Czołem Załogo
Strasznie wielu nosaczy się tu zadomowiło, z tego co moje czujne oko zaobserwowało po przeczytaniu kilku stron. Mało merytorycznej dyskusji, dużo napinki i bicia piany. Bo pomiędzy konstruktywną krytyką czy obawą, a byciem nosaczem i malkontentem jest różnica, oj jest. A ,, za moich czasów " było na tym forum bardzo merytorycznie. No a przecież nadchodzi czas radości dla każdego prawdziwego kibica, czas wielkiego święta, więc CIESZMY SIĘ PIŁKĄ. Czy wyjdziemy, czy nie wyjdziemy z grupy, to warto być dumnym, że chłopacy zakwalifikowali się na turniej i że będziemy mogli ich zobaczyć w 3, lub 4 spotkaniach. Włosi będą żreć makaron i pizzę, krzycząc przy golach Arkadiuszo, a Holendrzy jarać zioło zagryzając cheddar, patrząc z zazdrością na naszą kadrę. Wszędzie gdzie nie wejdę januszowa dyskusja jacy my to słabi jesteśmy. To jednak prawda, że my przez biedę i dymanie nas przez każdego od setek lat, mamy w Polsce w większości mental starych, zgoszkniałych ludzi, którzy do wszystkiego się dosrają i potrafią sobie zepsuć święto, wyciągając każdy błąd i nie ciesząc się z tego z czego powinniśmy ???? Mamy super pakę, młodych, inteligentnych, ambitnych chłopaków, grających w top klubach. Nawet jeśli wdupimy wszystkie 3 mecze, to powinniśmy ich wspierać i bić im brawo, idąc z ideą Łączy Nas Piłka. Tyle na wstępie.
Co do meczu z Senegalem, to moim zdaniem wygramy go, mało tego, moim zdaniem wygramy pewniej niż mecz z Irlandią Północną - na otwarcie Euro we Francji. A zadecyduje wymieniony kilka razy kolektyw i inteligencja. Jesteśmy od SENEGALU jako drużyna LEPSI. Po prostu, tu nie ma się czego bać. Obawiać możemy się Kolumbii, czy nawet Japonii, ale to już pokaże czas.
Bramka? Szczęsny. Z Fabianem bym poszedł na mecz NBA, czy pogadał o życiu w poważny sposób, super facet i jedna z fajniejszych postaci w kadrze, ale bramkarz musi mieć coś ze skurwiela i chama, musi mieć tą wrodzoną pewność siebie, której brakło Łukaszowi w karnych. Ja mu to wybaczam, tak jak karnego Kubie, ale czas by w wielkim turnieju bronił Szczena, który ma po ojcu to coś, co niektórych wkurza, ale w bramce na pewno się przyda. Poza tym jest w mojej ocenie lepszym bramkarzem.
No boję się trochę o obronę, ale wiecie co? Śmierdzi mi ta akcja z Glikiem
Nie chcę się bardziej rozpisywać dlaczego, ale śmierdzi i moim zdaniem jeśli pojawi się w pierwszym składzie na Senegal, to nie będzie to niespodzianka. Tak, wiem co mówi Jaroszewski, wiem co mówi rzecznik, wiem co mówi Nawałka, wiem co pisał Kurowski (Pan żenada jak cała ekipa TVP na MŚ, oprócz Pana Laskowskiego). No także wiecie, pożyjemy, zobaczymy. Jestem pewien, że na Kolumbię wyjdzie, a to jest najważniejsze. Bednarek i Bereszyński (Młodzi, pewni siebie, inteligentni, rozwojowi, grający w dobrych ligach i silnych klubach) - chcę zobaczyć tych dwóch chłopaków w obronie, obok Łukasza i Glika. Jeśli Kamil nie dojdzie do siebie na Senegal, niech zagra Pazdan, ale będę drżał, bo choć zaangażowania mu nie odmówię, to nie jest to najbardziej inteligentny piłkarz.
Pomoc i atak - tu mamy dobrobyt. Liczę na fajny mundial Arka, Ziela, Krychy, Kuby ( pożegnanie z kadrą i powrót do Wisły Kraków, tak myślę) i naszego jeźdźca bez głowy, czyli Grosika. O Lewego się nie martwię, będzie dobrze. Jeśli do meczu z Japonią przystąpimy z 6pkt, liczę na Atak Kownacki - Teodorczyk i oszczędzenie Milika i Lewego przed meczem z Anglią, lub Belgią.
Jak to mówią na mieście - kut.s w łapę i oglądamy! Powodzenia Panowie, dobrego mundialu i dużo wypitego piwa. No i co by się nie stało, trzymamy kciuki za kadrę!
Polska vs Senegal 1 @2,42
unibet