Stephens-Johansson 1 1,61 Bet365
Amerykanka ograła tutaj bez większy problemów Mattek-Sands i Makarovą,Johansson ograła Rodionovą oraz Cetkovską ale Amerykanka dużo bardziej mnie przekonuje.Przebłyski formy Stephens dało się zauważyć już w Strasbourgu gdzie doszła do SF ulegając Schiavone,Johansson "odpaliła" tylko na RG ale Rodionova lepszą zawodniczką nie jest a Czeszka Francuze ewidentnie leży.Nie sądze by po raz kolejny Francuzka sprawiła niespodziankę,Stephens jest lepsza i tyle.
MJMS-
Cibulkova 2 1,23 Pinnacle
Zdziwko mnie wzięło jak zobaczyłem wygraną Hiszpanki z Safarovą ale cóż zdarza się,to tylko sport i w dodatku
WTA ale Cebula z pewnością będzie pamiętać o wybryku Czeszki i nie da się pokonać przez Martinez-Sanchez.Kurs na podbitkę jedynie lub do grubszego grania,Cebula o klasę lepsza i wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na jej wygraną.
Kerber-
Pennetta 2 2,5 Bet365
Kerber niczym Barthel nie lubi wygrywać gdy jest mocniej faworyzowana.Przykład Niemka ogrywa Li N,jest outsiderką w tym meczu,później się spotykają ponownie,Kerber jest faworytką i przegrywa.Flavia złapała niezłą formę w ostatnim czasie i zdecydowanie jest w stanie ograć Niemkę,stawiam na Włoszkę,value wg mnie.
Cibulkova/Zheng-
Makarova/Vesnina 2 1,28 Bet365
Vesnina rok temu w Paryżu była w finale,tyle,że z Mirzą teraz gra z Makarovą z którą wiele turnieji już rozegrała i nieźle im to wychodzi.Cibulkova z Zheng już w R1 trzy-setówka z dużo słabszymi niż Makarova i Vesnina Fracuzkami,nie widzę ich w tym meczu.
Grandin/Uhlirova-
Chan/Chan 2 1,9 Beet365
Tak samo jak Kops/Spears tak i Grandin z Uhlirovą na clau uważam za dno.Chan z Chan pare meczy już razem grały,tutaj ograły Mertens i Marosi i sądze,że są w stanie ograć Grandin z Uhlirovą imo warto.
Dellacqua/Panova-
Gajdosova/Rodionova 2 1,72 Bet365
Gajdosova z Rodionovą często i gęsto ze sobą grają,doświadczenie po ich stronie,w R1 gładko ograły Bequ i Peer.Dellacqua z Panovą grają pierwsze zawody,ograły już Birnerovą z Cetkovską ale uważam je po prostu za słabsze od Gajdosovej i Rodionovej o ile Dellacqua deblistką niezłą jest o tyle Panovą nią nie jest i stawiam na faworytki bukmacherów.
Na sobotę:
Shvedova-Suarez Navarro 1 2,41 Pinnacle
Shvedova grała dzisiaj nieźle,bardzo agresywnie i to przyniosło bardzo dobry efekt w postaci gładkiej wygranej,Suarez Navarro męczyła się z Karantchevą i ja widzę value na zawodniczkę z Kazachstanu.
Kanepi-
Wozniacki 2 1,62 Pinnacle
Wozniacka gra tutaj naprawdę dobrze,Kanepi trzyma fason ale według mnie na Dunkę nie starczy i po takim kursie warto na Karolinkę bo rzadko się zdarza by bukmacherzy wystawiali takie kursy na nią z zawodniczką typu Kanepi.
Errani/Vinci-Bratchikova/Gallovits 1 1,28 Bwin
Włoszki piekielnie mocne w tym sezonie a,że mączka to ich żywioł to z Bratchikovą i Gallovits powinny sobie spokojnie poradzić,na podbitkę jak znalazł.
Hlackova/Hradecka-Dekmeijere/Tanasugarn 1 1,25
BAH
Czeszki rok temu finał RG,nie odpadną z taką parą jak Dekmeijere/Tanasugarn,nie ma mowy.