Anderson (+8,5 gema) - Ferrer @1.28
Unibet kompromitacja
Kurs niewielki, ale zawsze na
podbicie AKO można dorzucić, musiałby się jakiś kataklizm wydarzyć żeby Kevin nie pokrył tego HC. Zawodnik z RPA słynie z tego, że trzyma swoje podanie, serwis jest jego sporym atutem i nie wykluczone, że sety będą rozstrzygać się w TB, a nawet któryś padnie łupem Andersona. Na pewno nie jest bez szans, w IW też był skazywany na pożarcie, a mimo to wygrał z Davidem. Tutaj trochę inna sytuacja, mączka, Wielki Szlem, Ferru tutaj musi wygrać, a Anderson tylko może. Jednak nawet wygrana w 3 setach powinna zagwarantować pokrycie HC. Nie sądzę, by Anderson dał się łamać więcej niż 1 raz na set, a szczerze mówiąc, myślę, że może tutaj powalczyć o coś więcej. Trzymanie serwisu będzie tutaj kluczowe, a to potrafi robić i miejmy nadzieję, że zagra na miarę swoich możliwości
Almagro (-1,5 s) - Robredo @1.43
Unibet 7:6, 6:3, 4:1 -> 7:6, 6:3, 4:6, 4:6, 4:6
Tutaj nie upatruję niespodzianki jak większość na forum. Myślę, że młodszy z Hiszpanów zapewni sobie awans do kolejnej rundy bez większych problemów. Niko może formą nie błyszczał, słabe wyniki na mączce jak na niego, bo przegrał z Melzerem, Youhznym i Benneteau. Nazwiska nie byle jakie, ale prawdę mówiąc na cegle to Niko każdego powinien pojechać 2-0. Tutaj jest jednak trochę inne granie, inne pieniądze, inna mobilizacja. Cygan miał świetną drabinkę, wygrywał swoje mecze dość pewnie, tylko 3 razy stracił swoje podanie w tegorocznym RG. Tommy rozegrał dwa mecze 5-setowe, a to może odbić się na jego zdrowiu, Almagro zaś ograł Seppiego w niecałe 2 godziny. Doceniam Robredo jako tenisistę, swego czasu był jednym z najlepszych na świecie. Teraz jednak to Niko jest po prostu lepszym zawodnikiem i myślę, że to wygra bez problemu. Do tego H2h z ostatnich lat miażdżące na korzyść Cygana, Robredo w 4 meczach nie urwał mu nawet seta.