>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

French Open '12 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
C 334

copper

Użytkownik
Czytam te wypociny niektórych i dochodzę do wniosku,że Agnieszka znów miała szczęscie i trafiła na słabo dysponowaną rywalke, która zapewne połowa członków tego forum by ograła. Ponadto umiejętności Radwańskiej są mocno przeszacowane, ze swoją grą zasługuje na góra pierwszą pięcdziesiątkę WTA.....jest tymczasem trzecia co jest kosmicznym zbiegiem szczesliwych okoliczności. Wygrała w tym roku najwięcej spotkań ze wszystkich zawodniczek WTA dzięki niezwykłemu szcześciu trafiania na słabo dysponowane rywalki, nie mające akurat swojego dnia. Jej umiejętności są mocno przeciętne....słaby serwis, nie wspominając o drugim, beznadziejny return, kiepska gra przy siatce i brak kończącego uderzenia. Mimo tych wszystkich ułomności i wielu krytykantów teoretyków potrafi jednak wygrać regularnie poza Azarenką z całą czołowką kobiecego tenisa. Tak sie czasami zastanawiam co ta dziewczyna jeszcze musi zrobić i ile wygrać żeby niektórzy zazdrośnicy w kraju docenili jej klase i myślę że nawet wygranie czterech turniejów wielkoszlemowych w jednym roku nie uświadomiłoby niektórym faktu że dziewczyna ma zwyczajnie talent i prezentuje wielką sportową klase i dojrzałość.

Otrzymane punkty reputacji: +6
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
@Copper, Polska to kraj ekspertów zapomniałeś? ;)

Urszula Radwańska - Petra Kvitova +6,5 gemów U. Radwańska
(1,83)⛔
bet365
Jak dla mnie interesujące. Nie żebym przewidywał zwycięstwo Uli nad Petrą aczkolwiek demolki Czeszki nie widzę również. Bardzo fajnie że P. Kvitova pokonała 6:1, 6:2 16letnią dziewczynę z 332 miejsca w rankingu. To naprawdę wielki sukces stracić w tym spotkaniu aż 3 gemy. Ula bez walki meczu nie odda a handicap na 6,5 gemów nazwałbym sporą zachętą. Forma Polki idzie ostatnio do góry. Pokonanie gospodyni turnieju w dwóch setach o tym świadczy jak i również wyniki z Brukseli. Petra jutro na pewno się namęczy. Jej gra jest nieobliczalna. Nie zdziwi mnie nawet utrata seta przez Czeszkę. Petra potrafi z każdym się męczyć, powodem są jej powszechnie znane wahania. Jezeli Ula podejdzie bez kompleksów do spotkania będzie groźna.
Fragment wywiadu z Agnieszką
&quot;Trudno mówić o jakiejś taktyce na mecz z Petrą, tak jak na mecze z innymi zawodniczkami z dziesiątki. Myślę, że tutaj Ula ma większe szanse na zwycięstwo, niż na przykład na hardkorcie. Ula gra teraz dobrze i mam nadzieję, że załapie się na walkę i da radę. To ważne, bo ten turniej zadecyduje czy Ula załapie się na olimpiadę&quot; - uważa Radwańska.

by scotratez

win1988 164

win1988

Użytkownik
Jak dochodzisz do takich wniosków po powyższych postach radzę poprawić umiejętność czytania ze zrozumieniem, uwierz mi, jest to w życiu przydatne i pozwala unikać wielu przykrości. Ubzdurałeś sobie, że tutaj ludzie krytykują Isię, chociaż wielokrotnie było wspominane, ze Aga zagrała dobry, poprawny mecz, bez żadnych fajerwerków, bo takowe zupełnie nie były potrzebne. Na przeciwko niej stała, dosłownie stała Williams i z dawnych czasów pozostało jej jedynie nazwisko. Oglądałeś mecz ? Jeżeli tak, to po kiego wyjeżdżasz z takimi tekstami ? Psuła na potęgę co popadnie, tyle niewymuszonych to już dawno nie widziałem, siatka za siatką. Fajnie, że Aga wygrała, jest mocna, może poważnie zamieszać, każdy kto interesuje się tenisem tego nie zaneguje, ale skończ płakać, albo podaj mi tutaj cytaty gdzie ktoś pisał, że : umiejętności Radwańskiej są przeszacowane, że zasługuje na pierwszą 50, że jest przeciętna, że ma słaby serwis, nie umie grać przy siatce i brak jej kończącego uderzenia. Słucham.

Otrzymane punkty reputacji: +1
C 334

copper

Użytkownik
Ręce i nie tylko opadają.....jesli ktos robi kilka niewymuszonych błędów w meczu przy tak mocno grającej rywalce to w mojej ocenie jest to mecz bardzo dobry. Jeśli w Waszej ocenie jest to dobry, poprawny mecz bez fajerwerków to nie mam pytań. Ogladałem CAŁY mecz m.in dlatego,że zagrałem go grubo bo byłem pewny zwycięstwa Radwańskiej. Krytykowano w tym kraju Małysza, Pudziana, Otylie i wielu innych to dlaczego nie poleczyć kompleksów i na Radwańskiej. Kończe pisanie bo to nie ma sensu. Dyskutowanie ze ślepym o kolorach mija sie z celem. Wszystkim piszącym takie bzdety życzę żeby wykonywali swoje codzienne zajęcia na takim poziomie jakim Radwańska gra w tenisa.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Schiavone/Pennetta 1.85

Franka nagle wróciła do świata &quot;optymistów&quot;, jakiś zwrot na pozytywne myslenie, a co za tym idzie na dobry tenis. Naprawdę jakby w nią nowe siły wstąpiły. Flavia tez niezle sie prezentuje, po kontuzji z Rzymu nie ma śladu. Debelek od lat grany, dziewczyny to super wieloletnie kumpele, z nie jenego pieca chleb jadły;)...

Radwisia : 23,24,25,26 maja na korcie, 27 przeprowadzka z Brukseli do Paryża, 28 1runda, 29 dwa długie sety (debel) razem 2 godziny na korcie, 30 mecz z Venus...

SPORO TEGO !!!:cool:

Kerber jutro kończy mecz z Govortsovą która tanio skóry nie sprzeda...

Franka tez ostatnio sporo na korcie, Flavia miała dłuższą regeneracje.

Stawiam na włoski składak, mają więcej swieżósći, polka i niemka raczej odpuszczą, przed Iską stoi Kuzi ktora będzie walczyła zaciekle...

Andre@
Po pierwsze wymieniasz dni Radwańskiej na korcie oraz jej podróże i tylko Ty wiesz po co,przecież Schiavone grała w podobne dni i też musiała się przenieść z miasta do miasta więc to żaden argument.
Po drugie podkreślasz dwa długie sety w deblu Agnieszki ale nie wspominasz,że w grze podwójnej nie idzie się zmęczyć jak w singlu.
Po trzecie piszesz,że Kerber jutro kończy mecz i,że Białorusinka tanio skóry nie sprzeda ale o tym,że jutro Schiavone gra mecz z Pironkovą
(i wcale nie musi to być spacerek) nic nie wspominasz.
Po czwarte piszesz,że Agnieszka będzie grać ze Svetą ale,że Flavia prawdopodobnie będzie grać z Kerber już nie piszesz.Radwańska może tak samo odpuścić ten mecz jak i Pennetta.Z góry zakładasz,że debel Polki i Niemki odpuści podczas gdy debel z Włoch też może przymknąć oko na grę podwójną zważając na w/w okoliczności choć dla mnie odpusczanie jakiejkolwiek gry na Wielkim Szlemie jest raczej mało prawdopodobne.

Typ może i wejdzie ale argumenty które zostały przytoczone nie są trafne jak dla mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
roy. 187

roy.

Forum VIP
Copper kapitalnie to ujales w 2 powyzszych postach, brawo! Tylko, ze co z tego skoro gadajac z niektorymi tutaj to jak rzucanie grochem o sciane? Glupota nie boli a szkoda, bo moze jeden z drugim by sie zastanowili zanim by zaczeli cos pisac. A ten zwolennik od Venus do tej pory sie wypowiedzial o tej amerykanskiej gwiezdzie tenisa ktora swoim fenomenalnym tenisem miala odprawic Age z kwitkiem, ach ci hejterzy

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
V. Razzano - A Rus - 2 (1,83) ✅
bet365

Ten mecz także się rzuca w oczy. Kto widział spotkanie S. Williams z V. Razzano pewnie się domyśla co zaraz napiszę. Mam na myśli niedyspozycje Francuzki która strasznie wymęczyła swój organizm podczas 3 godzinnego spotkania z Amerykanką. Francuzka w w pewnym momencie nie mogła zaserwować piłki ponieważ dokuczał jej straszny ból. Ciężko mi sobie wyobrazić aby po tak ciężkim meczu Francuzka nagle wyleczyła się a raczej zregenerowała siły i pozbyła się urazu. A. Rus wielkiego tenisa może nie gra ale szanse powinna wykorzystać o ile Francuzka nie skreczuje. Kursy powoli się wyrównują.. jeszcze kilka godzin temu było 2,00 dla A. Rus.

by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +7
win1988 164

win1988

Użytkownik
Heh, ponownie czuję się wezwany do tablicy, teraz postaram się napisać po polsku i mam nadzieję zakończyć ten wątek. Nie napisałem ani jednego krytycznego słowa względem Agi, a Ty się tego przyczepiłeś jak rzep psiego ogona. Jestem ogromnym zwolennikiem tenisa jakiego prezentuje nasza rodaczka i z całą pewnością będę ostatni, który wyleje na nią głowę pomyj. Oglądałeś mecz, super cieszę się, uważasz, że Aga zagrała fantastyczny mecz, okej. Ja pamiętam dawną Williams i w niczym, dosłownie w niczym nie przypominała starej siebie. W ostatnich meczach prezentowała się znacznie lepiej, oj dużo, aniżeli dzisiaj. Aga zrobiła co miała zrobić, wygrała, ale nie musiała się zbytnio wysilać, bo po co skoro przeciwnik robi ponad 30 errorów ?;) Ba, zdaję sobie sprawę jak silną zawodniczką jest dzisiaj Polka i cieszę się z tego faktu niezmiernie. Twierdzę nawet, że Williams w formie nie dałaby na ten czas naszej rady, ale to już gdybanie. Tak więc przestań wciskać mi słowa, których nie wypowiedziałem. Cieszę się, że trafiłeś z typem, ale dla mnie nie był to aż tak interesujący mecz na jaki się zapowiadał, co nie znaczy, że umniejszam, krytykuję, czy naśmiewam się z Iśki (co usilnie próbujesz sobie wmówić). A pana dwa posty powyżej nawet nie chce mi się komentować bo szkoda klawiatury. Pozdro.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
V. Razzano - A Rus - 2 (1,83) Bet365 Ten mecz także się rzuca w oczy. Kto widział spotkanie S. Williams z V. Razzano pewnie się domyśla co zaraz napiszę. Mam na myśli niedyspozycje Francuzki która strasznie wymęczyła swój organizm podczas 3 godzinnego spotkania z Amerykanką. Francuzka w w pewnym momencie nie mogła zaserwować piłki ponieważ dokuczał jej straszny ból. Ciężko mi sobie wyobrazić aby po tak ciężkim meczu Francuzka nagle wyleczyła się a raczej zregenerowała siły i pozbyła się urazu. A. Rus wielkiego tenisa może nie gra ale szanse powinna wykorzystać o ile Francuzka nie skreczuje. Kursy powoli się wyrównują.. jeszcze kilka godzin temu było 2,00 dla A. Rus.
Od razu po meczu wyszukalem z kim zagra Francuzka i chcialem polozyc gruba kase.. przeciwko !! Jednak niestety totalne rozczarowanie bo gra z Rus ktora... 5 dni temu kreczowala w meczu z Arvidsson w Brukseli wiec cos moze byc na rzeczy. Obojetnie z kim by grala Razzano i bylaby to tenisistka w pelni zdrowa zagralbym na nia jednak w takich okolicznosciach trzeba odpuscic ;(. Dzisiaj juz w deblu Razzano pokazywala braki i to ze serwis sprawial jej problem i typem dnia bylo zagranie przeciwko niej i Cornet. Jak bedzie jutro nie wiem...

Niestety jutro taki dzien ze nie ma ani jakis wyszukanych typow ani podejrzen kreczu ktoregos z gracza. Pozostaje tylko zagranie piknikowo value ktore rzuca sie w oczy czyli Bulgarki Pironkovej. Schiavone wygrala turniej w Strasbourgu ale co z tego ? Turniej slabo obsadzony wiec zaden mi to wyczyn. Pironkova to tenisistka ktora gra na 200% w Szlemach a inne turnieju kompletnie odpuszcza i pobiera wpisowe. W RG idzie jej najgorzej bo trafia zawsze na mocne przeciwniczki w pierwsych rundach ale czas to zmienic. O France moznaby pisac cala noc ale po co ? Poprostu jej gra jest nieregularna ostatnio co Bulgarka moze wykorzysac.
Pironkova+5,5 2,00 bet365
Pironkova+1,5 seta 2,90 expekt
Pironkova 6,00 bet365

oldhand 266

oldhand

Użytkownik
Cooper gdzie Ty widzisz krytykantów czy hejterów Isi? Znalazł się jeden user, który wymyślił sobie typ na Venus i po wszystkim nie chciał się przyznać to błędu, to tyle. Tak przychylnego Isi forum jak to chyba nie znajdziesz. Tylko przed meczami z Azarenką są przypominane słabsze strony Radwańskiej. Jeśli chcesz walczyć z hejterami Agi idź na tennisforum, tam jest ich pełno, tutaj, mam wrażenie dyskutujesz sam ze sobą.

roy. 187

roy.

Forum VIP
Do kolegi win1988 czy widzisz tam GDZIEKOLWIEK w moim poscie zebym COKOLWIEK kierowal do ciebie? Bo moze to ja jestem slepy albo nie wiem o czym pisze?
Jak dochodzisz do takich wniosków po powyższych postach radzę poprawić umiejętność czytania ze zrozumieniem, uwierz mi, jest to w życiu przydatne i pozwala unikać wielu przykrości.
Najpierw sam naucz sie czytac ze zrozumieniem a nie innym karzesz.
Do Oldhanda - tu nie chodzi tylko o ten temat tylko o ogół, jesli czytasz wszystkie tematy WTA to powinienes dziesiatki razy spotkac hejterow Radwanskiej. Ja nie mam wrazenia ze on dyskutuje sam ze soba, ja i nie tylko ja bo jak widzisz juz kilka osob wyzej poparlo Coopera, wiec najpierw zacznij czytaj uwazniej tematy tenisowe a pozniej wytykaj komus bledy ktorych nie ma.

mikecandys 29

mikecandys

Użytkownik
Vervara Lepchenko - Jelena Jankovic 1 @2,47 ✅
Bukmacher: Bwin Stawka: 5/10
Typ głównie przeciwko Jankovic, która jest zupełnie bez formy. Od skreczowanego meczu z Wozniacki w Stuttgarcie przegrała z Halep, Cirstea i Suarez-Navarro. Na Roland Garros w 1r. wymęczona wygrana ze słabą Mayr, która jest na poziomie ITFów. Lapchenko to solidna zawodniczka, która potrafi wykorzystywać słabszą formę rywalek. Ostatnią wpadką z Urszulą Radwańską bym się nie przejmował, bo Ula zagrała tam dobry turniej. Jeżeli Amerykanka wyjdzie na mecz skoncentrowana to myślę, że powinna poradzić sobie ze słabo dysponowaną Serbką.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Zapewne nie tylko mi imponuje rozwój kariery Agnieszki Radwańskiej, która tak na prawdę oprócz braku patentu na Victorie Azarenke i Petre Cetkovską lała wszelkie inne rywalki: Wozniacki, Petkovic, Goerges, Lisicki, Jankovic, Bartoli, Sharapova, Li, Williams. Do czego uderzam? Do zakładu na wygranie cwiartki przez Agnieszkę Radwańską - zastanawiałem się mocno nad tym typem przed pojedynkiem z Venus, jednak nazwisko Amerykanki sparaliżowało moją myszkę i nie założyłem się z bukmacherem o ten zakład. Jednak dzisiaj jestem mocno przekonany, że to właśnie Polka awansuje do półfinału bo na kortach Rolanda Garrosa pomimo mocnej eksploatacji przez cały sezon czuje się bardzo dobrze.
Agnieszka Radwańska awansuje do półfinału 2.60 ▶ Bwin
1/16 ▶ Svetlana Kuznetsova:​
Z Rosjanką Aga ma nadzwyczaj ujemny bilans, bo 3:9 - Sveta wyraźnie nie leży Agnieszce, ale to nie jest ta Sveta co 2-3 lata temu, gdzie była w Top5. Moim zdaniem w drodze do półfinału będzie to... najtrudniejszy przeciwnik, jednak Kuznetsova jest cieniem samej siebie i w tym sezonie ma przeciętne wyniki na clay&#39;u - warto nadmienic, że nie grała dużo, jednak Ivanovic i Azarenka nie dały ugrac Rosjance seta - wygrywając odpowiednio w Madrycie i Rzymie. Aga to na dzień dzisiejszy to na prawdę international level i widzimy dobrze, że potrafi dostosowac taktykę do zupełnie każdej zawodniczki w tourze - gra bardzo inteligentnie, kombinacyjnie, świetnie porusza się na korcie i jest o wiele mocniejsza psychicznie - mam nadzieję że te czasy kiedy Aga przegrywała spotkania z rywalkami już w szatni minęły bezpowrotnie. Także kurs 1.34 na Pinnaclu powinien do rana spaśc w okolice 1.20 - 1.25 max. Tyle o 1/16.
1/8 ▶ Sara Errani lub Ana Ivanovic:​
O 25 letniej Włoszce nie będę się za bardzo rozpisywał - w Madrycie przed trzema tygodniami prawie wyjechała rowerem ze stolicy Hiszpanii - Polka wygrała 6:0 6:1 - więc Sara nie będzie raczej godnym przeciwnikiem dla Agnieszki, również dla Any.
Serbka dobrze czuje się w Paryżu - wygrała tu w 08&#39; i była w finale w 07&#39; - jednak od tamtego czasu minęło już sporo i Ana w tym roku nie ugrała za dużo na clay&#39;u - głównie dzięki słabym losowaniom, bo w Rzymie i Madrycie zatrzymywała się na Azarence i Sharapovej. Bilans - ostatnie cztery pojedynki (w tym dwa w Rzymie i Stuttgart) wygrała Agnieszka. Ana bazuje na mocnym serwisie i forehandzie - nie mając poza tym zbyt dużo do zaoferowania. Jeden z tych elementów zacznie szwankowac i zaczynają się schody - a jak wiadomo Aga głupia nie jest. Liczę na zacięty początek spotkania i szybsze opanowanie nerwów i tym samym całego meczu ze strony Agnieszki Radwańskiej. Również więcej niż 1.4 przed samym meczem nie przewiduję.
1/4 ▶ Flavia Penetta lub Angelika Kerber:​
Aby opisac jeszcze Hiszpankę Garrigues i Chorwatkę Martic musiałbym kreślic dodatkowe 10 minut - nie chcę mi się, ale mało prawdopodobnym jest aby jedna z nich znalazła się w 1/4 a jeżeli już to nie stanowiłyby zagrożenia w ewentualnym starciu z Agnieszką - chociaż to tylko i aż... WTA!
Flavia Penetta - ta zawodniczka patrząc po wynikach z kortów twardych - bardzo leży Adze. Szybkie dwusetowe lania i zawijka na chatkę i styl, który Polce pasuje, czyli mocne obarczone dużą dawką ryzyka płaskie uderzenia, serwis? - W tym momencie to jednak lepszą zagrywką dysponuje Radwańska. Do tego niedawna lekka bo lekka, ale kontuzja przez którą poddała mecz w Rzymie. A to nie były skurcze łydki, tylko nadgarstka, więc nigdy nie wiadomo.
Angelika Kerber - gra z Agą w deblu we French Open i szczerze liczę na to, że jutro odpadną z tego debla, bo i Kerber będzie kończyła spotkanie z Govortsovą - także. Ciężko szło Agnieszce z Kerber, ale na nawierzchniach szybkich. Po spotkaniu z Venus - Aga chwaliła sobie wolny kort na Arenie Philippe Chatriera, więc to pierwszy plus po stronie Agi. Drugi - znają się dziewczyny na wylot, ale przy szerszym wachlarzu zagrań Polki - kolejna przewaga dla Krakowianki. I jeszcze motyw rzekomego konfliktu pomiędzy dziewczynami, coś tam było słychac w eterze, niby wszystko jest już ok, ale coś na rzecz było - a że Aga już raczej psychicznie nie pęka, to powinna wykorzystac swoją szansę i w tym meczu. I taki szczegół - w całej karierze Kerber ma jeszcze ujemny bilans spotkań na nawierzchni ziemnej.
Jeszcze taka moja mała subiektywna symulacja:
Kuznetsova 1.30 x Ana Ivanovic 1.4 x Angelika Kerber 1.4 = 2.548​

- Trochę pracy w to włożyłem - teraz czekam na stertę obelg oraz konkretnych komentarzy, czy warto jest zainwestowac w będącą w świetnej formie Agnieszkę Radwańską, która wnosi w WTA powiew świeżości swoim urozmaiconym tenisem. Kto ma ją zatrzymac? Kto będzie w stanie ją zatrzymac? Gdzie Aga może spodziewac się największych trudności w drodze do półfinału? Osobiście twierdzę, że przy dobrej formie kondycyjnej Agnieszki jest w stanie awansowac do półfinału French Open a zatrzymac ją będą wstanie jedynie Azarenka, Sharapova lub Stosur.
▶ Jak ktoś zainteresowany typem po rozsądnym kursie, to niech szybko łapie w przez noc na Pinncacle&#39;u kurs na to zdarzenie spadł z 2.650 na 2.300.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ef81 138

ef81

Użytkownik
Urszula Radwańska (POL) - Petra Kvitova (CZE)
1. Typ: Ile gemów wygra Urszula w całym meczu ? Więcej niż 6,5
1. Kurs: 2.00
2. Typ: Kto wygra najwięcej gemów w meczu? (zawodnik - handicap) - Urszula Radwańska +6,5
2. Kurs: 1.65
3. Typ: Urszula Radwańska wygra mecz
3. Kurs: 7.35
Myślę , że buki się jednak trochę pomyliły na Naszą korzyść..
Jeśli tylko Ulka po jednym czy dwóch przegranych gemach nie zacznie się załamywać, to uważam, że jest w stanie pokryć te typy.. Ale do tego jest potrzebna walka i zaangażowanie w grę, nieustępliwość.. na co ja osobiście liczę ;)

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA
Spotkanie: Razzano - Rus
Typ: 1
Kurs: 2.0
Bukmacher:William Hill
Mecz II rundy turnieju wielkoszlemowego Roland Garros w Paryżu dziś czeka nas ciekawy pojedynek spotykają się się sensacyjna pogromczyni Sereny Villiams Wirginia Razzano reprezentantka Francji obecnie 111 w rankingu oraz Holenderka Rus zajmująca 88 miejsce. Razzano to 28 letnia zawodniczka która w najlepszym momencie kariery w 2009 roku zajmowała 16 miejsce w światowym rankingu i miała na rozkładzie wiele bardzo dobrych zawodniczek między innymi nasza Agnieszkę Radwańska. Jednak zawodniczka w 2011 roku przeżyła wielką tragedię osobistą zmarł jej narzeczony po tej stracie nie mogła długo wrócić do gry na wysokim poziomie. W tym roku również nic wielkiego nie ugrała az do meczu z Venus. Jej przeciwniczka 22 letnia Holenderka Rus to utalentowana zawodniczka jej największym sukcesem było pokonanie na kortach Roland Garros w ubiegłym roku Kim Clijsters. Holenderka robi stały postęp i może byc groźna dla Francuzki. Dodatkowo Francuzkę gnębia problemy z nogą co widzieliśmy w meczu z Sereną. Moim zdaniem jednak sukces w meczu z Amerykanką bardzo podbuduje Razzano i jeżeli zagra chociaż podobnie jak z Sereną powinna dziś wygrać bo umiejętności posiada bardzo duże.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Dziwne, że po meczu z Jovanowski nikt nie pisał, że Isia miała fuksa i nie zasłużyła na zwycięstwo. W ogólne copper się zachowuje jakby po każdym meczu wszyscy wypisywali, że Aga gra słabo, na nic nie zasługuje i trafiają jej się ciągle przeciwniczki bez formy. Fakt jest taki, że od kiedy Aga zaczęła się regularnie wspinać w rankingu wielu wypisywało, że to przejściowe, fuks itp ale te czasy minęły a copper jakby pozostał w tamtym świecie. Obecnie Isia jest dojrzałą, ukształtowaną zawodniczką, która gra bardzo mądrze i przede wszystkim wytrzymuje spotkania do końca, a nie oddaje wygrane partie co swego czasu robiła nagminnie. Mimo to jeśli nadal uważasz, że Venus psuła elementarne piłki, które normalnie kończy się z zamkniętymi oczami dlatego, że te piłki wystawiała jej Isia a nie ktokolwiek inny no to faktycznie zakończmy dyskusję bo tak jak pisałem wyżej o Bartoli można wypisywać, że przegrała mecz sama z sobą ale o Venus już nie, bo tak jak jakiś czas temu wszyscy pojeżdżali Isię tak teraz trafiła się grupa fanatycznych wielbicieli, którzy podobnie jak Ci pierwsi obiektywizmu nie mają za grosz.

K 12

kichu-71640

Użytkownik
+++ dla Gustlika , dobrze to chłopie rozkminiłeś...Pozdrawiam na zebranie żniw przyjdzie czas w ćwierćfinale.
Oczywiście popieram że Aga wygra swoją ćwiartkę.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Sara Errani - Ana Ivanovic
Zapowiada się to dobre spotkanie. Kursy wydają się troszkę nieadekwatne, 2,50 na Włoszkę, 1,50 na Serbkę, już wyjaśniam dlaczego. Errani w tym roku gra wyśmienicie na cegle - jej bilans to 19/2. Przegrała tylko z Radwańską na blue clayu w Madrycie (kompletnie nie przypasowała jej ta nawierzchnia) i w Rzymie ze Stosur (będąc mniejszym dogiem niż tutaj, bo kurs był ok. 2,4 na nią). Nie jestem fanem jej gry, ale byłbym ostrożny ze stawianiem przeciwko. Natomiast Ana jest w super formie, ale trzeba się liczyć z tym, że ona musi mieć dzień, bo jak nie ma to pojawiają się problemy z serwisem i mnóstwo UE. Śmiałbym nawet stwierdzić, że jest bliska swojej najlepszej dyspozycji. Bardzo podobała mi się jej gra z Sharapovą w 3 rundzie w Rzymie. Przegrała ten mecz 6-7 3-6 (mimo, że w pierwszym secie już wyraźnie prowadziła), ale Rosjanka musiała wejść na szczyt swoich możliwości, żeby to spotkanie wygrać. W drugim już Serbka się psychicznie posypała, a Maria nadal grała genialnie - do bólu celnie, zresztą potem wygrała ten turniej, choć w żadnym innym meczu się nie zbliżyła do tego poziomu co z Ivanovic. Od wtedy wiedziałem, że będę kibicował Serbce podczas French Open.
Klasyczny nobet, niby Iva powinna dac radę, ale granie 1,50 w takim przypadku i ogólnie w WTA mija się z celem. Jedyne co mogę polecić na ten nie do przewidzenia mecz to poczekać na live i po pierwszym secie zagrać na tę zawodniczkę, która go przegra. Jeżeli będzie to Ana, ja chętnie zaryzykuję trochę grosza. Każdy wie co potrafi Ivanovic gdy wszystko się układa po jej myśli, sądzę że jest w stanie ograć Agnieszkę w 1/8.
Ten zakład z półfinałem Radwańskiej to śmiech na sali. Kurs 2,60? Przecież czekają ją jeszcze ciężkie mecze. Z Kuznetsovą powinna sobie poradzić, ale Ivanovic, a potem mocna Pennetta? (bo wątpię, żeby Kerber dotarła do QF). Nie polecam.

blads 187

blads

Użytkownik
Ten zakład z półfinałem Radwańskiej to śmiech na sali. Kurs 2,60? Przecież czekają ją jeszcze ciężkie mecze. Z Kuznetsovą powinna sobie poradzić, ale Ivanovic, a potem mocna Pennetta? (bo wątpię, żeby Kerber dotarła do QF). Nie polecam.
Kurs rzeczywiście śmieszny...gdyby był troszkę ponad 3 to bym się skusił. Ivanovic mnie już nie czaruje i pewnie nigdy tego nie zrobi. Potrafi zagrać piękny mecz żeby w następnym nie pokazać kompletnie nic ciekawego. Na regularną Agnieszkę za mało. Pennetta faktycznie wróciła do formy, ale wątpię żeby to starczyło na Iśkę. Obie nie mają przesadnej mocy, a z takimi Aga sobie radzi. Jedyny mankament to fakt że nie lubi tutaj grać, chociaż wyniki w tym roku na cegle ma dosyć imponujące, względem oczywiście poprzednich lat. Ja tam trzymam się opinii że Aga jest świetnie przygotowana do turnieju i może zajść daleko. Także tego zakładu nie skreślam, ale nie biorę ze względu na nie pasujący mi kurs

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
A. Radwańska/A. Kerber - F. Schiavone/F. Pennetta - 1 (1,95)⛔
Bwin
Według mnie kurs na zwycięstwo będących w dobrej formie A. Radwańskiej i A. Kerber jest tutaj dużą zachętą tym bardziej że F. Schiavone gra dno.. przynajmniej w moim odczuciu. F. Pennetta to najmocniejszy punkt tego debla chociaż wiadomo że deble rządzą się swoimi prawami i nie wygrywają te pare który są złożone z najlepszych rankingów to jednak w przypadku &quot;Polskiego&quot; debla jestem skłonny zaufać.. A. Kerber dzisiaj w miare szybko rozprawiła się z rywalką podobnie jak wczoraj A. Radwańska. F. Schiavone właśnie przegrała pierwszy set i w drugim się też męczy z T. Pironkova i nawet jeżeli wygra to po 3 setach.. Oczywiście w deblu zawodniczki nie męczą się tak jak podczas spotkań singlowych, jednak szybkie zwycięstwa singlowe pary Polsko-Niemieckiej powinny wpłynąć pozytywnie na dzisiejsze spotkanie. W pierwszym spotkaniu deblowym Agnieszka i Angelique miały lekkie problemy ale ostatecznie wygrały 2:0. Mam nadzieje że im więcej ze sobą będą grać tym lepsze rezultaty będą osiągać.
by scotratez

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom