tennisfan
Użytkownik
Piszesz że Sharapova jest w bardzo dobrej formie mimo tego typujesz odwrotnie, to że Kvitova wygrała 2 razy w H2H bylo to w 2011 roku kiedy Petra ważyła z 20 kilo mniej.....Dyscyplina: Tenis ziemny 07.06.2012r. 16.00
Spotkanie: Maria Sharapova - Petra Kvitova
typ: Kvitova
kurs: 3.10
bukmacher: Pinnacle Sports
Przed nami walka o finał w kobiecym turnieju tegorocznego Roland Garros. Maria Sharapova jest tutaj w bardzo dobrej formie, co potwierdzają wyniki. Sądziłem, że Kanepi postawi jej dużo wyżej poprzeczkę i ciężko będzie Rosjance. O dziwo bardzo łatwo sobie z nią poradziła. Dzisiaj bez żadnych wątpliwości jest faworytką. Niemniej jednak ja jestem skłonny zaryzykować i postawić na Czeszkę. Ta leworęczna tenisistka również gra bardzo dobry tenis. Poza tym z Sharapovą już dwa razy wygrywała. To Maryśka dzisiaj zagra pod presją. Może nie wytrzymać mentalnie tego meczu, bo Petra potrafi narzucić trudne warunki, a Sharapova może się zagotować w środku. Kvitova mnie trochę zawiodła wczoraj, bo liczyłem na łatwiejszą przeprawę z Shvedovą. Niemniej jednak Petra zameldowała się w półfinale i mam nadzieje, że pokrzyżuje plany faworyzowanej Mari. Teoretycznie wszystko przemawia za Sharapovą. Pamiętajmy jednak, że to jest WTA. Na dodatek półfinał wielkiego szlema. Gra o dużą kasę, a jednocześnie duża presja. Kvitova już przegrała w tym roku dwa wyrównane mecze z Rosjanką, ale teraz przyszedł idealny moment, aby się odegrać. Moim zdaniem jeśli Petra zagra od początku konsekwentnie swój tenis, to Sharapova może mieć duże problemy. Tym bardziej, że Maria nie ma jakiegoś mega super podania i łatwo ją przełamać co pokazały wszystkie jej rywalki w Rzymie. Tutaj niby Maryśka gra lepiej. Jakby wyższa forma. Jednak ja jej nie mogę sobie wyobrazić w koronie RG! Nawet jeśli dzisiaj nie wyjdzie, to jeszcze jest jedna szansa na wyeliminowanie krzykaczki. Miłego oglądania!
Kvitowa przegra sama ze sobą swoimi niewymuszonymi błędami. Piszesz że Sharapova nie ma super podania.. za to Kvitova to napewno ma. Jej podanie to zazwyczaj albo żałosne 2 podanie albo podwojny błąd. Tyle. nie doszukiwał bym się tu wygranej choćby 1 seta przez Kvitova. Nie wiem czy Ty wogole widziałeś jakikolwiek mecz Kvitovej w tym turnieju...
Pozdrawiam.