Wybacz , ale nie będziesz mi narzucał formy narracji , czyli rodzaju prezentacji metody w tym wątku - a ja zakładając ten ( i każdy inny ) wątek , zawsze staram się w opisie adresować jego treść nie do starych "wyjadaczy" a do osób które raczej nie posiadają dużego doświadczenia , lub nawet nie mają go wcale.
Dlatego też omalże łopatologicznie , bardzo szczegółowo przedstawiłem coś czego Ty nadal nie możesz zrozumieć:
proces dochodzenia w ramach tej strategii , do tylko 6 zakładów w ramach metody obstawienia wyników 6 zdarzeń dwudrogowych , przewagowo typowanych ( w obrębie swoich grup po 3 zdarzenia w każdej z nich) , bowiem nawet gimnazjalista wie , że chcąc mieć gwarancję "2" lub "4" spośród 6 w rozpisie po 6 - to wymaga to nadania 15 zakładów , gdyż zarówno 2z6=15 i 4z6=15
Tak więc aby nie nadawać tych 15 zakładów wynikających ze schematu gwarancyjnego rozpisu systemu pełnego , obejmującego wszystkie możliwe kombinacje zarówno dwuelementowe jak i czteroelementowe spośród 6 , dokonałem połączenia w jeden rozpis 2 zupełnie oddzielnych i z sobą nie powiązanych typowań po 3 mecze w każdym: nazywając je grupą A i grupą B.
Takie podejście na dwa zbiory po 3 , przy założeniu gry nastawionej na jej prowadzenie do wystąpienia oczekiwanej sytuacji w rezultatach jako przewaga w relacji 2:1 lub 1:2 ( w zależności od tego którą opcję chcemy akurat preferować i ku której się skłaniamy ) stwarza tylko 3 możliwe układy wyników w każdej z grup , a zatem kombinacja 3 tych układów z grupy A z 3 kombinacjami z grupy B daje 3^2=3*3=9 możliwych układów połączeń.
Idąc dalej i wychodząc od tego powstałego rozpisu na 9 kombinacji - po pewnym okresie grania tym schematem czyli w praktyce , spostrzegłem iż mając już kilkanaście wygranych , niezmiernie rzadko występuje sytuacja iż układ trafień z jednej grupy jest identyczny z rozkładem trafień z drugiej grupy , czyli w zasadzie brak jest powtarzalności rozumianej jako skopiowanie się układu np. 2:1 przy graniu na przewagę "1":
1
1
2
z takim samym układem 2:1
1
1
2
przy graniu na przewagę "1" w drugiej grupie.
Oczywiście dotyczy to także braku tych kopii względem siebie i dla innych trafionych układów!
To pozwoliło mi na zrezygnowanie z części zakładów , czyli dokonanie redukcji ilości kuponów z dotychczasowych 9 do tylko 6 , czyli o 1/3:
001 ... 1-1 1-1 2-2
002 ... 1-1 2-2 1-1
003 ... 2-2 1-1 1-1
004 ... 1-2 1-2 1-1
005 ... 2-1 1-1 1-2
006 ... 1-1 2-1 2-1
I ten układ obejmujący 6 zdarzeń - ale zawierający w sobie kombinacje z sobą wyników oddzielnych 3 meczów w 2 grupach , przedstawiłem jako wzorcowy w metodzie oddanej tytułem wątku "Gra na 6 zdarzeń=6zakładów na AKO 34-47".
Tak wszystkim to czytającym starałem się w najprostszy sposób przedstawić drogę dochodzenia do finalnego powstania rozpisu na 6 zakładów i co się w nim zawiera oraz jakie są założenia gry: zarówno co do jasno określonych warunków wygranej jak i wysokości tej wygranej , co zawarłem przecież w tytule wątku a co jest pochodną zastosowanych kursów od 1.8 do 1.9
.................
Nie mam zielonego pojęcia , jak możesz więc wobec tak szczegółowego opisu wszystkich niuansów w ramach tej metody jak ja to zrobiłem , wypisywać teraz takie ewidentne bzdety jakie wypisujesz , w rodzaju:
"Dodatkowo, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w grupie padł wynik 2-2-2 albo 1-1-1. I co teraz?
Okazuje się bowiem, że w samych założeniach sposób gry odrzuca taką możliwość!" oraz:
"Czyli to tak, jakbyśmy w zdarzeniu trójdrogowym odrzucili jeden wynik i nie brali go kompletnie pod uwagę, a naszą grę oparli na pozostałych dwóch."
.............
Na podstawie tego co napisałeś , można wysnuć wniosek iż wg Ciebie - a odnosząc tegoż bezsens do gry w LOTTO 6z49 - tylko zawarcie wszystkich możliwych 13.983.816 kombinacji może przynieść sukces rozumiany jako wygraną ponad poniesiony koszt , bo grając tego częścią czyli zbiorem np. 9 liczb już jest to wykluczone... lub wracając na grunt bukmacherskich zakładów wzajemnych w piłce nożnej , Ty posługując się w/w swoją filozofią , przy grze AKO z 3 zdarzeń 3-drogowych nadajesz 3^3=27 zakładów bo nie można wygrać , nie grając systemem pełnym...
Przypomina mi to opowieść starego rybaka z Władysławowa , który nie mógł nadziwić się dlaczego młodzi szyprowie dymają po całym Bałtyku w poszukiwaniu ławicy - gdy on po latach spędzonych na morzu dawno wie, że ta zabawa polega na tym , że trzeba zarzucać sieci i spokojnie czekać , bo ławica sama w nie wpłynie ????
A nie przyszło Ci do głowy , że to jest gra DŁUGOFALOWA , właśnie specjalnie nastawiona na wyniki zredukowane o te w/w opcje jednoimienne 1-1-1 oraz 2-2-2 i polega na obstawieniu tylko tego segmentu opisanego jako przewagi???
Chyba tabela kolejnych stawek dlatego została przeze mnie w 1. wpisie zaprezentowana w wersji na 17 etapów , aby schemat gry był czytelny i jasny:
A oto (
jedynie przykładowy ) rozpis na 17 progów takiej gry na AKO 47, przy założeniu posiadania budżetu na grę w wysokości 234j. i zysku na etapie od max. 41j. przy trafieniu na I etapie - aż do 1j. przy trafieniu na XVII etapie:
etap / stawka / cena / koszt gry / wygrana / zysk
001 ........ 1 ......... 6 .......... 6 ............... 47 ......... 41
002 ........ 1 ......... 6 ........ 12 ............... 47 ......... 35
003 ........ 1 ......... 6 ........ 18 ............... 47 ......... 29
004 ........ 1 ......... 6 ........ 24 ............... 47 ......... 23
005 ........ 1 ......... 6 ........ 30 ............... 47 ......... 17
006 ........ 1 ......... 6 ........ 36 ............... 47 ......... 11
007 ........ 1 ......... 6 ........ 42 ............... 47 ......... 05
008 ........ 2 ....... 12 ........ 54 ............... 94 ......... 40
009 ........ 2 ....... 12 ........ 66 ............... 94 ......... 28
010 ........ 2 ....... 12 ........ 78 ............... 94 ......... 16
011 ........ 2 ....... 12 ........ 90 ............... 94 ......... 04
012 ........ 3 ....... 18 ...... 108 .............. 141 ........ 33
013 ........ 3 ....... 18 ...... 126 .............. 141 ........ 15
014 ........ 4 ....... 24 ...... 150 .............. 188 ........ 38
015 ........ 4 ....... 24 ...... 174 .............. 188 ........ 14
016 ........ 5 ....... 30 ...... 204 .............. 235 ........ 31
017 ........ 5 ....... 30 ...... 234 .............. 235 ........ 01
( początkowa cena nadania 6j. to wynik tego, że gramy 6 kuponów po 1j. )
Gra na etapach od I do VII to stała stawka płaska 1j. ; etapy VIII do XI to stała stawka 2j. ; etapy XII i XIII to stawka 3j. itd. tak więc stawki rosną tu bardzo wolno...
Pozdrawiam
.