robson-united
Użytkownik
Proszę Cie nie ośmieszaj się już. Jakby Szwajcarzy wygrali 2:0 to tak samo byś mówił ?W meczu Chile na pewno poszły jakieś pieniądze w kopertach. ???? Szkoda ,że jakoś nie przeanalizowałem tego wcześniej.
Chile zagrało bardzo dobry mecz, mimo iż grali w 10 od pewnego momentu. W ogóle niesłuszna ta czerwona kartka w tym moemncie. Torres sam zahaczył o nogę Estrady po czym potknął się o swoją nogę i udawał wielce poszkodowanego. Kartka niesłuszna. Bielsa świetnie ustawił swoich piłkarzy. Widząc bezradnych Hiszpanów w ostatnich latach to rzecz bezcenna. Można było odnieśc wrażenie do 30min mniej więcej, że zespoły zamieniły się koszulkami i to Hiszpania gra w takich strojach jak dotychczas. To Chile pressingiem nie dawało im pograc. W ataku równiez ciekawie konstruolwai, ale błąd bramkarza i ładny gol Villi nieco pokrzyżował szyki, no a potem błąd sędziego i już było bardzo trudno. Ale i tak brawa dla Chile że od poczatku 2połowy zaczeli również atakowac i strzelili bramke. Awans zasłużony Chilijczyków. Tylko przed kolejnym meczem z Brazylią będą problemy bowiem wypadł Estrada i Ponce. Wrócą natomiast Carmona i Fernandez. Ja jestem dobrej myśli po tym co prezentują Chilijczycy. Tylko czasem obawiam się, że ich pressing spowoduje osłabienie i cz.kartki...
Szwajcarów nie widziałem, ale podejrzewam że walenie głową w mur było przez 90min. Jak ktoś mądrze napisał w tym temacie powyżej( bodaj Kapszti albo Jacques) to dzisiaj Helweci musieli atakowac, a to nie w ich stylu bowiem oni słyną z defensywy.
Awanse zespołów które grają w piłkę jak najbardziej zasłużone.