Zanotowałem dobry początek jak widać wyżej, postaram się znowu podrzucić dobre typy:
Sharapova - Zakopolova, o dotychczasowej grze Rosjanki nie ma co dużo mówić, bo wszyscy widzimy że to będzie finalistka. Klara pokonała w poprzedniej rundzie, wracającą po przerwie inną Rosjanę Pavlyuchenkovą. Udział Czeszki na tym etapie na pewno jest niespodzianką i mało prawdopodobne aby dziś swoją słabą grą pokonała rywalkę. Średnia prędkość drugiego serwisu Klary to 110-120km/h. Takie piłki Maria zabija. Średnia pierwszego serwisu to 150km/h a mimo tego zbyt dużo popełnia DF. Statystyka winners/UE jest zatrważająca z poprzedniej rundy: 13-38. Tu nie ma co dużo pisać, kolejny spacerek Marii: handicap gemy :
Sharapova-Zakopalova HG (0-6,5) 1 1,80 Totolotek
Kvitova - Lepchenko: Pojedynek ostatniej reprezentantki
USA z poszukującą formy Czeszką. Dużo wątpliwości mam co do tego meczu. Czeszka niby na tym turnieju stabilnie ale na niższym poziomie, z Bratchikovą tylko chwilę się zdrzemnęła ale potem już grała swoje. Gdyby tu była Schiavone to bym grał na nią, Varvara nic tu nie gra szczególnego, dwa tygodnie temu dostała baty od Urszuli, ale Radwańska wtedy raczej bez presji, bo jak dla mnie Urszula mogła spokojnie wyeliminować Kvitovą ale najpierw musi popracować z psychologiem. Będzie Kvitova sporo psuła czy nie, jaką taktykę przyjmie Amerykanka, z Włoszką wymyśliła super i tu też tak może być. Za dużo znaków zapytania w tym meczu, krótko: Liczba gemów
Kvitova-Lepchenko IG 18,5 Więcej 1,75.
Czas goni, więc krótko dwa pozostałe spotkania: Na Li w świetnej formie, długo wchodziła w mecz w poprzedniej rundzie albo inaczej McHale potrzebowała czasu żeby zacząć psuć. Li obroni tytuł, chyba że mężuniu pokerzysta obstawi inaczej. Shvedova wyznania" Łup Łup" a to z dobrze biegającą Chinką nie przyniesie korzystnego rezultatu,
handicap gemy
N.Li-Shvedova HG (0-5,5) 1,80
Rus Kanepi: Estonka pierwsze 60minut meczu z Wozniacki potrafiła nawet dobrze biegać.. ???? , będzie w tym meczu mnóstwo błędów, nie mam wątpliwości że zwyciężczyni tego spotkania odpadnie w następnej rundzie, Holenderka miała łatwiejszą drogę, bo Goerges to nie jest wymagająca przeciwniczka, nie udało jej się wypłakać czy też wybłagać tego meczu ( przypominam jej smutny dialog z mamusią, gdy po drugiej stronie siatki była Agnieszka... "NIE CHCĘ PRZEGRAĆ DO ZERA MAMOO!!!" Rus dobrze biega, a u Estonki przewiduje problemy, trochę jak Kuznetsova, jeden mecz zagrała pięknie to czas na porażkę z inną defensywną zawodniczką, Kaja nie najlepiej znosi stres meczowy, zaczyna skracać wymiany, ona dziś wyleci.
Kanepi - Rus 2 3,8 Totolotek