>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Grupa H - Hiszpania, Szwajcaria, Honduras, Chile

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Liczę, że Chile okaże się czarnym koniem i wygra z Hiszpanią. Te dwie drużyny typuję oczywiście jako te, które awansują dalej. Honduras jest słabiutki i jeśli cokolwiek w RPA ugra to już będzie wielki sukces. Szwajcaria również nie jest rewelacyjne. Z Hiszpanami obie szans nie mają, z Chile po ciężkich meczach też powinny przegrać. Walka o pierwsze miejsce rozstrzygnie się więc między mistrzami Europy, a piłkarzami z Ameryki Południowej.. ;)

K 0

krol25

Użytkownik
Szwajcaria 1-2 w grupie 2,35
Kurs jak dla mnie z kosmosu i warty gry.Szwajcarzy wyjdą z drugiego miejsca za Hiszpanami,nie wiem czego faworyzujecie Chile do wyjścia z grupy? Moze i wygrali swoja grupe eliminacyjną ale nikt nie napisał ze prawie kazdy mecz grali 5000 m n.p.m a w RPA takich warunkow nie bedą mieli.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Ale Szwajcarzy także nie grają u siebie!
Moim zdaniem Hiszpania wylosowała wręcz śmieszną grupę, ze względu właśnie na obecność w niej Hondurasu i Szwajcarii.
Wprawdzie w czasach, gdy kibicowałem Diego Milito w Zaragozie jeszcze bardziej uwielbiałem Davida Suazo z Cagliari, jednak Honduranin po tym, jak w Interze moim zdaniem nieźle wykorzystał swą szansę, zniknął z wielkiego futbolu. Mam nadzieję, że David Suazo znowu się przypomni jako fantastyczny napastnik, jednak mimo tej nadziei szans Hondurasu nie biorę na poważnie. Szwajcarzy wg niektórych są mocni, moim zdaniem jednak to Chile okaże się zdecydowanie lepsze i chciałbym, żeby gracze z Ameryki Południowej nie tylko dowalili Szwajcarom, ale również urwali coś Hiszpanom, na co moim zdaniem ich stać.

D 0

dr.kristo

Użytkownik
Vrazzo może to dziwne, ale chciałem właśnie napisać praktycznie to samo co ty w swoim poście. Podaruje sobie jednak, bo tym razem się zgadzam.

Chile grają naprawdę świetnie zorganizowany futbol, potrafią wymieniać szybkie podania i przesuwac się płynnie z defensywy do ataku. Na fazę grupową to wystarczy, chociaż Szwajcaria jest mimo wszystko w jakimś tam stopniu niewiadomą. W moim odczuciu.

Hiszpania &amp; Chile AWANS

N 0

noname92

Użytkownik
Hiszpania pewny awans, 9 punktów moim zdaniem nie ulega to wątpliwości.
Honduras pewny outsaider.
O 2 miejsce i awans do dalszej fazy powalczą Szwajcaria i Chile i moim zdaniem z tego pojedynku zwycięsko wyjdzie drużyna Chile a zarazem zespół który według mnie może zostać czarnym koniem tych rozgrywek.

N 0

nani

Użytkownik
Hiszpanie rokrocznie trafiają na bardzo łatwych przeciwników w fazie grupowej w ważnych turniejach. W tym roku są niesamowicie silni i 9 punktów powinno dopisac się im z urzędu. Drugie miejsce? Ekipa Chile, gdyż gra bardzo odawżny ofensywny futbol, co może wprawić w zakłopotanie ekipę Szwajcarii, z która stoczy bezpośredni bój o awans. Honduras - dostarczyciel punktów. W tej grupie wszystko wydaje się być jasne i klarowne, zobaczymjy czym zaskoczą nas mistrzostwa.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Mam nadzieję, że David Suazo znowu się przypomni jako fantastyczny napastnik, jednak mimo tej nadziei szans Hondurasu nie biorę na poważnie.
Poważne problemy ma Honduras przed pierwszym meczem fazy grupowej. Kontuzjowani są właśnie David Suazo i mózg drużyny Wilsion Palacios. Dodając, że na Mistrzostwa nie pojechał jeden z lepszych strzelców Carlo Costly...
w związku z tym dobrym ruchem wydaje się postawienie na niedoceniane przez wielu Chile już teraz. Kursy oscylują w granicach 1,55.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Liczę, że Chile okaże się czarnym koniem i wygra z Hiszpanią.
Kontrowersyjna wypowiedź moim zdaniem :razz: ... nie zachwycajcię się ekipą Chile tak bardzo.
Fakt, że mecze przed mistrzostwami mieli rewelacyjne:
Wszystkie spotkania gracze Chile wygrali !

ALE pragnę zauważyć że rozgrywali wszyskie spotkania na własnych stadionach. Tam u nich wysoko w Andach gra się cholernie ciężko i każdy przegrywa. Ciężki klimat, który nie wytrzymują przyjezdni sprzyja graczom Chile. Natomiast na wyjazdach to zupełnie inna ekipa i moim zdaniem ich obecna forma to duży znak zapytania. Bo tak na prawde nie wiadomo jak beda czuli się w afrykańskich klimatach... Szwajcaria a nawet Honduras przy odrobinie mobilizacji powinni urwać im na spokojnie punkty moim zdaniem... :cool: Hiszpania poza zasięgiem Chile, wysokie zwycięstwo do zera. Chile zajmując ostatnie miejsce w tabeli nie będzie to dla mnie zdziwienie..

K 23

kajzer

Użytkownik
Honduras - Chile
Typ:2
Kurs:1.48

Postanowiłem wybrać kolejny mecz nieco słabszych drużyn, które nie powinny odegrać poważniejszej roli w tych mistrzostwach. Tak więc w środe po południu zmierzą się ekipy Hondurasu i Chile. Udział tych pierwszych w mistrzostwach świata to jedna z największych niespodzianek nic więc dziwnego, że ta ekipa skazywana jest na pożarcie moim zdaniem słusznie. Chile natomiast rozegrało wspaniałe kwalifikacje do mistrzostw świata wywalczając sobie awans w znakomitym stylu zajmując badzo wysokie drugie miejsce przegrywając jedynie z Brazylią a wyprzedzając tak dobre ekipy jak Argentyna czy Urugwaj oraz Parawaj. To wszystko pokazuję jak ogromny potencjał tkwi w tej drużynie nic więc dziwnego, że są oni zdecydowanym faworytem tego spotkania z bardzo słabiutką ekipą Hondurasu. Myślę, że warto postawić na ten mecz ponieważ jest bardzo pewny i raczej nie ma inne możliwości niż wygranie Chile.
Hiszpania - Szwajcaria

Typ:1
Kurs:1.20

I w końcu nadszedł na czas na jednych z głównych faworytów do mistrzostwa świata. W swoim pierwszym meczu trafiają na dość solidną ekipę Szwajcarii, która jest zespołem jak już wspomniałem dość dobrym ale niestety bez rewelacji dlatego ekipa Hiszpanii, która posiada w swojej drużynie wiele gwiazd nie powinna mieć praktycznie żadnych problemów z odniesieniem zwycięstwa. To, że Hiszpanie są w genialnej formie najlepiej odczuła na własnej skórze nasza reprezentacja, która tuż przed mistrzostwami poległa z Hiszpanami aż 6:0 a mogłó być jeszcze gorzej ponieważ zwycięzca miał jeszcze wiele niewykorzystanych sytuacji. Może Polska nie jest jakąs potęga w piłce ale jest bardzo solidną druzyną dlatego ten wynik budzi naprawdę szacunek i zasłużenie stawia Hiszpanów w roli faworytów. Myślę, że mimo iż kurs nie jest rewelacyjny to naprawdę warto postawić na to spotkanie bo każdy inny wynik niż zwycięstwo Hiszpanów było by naprawdę nielada sensacją.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Typ: Hiszpania wygra bez utraty bramki (1=Tak)
Kurs: 2,05
Buk: Unibet

Według większości faworyt na mistrza świata Hiszpania. Szwajcaria ze wspaniałym trenerem, Ottmar Hitzfeld ma za sobą kupę sukcesów z Bayernem Monachium i z Borusią Dortmund. Gwiazdą kadry Szwajcarskiej jest Alexander Frei, który zdobył pięć goli w eliminacjach do RPA. Gracz FC Basel jest kapitanem kadry. Uważam że to za mały atut żeby pokonać rozpędzoną Hiszpanię, która w meczach towarzyskich grała poprawnie i regularnie wygrywała. Phillipe Senderos, Barnetta, Benjamin Huggel czy nawet napastnik Blaise Nkufo to nazwiska które komuś tam obiły sie o uszy, jednak do gwiazd im daleko. Hiszpania dla odmiany jest naszpikowana nimi. Mam fajny typ na dzisiaj obstawiam bowiem, że Hiszpania wygra bez utraty bramki. W meczu z Polska pokazała że jest bardzo mocna defensywnie. Para Pique – Puyol stanowi chyba najlepszą obronę na tych mistrzostwach. Albo jedną z najlepszych. Hiszpania zaatakuje od razu Szwajcarię i 70-80% gry będzie toczyło sie na połowie Szwajcarów. Prawda jest taka, że każde inne rozstrzygnięcie niż awans Hiszpanów z pierwszego miejsca byłoby sensacją, a odpadnięcie przed półfinałami - niespodzianką. Pierwszy mecz muszą wygrać i najlepiej nie stracić bramki. Gdy obrona jednak zawiedzie, należy pamiętać że w bramce jest wspaniały Iker Casillas. Przed mistrzostwami Szwajcaria nie zachwycała swoją grą. Remis z Włochami 1:1 oraz porażka z przeciętną Kostaryką u siebie 0:1. Mało ostatnio strzela Szwajcaria i Hiszpanii też nie strzeli. Cała Hiszpania chce zwycięstwa i jej kibice mocno w to wierzą!

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
vs
Hiszpania-Szwajcaria
Typy: Over 2.5 @ 1.83 6/10 Tobet ⛔
Villa to score @ 1.78 7/10
Tobet ⛔ Pedro to score @ 2.40 3/10 Tobet ⛔
Xavi to score @ 4.95 2/10 Tobet ⛔
Iniesta to score @ 4.00 2.5/10 Tobet ⛔
Hiszpania win @ 1.25 10/10 Tobet ⛔ Hiszpania -1 @ 1.80 8/10 Tobet ⛔
Hiszpania over 59.5% posiadania piłki @ 1.90 Tobet ✅
Jutro na Stadionie Moses Mabhida Stadium w Durbanie, o godzinie 16:00 czasu miejscowego jak i lokalnego, zabrzmi pierwszy gwizdek sędziego z Anglii, Howarda Webba. Gwizdek ten rozpocznie zmagania na Mundialu jednej z najlepiej grających na przestrzeni ostatnich 4 lat drużyn, Mistrz Europy Hiszpania.
Wiemy chyba wszyscy, kto jest faworytem tego meczu, to bezsprzecznie Hiszpanie, widowiskowo grająca ekipa, z bardzo doświadczonym trenerem, z czołowymi napastnikami świata, z dwoma najbardziej inteligentnymi środkowymi pomocnikami świata, z obrońcami, którzy uznawani są za najlepszych na świecie oraz z bramkarzem , który na przestrzeni ostatnich 10 lat prezentuje najrówniejszą formę. Jak dla mnie wygrana Hiszpanii jest pewnikiem, ponieważ ich forma zwyżkuje z meczu na mecz, pamiętne 6:0 z Polską, oraz dużo słabsze mecze z Arabią Saudyjską i Koreą, po meczu sprzed tygodnia poszły w niepamięć, a więc morale drużyny jest na wysokim poziomie. Drużyna trenera Vicente del Bosque jest po prostu skonsolidowanym zespołem, gdzie zasada &quot;jeden za wszystkich-wszyscy za jednego&quot;, ma ogromne odniesienie w rzeczywistości.
Oprócz tego w tym wywiadzie trener podkreśla, iż kluczowym będzie posiadanie piłki, co jest uzasadnieniem jednej z wyżej wymienionych przeze mnie propozycji.Najlepszym strzelcem na przełomie kadencji Luisa Aragonesa oraz Vicente del Bosque jest David Villa, który za kadencji tego drugiego (23 mecze) zdobył aż 20 bramek. Oprócz tego jako strzelców bramek typuję młodego Pedro Rodrigueza, który w Barcelonie w tym sezonie strzelił bagatela 20 bramek, którego chwali na każdym niemal kroku del Bosque oraz Pep Guardiola, oraz &quot;kurdupelków&quot;, którzy na przestrzeni ostatnich 2-3 sezonów czarują swoją grą zarówno w Barcelonie jak i w kadrze Hiszpanii - Xaviego i Iniestę. Liczę tu na ich dwójkowe akcję, najpierw asystę jednego przy bramce drugiego, a później odwdzięczenie się za przysługę.​

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ja bym się specjalnie nie napalał na Chile, Honduras nie jest specjalnym zespołem ale potrafią być nieobliczalni
05/06-10 Mecze Towarzyskie Rumunia vs. Honduras 3:0
02/06-10 Międz. Mecze Towarzyskie Azerbejdżan vs. Honduras 0:0
27/05-10 Międz. Mecze Towarzyskie Białoruś vs. Honduras 2:2
03/03-10 Międz. Mecze Towarzyskie Turcja vs. Honduras 2:0
24/01-10 Międz. Mecze Towarzyskie USA vs. Honduras 1:3
15/11-09 Międz. Mecze Towarzyskie Honduras vs. Łotwa 2:1
15/10-09 Mistrzostwa Świata 2010, CONCACAF, Kwalifikacje Salwador vs. Honduras 0:1
11/10-09 Mistrzostwa Świata 2010, CONCACAF, Kwalifikacje Honduras vs. USA 2:3
10/09-09 Mistrzostwa Świata 2010, CONCACAF, Kwalifikacje Meksyk vs. Honduras 1:0
06/09-09 Mistrzostwa Świata 2010, CONCACAF, Kwalifikacje Honduras vs. Trinidad i Tobago 4:1
13/08-09 Mistrzostwa Świata 2010, CONCACAF, Kwalifikacje Honduras vs. Kostaryka 4:0
24/07-09 Złoty Puchar CONCACAF Honduras vs. USA 0:2
18/07-09 Złoty Puchar CONCACAF Kanada vs. Honduras 0:1

laferdydurke 0

laferdydurke

Użytkownik
To teraz mecze Chile...

31/05/2010 Międz. Mecze Towarzyskie Chile vs. Izrael Z - 3:0
30/05/2010 Międz. Mecze Towarzyskie Chile vs. Irlandia Północna Z - 1:0
27/05/2010 Międz. Mecze Towarzyskie Chile vs. Zambia Z - 3:0
16/05/2010 Międz. Mecze Towarzyskie Meksyk vs. Chile P - 1:0
06/05/2010 Międz. Mecze Towarzyskie Chile vs. Trinidad i Tobago Z - 2:0
01/04/2010 Międz. Mecze Towarzyskie Chile vs. Wenezuela R - 0:0
21/01/2010 Międz. Mecze Towarzyskie Chile vs. Panama Z - 2:1
17/11/2009 Międz. Mecze Towarzyskie Słowacja vs. Chile Z - 1:2
05/11/2009 Międz. Mecze Towarzyskie Chile vs. Paragwaj Z - 2:1
15/10/2009 Mistrzostwa Świata Kwalifikacje 2010, CONMEBOL Chile vs. Ekwador Z - 1:0
11/10/2009 Mistrzostwa Świata Kwalifikacje 2010, CONMEBOL Kolumbia vs. Chile Z - 2:4
10/09/2009 Mistrzostwa Świata Kwalifikacje 2010, CONMEBOL Brazylia vs. Chile P - 4:2
06/09/2009 Mistrzostwa Świata Kwalifikacje 2010, CONMEBOL Chile vs. Wenezuela R - 2:2
12/08/2009 Międz. Mecze Towarzyskie Dania vs. Chile Z - 1:2

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Powyżej 4,5 raczej nie...Dla mnie jutro 2:0 dla Hiszpanów, góra 3:0. Owszem mają ofensywę, ale trzeba rozkładać jednak siły na cały Mundial. Sam dziś grubo (za grubo ???? ) zagrałem na over 3,5 Brazylii z Koreą i poległem...
Tak jak koledzy piszą TURNIEJ = ROZKŁAD SIŁ i wątpie, że padnie w jakimkolwiek meczu over 4,5. Brazylia pokazała jak się gra na turnieju mi to wystarczy :razz: zagrałem over 2,5 wlazło ale fuksem :] Max co bym grał handi -1 albo over 2,5 nikt nie bedzie sie scierał na turnieju i strzelał po 5 goli.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tym bardziej że ostatnimi czasy na turniejach co raz bardziej popularne są sytuacje gdy jakaś drużyna kosi wszystkich w grupie po 5:0 a po pierwszym meczu fazy pucharowej żegna się z turniejem :|
również polecał bym granie na handi. większość drużyn dąży do spokojnego wyniku ( np 2:0) po to aby w razie przypadkowej akcji mieć jeszcze ten gol zapasu. ( patrz Brazylia czy Słowacja )
Co do jutrzejszych meczów Hiszpanię bym odpuścił. Nie ma nic ciekawego na ten mecz. Chyba że coś z typu posiadanie piłki albo ilość strzałów.
Co do Chile handi mogę polecić. Kursy juz warty grania i adekwatny do ryzyka.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Marcelo Bielsa jest w Chile niemal bogiem. Z przeciętnej drużyny zrobił coś wielkiego. Chile gra niesamowicie ofensywny futbol i jestem przekonany, że dziś z Hondurasem jeśli wygrają to nie skończy się na 1:0... Kibice La Roja marzą o mistrzostwie i tak naprawdę nie zdziwię się jeśli będą czarnym koniem turnieju. Suazo, Sanchez, Gonzalez, Matias Fernandez, Vidal, czy Isla to tylko część gwizd i to tylko występujących w klubach europejskich. W kwalifikacjach lepsza okazała się od nich tylko Brazylia. Honduras... Gwiazdą zespołu jest Wilson Palacios, dalej Suazo i spora przepaść. Nie wierzę w to, że tak egzotyczna drużyna będzie w stanie chociaż zremisować z pięknie grającymi Chilijczykami. Nie zdziwię się też na wynik podobny do tego który widzieliśmy w meczu Niemcy - Australia ;)
Chile - Honduras (+1) 1 @ 3.10

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Czy Chile wywalczy awans? TAK 1,60
Chilijczycy zasłużenie awansowali tym razem na Mundial i będą groźni dla każdego. Bielsa świetnie ustawił zespół,grający bardzo widowiskowo i skutecznie - w eliminacjach tylko Brazylia zdobyła o jedną bramkę więcej niż Chilijczycy. Rywali w grupie nie mają nadto wymagających, bowiem Szwajcarię i Honduras wprawdzie stać na niespodzianki, jednak są słabsi od graczy z Ameryki Południowej. Atak Gonzalez - Humberto Suazo - Sanchez może być postrachem dla każdej defensywy. Ja zaś mam nadzieję, że w zespole Hondurasu światu przypomni się inny Suazo - David, którego od kilku lat jestem fanem. Właśnie, Honduras także wcale nie stoi na straconej pozycji i może powalczyć ze Szwajcarią, która ma z pozoru dobrą obronę, jednak ma pewne luki. Z dzisiejszych spotkań mecz Honduras - Chile powinien być dość widowiskowy. Spodziewam się wielu sytuacji podbramkowych, jednak nie zaryzykuję postawienia na over. Spodziewający się zaś pogromu Hiszpanów będą mogli czuć się zawiedzeni. Balonik nadmuchany jest bardzo mocno, jednak niewykluczone, że już Szwajcarzy sprowadzą ich na ziemię.

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Oficjalny skład Hiszpanów: Casillas - Ramos, Puyol, Pique, Capdevilla - Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, Silva - Villa
Czyli wszyscy zdrowi. Mó główny faworyt do tytułu w końcu rusza do boju. Wydaje się, że to drużyna kompletna. Świetny bramkarz, solidna linia defensywna, najlepsza pomoc na świecie i bardzo bramkostrzelny napastnik. Z pewnością Hiszpanie zagrają w swoim stylu - wiele podań, uśpienie przeciwnika, by nagle trzema podaniami znaleźć się tuż pod bramką przeciwnika. Nie widzę żadnych argumentów za Szwajcarami.
Hiszpania -1 - 1.85
HT/FT - 1/1 - 1.70
Większy procent posiadania - Hiszpania -18% - 1.63
D. Villa strzeli gola - 1.75

david-beilan 46

david-beilan

Użytkownik
Co jak co ale trzeba powiedzieć, że w pierwszym meczu tej grupy obie ekipy zaprezentowały się z nienajgorszej strony. Honduras nie jest takim słabiakiem jak myślałem. Chile natomiast w swoich szeregach również ma dobrze wyszkolonych zawodników. Najbardziej jednak spodobał mi się Sanchez :] Typuje, że dalej dostanie się Hiszpania i Chile.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom