Polska - Senegal
Obie drużyny zdobędą bramkę @ 1.92 Fortuna
Mistrzostwa Świata tuż tuż, więc powoli można wysuwać się z jakimiś propozycjami. Najbardziej ciekawi mnie oczywiście grupa w której wystąpią Polacy, a tam na samym początku zmierzymy się z Senegalem, choć uważam, że Polacy są faworytem tego meczu, to jednak mogą się w tym meczu ogromnie męczyć, ja postanowiłem zagrać na BTTS.
Polska siła ofensywna jest bardzo dobra, Lewandowski, który ściąga na siebie uwagę obrońców, skrzydła na którym potrafi namieszać Grosicki, po drugiej stronie Błaszczykowski, który zawsze oddaje całe serce drużynie, mimo, że tak niewiele grał w tym sezonie i tak prezentuje się z najlepszej strony. Środkiem pola też nie powinniśmy się martwić, mam nadzieję, że Zieliński pokaże się z jak najlepszej strony na tym turnieju i zapracuje sobie na pozycję prawdziwego lidera. W każdym razie o bramkę naszych nie powinniśmy się martwić, a stać nas nawet na wiele więcej. Jeśli chodzi o defensywę, mam nadzieję, że Szczęsny będzie pierwszym bramkarzem na turnieju, w tej chwili jest już naprawdę wystarczająco lepszy od Fabiańskiego, tyle, że bramkarz to nie wszystko, Rybus z Piszczkiem bardzo dobrze włączają się do akcji ofensywnych, w defensywie za to Rybus już nie jest tak dobry jak Piszczek i środek pola to nasza największa bolączka. Dalej nie wiadomo czy wystąpi Glik, niby dostał zielone światło z Francji, ale do końca nic nie wiadomo, poza tym w pierwszym spotkaniu też wątpię, żeby zagrał, Pazdan to już nie ten sam zawodnik co kiedyś, popełnia sporo błędów, Bednarek za to chyba jeszcze nie jest gotowy na występy na tym poziomie.
Polska popełnia sporo błędów w obronie, przeważnie już w drugiej połowie, a Senegal to nie byle jaka drużyna, mają zawodników z czołowych lig europejskich, a najważniejsze mają Mane, który sam potrafi sporo namieszać. Ostatnie mecze
towarzyskie i Polski i Senegalu nie wyglądały zbyt dobrze, ale w końcu to mecze
towarzyskie, na mistrzostwach obie drużyny powinny zagrać bardziej zapobiegawczo, ale uważam, że obie zakończą ten mecz przynajmniej z bramką na koncie, ja stawiam na wynik 2:1 dla Polski.