Ja znam wielu kibiców z Torunia wszyscy są zachwyceni Austalijczykiem. Na wszelakich forach żużlowych to samo. To mi wystarczy, by stanowczo zabrać w tej sprawie głos. Nie pisałaś, że to Twoje zdanie tylko posłużyłaś się sformułowaniem " on generalnie zawodzi". Chłopak jest juniorem, pod każdym względzie idzie do przodu - rozwija się a Ty piszesz że zawodzi. To jest bzdura. Ostro to stwierdzam ale też będę się przy tym upierał. To nie jest kwestia innego założenia czy innego punktu widzenia.
Więcej spodziewałeś się po Holderze ? OK, ale to tak jakby spodziewać że Kasprzak zdobędzie MŚ i krytykować go za to że tak nie jest. Jest to wręcz powiedziałbym nielogiczne.
Moim zdaniem na siłę szukałaś argumentów, by zgadzało się to z Twoim typem i napisałaś to co napisałaś. Ja zawsze reaguje na takie stwierdzenia, jeśli uważam je za kompletnie nieprawdziwe, bo na tym forum nie wszyscy znają się na żużlu i mogą się tym kierować przy typowaniu. Tyle. Jeśli ja napisałbym że Nadal najlepiej czuje się na kortach US Open też mogłabyś napisać że to nieprawda, i czy to wynika z innego założenia / punktu widzenia ? Nie, bo napisałbym kompletną bzdurę i 99.99 % fanów byłoby innego zdania niż moje ...
Wiem, że parę osób mi wymawia że w kwestiach żużlowych uważam że jestem alfą i omegą. Trudno, tak nie jest ale dalej będę ostro protestował jeśli ktoś będzie według mnie pisać bzdury ... Też wiem, że jest inna grupa osób która nawet za to mnie szanuje bo odpuszcza takie typowanie ;-)
Co do wyników dzisiejszego
SWC :
Australia 56+3 pkt.
1. Jason Crump (3,1,2,2,3) 11
2. Leigh Adams (3,2,3,3,6!,3)20+3
3. Ryan Sullivan (2,3,1,1,1) 8
4. Davey Watt (2,3,0,-,1) 6
5. Chris Holder (3,2,1,3,2) 11
Rosja 36 pkt.
1. Denis Gizatullin (0,1,3,2,1,-) 7
2. Grigorij Laguta (1,1,1,2,1,2) 8
3. Danił Iwanow (1,1,1,1,1) 5
4. Renat Gafurov (1,1,-,0,0) 2
5. Emil Saifutdinov (2,2,2,2,-,6!) 14
Węgry 10pkt.
1. Matej Ferjan (2,0,1,2,4!,d) 9
2. Sandor Tihanyi (t,0,0,0,-) 0
3. Jozsef Tabaka (0,0,0,1,0) 1
4. Norbert Magosi (0,0,0,0,0) 0
5. Laszlo Szatmari (0,d,0,0,0) 0
Polska 56+2 pkt.
1. Krzysztof Kasprzak (1,2,3,2,2) 10
2. Rune Holta (2,3,3,3,2) 13
3. Tomasz Gollob (3,3,2,1,3) 12
4. Jarosław Hampel (3,3,3,3,3) 15+2
5. Wiesław Jaguś (1,2,2,d,1) 6
Czy to było takie kompletne odpuszczenie jak pisałem przed turniejem nie wiem ale coś mi śmierdzi, czemu w biegu barażowym nie jechał Tomek, czemu Jarek popełnił taki błąd. Tak czy siak uważam, że wyjdzie to nam na dobre (czyt. udział w barażu).
Jaguś kompletnie zawiódł i teraz trener ma problem. Zastąpić Kasprzaka czy Wiecha ? Walasek wiadomo, że szykowany jest na Vojens. Ja bym zostawił jednak Jagodę ale boję się że nasz trenejro myśli inaczej ...