Boziu, dalej nie ogarniam tych kursów na Athletic. Przecież momentami grają taką chałę, że to się w głowie nie mieści. Meczu z Porto nie oglądałem, ale to jest zawsze
Liga Mistrzów. W meczu z Celtą zasługiwali na zwycięstwo, ale powinni rozwiązać sprawę w pierwszym kwadransie spotkania. O ile te mecze u siebie jeszcze jakoś wyglądają, tak na wyjeździe jest piekielnie słabo. Panicze pokroju Balenziagi powinni zostać odesłani do rezerw. Tą stroną przechodzi niezliczona liczba ataków.
Almeria i tak wystartowała dużo lepiej niż się spodziewałem. Wygrali dwa mecze, nie rozpieszczają ani w ofensywie, ani w defensywie, ale co najważniejsze GRAJĄ STABILNY FUTBOL. Athletic ma 10 minutowe zrywy w trakcie spotkania. Ludzie chyba liczą jedynie na to, że Bilbao się przełamie. Poczekają sobie jeszcze. Po
LM pewnie będą przeorani, a nastroje też nie są najlepsze.
Almeria - Athletic Bilbao
#261 Almeria +0,5 1,72 Bet365 |Stawka 250 zł 0:1
Mecz Cordoby z Realem Sociedad powinien dostarczyć trochę emocji. Obie ekipy grają bardzo słabo. RSSS jest obok Athletic Bilbao największym rozczarowaniem tego sezonu. Nie potrafią przybić gwoździa do końca, tracą głupie bramki, a jeden zawodnik rywali potrafi sam wygrać spotkanie.
Mój typ jest taki, że padną bramki po obu stronach. Cordoba gra u siebie, Real Sociedad będzie chciał wrócić na właściwą ścieżkę, ale wszystkich błędów tak szybko nie naprawią. Beniaminek obecnie płaci frycowe i gdzieś w kościach czuję, że goście mogą to wygrać akurat teraz, ale po tym co grają nie zamierzam na nich stawiać.
Cordoba - Real Sociedad
#262 Obie strzelą 1,83 Bet365 |Stawka 250 zł 1:1
Na koniec Eibar - Granada. Kopciuszek nieźle wystartował i to co grają momentami może się podobać. Mają jednak sporo mankamentów w obronie, które są szczególnie widoczne przy stałych fragmentach gry. Podejrzewam, że to one mogą odegrać dużą rolę w tym spotkaniu. Granada ma wielu takich zawodników, którzy lubią poszukać swoich sytuacji po akcjach z bocznych sektorów boiska i dośrodkowania w pole karne. Póki co średnio im to wychodzi, ale niedługo to zaskoczy. Jak odpalą to będą bardzo niewygodnym rywalem dla reszty. Pierwsze cztery mecze ciężkie dla oka, ale mocno tam punktowali. Teraz słabe dla oka i nie punktują. Pora zarobić jakieś punkty. Widzę to tak, że Eibar będzie napierał, ale to Granada z niczego zdobędzie bramkę i wygra. Remis to absolutne minimum.
Eibar - Granada
#263 Granada +0,5 1,70 Bet365 |Stawka 250 zł 1:1
#264 Eibar powyżej 5,5 rzutów rożnych 1,80 Bet365 |Stawka 250 zł 7
Na Valencię bym uważał. Z Deportivo zagrali taki piach, że odechciało mi się teraz na nich stawiać nawet u siebie. W dodatku to takie niby derby.