>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix

Status
Zamknięty.
elwis1 0

elwis1

Użytkownik
hmmm ja stawiam dzisiaj na Wielka Brytanie po kursie 4,0 lub 4,2 w zaleznosci od wybrania buka;). Oczywiscie nie bedzie to jakas mega stawka. Jednak jak postawie 10 zl to moge wygrac 40 zl, a stawiajac na Danie, ktora w moim odczuciu wcale nie jest taka pewna wygrania dzisiejszych zawodow moge wygrac prawie nic ????

Wiecej szans daje Wielkiej Brytanii, gdzie jezdzi 3 pewnych zawodnikow: Chris Harris, Scott Nicholls i Lee Richardson, ktory jeszcze tydzien temu odczuwal skutki kontuzji, a mimo to zrobil 13+2 tymbardziej dzisiaj powinien zrobic jakies 12-13 pkt.

Nicki Pedersen ok.. powinien zrobic swoje, ale czy komplet? wg mnie nie. Jak ogladalem zawody w Cardiff to gubil sie strasznie. Jest na pewno swietnym zawodnikiem, jednak gubi sie na torach krotkich - dziurawych, ktore wymagaja ogromnej umiejetnosci techniki jazdy.

Kolejnym atutem oprocz Lee Richardsona jest wspomniany Scotti Nicholls: ktory powinien poprowadzic do zwyciestwa angielska reprezantacje. Tak jak mowiles.... zna doskonale 303 metrowy tor Coventry i pewnie zrobi 12-15pkt.

number trois: Chris harris sadze ze zrobi okolo 11 pkt. Przeciez jezdzi w Coventry nie od dzisiaj. Ostatnio jest w dobrej formie. (16 pkt w Elitligue) Czy potwierdzi to dzisiaj?

Do tego Stead, ktory zrobi jakies 6-8 pkt (jednak ma przeblyski formy. Moze zrobic wiecej ???? ), Allen jakies 6-7. Chociaz za Allena spodziewam sie, ze wystapi Edward Kennet.

Co do Danii to oprocz wspomnianego Nicki Pedersena, ktory pojedzie na pewno dobrze. JEst Bjarne Pedersen. Ogladalem ostatnio jego wystep w Gdansku. Slabe starty.. gdzie przegrywal z Nermarkiem, ktory dzisiaj rowniez pojedzie. Zupelnie inaczej jezdzil w GP Wielkiej Brytanii, gdzie kapitalnie wychodzil ze startu. No ale, zeby u siebie na torze przyjezdzac ostatni i tak slabo wychodzic spod tasmy? Mysle, ze Bjarne zrobi 9-11 pkt.

Bjerre ostatnio bez formy. Moze pojechac dosc dobrze 11-12 pkt (w co watpie) bo mysle, ze dzisiaj pojedzie slabo i przywiezie z 7 pkt.

To samo tyczy sie Hansa Andersena, ktory pewnie raz przyjedzie pierwszy a w nastepnym biegu bedzie trzeci albo ostatni. Jego nierowna forma (szczegolnie na wyjazdach) mnie martwi i wcale sie nie zdziwie jak dzisiaj zrobi z 8 pkt.

Zostal ostatni zawodnik w druzynie Danii: Iversen ten to w ogole..... nawet jak dzisiaj bedzie mial swoj dzien wiecej niz 12 pkt nie zrobi. Sam Hans Andersen mowil, ze Niels jest za slaby aby wystepowac w GP. OStatnio na torze Zielonej Góry pojechal slabiutko. CHyba 5 pkt zrobil. Starty slabe, a to na dzisiejszym krotkim torze bedzie mialo duze znaczenie, aczkolwiek nie kluczowe.

Co do twoich typow to ze wszystkimi sie zgadzam oprocz tego, ze zwyciezy Dania. Najlepszym zawodnikiem w druzynie UK bedzie pewnie Scott Nicholls albo Lee Richardson.

CZesi jada bez Lukasa Drymla wiec slabiutko ich widze ????

co do typu Nicki Pedersen - Jonsson to tutaj bym zaryzykowal na Jonssona. Widzialem nawet zaklad z handicapem +3 dla Jonssona. AJ na pewno pojedzie jako Joker czyli kolejne 4-6 pkt.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Tylko, ze Jonsson pewnie pojedzie raz jako Joker dlatego może mieć więcej niż Nicky, to jest jedyny powód dla którego nie gram właśnie tej pary.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
ELWIS... miałem się nie wypowiadać przed zawodami, ale w końcu mnie zmusiliście...
Lee Richardson 12-13 punktów ? toż to kpina w biały dzień. O ile zgodzę się, że Nichols pojedzie w tych granicach to Lee? bo zrobił 13 punktów ze słabiutkim Rzeszowem na własnym torze?! przecież dziś będzie miał z kim przegrywać... Nicki Pedersen, Bjarne Pedersen, Andreas Jonsson, Lindgren, Davidsson, Iversen... i dalej uważasz, że zrobi 12-13 punktów? Moim zdaniem nie będzie go stać nawet na dwucyfrówkę, ale okaże się po zawodach.
Drugi wątek, który chciałbym przytoczyć to Nicki Pedersen najlepszy rider Danii? Wymieniacie obok niego Andersena, który albo pojedzie, albo nie pojedzie... A zapominacie o Bjarne, który miał wygrać GP Cardiff choć każdy wie co się tam stało...
A co do stawiania na Wielką Brytanię to chyba też strata kasy... Harris i Nichols mają wygrać? jeśli wygrają swoje biegi z Nickim, Bjarne czy Hansem będzie dobrze i nie ma co ich przeceniać, bo Stead czy Allen potrafią jeździć, ale z Wrightem czy McGowanem...
Nie chcę się czepiać nikogo i tego nie robie, ale spójrzcie trzeźwo trochę na tę sprawę, bo jeśli dziś wygra Wielka Brytania to chyba nie napiszę już żadnego zdania o żużlu...

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Niby ok ale Lee Richardson ma przegrywać w Anglii z Jonasem D.? Chyba się zagalopowałeś. Ponadto idąc tym tokiem myślenia w sporcie nie byłoby niespodzianek/sensacji. CHris Harris nie wygrałby GP Cardiff itd. Ja uważam, że +6 na Wlk.Brytanie i możliwy Joker przy 2.0 to nie jest wielkie ryzyko lecz podkreślam wciąż małe stawki. Jeśli Ty odrauz skreślasz Lee to nie dziwne, że wg Ciebie brytyjczycy są bez szasn bo zostaje im 2 a nie 3 żużlowców na poziomie a to zmienia sytuacje. Oczywiście, że możesz mieć racje bo Richardson może przegrać np. Iversenem czy Lindgrenem chociaż ze Szwedem to mniej realne, Davidsson to uznam, że Twoja wpadka. Może być w obie strony dziś tak naprawde ale ja nie skreślam brytyjczyków już na starcie bo to nie rozsądne.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Zawsze, gdy przychodzi do poważniejszych zawodów Lee zawodzi i tak naprawdę wg mnie z czołówką światową walczyć może Harris i Nichols... chyba przeceniacie też Steada, który w moich oczach będzie walczył z Czechami i może z jakimś Szwedem... ja nic nie pisze, że tak musi być, tylko to moje widzenie na te zawody i nie piszcie mi potem jak nie wejdzie, że nie mówiłem, bo wiemy jak jest i każdy ma swoje zdanie... a o to moje ;)
Ps.

Bet365... jak dla mnie under ;D

typper 2

typper

Użytkownik
Tylko, ze Jonsson pewnie pojedzie raz jako Joker dlatego może mieć więcej niż Nicky, to jest jedyny powód dla którego nie gram właśnie tej pary.
Według moich info w bet365 joker nie jest liczony do zakładu h2h.

elwis1 0

elwis1

Użytkownik
ja stawiam na Anglikow. Angole do boju!!!!!! a Lee Richardson pokaze klase, w koncu kiedys sam Hans Nielsen mu sprawdzal sprzet i dawal wskazowki po zawodach. (widzialem na wlasne oczy)

Łysy spoko kazdy moze miec swoje zdanie. Moga wygrac Dunczycy. I wtedy przyznam sie do bledu. Lee bedzie objezdzal Andersena dzisiaj. Zobaczycie.... Stead jest slaby, ale te kilka punktow uzbiera.

Spala sie przed zawodami miedzynarodowymi? to dlaczego w 2004 roku w Cardiff w Grand prix byl trzeci za Hancockiem i Adamsem ????

P.S. tak samo bylo przed zawodami w Lesznie. Prawie kazdy stawial na Polske i kto wygral? Australia

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
A który mamy rok ? ;D 4 lata później ;) ok zobaczymy liczę na zacięte widowisko, ale ciężko mi uwierzyć w tego waszego Richardsona, może faktycznie wraca do formy, ale ja mu jeszcze nie zaufam. A z Andersenem to może wygrać, bo po tym to nigdy nic nie wiadomo, ale zresztą będzie mu ciężej... Osobiście wolałbym, aby powalczyła również Szwecja i ta niespodzianka by mnie bardziej cieszyła ????

billykid 0

billykid

Użytkownik
B.Pedersen - F.Lindgren (+1,5) - 1
Bjarne jest obecnie na fali, gdzie sie nie pojawi tam robi komplet. W ostatnim GP gdyby nie nasz &quot;kolega&quot; z Polski walczyłby o złoto. Freddie , no cóż , róznie z nim bywa ale jedno jest pewne, kompletnie nie radzi sobie z krótkim torem pszczółek Zdaje sie ze chyba 4 oczka przywiózł w meczu wilków z bees. Mysle ze jest to pewna pozycja (choc mawiają ze pewno to tylko smierc). Powiem krótko - Panowie, kasa lezy na ziemii.. Kurs w BWIN zachęcający 1,85. Warto.
PS. Warto zauwazyc Panowie ze Anglicy zabrali wszystkich ze składu pszczólek z ub. roku (w tym roku Nichols odszedł z coventry). Tor od wielu wielu lat jest kompletnie antywidowiskowy. Liczy sie start i silne przedramię. Pozdrawiam wszystkich hazardzistów

elwis1 0

elwis1

Użytkownik
to jest jakas parodia zuzla.. to co robia Anglicy. Nie maja juz szans na awans... zaraz ich Czesi wyprzedza haha. Zawiodlem sie na nich, a najbardziej na Nichollsie, ktory gorzej od Steada jedzie. Tzn na awans maja szanse, ale do barazu, bo na final juz nie

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Dania 63 pkt.
1. Nicki Pedersen (3,3,2,3,3) 14
2. Niels Kristian Iversen (3,2,2,3,2) 12
3. Kenneth Bjerre (3,3,3,2,3) 14
4. Hans Andersen (2,0,2,3,3) 10
5. Bjarne Pedersen (3,3,2,3,2) 13

Szwecja 50.5 pkt.
1. Fredrik Lindgren (2,3,2,1.5,3) 11,5
2. Peter Ljung (1,2,1,1,2) 7
3. Andreas Jonsson (1,2,3,1,2) 9
4. Jonas Davidsson (3,6,3,1,3) 16
5. Daniel Nermark (1,2,3,1,w) 7

Wielka Brytania 25.5 pkt.

1. Scott Nicholls (1,0,w,2,1) 4
2. Chris Harris (2,1,1,3,1.5,w) 8,5
3. Lee Richardson (2,1,0,2,1) 6
4. Simon Stead (0,1,1,-,0) 2
5. Oliver Allen (2,0,1,2,0) 5

Czechy 13 pkt.
1. Matej Kus (0,0,-,-,1) 1
2. Ales Dryml (0,0,0,0,-) 0
3. Adrian Rymel (0,1,3,w,0,2) 6
4. Filip Sitera (1,1,0,0,0,0) 2
5. Lubos Tomicek (0,2,1,0,0,1) 4
Jutro skomentuję to ;)

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
No i wyszła nam ta wielka Anglia... sam się spodziewałem czegoś więcej od tej ekipy, ale to co pokazli to wstyd i hańba, aby Czesi włączyli się w pewnym momencie do walki o 3 miejsce... :eek: Nichols i Harrsi zdecydowanie zawiedli, a reszta tak jak pisałem... Richardson 12 punktów? chyba w lidze na jakichś rodzynkach, Stead chyba pojechał tylko dlatego, że jeździ w Coventry. W barażu zdecydowanie za niego Eddi Kennnet!
No i ta Szwecja... mmm pięknie ???? Jonas Davidsson... klasa sam dla siebie, jako jedyny objechał w dniu wczorajszym mistrza świata. Ładnie również Lindgren i Nermark, choć brakowało PiKeja, a wynik na pewno byłby lepszy. Co do Duńczyków to jeszcze ktoś ma jakieś wątpliwośći, kto ma najlepszą drużynę na świecie?
Tak więc finał będziemy mieli: Dania, Australia, Szwecja, Polska... oby się udało wywalczyć choć 3miejsce...

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Atutem Anglików miał być ich własny tor w Coventry, oglądając jednak te zawody miałem wrażenie jakby jeździli tam pierwszy raz ;) w ostatnim biegu zawodów Allen wynosi się na orbitę, żeby się napędzić a na prostej jedzie przy płocie i zahaczył o niego ;) no to co wczoraj robili Anglicy to coś niewiarygodnego, spodziewałem się po nich o wiele więcej, ale skoro ich lider Scott Nicholls nie potrafi objechać nawet outsiderów z Czech to czegóż można się spodziewać, tak jak już Łysy powiedział, Anglicy mogli powalczyć wczoraj jedynie z Czechami. Duńczycy w pewnym momencie zawodów mieli tyle samo punktów co Szwedzi, jednak wg. mnie to ich zwycięstwo nie było ani przez chwile zagrożone, spokojnie to kontrolowali a w końcówce zawodów wrzucili swój 5 bieg ;) Szwedzi mnie zaskoczyli ale jak najbardziej na plus, jako jedyni nawiązywali walkę z Duńczykami - Davidsson podobnie jak przed rokiem najlepszy wśród Szwedów, Lindgren solidnie, Nermark także dobrze. A więc w barażu będziemy mieć : Polskę, Rosję, Anglię oraz Szwecję. Wg mnie do finału wejdą Szwedzi i Polacy, Anglicy jeździli na własnym torze taki piach, że masakra, Rosjanie przyjadą do Vojens bez Sajfudtinova - który w sobotę ma półfinał IMŚJ. Tak więc awans Polaków i Szwedów, powinnien być jak najbardziej realny ;)

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Atut własnego toru jest napewno sporym atutem ale nawet to nie pomoże bardzo przeciętnym zawodnikom w walce z czołówką światową. Taki Stead czy Allen mają problemy ze zdobywaniem jakichkolwiek punktów w 1 lidze polskiej czy Elitserien. Richardsson czy Harris też są zawodnikami &quot;drugiego rzutu&quot; w prawdziwym speedwayu. W swoim &quot;kurwidołku&quot; się wyróżniają ale tylko dlatego, że ta liga jest po prostu bardzo słaba. Kolejna sprawa, że ogólnie żaden z Anglików nie jest w formie. Nawet porównując z poprzednimi sezonami notują widoczny regres ... Kennett, King, Woffinden nic tutaj nie zmienią, bo to nie są wcale zdecydowanie lepsi zawodnicy ... Jedynie Scott miał wczoraj pecha co go ewidentnie zdołowało ale można od niego spodziewać się około 10 punktów w Vojens. Reszta jak zrobi łącznie 20 to będzie ich sukces :p
Szkoda, że Emil nie pojedzie bo Rosja miałaby bardzo duże szanse by ich pokonać w barażu. Ba, ja myślę że nawet bez Emila mogą sobie poradzić jeśli tylko będzie mógł pojechać Artiom Łaguta ...

elwis1 0

elwis1

Użytkownik
ja tam kibicuje Australijczykom od poczatku. Tak faworytami sa Dunczycy, ale watpie ze Adams i Crump beda objezdzani na dystansie przez Bjerre lub Iversena. Tak jak mialo miejsce to wczoraj... Dunczycy maja szybki sprzet, to jest pewne. JEdnak nie oszukujmy sie z kim oni jechali. Taki Rymel objezdzal Andersena. W ogole to co zaprezentowali Anglicy i Jonsson (wiecej po nim sie spodziewalem) to zal

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Jasne teraz sie okazuje, że wszyscy przewidzieli taki dramat Brytyjczyków, to trzeba było postawić 100% swojej kasy skoro taki pewniak. Jakoś nie czytałam opinii, że Scott Nicholls jest bardoz słaby i nie zrobi 10 pkt. a teraz łatwo różne rzeczy pisać. Tak naprawde nie było ani jednego głosu, który przewidywał aż taką klęskę.

verti 3,4K

verti

Forum VIP

Drużynowy Puchar Świata wkracza w decydującą fazę już jutro około godziny 23 poznamy pełną obsadę Wielkiego Finału, kto obok Duńczyków oraz Australijczyków, będzie rywalizował o złote krążki Drużynowego Pucharu Świata? W czwartek będziemy mieli okazję oglądać 4 reprezentacje, który w turniejach półfinałowych zajmowały drugie oraz trzecie lokaty - Polskę, Szwecję, Rosję, Wielką Brytanię. Faworytem bukmacherów są biało-czerwoni, czy Wy również uważacie, że Tomek Gollob i spółka zdobędą pierwsze miejsca i przepustki do Wielkiego Finału ? Która z pozostałych drużyn może dołączyć do Biało-Czerwonych ? Zapraszam do dyskusji !

Zmiany w składach (turniej barażowy)
  • Polska ( w miejsce Krzysztofa Kasprzaka - Grzegorz Walasek)
  • Wielka Brytania ( w miejsce Oliviera Allena oraz Simona Steada pojadą Tai Woffinden oraz Edy Kennett)
  • Rosja (zabraknie Emila Sajfudtinova - nie wiadomo do końca, kto pojedzie za niego )

typper 2

typper

Użytkownik
Nie jest zły. Na Polaków trochę za niski. Zależy w jakiej formie będzie 4 i 5zawodnik Szwecji. U nas można być spokojnym o słaby występ Jagusia, ciekawe co Walasek będzie jeździł. Pozostała &quot;3&quot; pewne coś 10-14 powinna wykręcić.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom