Zaraz po drugich meczach w grupie G rozgorzała dyskusja na temat kolejnego meczu pomiędzy naszym sąsiadem, a sojusznikiem. Już wiele razy podczas imprez słyszało się o takich numerach i rzadko kiedy się kończyło tak jak wszyscy mówili. Myślę, że podobnie może być i tym razem. Znajomość obu trenerów zostanie odłożona na bok, gdy obie ekipy wybiegną na murawę.
Niemcy jak do tej pory grają według przypuszczeń (przynajmniej moich) dobry futbol. Po tym co pokazali można stwierdzić, że są zespołem który powalczy o zwycięstwo na boiskach Brazylii. W dzisiejszym spotkaniu niepewny jest występ Boatenga, który nabawił się urazu w spotkaniu z Ghaną. Wraca jednak do zespołu Schweinsteiger Pokazał on w ostatnim meczu, wchodząc z ławki rezerwowej, że ma wiele do zaoferowania swojej drużynie.
Piłkarze
USA w ostatnim meczu zagrali dobre spotkanie. Gdyby przypilnowali wyniku do ostatniej minuty to dziś
Niemcy musieliby się martwić o wynik meczu. Powtarzam to przy każdym meczu więc powtórzę dziś, że trener Klinsmann (jak mało który trener na tym mundialu) potrafi przygotować swoich piłkarzy świetnie taktycznie, a z pewnością reprezentacja którą trenował nie ma nic do ukrycia przed nim.
W historii spotkań obu ekip nigdy nie doszło jeszcze do remisu. Moim zdaniem tą statystykę może zakłócić tylko wysokie prowadzenie reprezentacji Ghany w drugim meczu. Loew w końcówce może podratować kolegę i dopuścić do remisu. Także sporo strzelonych goli może pomóc
USA wyjść z grupy. Jednak te i wiele innych teorii skończą się dziś koło godziny 20, gdy poznamy rezultaty spotkań w grupie G i przekonamy się, czy warto było sobie łamać głowę.
Moje typy:
Powyżej 2.5 gola 1,84 Betsson
Niemcy wygrają 1,70 Betsson
O tej samej porze rozpocznie się drugi mecz w grupie G, który także jest bardzo ważny dla końcowego układu tabeli. Szczerze powiedziawszy to
Portugalia praktycznie nie ma szans. Musieli by pokazać naprawdę dobrą i skuteczną grę dziś, a jak na razie wyglądało to słabo. Do tego dochodzi plaga kontuzji w drużynie. Także zachowanie Ronaldo, który leci do
TV i opowiada, że są przeciętnym zespołem nie pomaga drużynie. Cała reprezentacja z pewnością liczyła na swoją supergwiazdę z Realu, a sam Ronaldo nie pokazał nic na tych mistrzostwach oprócz człapania w okolicach bramki przeciwnika. Za to w wywiadach jest pierwszy.
Piłkarze Ghany pokazali zęby w meczu z Niemcami. Dzięki remisowi pozostali oni z szansami na awans. Muszą jednak liczyć na zwycięstwo Niemców i sami zwyciężyć w meczu z Portugalią. Dziś wyszły na jaw informacje dotyczące kłótni w zespole Ghany. Z kadry zostali wydaleni Boateng i Muntari. Ten drugi tak czy siak nie wyszedłby na boisko, ponieważ pauzuje za kartki. Jednak takie zachowanie psuje morale. Nie sądzę, by mecz przebiegał pod dyktando drużyny z Afryki. Choć trener Appiah zapowiedział ofensywną grę myślę, że piłkarze z półwyspu Iberyjskiego także będą próbować wygrać to spotkanie.
Moje typy:
Obie strzelą 1,50 Betsson