S
440
straszaksam
Użytkownik
haha, no z tą lipą to w porę napisałem ????
BRAWo 2 zakładki :razz:
Padł i moja kasa razem z nim ????Dobrze Wam działa Bet ?
Czy prowadzi może ktoś statystyki w którym przedziale najczęściej pada 1 gol w granych przez Was meczach? Albo może jest jakaś strona z tego typu danymi?
Będę wdzięczny za info, montuje własne stawkowanie i ułatwiłoby mi to znacznie..
Że nie ma sensu to bym tak szybko nie stwierdzał. Porównywanie statystyk z dwóch różnych próbek nie będzie miało sensu, jeśli będą one wzięte z dwóch różnych zbiorów meczów, np. z dwóch różnych lig. Ale w pozostałych sytuacjach jest zasadne. Nawet jeśli obie próbki bierzemy losowo powiedzmy z meczów z lig europejskich i załóżmy okaże się, że w jednej próbce brakuje meczów ze Skandynawii to i tak możemy porównywać, jeśli próbki zostały wzięte z tego samego zbioru. Oczywiście że możemy uzyskać niepodobne do siebie wyniki, a prawdopodobnie stanie się tak, jeśli wariancja badanego przez nas zdarzenia jest duża na rozważanym zbiorze. Jednak im większa próbka tym lepsze wnioski będzie można wyciągnąć, o ile nasz estymator jest zbieżny ale przecież inne przypadki nas nie interesują ????taka statystyka nie ma żadnego sensu, bo dużo zależy od drużyny/kraju i od rozgrywek (liga, puchary itd.). Wszystko pięknie układa się w taki schemat, że minimalnie więcej goli (pierwszych) pada w 2 połowie, aczkolwiek wybierając spotkania mocno overowe to oczywiście przesuniemy tą krzywą bardziej w stronę pierwszej połowy, ale takie cudze statystyki nie mają sensu bo każdy wybiera inne mecze i każdemu będzie się to układało inaczej przecież...
albo prowadź sobie samemu takie statystyki, albo od razu sobie odpuść, bo przy nawet 100 spotkaniach to będzie za małą próba i dojdziesz do złych wniosków, a przy większej po prostu stracisz czas bo zobaczysz to co wyżej napisałem.
Finlandia gra z Irlandią Północną - między innymi o tym meczu do pominięcia wspomniałem A towarzyskie mecze omijam jeszcze szerszym łukiemjak już omijasz to omiń jeszcze Finów, a z towarzyskich dodaj Francuzów i Brazylijczyków