chcieli zmazać plamę. Wizards nie bronią, także Griffin będzie mógł poszaleć. Linijka wysoka, ale kurs zachęca żeby zaryzykować. Bez szaleństw próbujemy.
Miami vs Toronto
typ: under 207,5 pkt ⛔ (106:104)
Kurs: 1,93 (Unibet)

Linijka nisko ustawiona, ale dalej uważem że może być poniżej 200pkt. Miami jakby odzyskało wiarę we własne możliwości, u siebie są szczególnie groźni. 5 zwycięstw z rzędu z przypadku się nie wzięło, przy tych wygranych był under takiej linijki. Mecz powinien być bardzo wyrównany. Liczę na niską skuteczność.
D Rose over 17,5 pkt kurs: 1,75 (Unibet) ✅ (24)
Rose wraca po kontuzji kostki. Sentymentalny powrót do United Center gdzie spędził najlepsze lata (i najgorsze z powodu kontuzji) Gram na niego bo ma świetny sezon i dalej sympatia pozostała. Także tutaj nie ma sensu na analizę.
Orlando vs Phoenix
Typ: over 216,5 ✅ (120:122)
kurs: 2,5 (Unibet)

Na koniec sobie zaryzykuje i postawię na wyższy over w meczu Magic. Generalnie gospodarze trochę jakby spuścili z tonu i już nie widać w nich takiej zadziorności jak na początku sezonu. Chwila przerwy być może była dobra w takim wypadku. To jest też typ na przełamanie bo w ostatnich 5 meczach Magic nie przekraczali nawet 100pkt. Suns są w niezłej dyspozycji a obrony tam nie widać. Liczę po prostu na otwarty mecz z dużą ilością rzutów. Goście mam nadzieję, że zmobilizują Orlando do lepszej gry, bo jest tam komu rzucać. Linijka jest dosyć nisko ustawiona, a przy takich słabych drużynach nigdy nic nie wiadomo.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Clint Capela over 16,5 pkt kurs: 2,15 (Etoto) oraz over 12,5 zbiórki kurs: 1,82 (Unibet) ✅ i ✅ (24/18)
Hmm w temacie NBA dałem na win Bostonu po kursie 1,98, teraz już poleciały więc nie dodaje. Spróbuję w Capele, chociaż wiem że jemu niezbyt dobrze idzie przeciwko Bostonowi. Jednak gdy Brodacz kilka razy odczuje starcia ze Smartem, to możliwe jest że zacznie sporo rozgrywać. Zacieśniona obrona Bostonu nie powinna dopuścić do masy trójek, także pod koszem się ktoś przyda. Zbiórki będą istotnym elementem tej rozgrywki, a wiadomo Boston nie jest najmocniejszy w tym elemencie.
Sacramento vs Lakers
Typ: Poniżej 230 pkt ⛔ (117:116)
kurs: 1,92 (Etoto)

Wiem, że to ryzyko no ale tak coś czuje. Sacramento jest dzień po dniu, daleko nie mieli bo grali z Clippers. Teraz wracają do siebie żeby podejmować Lakers. Wiadomo osłabieni brakiem Lebrona. Również nie zagra Rondo czy McGee, Chandler ma status probable. Lakers naprawdę fajnie bronili w meczu przeciwko GSW i dobrze sobie radzili bez Lebrona. Tyle że wtedy grę kreował Rondo, który znowu wypada na dłużej. Celowniki w tym meczu mogą być trochę rozregulowane, no ale to jest Sacramento. Na sporym ryzyku, ale takie mam przeczucie.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
NHL na noc (Unibet)
San Jose win kurs: 1,96 ✅ (4:2)
Boston vs New Jersey under 6 kurs: 1,78 ⛔ (2:5)
Minnesota win kurs: 2,1 ⛔ (5:2)
St Louis vs Buffalo under 5,5 kurs: 2,07 ✅ (4:1)

Otrzymane punkty reputacji: +9
matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Zach LaVine over 22,5 pkt kurs: 1,95 (Unibet) ✅ (24pkt)
No cóż oglądając Chicago bez Zacha, szło to niemiłosiernie ciężko. Ostatni mecz przeciwko Minnesocie to jakiś dramat, powrót Zacha uratował drużynę przed totalną kompromitacją. Właściwie to w Chicago jest dwóch dobrych graczy, dwóch uzupełniaczy i reszta to ogórki. Grają z Wizards na wyjeździe po strasznym łomocie od Wilków, więc liczę że Zach grając od początku w wyjściowej piątce, co jest już potwierdzone, swoje zrobi. W ostatnim meczu w 26 min dorzucił 28 pkt i to nie był dla niego jakiś problem. Trójek pare powinno wpaść, do tego jego wejścia pod kosz są naprawdę dynamiczne i trudno go upilnować. Mam nadzieję, że trochę się zmobilizują bo na ostatnie ich popisy nie dało się patrzeć.
NOP vs Dallas
Typ: NOP win i over 229,5 pkt
Kurs: 3,05 (Unibet) ⛔ (114:112)

Pelikany są tragiczne, ale w końcu trzeba coś wygrać. Do tego to jest rewanż za porażkę sprzed 2 dni 122:119. Przede wszystkim grają z Dallas, które na wyjeździe ma bilans 2:14 to po pierwsze. Do tego sami mają 5 porażek z rzędu i to jest dobra pora żeby się przełamać. Generalnie są to mocno overowe ekipy. Pelikany u siebie taką linijkę przekraczały 7 razy na ostatnie 10 spotkań. W tym dwa razy ich zatrzymały dobre obrony Memphis i Miami. Teraz powinno być ofensywnie, zabraknie Matthewsa, także powinno być nawet łatwiej. Liczę na przełamanie i wysoki wynik. Pobieram trochę ryzykowniejszą opcję.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Suns vs Denver
Typ: Under 215,5 ⛔ (118:122)
Kurs: 1,92 (Unibet)

Przechodząc do rzeczy, więc kilka spraw. Denver na wyjazdach grają dużo słabiej niż u siebie. Mają teraz serię 4 porażek z rzędu na wyjeździe. Do tego obie ekipy są dzień po dniu i ja tutaj idę w under przede wszystkim. Phoenix dobrze się trzymało z OKC przez 3 kwarty a w 4 im odjechali i sami stracili skuteczność. Generalnie Słońca prezentowali się ostatnio w miarę dobrze, jak na ich możliwości. Potrafili Minnesotę czy Dallas pokonać i zatrzymać ich poniżej 100pkt. W Denver wiadomo szpital, a do tego niepewny jest występ Malika Beasleya, który zagrał świetny mecz przeciwko SAS zdobywając 21 pkt w 25 min. Do tego Jamal Murray rozegrał 40min a Jokic 37, więc na pewno odczują skutki tego meczu i skuteczność już taka może nie być. Biorąc pod uwagę ograniczoną rotację Denver oraz problemy zdrowotne, myślę że to dla nich będzie naprawdę trudny pojedynek. Zresztą Murrey też ma problemy z kostką, ale zagra. Słońca są także dzień po dniu, chociaż tam liderzy aż tyle minut nie dostali. Do tego Denver jeżeli będzie chciało ich pokonać musi postawić na defensywę i ograniczyć poczynania Bookera czy Warrena. Spróbuję w ten sposób, przynajmniej ja tak to widzę.
Dorzucam Suns, chociaż kursy na nich spadły: Phoenix win kurs: 2,48 (Unibet) ⛔
Bradley Beal over 6,5 asysty kurs: 1,98 (Unibet) ⛔ (5)

Washington znowu bez Walla czy Morrisa. W dodatku grają dzień po dniu po fatalnym meczu z Chicago. Przegrana w słabym stylu, ale Beal swoje zrobił. 34 pkt 7 zbiórek i 5 asyst. Teraz wydaje mi się że może mieć więcej asyst, bo też trochę odczuje w nogach dzień po dniu granie. Przypomnę że wcześniej Beal grając bez Walla potrafił zanotować 15 asyst nawet, chociaż to było po 3 dogrywkach. Generalnie Beal naprawdę dobrze się spisuje bez Walla i fajnie rozgrywa piłkę. Zależy tylko od jego amatorskich kolegów czy w końcu im coś wpadnie. Zapowiada się kolejny underowy mecz. Dorzucę do tego under w meczu bo ta linia pewnie podyktowana, wcześniejszymi meczami obydwu drużyn. Teraz nie zapowiada się wielkie widowisko. Tutaj tak samo obie ekipy dzień po dniu a w drużynie Wizards nie ma komu trafiać. Pomimo tego, że Hornets to mocno ofensywna ekipa, a na wyjazdach wrzucali sporo punktów, to nie nastawiam się na jakieś fajerwerki.
Under 219,5 pkt kurs: 1,88 (Unibet) ⛔ (130:126)

Otrzymane punkty reputacji: +4
matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Toronto over 109,5 pkt kurs: 1,89 (Unibet) ⛔ (95:89o_O)
Wczoraj wszelkie moje analizy poszły do piachu, bo to jest NBA, czasami lepiej za dużo nie kombinować. Dzisiaj szczerze powiedziawszy nie ma nic co by mi wpadło w oko, więc biorę się za Toronto. Według mnie będą chcieli się zrewanżować za tą wstydliwą porażkę z Orlando w ostatnim meczu. Dalej bez Lowrego, więc ruch piłki trochę kuleje, ale nie wydaje mi się żeby Chicago stanowiło aż taką przeszkodę żeby gracze z Toronto nie wrzucili im u siebie przynajmniej 110 pkt. Miałem iść w over, ale z racji dziwnych wyników ostatnio, wybrałem teoretycznie bezpieczniejszą opcję. Statystycznie podpieram się ostatnimi 7 pojedynkami h2h i widzę że Toronto im wrzucało bardzo dużo punktów, zdecydowanie przekraczając tą linijkę. Myślę, że to jest dobry pojedynek na przełamanie, a o ile Chicago się trochę postawi to wynik powinien być wyższy. Nawet pomimo tego, że coś tam goście zaczęli bronić to dalej siła ofensywna w Toronto, razem z ławką rezerwowych, zdecydowanie przewyższa możliwości Chicago.

B 9

brymki

Użytkownik
Skoki:
Kraft Top 6 kurs: 2,2 (Etoto) można mocniej uderzyć. W Unibecie na to kurs tylko 1,65. ✅ (Kraft był 3)
Hmmm na Unibecie ja widziałem jedynie opcje na wygrana i pozycję 1-3 a do tego jeszcze h2h zawodnikow.Sprawdzałem wczoraj i dzisiaj i nie było innych opcji, możesz powiedzieć w którym miejscu są linie 1-6? Pytam z czystej ciekawości bo zagrałem Krafta top 3 i trochę strachu było a 1-6 by na lajcie weszło.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dorzucam jeszcze Doncic over 20,5 pkt kurs: 1,87 (Unibet) ✅ (25 pkt)
Tutaj krótko. Dallas u siebie świetny bilans, 14:3. Ważny mecz przeciwko OKC i na pewno nie będzie to łatwy pojedynek, bo wraca George. Doncic ostatnie 9 spotkań 7 razy przekraczał taką linijkę. Raz nie przekroczył z powodu kontuzji, wcześniej z powodu blowoutu. Żadna obrona nie potrafi go powstrzymać, chociaż wiem że OKC mogą go trochę spowolnić. Liczę na dobry i ciekawy mecz, a bez Matthewsa Luka będzie musiał brać ciężar gry na siebie i liczę na jego zdobycze. Można próbować grać asysty, ale to już loteria.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dobra coś na sylwestra trzeba wrzucić:
Clint Capela over 14,5 pkt kurs: 1,62 (Unibet) ✅
Generalnie nie stawiam takich niskich kursów, jakoś one do mnie nie przemawiają, no ale ta linijka jest naprawdę niska na Clinta. Po słabszym występie przeciwko Pelikanom, gdzie nie był zbytnio wykorzystywany i jego poczynania zostały ograniczone, tym razem jego możliwości u siebie na pewno się przydadzą i odciążą trochę strzelców. Wiem, że grają z Memphis i do tego nie zagra Gordon, ale dalej jest komu straszyć zza łuku, a Miśki nie mogą tak po prostu się skupić na pomalowanym i odpuścić krycia trójek. Jest tam komu rzucać, z G League wezwany Knight, także pewnie dostanie trochę minut. Niedawno grali między sobą i w Memphis Houston wygrało 97:105 a Capela miał wtedy 26 pkt i 10 zbiórek. Nie udało im się go ograniczyć, chociaż dobrze zastopowali Gordona, który w 31 min zdobył 4 pkt, ale rzucali inni. Zza łuku mieli 13/37. Pomimo osłabień Houston to powinno wziąć, a oprócz brodacza, Capela powinien być drugim strzelcem zespołu.
DeMar DeRozan over 22,5 pkt kurs: 1,68 (Unibet) ⛔ (dubelek na minus)
Dorzucam to do dubelka bo niskie te kursy. San Antonio ostatnio naprawdę dobrze sobie radzi w ofensywie i w ogóle ich gra sie poprawiła. To kolejny trudny wyjazd dla Bostonu i znowu będzie ciężka walka. Ostatnio Boston wygrał w San Antonio w 2011 roku. Pomimo przetasowań w składzie to nie jest dla nich łatwy teren. Sporo punktów traci Boston i gdzieś ta obrona nie funkcjonuje tak jak powinna. Przy pewnych wygranych nie przekraczał takiej linijki, a więcej podawał. Tutaj stawiam na wyrównany mecz do końca. Nie jest przesądzone czy zagra Rudy Guy, który trochę by odciążył LaMarcua i DeRozana. Ni mniej ni więcej największe gwiazdy potrafią się mocno zmobilizować na te mocniejsze zespoły. Liczę na ciekawy mecz i sporo punktów dla lidera San Antonio.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Sacramento vs Portland over 234,5 pkt kurs: 2,35 (Etoto) ⛔ (108:113) pd nawet z dogrywka nie pokryli...jest moc)
Nie zamierzam się rozpisywać po prostu idę w mocny over w tym meczu. Podobnie powinno być w LA. Stawiam że tutaj gospodarze mocno napierający będą musieli się trochę pomęczyć bo Portland potrafi ofensywnie się rozhulać. Sacramento mało kto jest w stanie zatrzymać, a u siebie to tym bardziej. Tak to widzę.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Dorzucam z NBA:
Butler over 21,5 pkt kurs: 2,05 ⛔
Lillard over 27,5 pkt kurs: 2,05 (Etoto) ⛔
oraz na jutro polski hokej:
Zaglebie vs Automatyka Gdansk typ: Gdansk win kurs 2,3 (Etoto) ⛔ (3:3) poki nie spada. Analiza jutro.

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Podsumowując grudzień to 63 typy trafione na 122 typy. Skuteczność w drugiej połowie grudnia spadła. Ostatnio NBA nie specjalnie idzie, poza tym miałem ograniczać typy a znowu mnie ponosi...ehh ta bukmacherka ???? Zdecydowanie muszę zmniejszyć ilość a postawić na jakoś. Wszystkiego dobrego w nowym roku!

matbie 29,2K

matbie

Znawca - NBA
Co do typu na polski hokej:
Zaglębie vs Gdańsk
Stawiam na gości po tej przerwie świątecznej i noworocznej. Fajnie się wzmocnili, ostatnio pozyskali dwóch dobrych napastników z Opola, Jełakow i Gołowin, którzy powinni wzmocnić siłę ofensywną zespołu. Wcześniej zmienili bramkarza i to zdecydowanie na plus. Amerykanin Cowley daje radę. Jest trochę problemów z kontuzjami. Bo ze składu najprawdopodobniej wypadnie Polodna, czołowy napastnik. Do tego problemy zdrowotne ma Samusienko, Dolny, Cunik wcześniej rękę złamał Stasiewicz. Jest szansa że Cunik zagra a to ważny obrońca. Przede wszystkim liczę że poprawi się skuteczność Gdańska, bo mieli z tym straszne problemy. Zagłębie nie ma się co oszukiwać u siebie jest niezłe, a goście z kolei na wyjazdach strasznie się męczą. Ja tutaj liczę na przełamanie w tym meczu, bo goście chcą powalczyć o Play Offy, także każdy punkt jest ważny. Do tego jutro zagrają w Nowym Targu gdzie będzie dużo trudniej, więc liczę na 3 punkty dzisiaj.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Do góry Bottom