calanau
Użytkownik
USA odstaja od czolowych zespolow takich jak Brazylia czy Argentyna, ale od Ghany chyba nie az tak bardzo. Pomimo ich radosnej gry ofensywnej i bezmyslnej gry defensywnej to jednak Amerykanie sa w stanie zaoferowac kilka rzeczy na tym turnieju. Dla mnie najwazniejsze u nich jest morale i ambicja. USA ma ten atut (albo i nie atut) ze graja w grupie smierci i nikt nie daje im wiekszych szans na jakikolwiek dobry rezultat - wszyscy widza Niemcow i Portugalczykow juz w TOP16 i mysle, ze USA dobrze bedzie sie czula w roli underdogow.Grupa trudna, ale dla mnie odstaje zdecydowanie USA.
Moim zdaniem USA spokojnie sa w stanie powalczyc z Ghana w pierwszym meczu o komplet punktow. Jesli wygraja beda naladowani do granic nieprzyzwoitosci na kolejne 2 mecze. Trzeba powiedziec, ze Klinsman zrobil za oceanem calkiem przyzwoita robote. Tak jak powiedzialem, defensywnie mozna sie przyczepic do kilku rzeczy, ale ofensywnie wyglada to calkiem dobrze. Technicznie pilkarze jak Dempsey, Bradley czy Jones sa na dosyc wysokim poziomie, a jak jeszcze Altidor sie przelamie i zacznie strzelac (bo ostatnio z tym ciezko, choc w meczu z Turcja strzelil gola ktorego sedzia nie uznal wlasciwie nie wiem dlaczego) to ekipa z USA bedzie sie calkiem przyzwoicie prezentowac - na papierze oczywiscie.
Mam wrazenie, ze USA sprawi sporo problemow zarowno Portugali (z ktora mysle, ze jednak przegraja) jak i Niemcom. Mecz z Niemcami bedzie dla Klinsmana na pewno bardzo wazny. Zapewne bedzie chcial pokazac, ze dobrze przygotowal zespol i mysle, ze USA beda bardzo zdeterminowani do tego by tego meczu nie przegrac.
Tak dodatkowo napisze, ze w meczu z Turcja - towarzyskim dodajmy - zawodnicy USA kilka razy blokowali strzaly Turkow dosyc heroicznymi "padami" badz wslizgami. Widac, ze ci zawodnicy nie beda odstawiac nogi nawet w takich meczach o pietruszke w jakich zespoly Europejskie raczej nie chca zlapac kontuzji. Jesli zagraja z takim samym zebem w meczu z Ghana, Portugalia i Niemcami (a zapewne tak wlasnie bedzie) to mysle, ze maja calkiem spora szanse na zgarniecie kilku punktow.