lutek
Użytkownik
Faworytem na moje oko jest tutaj Paire, który na clayu powinien mieć znacznie więcej do zaoferowania niż Nishikori, tym bardziej wśród swojej publiczności. Ogółem gra Francuza na przełomie ostatniego roku ewulowała na wyższy level i jestem jak najbardziej zdania, że najlepsze czasy dopiero przed nim. Jeśli chodzi o match’up i styl obu graczy, to można się tutaj spodziewać sporej ilości drop-shot’ów ze strony Paire, którymi sukcesywnie będzie zatruwał życie Kei’owi, wcześniej przekonał się o tym chociażby Baghdatis w I rundzie. Obaj są utalentowanymi shot’makerami, serwisowo nieco lepiej wygląda Paire, choć z drugiej strony skill z returnu po stronie Nishikoriego. Wspominałem ,że Paire jest tutaj faworytem, gra u siebie , posiada nieco więcej urozmaicenia na tej nawierzchni, podczas gdy Nishikori znacznie lepiej wygląda na hardzie, ale uwzględniając nieregularną postawę i skłonności do zaniku koncentracji francuza, nie sądzę, by nawet jeśli miał wygrać, to wykona robotę w łatwych 3 setach. Ponadto warto tutaj wspomnieć, że Kei to mistrz 5-setowek (bilans 6-0 i pokonanie takich graczy jak Tsonga, Ferrer czy Cilic). Dlatego też uwzględniając to wszystko, myślę, że over w tym meczu jest słuszną i prawidłową opcją do gry.
Benoit Paire - Kei Nishikori over 39,5 [1,95] PinnacleSports
Benoit Paire - Kei Nishikori over 39,5 [1,95] PinnacleSports