Jak juz mialbym grac na Szkota to jedynie w buku gdzie krecz=zwrot nie wazne ile pilek zostanie rozegranych.. w pinnacle bym sie bal.Z plecami Andiego wszystko w porządku i przedwczoraj nie pozostawił złudzeń Kolumbijczykowi Giraldo odprawiając go gładko w 3-setach. Murray był zawsze dla mnie typem zawodnika, który potrzebuje czasu i odpowiedniego podkręcenia w sobie, by pewnie wejść w turniej. Tego własnie po nim się spodziewałem, że z kolejnej rundy na rundę będzie grał coraz lepiej będąc jednocześnie pewnym swego. Jeśli tylko zdrowie na to pozwoli, to dla mnie jest dzisiaj zdecydowanym faworytem w starciu z Gasquetem. Fakt faktem, pokonał go w ostatnim turnieju w Rzymie, jednak wtedy było widać po Szkocie, że brakuje mu nieco zapału i motywacji. W GS'ie sprawy będą wyglądać inaczej i nawet pomimo tego ,że Gasquet gra u siebie to sądze że to właśnie do Murraya należy rewanż jako zawodnika z większym arsenałem.
Richard Gasquet - Andy Murray @ 1,67 Pinnacle
Murray-Gasquet 2,30 expekt
Panie Murray, na Pana już czas. Zacznijmy od tego, że Andy gra z kontuzją pleców i był na skraju w meczu z Nieminenem. Potem nagle cudowne ozdrowienie i wykorzystał niemoc Fina, który poprostu bał się z nim wygrać. Z tego co wyczytałem ból doskwiera już od dawna, ale nie można zrobić żadnych zabiegów, bo Szkot nie zagrałby na Olimpiadzie w Londynie, a jest to główna impreza dla niego w tym roku. Dostaje zastrzyki przeciwbolowe wiec nie jest dobrze. Narazie trafil na "frajerow"(Nieminen, Giraldo, Ito). ktorzy nie potrafia wykorzystac jego niedyspozycji. Jutrzejszy przeciwnik to juz klasa wyzej i do tego bedzie mial po swojej stronie.publicznosc. W Rzymie 2 tygodnie temu po tiebreaku w ktorym wygral Murray potem dwa sety 6-3 6-2 byly łupem Francuza i wygral on ze Szkotem 2-1. W 2010 roku grali w 1 rundzie RG i zwyciesko wyszedl Murray wygrywajac 3-2 po bardzo zacietym meczu w ktorym prowadzil juz 0-2 ale zabraklo sil. Jutro to Andy bedzie mial na pewno mniej sil z powodu urazu plecow. Jesli Francuz zagra tak jak w Rzymie gdzie nie bylo publicznosci to powinien pokonac Murraya. Kurs jeszcze zacheca wiec nic tylko pobrac ale w buku gdzie krecz=wygrana.