Malaga - Athletic
W Maladze zmienił się trener. Liczę na to, że nada trochę charakteru tej drużynie i spodziewam się efektownej gry, bo zawodników do takiego stylu nie zabraknie. To może być coś w stylu Bilbao za czasów Bielsy, chociaż tego samego schematu powielić się nie da. U siebie powinni mocno zacząć, bo dobrze gra się przy takiej publiczności. W Maladze cieszy mnie to, że Schuster nie jest już trenerem. Reszta sama przyjdzie.
Athletic ma przed sobą ważny mecz z Napoli. Na wyjeździe ugrali w miarę korzystny wynik, ale defensywa momentami spisywała się fatalnie. W meczu z Malagą będą chcieli wygrać jak najmniejszym nakładem sił, a to oznacza, że gospodarze będą mogli trochę pograć piłką i na pewno nie raz będą gościć w polu karnym baskijskich piłkarzy.
#236 Malaga powyżej 5,5 rzutów rożnych 1,83 Bet365 | Stawka 250 zł 5
Granada - Deportivo
Obie drużny z nowymi trenerami. Na papierze faworytem są tu gospodarze. Mają zgrany skład i Caparrosa, który ma mało efektowny styl, ale potrafi sporo wyciskać z zawodników. Spodziewam się jednak mocno defensywnej taktyki i bazowanie na kontrach.
W drużynie gości sporo zmian, a w tym sezonie będą walczyć o utrzymanie podobnie jak dwa lata temu. Czy znowu będą grali przyjemnie dla oka i fatalnie w defensywnie? Brakuje tu takich katów jak Riki i Pizzi. Zobaczymy czy ze słabej mąki będzie chleb. Moim zdaniem znowu spadną.
#237 Granada -0,5 2,15 Bet365 | Stawka 250 zł 2:1
Eibar - Real Sociedad
Eibar będzie kopciuszkiem Primera Divsion. Transfery głównie za darmo. Chyba zapłacili tylko za bramkarza. Kto z Was się bardziej interesuje to z pewnością dużo słyszał co działo się po tym jak drużyna wywalczyła awans do PD. To była walka z czasem o kasę. Fajny, mały klubik nada kolorytu w lidze.
W starciu z rywalem z regionu nie daję im jednak sporych szans. Na pewno to Sociedad będzie cisnąć dlatego gram ich rogi.
#238 Real Sociedad powyżej 5,5 rzutów rożnych 2,00 Bet365 |
Stawka 250 zł 6
Rayo - Atletico
Kupiłem już garnitur na pogrzeb Rayo. W starciu z Atletico nie daję im żadnych szans. Paco nie zmieni taktyki. Będzie ura do przodu i skończy się kilkoma bramkami w plecaku. Filary obrony odeszły, a bez tego nawet armia i dziadkowie rodziny Baptistao w ataku nic nie zmienią.
Wiem, że Atletico się dociera. Wiem, że są po batalii z Realem. Wiem, że poza Calderon przeważnie kończyli na skromnym zwycięstwie. Mam jednak kilka argumentów ku temu, by zaryzykować. Mandzukić spokojnie zastąpi Diego Costę w tym sezonie. Gość od selfie z czasem też się rozkręci. To jest po prostu niemożliwe, by skończyło się na jednej czy dwóch bramkach. Mocno zaczną i wszystko się posypie. Naprawdę warto zaryzykować! Już nawet patrząc na tą głupią historię to w dwóch ostatnich meczach Atletico strzeliło im 9 goli. Warto, warto!
Zróbmy im Wolfsburg!
#239 Atletico over 3,5 gola 6,50 Bet365 | Stawka 75 zł 0:0
#240 Atletico over 4,5 gola 17,00 Bet365 | Stawka 50 zł 0:0