Robredo (+6,5 gema)-Almagro 1 @1.95 expekt
Robredo-Almagro 1 @5
Bardzo nie doceniaja buki moim zdaniem buki tutaj Robredo, ktory sam mnie zaskoczyl troche dobra dyspozycja w meczu z Monfilsem. Oczywiscie moze ktos powiedziec, ze Monfils w 4 secie serwujac przy stanie 5-4 i 40-15 zmarnowal 2 pilki meczowe i ze Robredo powinno juz w tym turnieju nie byc. I bedzie miec racje, ale absolutnie nie zmienia to faktu, ze Hiszpan z Francuzem od 2 seta toczyli bardzo wyrownany boj, a koncowke 4 seta Robredo zagral swietnie i nie popelnial praktycznie juz zadnych bledow. Piatego, decydujacego seta Monfils juz nie wytrzymal kondycyjnie, ale Robredo tez nie psul prawie nic i trzymal poziom. Poza tym Robredo wyszedl w tym turnieju juz raz ze stanu 0-2 z Igorem Sijslingiem, gdzie w kolejnych trzech setach nie pozostawil Holendorwi duzych zludzen.
Paradoksalnie im dluzej bedzie trwac mecz Robredo z Almagro to powinny rosnac szanse starszego Tommy'ego. Wiadomo serwis jest po stronie Almagro, wiec poczatek spotkania moze byc trudny, ale czym dluzej w las tym wiecej pilek bedzie wracac na strone Almagro.
Nie wiem jak tam Almagro w tym turnieju wyglada, ale widze ze seta urwal mu na przyklad Haider Mauer. Almagro zawsze Paryz i tutejsze korty pasowaly (poza jedna wpadka z Kubotem w1 rundzie w 2011 roku). Kilka lat wstecz zagral tutaj wspanialy 4-setowy mecz z Nadalem. Z drugiej strony w tym sezonie Almagro prezentowal sie na cegle duzo slabiej niz w latach poprzednich. Almagro zagral swietnie w
Australian Open, ale nie bylo zwyciestw na cegle w Ameryce Poludniowej czy w Europie przed Roland Garros. Wrecz przeciwnie, zdarzaly mu sie mecze gdzie przegrywal z Youzhnym w Madrycie, z Benneteau w Rzymie czy gladko z Melzerem w Monte Carlo. Jak dobry jest faktycznie Almagro to sie przekonamy tutaj. Moje zdanie jest takie, ze jezeli Tommy wejdzie w rytm tak jak w meczu z Monfilsem w 4 i 5 secie to moze smialo tutaj ograc rodaka, wiec na zwyciestwo Robredo w okolicach kursu 5 tez warto cos zaryzykowac wedlug mnie.