>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix

Status
Zamknięty.
billykid 0

billykid

Użytkownik
Panowie to tylko moje typy. Śledze żużel i gram na bwin od wielu lat. Leszno to taki tor, który jako jeden z nielicznych jest sprawiedliwy dla wszystkich (brawa dla Unii Leszno ze nie preparują go pod siebie). Tu jest zawsze równo, nikt nie kombinuje i nie robi toru pod nikogo więc liczą sie umiejętności. Moze się naraze ale Wiesław Jaguś i Chris Holder to zawodnicy wysokiego formatu ale na torach angielskich - typowi startowcy. W lesznie będzie beton wiec to nie ich bajka. Na Holte bede grał ale dopiero jak bedziemy w Vojens a póki co tor w Lesznie mu zdecydowanie nie lezy.
A dodam tylko ze kombinacje jakie robi STS to są kpiny. Zdecydowanie odradzam granie u tego bukmachera. Nie dosc ze mozna postawic z DMS w lesznie tylko jedną pozycję to należy ją połączyc z dwoma innym (!!!) z innych dziedzin (!!!). Paranoja zupełna - ale to temat na inną dyskusję. Pozdrawiam serdecznie

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
(brawa dla Unii Leszno ze nie preparują go pod siebie).
hahahaha 10/10 ze jestes z Leszna pewniak dnia

To nieprawda, ze Holcie nie leży tor w Lesznie. Rune tłumaczył przyczyne złej jazdy z Unią bardzo wyrażnie. Dwa dni póżniej dobrze jechał w lidze szwedzkiej, raczej już wszystko jest ok, za to Sullivan bez formy.

Ja uważam, że Watt to najgorsze ogniwo w Australii, za to Emil SAjfudinov to rewelacja tego sezonu. Kurs 1.90 na Rosjanina całkiem ciekawy w patrze z Australijczykiem. Jagus ma dobry sezon dlatego -2 Wiesiek z Holderem czemu nie? Mnie zazwyczaj Holder zawodzi jak go daje, potrafi zrobic 3,2 a dokonczyc zerami, dziwny zawodnik. Nie wiem co myslec o Kasprzaku, ciągle zmienna forma ale Ryan też słabiutki. Może dam Krzyśka z Sullivanem -1 Kasprzak.

1/10 wszystko małe stawki rekreacyjne:

Sajfudinov - Watt 1.90

Kasprzak(-1) - Sullivan 1.66

Jaguś(-2) - Holder 1.90

Przeiwduję nie najlepszą jazde Ryana oraz Watta, w jakims sensie też Holdera dlatego POLSKA wygra za 1.60 chyba też warto w takim układzie.

Polska winner 1.60 3/10

hertinho 3

hertinho

Użytkownik
Witam,
nie znam się za dobrze na żużlu, ale na bet365 zobaczyłem fajny kursik, że Węgrzy zdobędą mniej niż 12 pkt kurs 1.71. Jak zobaczyłem skład to znam tylko Ferjana i pewnie tylko on dzisiaj będzie punktował i nawet jeśli pojedzie jako joker to i tak nie ma szans uzbierania 12 pkt.

Jakie są Wasze opinie?

elwis1 0

elwis1

Użytkownik
Roxxane ja sadze, ze Holder dobrze pojedzie. Ten ostatni slaby wystep w Tarnowie (6 pkt albo 7) to nie jest wina jego slabej formy. Sam mowil, ze po prostu mu nie wyszlo.

Holta i Hampel kupili nowe silniki przed DMŚ. Zobaczymy na ile pomoga Holcie.

Hertinho biegow jest 25. Czy zdobeda wiecej niz 12 pkt? Mysle, ze zdobeda 12-15

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
16 maja w Lesznie jechał Apator:

Wiesław Jaguś (2,3,3,3,3,3) 17
Chris Holder (3,1,1*,2,2*,3) 12+2

naprawde nie chodzi o jeden zly wystep Holdera, on generalnie zawodzi, Wiesiek w Lesznie jezdzi lepiej, jest obecnie liderem Apatora a Holder może na razie pomarzyć o takiej roli, w Polsce zdecydowanie lepiej jeżdzi Jaguś. Akurat w tym meczu Wiesiek dwa razy pokonal Adams, objechał Hampela Kasprzaka i Sullivana.

Ostatnia kolejka ligowa w Tarnowie i ...

Chris Holder (3,1,1,0,1) 6 - spory wstyd.

Raz tylko w Turniu lepszy Holder od Jagus (6 J 7 H) ale przeciez ja sie nie upieram, nie mowie ze jakis pewniak, rowniez dobrze może być inaczej napisałam 1/10 stawka rekreacyjna.

elwis1 0

elwis1

Użytkownik
ok Roxxane, ale kiedy to bylo.... w maju, a teraz mamy lipiec;). Wtedy Wiechu byl w wysmienitej formie. Sam ogladalem ten mecz w tv. Nawet jak przegrywal starty to wygrywal z duza przewaga, a teraz? ostatnio 6 pkt w meczu z Lesznem u siebie na torze nie robi duzego wrazenia.

Zobaczymy jak to bedzie. W koncu SWC kieruje sie wlasnymi prawami. Ja tez nie mowie, ze to jest pewniak. JEdnak fajnie, ze masz swoje zdanie.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Generalnie ja odpuszczam sobie typowanie tego turnieju ale 3 sprawy chciałbym poruszyć.
Po pierwsze najważniejsze - pamiętajcie że finał jest rozgrywany w Vojens a nie w Lesznie a awansować tam można albo bezpośrednio dzisiaj albo z barażu w ... Vojens. Co to oznacza ? Ano, to że ktoś może się wycwanić i zająć 2-3 msc. które daje awans do barażu i tam spróbować już dopasować się na finał. W SWC jest to dość częsty zabieg i nigdy niewiadomo czy Polacy nie wolą zająć 2 miejsca.
Po drugie Roxanne - kompletnie Ciebie nie rozumiem. Piszesz jakieś bzdury. No sorry ale jak można napisać, że Holder zawodzi ? Gdzie ? W Polsce ? W Szwecji ? W Anglii ? W turniejach indywdiualnych ? Nie, wszyscy z niego są bardzo zadowoleni i o tego zawodnika bić będą się wszystkie kluby po tym sezonie. To jest junior ale już jeździ rewelacyjnie. Moim zdaniem przyszły mistrz świata. Mówisz, że w Lesznie pojechał gorzej od Jagusia. Ok, ale zobacz kiedy to było to raz a dwa że to były zawody ligowe. Takie turnieje rządzą się swoimi prawami a na arenie międzynarodowej Wiesiek się nie sprawdza. A Holder ? Jest młody ale jadąc w zawodach międzynarodowych jeździ tak jak każdy Australijczyk nie zawodzi.
Trzecia sprawa to warunki pogodowe. Z moich informacji wygląda to nieciekawie. Polacy nigdy w deszczowych warunkach nie brylują ...

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dla Ciebie bzdury - dla mnie nie. Ty po prostu wychodzisz z prostego założenie iż poprzeczka postawiona przez Ciebie dotyczy wszystkich, nie tylko innych fanów żużla, którzy oceniaja ten sport ale również samego zawodnika. PRzynajmniej takie odnosze wrażenie. Jeśli Holder żałoby sobie top 5 w GP a Ty byś uważał, że Holder chce mieć top 10 to czyje zdanie by było ważniejsze? Dla mnie Holdera - z całym szacunkiem dla Ciebie ale to gracz ustala poprzeczke. Wedlug Ciebie Holder nie zawodzi, wedlug mnie zawodzi, zapewne dlatego, że ja się po nim spodziewała dużo dużo wiecej a Ty nie, czyli nie można miec innego zdania niz Ty bo pisze się bzdury. Szczerze mówiąc to dalszza dyskusja na temat Holdera nie ma sensu bo trzeba koniecznie przyjąc tylko Twoje założenia a każde inne myślenie jest bzdurą. Być może ja za dużo od niego wymagam, kwestia do dyskusji ale Ty jej nie chcesz podjąć bo Ty już wiesz, że pisze bzdury, specjalnie owe słowo tak podkreślam bo to kwintesensja Twoich wypocin. Najlepsze jest jednak to, że naprawdopodobniej ta różnica zdań wynika tylko i wyłącznie z jednej małej przyczyny, innego żałożenia czego się można po nim spodziewać i jakie wyniki powinien już teraz robić. To tak niewiele, zapewne w normanej rzeczowej dyskusji bym troche spuściła z tonu bo w końcu nie musi Holder teraz w każdej lidze liderować no lecz skoro bzdury to bzdury nie ma więc do gadać. Zostane w takim razie przy swoim.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ja znam wielu kibiców z Torunia wszyscy są zachwyceni Austalijczykiem. Na wszelakich forach żużlowych to samo. To mi wystarczy, by stanowczo zabrać w tej sprawie głos. Nie pisałaś, że to Twoje zdanie tylko posłużyłaś się sformułowaniem &quot; on generalnie zawodzi&quot;. Chłopak jest juniorem, pod każdym względzie idzie do przodu - rozwija się a Ty piszesz że zawodzi. To jest bzdura. Ostro to stwierdzam ale też będę się przy tym upierał. To nie jest kwestia innego założenia czy innego punktu widzenia.
Więcej spodziewałeś się po Holderze ? OK, ale to tak jakby spodziewać że Kasprzak zdobędzie MŚ i krytykować go za to że tak nie jest. Jest to wręcz powiedziałbym nielogiczne.
Moim zdaniem na siłę szukałaś argumentów, by zgadzało się to z Twoim typem i napisałaś to co napisałaś. Ja zawsze reaguje na takie stwierdzenia, jeśli uważam je za kompletnie nieprawdziwe, bo na tym forum nie wszyscy znają się na żużlu i mogą się tym kierować przy typowaniu. Tyle. Jeśli ja napisałbym że Nadal najlepiej czuje się na kortach US Open też mogłabyś napisać że to nieprawda, i czy to wynika z innego założenia / punktu widzenia ? Nie, bo napisałbym kompletną bzdurę i 99.99 % fanów byłoby innego zdania niż moje ...
Wiem, że parę osób mi wymawia że w kwestiach żużlowych uważam że jestem alfą i omegą. Trudno, tak nie jest ale dalej będę ostro protestował jeśli ktoś będzie według mnie pisać bzdury ... Też wiem, że jest inna grupa osób która nawet za to mnie szanuje bo odpuszcza takie typowanie ;-)
Co do wyników dzisiejszego SWC :

Australia 56+3 pkt.
1. Jason Crump (3,1,2,2,3) 11
2. Leigh Adams (3,2,3,3,6!,3)20+3
3. Ryan Sullivan (2,3,1,1,1) 8
4. Davey Watt (2,3,0,-,1) 6
5. Chris Holder (3,2,1,3,2) 11
Rosja 36 pkt.
1. Denis Gizatullin (0,1,3,2,1,-) 7
2. Grigorij Laguta (1,1,1,2,1,2) 8
3. Danił Iwanow (1,1,1,1,1) 5
4. Renat Gafurov (1,1,-,0,0) 2
5. Emil Saifutdinov (2,2,2,2,-,6!) 14
Węgry 10pkt.
1. Matej Ferjan (2,0,1,2,4!,d) 9
2. Sandor Tihanyi (t,0,0,0,-) 0
3. Jozsef Tabaka (0,0,0,1,0) 1
4. Norbert Magosi (0,0,0,0,0) 0
5. Laszlo Szatmari (0,d,0,0,0) 0
Polska 56+2 pkt.
1. Krzysztof Kasprzak (1,2,3,2,2) 10
2. Rune Holta (2,3,3,3,2) 13
3. Tomasz Gollob (3,3,2,1,3) 12
4. Jarosław Hampel (3,3,3,3,3) 15+2
5. Wiesław Jaguś (1,2,2,d,1) 6
Czy to było takie kompletne odpuszczenie jak pisałem przed turniejem nie wiem ale coś mi śmierdzi, czemu w biegu barażowym nie jechał Tomek, czemu Jarek popełnił taki błąd. Tak czy siak uważam, że wyjdzie to nam na dobre (czyt. udział w barażu).
Jaguś kompletnie zawiódł i teraz trener ma problem. Zastąpić Kasprzaka czy Wiecha ? Walasek wiadomo, że szykowany jest na Vojens. Ja bym zostawił jednak Jagodę ale boję się że nasz trenejro myśli inaczej ...

elwis1 0

elwis1

Użytkownik
Jarek popelnil taki blad, bo on sie spala w biegach o wielka stawke. Kiedys jak zaczynal swoja kariere w Pile to w najwazniejszych wyscigach przewaznie wygrywal. Teraz jednak nie...

Czy Gollob by wygral ten bieg dodatkowy? wg mnie nie. Nawet jakby startowal przeciwko Crumpowi, ktory ostatnio np. w Elitserien, w Elitligue i w Ekstralidze przeciwko Kronopolowi wygrywal decydujace biegi. Widac bylo kiedy Crumpi zmienil motocykl jego szybkosc na trasie wzrosla. Pora teraz przeanalizowac zawody, ktore beda juz za 2 dni w Coventry;)

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Chyba nigdy się nie dowiemy, ale pojechał Jarek bo był najlepszym zawodnikiem w dniu dzisiejszym i chyba z tym akurat nie było problemu, szkoda, że trener nas przed zawodami nie poinformował, że wygra Australia ????
Zdecydowanie na plus dzisiejszych zawodów Holder i popieram Jacquesa, bo wraz z rosyjską rakietą Saifutdinowem już niedługo będą się liczyć w światowym żużlu. Natomiast dziwi mnie Crumpie, który dał sobie odebrać punkty z zawodnikami teoretycznie tymi, z którymi nie powinien mieć problemów.
Adams powtórka z GP ???? zdecydowany lider, choć chyba nikt się nie spodziewał, że mogło być inaczej.
Co do naszej ekipy to Jarek udowodnił, że jest obecnie w najlepszej dyspozycji obok Tomka Golloba. Miłe zaskoczenie Rune Holta, który myślałem po wyniku w meczu ligowym, że aż tak dobrze nie pojedzie. Zaskoczenie in minus Wiesiek Jaguś tylko 6 punktów, ale to chyba po tym weselu sprzed tygodnia mu się odbija ???? , a tak na poważnie to chyba nie już ta forma, co w maju, gdy robił 17 punktów w meczu w Lesznie i faktycznie nasz selekcjoner będzie miał ciężki orzech do zgryzienia( Kasprzak czy Jaguś) osobiście uważam niech zadecyduje lepsza dyspozycja na treningach choć wolałbym, aby w Vojens wystąpił Jagoda, mający większe doświadczenie od Kaspera. Bez odbioru

verti 3,4K

verti

Forum VIP

Speedway World Cup
II pólfinał - Coventry (GBR) 14.VII.08r

Dania

1. Nicki Pedersen
2. Niels Kristian Iversen
3. Kenneth Bjerre
4. Hans Andersen
5. Bjarne Pedersen

Wielka Brytania

1. Scott Nicholls
2. Chris Harris
3. Lee Richardsson
4. Simon Stead
5. Olivier Allen

Szwecja

1. Fredrik Lindgren
2. Peter Ljung
3. Andreas Jonsson
4. Jonas Davidsson
5. Daniel Nermark

Czechy

1. Matej Kus
2. Ales Dryml
3. Adrian Rymel
4. Lukas Dryml
5. Lubos Tomicek

Dzisiaj o 20:30 w Angielskim Coventry będziemy mieli okazję zobaczyć II półfinał Drużynowego Pucharu Świata. Cztery drużyny narodowe będą toczyć bój o pierwsze miejsce, które premiuje awansem do Wielkiego Finału w duńskim Vojens, pozostałe dwie drużyny pojadą w czwartkowym barażu, gdzie do rozdania są dwa miejsca w Finale, natomiast ostatnia na dobre pożegna się z Drużynowym Pucharem Świata w 2008 roku - tak więc jest o co walczyć. Zdecydowanym faworytem poniedziałkowego półfinału jest drużyna Danii, którzy sześciokrotnie stawali na podium DPŚ (liczę od 2001 roku, kiedy do DPŚ jest rozgrywane nową formułą) , ale tylko raz udało im się zdobyć medal najcenniejszego kruszcu w 2006 roku w angielskim Reading. Dzisiaj ekipa duńczyków, wydaję się być najpoważniejszym kandydatem do zwycięstwa w finale w Vojens, który odbędzie się w sobotę, jednak najpierw duński Dream-Team musi pokonać pierwszą przeszkodę, aby to osiągnąć. Dowodzeni przez aktualnego Mistrza Świata - Nickiego Pedersena, powinni dzisiaj zapewnić sobie miejsce w finale i nie oglądać się na pozostałych, spośród wszystkich 4 drużyn startujących dzisiaj to Duńczycy mają najsilniejszy skład, aż 4 zawodników jeździ w cyklu GP (tylko Bjerre nie występuje w GP), kolejnym plusem powinno być dla nich znajomość angielskich torów, ponieważ tylko Nicki Pedersen w tym sezonie nie występuje na angielskich torach, ale dla niego to żaden problem, ponieważ na każdym torze radzi sobie świetnie ;) Zresztą tory w Danii przypominają specyfiką tory angielskie. Dzisiaj Duńczycy powinni zademonstrować swoją moc i aspirację do mistrzowskiego tytułu - wygrywając II półfinał. Pasjonująco zapowiada się walka o 2 miejsce między gospodarzami - Wielką Brytanią, a najbardziej utytułowaną ekipą w DPŚ - Szwecją. Jednak Szwecja to nie ta sama drużyna co przed laty i nie sądzę, by w tym sezonie zameldowała się na podium, nawet można powątpiewać czy skandynawska drużyna zamelduje się w finale. Menadzer drużyny Szwedzkiej będzie korzystał z usług : Jonssona, Lindgrena, Nermarka, Davidssona oraz Ljunga, sporo kontrowersji w Szwecji wywołał brak Petera Karlssona czy Mikaela Maxa. Już 2007 rok zwiastował koniec magicznej ery Szwedów ( od 2001 roku zawsze meldowali się na podium), w tym sezonie o awans do finału może być trudno, bo bądźmy szczerzy - Duńczycy są po za ich zasięgiem, a z Wielką Brytanią stoczą najprawdopodobniej dzisiaj bój o drugą lokatę. Anglicy mogą naprawdę sporo namieszać na swoim torze w Coventry, to będzie dla nich z pewnością ogromny handicap, krótkie angielskie tory sprawiają sporo kłopotów, zawodnikom którzy nieczęsto rywalizują na nich. Chris Harris czy Scott Nicholls na torze w Coventry czują się jak ryby w wodzie, szczególnie ten drugi uwielbia tor w Coventry, ostatnio zwyciężył na nim w Indywidualnych Mistrzostwach Anglii czy też w turnieju Steve Jonhstona, zostawiając w pokonanym polu m.in Crumpa czy Adamsa. Nie wiem czy może ktoś widział jak podczas GP w Cardiff - Harris i Nicholls na jednym okrążeniu kapitalnymi atakami objechali Nickiego Pedersena ?! Dwójka liderów reprezentacji Anglii, będzie wspomagana przez Lee Richardssona, Oliviera Allena i Simona Steada, pierwszy z nich aktualnie jest w chyba najlepszej dyspozycji w tym sezonie czy to Szwecja, Anglia czy Polska - Richardsson zawsze przywozi solidne punkty. Z kolei dwójka Allen i Stead na codzie ń startują w Coventry Bees, więc dzisiaj znajomość toru powinna być ich atutem. Stawkę dopełniają Czesi, którzy do półfinału musieli się przedzierać przez eliminacje, turniej w słoweńskiej Ljublanie wygrali i dzisiaj będą mogli ścigać się z najlepszymi. Jednak bądźmy szczerzy dla Czechów z góry jest zarezerwowane 4 miejsce, bo nie sądzę, by podjęli jakąś skuteczną walkę z Danią, Szwecją czy Anglią. Wprawdzie nasi sąsiedzi mają w swoich szeregach reprezentanta cyklu GP - Lukasa Drymla, to jednak ten zawodnik nie odgrywa tam żadnej znaczącej roli, pamiętam jak kilka lat temu walczył z najlepszymi, ale brawurową jazdę przypłacił kontuzją i teraz jest cieniem tamtego zawodnika ...
Reasumując : Dzisiaj Duńczycy powinni nie mieć problemów z zakwalifikowaniem się do Wielkiego Finału, za ich plecami powinna być ciekawa walka o drugą lokatę, jednak mimo wszystko 2 miejsce powinno przypaść gospodarzom - Anglikom, 3 miejsce dla Szwedów a 4 dla Czechów ;)

Zapraszam do Dyskusji !

verti 3,4K

verti

Forum VIP
i czas na typy ;)

Zwycięzca Półfinał DPŚ (Coventry)
Typ: Dania
Kurs: 1,35
Dzisiaj w Coventry Duńczycy nie powinni mieć problemów, z odniesieniem zwycięstwa w II półfinale DPŚ, mają oni kapitalny skład na czele z Nickim Pedersenem, ale pozostali zawodnicy są równie dobrzy co aktualny Indywidualny Mistrz Świata, Hans Andersen, Bjarne Pedersen, Niels Iversen - to etatowi uczestnicy cyklu GP, wszyscy z nich znają także, dobrze angielskie tory, gdyż na codzień startują w lidze angielskiej (B. Pedersen - Poole, Andersen - Petterborough, Iversen - Wolverhamtpon, Bjerre - Petterborough) każdy z nich na Wyspach jest liderem, bądź jednym z liderów swoich drużyn. Uważam, że Duńczycy nie będą chcieli sobie robić kłopotów i startować w barażach, już dzisiaj powinni sobie zapewnić miejsce w Finale w duńskim Vojens, gdzie będą gospodarzami i nie ukrywam, że dla mnie to oni będą w tym roku cieszyć się z Drużynowego Pucharu Świata !
H2H Wielka Brytania
Szwecja
Typ: Wielka Brytania
Kurs: 1,50
Gospodarze dzisiejszego turnieju Brytyjczycy, zmierzą się na swoim torze w Coventry z drużynami Szwecji, Danii oraz Czechów. Ta ostania w tym turnieju powinna odegrać role statystów ;) bo prawdziwa walka stoczy się o ... drugie miejsce, tak, tak ;) Po prostu inny rezultat aniżeli zwycięstwo reprezentacji Danii, będzie dla mnie sensacją. Tak, więc przej
dźmy do sedna sprawy, a więc pojedynku Anglików ze Szwedami. Znajomość własnego toru, to jest to na co liczą gospodarze dzisiaj najbardziej, z pięcioosobowej kadry - wszyscy reprezentowali barwy Pszczół z Coventry (lub reprezentują obecnie). Właśnie znajomość tego toru będzie ogromnym handicapem, dla Anglików w tym pojedynku, na krótkich angielskich torach - trzeba się dobrze czuć, a własnie gdzie mają czuć się najlepiej Brytyjczycy jak nie u siebie w domu. Z kolei z pięcioosobowej drużyny Szwedów tylko trzech z nich startuję w Anglii - Jonsson, Lindgren, Davidsson. Szwedzi na pewno najbardziej mogą liczyć na AJ, kapitan szwedzkiej drużyny nie powinnien zawieść. Jednak mam spore wątpliwości co do dyspozycji: Ljunga, Nermarka, ale również Lindgrena i Davidssona. Tych dwóch ostatnich wraca dopiero po kontuzji, więc nie można być pewnym ich dyspozycji. Jeśli chodzi o reprezentacje Brytyjczyków to Scott Nicholls po prostu uwielbia tor w Coventry, Harris również. Richardsson jest w najlepszej dyspozycji w tym sezonie, Stead czy Allen to wg mnie lepsza alternatywa niż Ljung czy Nermark.
Top GB Rider Points
Typ: Scott Nicholls
Kurs: 2,25
Scott Nicholls po prostu uwielbia tor w Coventry, nic dziwnego w barwach Pszczół w 2005 i 2007 roku sięgał po mistrzostwo Anglii, jednak teraz musiał odejść z drużyny Pszczół i reprezentuje barwy Eastbourne. Jednak mimo, to Hot-Scott, zna ten tor jak własną kieszeń. To tutaj w tym roku wywalczył Indywidualne Mistrzostwo Anglii, to tutaj zwyciężył w turnieju Stevea Jonhstona, pozostawiając w pokonanym polu Adamsa czy Crumpa. Nicholls, czuję się fenomenalnie na angielskich torach, w tym sezonie zajął 4 miejsce w GP Wielkiej Brytanii. Mimo niedawnej kontuzji, wierzę, że dzisiaj Scott walnie przyczyni się do udanego występu reprezentacji Anglii !

Lee Richardson
Simon Stead
Typ: Lee Richardson (-1,5)
Kurs: 1,67
Richardson wreszcie odzyskuje swoją formę, aktualnie jest w najwyższej dyspozycji w tym sezonie. Żaden tor nie jest mu straszny, czy to Szwecja, Polska czy też Anglia, Lee punktuje na wysokim poziomie ( 9 punktów dla Vetlandy, 13 dla Włókniarza). Kolejnym plusem Richardsona jest to, że przez 3 lata startował na torze w Coventry. W ogóle Lee to zawodnik bardziej klasowy aniżeli Stead, meldował się już m.in dwukrotnie na podium GP. Jeżeli chodzi o Steada to powołanie do kadry Brytyjczyków jest jego najwiekszym osiągnięciem (sukcesów juniorskich nie wliczam ;), Richardson musi walczyć z najlepszymi aby Anglicy byli jak najwyżej, Stead &#39;może powalczyć&#39;. Oczekiwania są większe wobec Lee i to on powinien skończyć dzisiejsze zawody z większą ilością oczek.
Top Denmark Rider Points
Typ: Nicki Pedersen
Kurs: 1,80
Mistrz Świata dzisiaj powinien poprowadzić Dućzyków do triumfu w Coventry, to Nicki powinien zgromadzić największą ilość oczek spośród swoich kolegów, zresztą jak na Mistrza przystało. &#39;&#39;Power&#39;&#39; ostatnio zainkasował komplet punktów w Częstochowie, gdzie wygrywał z olbrzymią przewagą, odjeżdżając rywalom, tylko raz przysnął na starcie, ale już na pierwszym wirażu atakiem przy kredzie minął dwójkę Rzeszowian ;) Nicki nie startuje w tym sezonie w lidze angielskiej, z powodu limitu CMA ...
Liczba punktów : Czechy
Typ: Czechy under 13 points
Kurs: 1,83
Outsiderzy dzisiejszych zawodów - Czesi nie powinni odegrać, jakiejś znaczącej roli, nie owijajmy w bawełne Czesi po prostu nie mają szans dzisiaj aby nawiązać walkę z najlepszymi ... Bracia Drymlowie, nie jeżdżą najlepiej, szczególnie Lukas, on jeździ w tym sezonie bardzo słabo, w GP jeździ bardzo mizerniutko i jest tłem w walce dla najlepszych. Jego postawa w Szwecji, również nie napawa optymizmem - w wyjazdowych meczach Dackarny notuje średnia w granicach 0,800. Starszy z braci Drymlów - Ales, jeździ na codzień w angielskim klubie - Wolverhamtpon, jednak i on sobie wyraźnie nie radzi na wyjazdach (podobna średnia do brata). Lubos Tomicek ma debiut w cyklu GP, jednak i on nic wielkiego tam nie pokazał, pozostała dwójka Rymel, Kus - nie powinna nic zdziałać i raczej powinna wozić ogony w każdym z wyścigów. Z mojej symulacji wynika, że Czesi zdobędą 9-11 pkt ;)
Nikt nie chcę ze mną dyskutować ;)?

ematys 0

ematys

Użytkownik
Zgodzę sie z Tobą prawie z każdym tympem poza jednym. Sądzę, że Nicki może dzisaj nie byc najlepszym jezdzcem Danii. Na chwile obecną reprezentacja Dani posaida najlepszą ze wszystkich ekip biorących udział w SWC. Każdy zawodnik duński może dzisiaj zrobić wiecej pkt od Nickiego_Oczywiście życzę Ci żeby to weszło ale dla mnie ten zakalad jest no bet.pozdrawiam.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Myślę sobie, że Wlk. Brytania nie jest na straconej pozycji, powalczy nawet z Danią. Iversen oraz Bjerre to wielka niewiadoma, może Iversen to jeszcze ale Bjerre nie jeżdzi zbyt dobrze w tym sezonie. Hans Andersen też jest inny w lidze, inny w GP. Atmosfera w drużynie cały czas nie jest najlepsza wiadomo z jakiego powodu. W razie jakiegoś kataklizmu zawsze Dania ma u siebie baraż. Troche martwi skład Brytyjczyków, szczególnie pod numerem 4, rozumiem, że to taktyka, iż Olly i Simon to zawodnicy Bees a przy tym torze to ma znaczenie. Generalnie myśle, że Wlk.Brytania poradzi sobie na luzie ze Szwedami, szkoda, że tak niski kurs.

Podusmowując:

Wlk.Brytania(+6) - Dania 2.0 1/10
Wlk.Brytania (-4) Szwecja 1.83 1/10

Allen(-1) - Nerkmark 1.87 2/10
Richardson(-1) - Davidsson 1.87 2/10
Stead(+1) - Bjerre 1.95 1/10
Nicholls - Andersen 1.87 2/10

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Zgodzę sie z Tobą prawie z każdym tympem poza jednym. Sądzę, że Nicki może dzisaj nie byc najlepszym jezdzcem Danii. Na chwile obecną reprezentacja Dani posaida najlepszą ze wszystkich ekip biorących udział w SWC. Każdy zawodnik duński może dzisiaj zrobić wiecej pkt od Nickiego_Oczywiście życzę Ci żeby to weszło ale dla mnie ten zakalad jest no bet.pozdrawiam.
faktycznie, zgadzam się że Duńczycy zmontowali świetną ekipę i na papierze to oni są najmocniejsi na świecie, jednak mimo iż kapitanem jest Andersen to prawdziwym liderem jest Nicki. To on jest mistrzem świata, to on przez cały sezon jest chyba w najrówniejszej formie na całym świecie. Fakt, tor nie będzie na pewno jego sprzymierzeńcem, bo jako jedyny z Dream-Teamu nie startuję w Anglii, jednak Andersen w tym sezonie wg mnie rozczarowuje, Bjerre po kontuzji to cały czas nie to samo, PUK on mnie jakoś nigdy nie przekonywał, jedynie kto może objechać aktualnie Powera jest Bjarne Pedersen, który świetnie jeździ. W GP Cardiff już mógł dostać się do finału, bo jeździł świetnie, jednak wtedy miał pecha i trafił na teatr jednego aktora (Marka Wojaczka ;)
Dzisiaj w ekipie Czeskiej nie zobaczymy Lukasa Drymla, w Jego miejsce Filip Sitera ...

typper 2

typper

Użytkownik
No nie wiem, czy każdy zawodnik duński może zdobyć więcej niż Nicki. Może Hans, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć, żeby Nicki nie był dziś najlepszy w swojej drużynie jak i w całych zawodach. Ostatnio - chyba - w Szwecji nie startował, w Polskiej lidze 15pkt, więc forma wysoka + nie ma natężenia startów co było widoczne w sobotę u Crump&#39;a. Jak dla mnie pewniak na dziś to:
Pedersen - Jonsson - 1 po kursie 1.9
Szwedzi 3 miejsce, może powalczą o drugie, ale czy Anglicy odpuszczą u siebie? Jonsson w 1 lidze polskiej jeździ, a to w sumie żaden wyznacznik. Pedersen spokojnie przywiezie więcej oczek, a kurs jak dla mnie zawyżony.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
ale Adrenalina kapitalnie jeździ w Angielskiej lidze - aktualnie 4 średnia biegowa , do tego trzeba dodać, że Szwed jeździł przez parę lat w drużynie Coventry, więc tor na pewno, nie powinnien być dla niego kłopotem, dodatkowo może pojechać jako joker ( ale to zakład w bet365, wiec jokery się nie liczą ;) dla porównania milenium oferuję na tą parę handicap +3, po kursie 1,85. Więc, bez żadnego handi, można spróbować zagrać na Nickiego ????

ematys 0

ematys

Użytkownik
faktycznie, zgadzam się że Duńczycy zmontowali świetną ekipę i na papierze to oni są najmocniejsi na świecie, jednak mimo iż kapitanem jest Andersen to prawdziwym liderem jest Nicki. To on jest mistrzem świata, to on przez cały sezon jest chyba w najrówniejszej formie na całym świecie. Fakt, tor nie będzie na pewno jego sprzymierzeńcem, bo jako jedyny z Dream-Teamu nie startuję w Anglii, jednak Andersen w tym sezonie wg mnie rozczarowuje, Bjerre po kontuzji to cały czas nie to samo, PUK on mnie jakoś nigdy nie przekonywał, jedynie kto może objechać aktualnie Powera jest Bjarne Pedersen, który świetnie jeździ. W GP Cardiff już mógł dostać się do finału, bo jeździł świetnie, jednak wtedy miał pecha i trafił na teatr jednego aktora (Marka Wojaczka ;)
Dzisiaj w ekipie Czeskiej nie zobaczymy Lukasa Drymla, w Jego miejsce Filip Sitera ...
Fakt jest faktem ze Nicki w tym sezonie jest najlepszym zawodniki bo przecież tytuł mistrza świata broni sie sam i to on jako jedyny w tym sezonie startował w każdym z finałów w GP.W Cardif pomógł mu nasz &quot;sędzia&quot; ale cóż szczeście sprzyja lepszym.Natomiast myśle że zarowno Hans jak i Iversen są w tym sezonie nie obliczalnymi zawodnikami np Iversen potrafi w ZG zrobić w niedziel 3pkt a anstepnego dnia w Anglii 13pkt. Podobnie sytuacja ma się Andersenem. Brak Lukasa sprawia, że Twoj typ na Czechów staje sie jeszcze bardziej realny.

ematys 0

ematys

Użytkownik
No nie wiem, czy każdy zawodnik duński może zdobyć więcej niż Nicki. Może Hans, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć, żeby Nicki nie był dziś najlepszy w swojej drużynie jak i w całych zawodach. Ostatnio - chyba - w Szwecji nie startował, w Polskiej lidze 15pkt, więc forma wysoka + nie ma natężenia startów co było widoczne w sobotę u Crump&#39;a. Jak dla mnie pewniak na dziś to:
Pedersen - Jonsson - 1 po kursie 1.9
Szwedzi 3 miejsce, może powalczą o drugie, ale czy Anglicy odpuszczą u siebie? Jonsson w 1 lidze polskiej jeździ, a to w sumie żaden wyznacznik. Pedersen spokojnie przywiezie więcej oczek, a kurs jak dla mnie zawyżony.
W przypadku Jonssona jedno jest pewne, że nie bedzie odpuszczał a czasme ta jego zaciętość(zresztą za co go lubię) sprawia że często zalicza upadki i leczy kontuzje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom