>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Six LŚ [4-8 lipiec 2012] - Sofia

Status
Zamknięty.
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Naszych stać na zwycięstwo nawet 3-0, jednak Pinek daje super opcję Polska (-2) po 1,90, wiadomo, może zdarzyć się mała dekoncentracja, którą Bułgarzy mogą wykorzystać. Wtedy jednak zwrocik i po krzyku. ;)
Nasi mają przewagę na każdej pozycji, Bułgaria z Niemcami wygrała, bo Niemcy przestali od drugiego seta zagrywać i dawać piłkę do gry. Amerykanie odrzucili ich od siatki i już był problem.

T 20,7K

tadzin

Użytkownik
Pnowię pytanie i proszę modów i nieusuwaniu posta do czasu meczu, mam nadzieje ze ktos odpisze. Czy ktos gral na betcity po 1,5 na Polske? Jesli tak to jakie limity/ile zagral itpp ?

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
USA - Kuba​

Zapowiada się bardzo ciekawe i przede wszystkim wyrównane spotkanie. Faworyta wskazać niezwykle ciężko.

Kubańczycy nie jadą na Igrzyska Olimpijskie i LŚ jest dla nich imprezą docelową. Cały czas są groźnym zespołem, ale czasami brakuje im spokoju w grze, którym charakteryzują się najlepsi. Gwiazda Leona jak na razie nie błyszczy. W ataku nienajlepsza skuteczność, kiepskie przyjęcie. We wczorajszym spotkaniu ciekawie zaprezentował się Yordan Bisset, ale jeżeli w pełni zdrowia będzie Cepeda to pewnie on zacznie na ataku. Nie wiem jak to wygląda w statystykach, ale jakoś nie mogę się przekonać do Quintany i Mesy na środku. Do poziomu pary Camejo - Simon nigdy nie doskoczą.

Amerykanie to przede wszystkim zespół. Jeżeli chcą wygrać dzisiejsze spotkanie to wszyscy muszą zagrać na niezłym poziomie. Liderem jest Matthew Anderson. Bardzo dobre warunki fizyczne, potężny atak. William Priddy to przede wszystkim doświadczenie, technika, inteligencja. Może się podobać to jak grę prowadzi Donald Suxho. Stanley nie błyszczy, a wydawało się, że wraca do dobrej dyspozycji. Pewnym punktem zespołu jest Russell Holmes. Nie byłem do niego przekonany, kiedy przychodził do PlusLigi, ale jest to naprawdę bardzo dobry zawodnik. Nie zawodzi w żadnym z elementów.

Nie wiem kto jest faworytem tego spotkania. Wydaje mi się, że Amerykanie wyglądają pewniej. Przegrali z Niemcami, ale nie zagrali tam wcale źle. Amerykanie potrafią grać spokojnie, potrafią doskonale realizować taktykę i wykorzystywać swoje atuty. Kubańczycy cały czas grają na emocjach. Sporo jest u nich na parkiecie chaosu i często to ich gubi. Więcej szans daje Amerykanom.

Typ:
USA @ 2.10 Bwin ✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Obstawianie 1.1 jako &quot;4value&quot; nawet Brazylii z Koreą Zachodnią jest IMO mijaniem się z celem. Naprawdę lepiej zagrać coś pod niespodziankę niż pchać się z takim kursem w AKO lub nie daj Boże &quot;czysto&quot; za stówkę kupon i 8zł na czysto. Enjoy %-)
Pokory trochę bo hurraoptymizm i brak chłodnej głowy może się skończyć marnie. ????
Co to jest Korea Zachodnia? . Dlaczego &quot;IMO&quot; jest to według ciebie mijanie się celem? Jeśli miałbyś 1.10 na Polaków z Trynidadem to też byś tego nie zagrał , bo za mało? . Bułgaria w tej formie to nie jest przeciwnik dla Polaków , ale jako , że to jest sport i dziwne rzeczy też się dzieją to właśnie to 1.05 bym wystawił . Czysto sportowo to tutaj żadnych szans Bułgarzy nie mają.USA - Kuba

USA - Kuba

Czy faworyta tego spotkania wskazać ciężko? nie sądzę , przy takiej dyspozycji Amerykanów to Kuba jest faworytem. Jakieś odnoszenie się do wczorajszego meczu Kubańczyków nie ma żadnego sensu , oni tam zagrali szybki sparing i otarcie przed półfinałem , żadnej walki to tam nie było z ich strony. Leon nie atakuje na przeciętnej skuteczności , to najbardziej skuteczny zawodnik tej Ligi Światowej.
USA nie gra tutaj nic wielkiego , osobiście w ostatnim meczu fazy grupowej zrobili na mnie dużo większe wrażenie , niż w meczach F6. Mają duże problemy z przyjęciem , wcale nie mniejsze niż Kubańczycy. Priddy to już jest naprawdę słaby zawodnik , kiedyś grał fantastycznie , ale teraz to cień tego starego zawodnika. Skuteczność w ataku Williama jest fatalna. Jeśli Priddy nie zagra to para Rooney - Anderson naprawdę może zostać rozstrzelana przez Kubańczyków , bo żaden z tych zawodników nie posiada dobrego przyjęcia.
USA nie gra tutaj zupełnie nic , jakby ociężali są. Kubańczycy są tutaj dobrze przygotowani i zagrają na 200% bo to ich ostatni turniej w tym sezonie.
Typ:
Kuba @ 1.85 Pinnacle
⛔

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Trzeba szybko łapać kursy jak je wystawią bo później polecą w dół:
Na razie jest w buku którym nie gram:
Betway - Polska 1,80 USA 1,90
Ja spodziewałem się na Polaków 1,40-1,50 a na Amerykanów 2,5 -3,0
Na Kubę jest 1,40, ale tu zastanawiam się czy grać. Jest różnica poziomu sportowego zdecydowana, ale sędziowie i ściany robią swoje by pomóc Bułgarom.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Co do kubańczyków to nie wiem czy nie strzelą focha, nie grają w finale to może na 3miejscu już im nie będzie zależeć. Może przy ładnym kursie pomyśleć o gospodarzach? No ale z drugiej strony ta bułgaria cieniutka strasznie..
Co do finału to spodziewam się że będzie ok 1,5-1,6 na naszych i taki kurs będzie nadawać do gry, choć usa tanio skóry nie sprzeda.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Co do kubańczyków to nie wiem czy nie strzelą focha, nie grają w finale to może na 3miejscu już im nie będzie zależeć.
Ale za 3ie miejsce na pewno są jakieś fajne pieniądze do podziału. Bardziej niż o podejście Kuby boję się o pomoc Bułgarom.

galaktyczny 7

galaktyczny

Użytkownik
Trochę chyba obawy na wyrost. W meczu z Polakami też dużo mówiło się o błędach ale raczej błędów w obie strony była podobna ilość. Ale faktycznie sędziowanie było słabe. Po za tym po takim zachowaniu kibiców Bułgarski wobec sędziów po meczu z Polakami to nie wiem czy któryś z nich będzie chciał celowo im pomagać.

kamil90 69

kamil90

Użytkownik
Trzeba szybko łapać kursy jak je wystawią bo później polecą w dół:
Na razie jest w buku którym nie gram:
Betway - Polska 1,80 USA 1,90
Ja spodziewałem się na Polaków 1,40-1,50 a na Amerykanów 2,5 -3,0
Na Kubę jest 1,40, ale tu zastanawiam się czy grać. Jest różnica poziomu sportowego zdecydowana, ale sędziowie i ściany robią swoje by pomóc Bułgarom.
Tak jak pisze andrzej78, nie wiadomo jak do końca zachowają się Kubańczycy. Z jednej strony powinni walczyć o medal, ale czy coś im nie strzeli do głowy? Bułgarzy w tym turnieju słabo z wiadomych względów, ale wystawianie na podopiecznych Blackwooda 1.4 jest wg mnie przegięciem. Ściany też wiadomo komu będą pomagać.
Polaków czeka jutro na pewno trudniejsze zadnie niż dziś. Amerykanie trochę niedoceniani, ale jak tak się im przyjrzeć w spokoju to Jankesi tworzą niezłą pakę i jutro powinni zawiesić dość wysoko poprzeczkę.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Ale za 3ie miejsce na pewno są jakieś fajne pieniądze do podziału. Bardziej niż o podejście Kuby boję się o pomoc Bułgarom.
Na Kubie jest tak chora polityka, ze zawodnicy dostają max 10% puli, reszta zostaje w &quot;związku&quot;. Co nie zmienia faktu, że 1,4 na Kubę to trochę śmieszny kurs (choć już 1,5 daje Betcity). Bułgaria nadal spory potencjał, w zagrywce i ataku. Ale więcej jutro z mojej strony.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Polaków czeka jutro na pewno trudniejsze zadnie niż dziś. Amerykanie trochę niedoceniani, ale jak tak się im przyjrzeć w spokoju to Jankesi tworzą niezłą pakę i jutro powinni zawiesić dość wysoko poprzeczkę.
Kursy na finał to jakaś padaka ???? Bukmacherzy oceniają Jankesów tylko trochę lepiej niż Bułgarów.
W BET 365 na Polskę 1.32, a w BAH 1.30. Jedynie Pinnacle 1.44
Zgadzam się Kamil90 to nie będzie łatwy mecz, a Amerykanie są mocno nie doceniani i chyba tu oceniani po porażcę z Niemcami. Jeżeli u Jankesów zafunkcjonuje dobrze blok i atak będzie na odpowiednim poziomie to może być wyrównany mecz, gdzie będzie punkt za punkt.
Wierzę w zwycięstwo naszych, ale po takim kursie bezpiecznej jest dla mnie zagrać:
USA + 2,5 seta @1,33 Betsson ⛔
USA + 8,5 punktów
@1,62 Sbobet -&gt; czekam jak linia i kurs pojawi się w jakimś popularniejszym buku ⛔

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Bukmacherzy traktują już powili naszych jak Bolta na 100m..... 1,30-1,37 max w finale Ligi Światowej bądź co bądź nie z ogórkami, tylko z USA to faktycznie są już jaja :). Polacy są faworytem, bez dwóch zdań. Gramy solidnie, mamy Kurka, który zabezpiecza atak, Winiara i Igłę, którzy dają pewne przyjęcie i Guma czy Łukasz mogą grać co chcą. Wczoraj zawiódł niesamowity do tej pory Zbyszek, ale mam nadzieję, że dziś już wszystko będzie ok. Gdzie są lepsi Amerykanie ?? no właśnie... nigdzie.... Jeżeli nasi w głowach nie przegrają tego meczu, to będzie lekko łatwo i przyjemnie.

Ja pobiorę chętnie Polska ( -1,5 ) - USA , w granicach 1,65-1,75 w zależności od buka.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Sedziowanie podczas wczorajszego meczu bylo skandaliczne.Niepotrzebnie sedziowie mylili sie zdecydowanie czesciej na nasza korzysc.Przeciesz ta pomoc niebyla nam potrzebna bo Bulgaria byla slabiutka.dzisiaj stawiam
USA [+7,0punkta]-Polska// typ 1
Mysle ze powinno to wejsc bo mecz bedzie raczej wyrownany i trudno przewidziec kto wygra

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
USA - Polska
Czas na finał. Finał myślę, z udziałem dwóch drużyn, które Ligę Światową potraktowały najpoważniej w tym roku. Nic tylko czekać na porządne widowisko, gdyż oba zespoły są siebie warte i mają wyrównany potencjał.
Polacy grają w tym sezonie śpiewająco. Wszystko układa się znakomicie. Nie ma kontuzji, wszyscy są znakomicie przygotowani, walczą do ostatniej piłki. Mamy bardzo wyrównany skład i szeroką ławkę rezerwowych. Wczoraj Anastasi zaskoczył i posłał od pierwszego punktu Pawła Zagumnego na wystawę (jeszcze dwa lata temu było to nie do pomyślenia ;) ). Wczoraj słabsze spotkanie zagrał Zbyszek Bartman, jednak do tej pory grał dobrze i zdobywał najwięcej punktów w naszej ekipie. Nieoceniony jest Bartek Kurek z piłek sytuacyjnych, na dodatek pod Pawłem Zagumnym to całkiem inny zawodnik - dostaje myślę piłki w lepszym tempie i na lepszym pułapie, stąd lepsza skuteczność. Igła tradycyjnie szaleje w obronie. Dobrze gramy blokiem, co ma związek z dobrą zagrywką naszych Orłów.
Naprzeciw mamy zespół także poukładany. Amerykanie rozkręcali się w tej LŚ z meczu na mecz. Liderem w ataku na pewno jest Matthew Anderson - taki nasz Bartek Kurek. Coraz częściej gra Sean Rooney w miejsce Priddy&#39;ego - zawodnik nieco nieobliczalny w ataku. Clayton Stanley też powoli nabiera rozpędu i w trudnych chwilach kończy ważne piłki. Dobrze współpracują środkowi - David Lee i David Smith ze swoim rozgrywającym, Donaldem Suxho.
Jednak słusznie to my jesteśmy faworytem tego spotkania. Jeśli dobrze pocelować Andersona zagrywką, to ten zawodnik w ataku już nie istnieje. Suxho najczęściej w takiej sytuacji gra przerzut do Stanleya, ten często jednak wykonuje jakieś dziwne kiwki i plasy, które łatwo podbić i wyprowadzić kontrę. Pokonaliśmy już Mistrzów Świata, Wicemistrzów Świata - czas na Mistrzów Olimpijskich.
Typy
Polska
@1,43 Pinnacle ✅ 0:3 NAJLEPSI NA ŚWIECIE!!!

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Na Kubie jest tak chora polityka, ze zawodnicy dostają max 10% puli, reszta zostaje w &quot;związku&quot;. Co nie zmienia faktu, że 1,4 na Kubę to trochę śmieszny kurs (choć już 1,5 daje Betcity). Bułgaria nadal spory potencjał, w zagrywce i ataku. Ale więcej jutro z mojej strony.
No , ale lepiej mieć chyba to 10% puli , niż nic ;) . Kubańczycy to nie są bogacze , to zwykli chłopcy którzy po prostu grają w siatkówkę i dostają za to wcale nie jakieś wygórowane pieniądze. Dla nich brązowy medal LŚ to nie tylko zaszczyt i fajna przygoda , ale właśnie też pieniądze które przydadzą im się na pewno. To nie rozpieszczeni Ruscy dla których trzecie miejsce to już porażka i leją na brązowy medal. Bułgaria spory potencjał , w zagrywce i w ataku? kto tam ma ten spory potencjał? . Wczoraj USA zagrało naprawdę świetny mecz , dlatego Kuba to przegrała , przegrała czysto sportowo z mocnym zespołem. Bułgaria to nie USA i dlatego myślę , że Kuba powinna dziś wygrać.
Co do Polaków to dla mnie ten kurs to jest żart , 1.40 w finale z USA? szkoda , że 1.10 tutaj nie dali. Z Brazylią 2.00 , z Kubą nawet po 1.80 a z USA w finale 1.40? to po prostu zabawny kurs , zupełnie bez sensu wystawiony. Polacy grają dobrze , ale bez przesady , to nie są jacyś tytatni. Tak naprawdę to mieliśmy do tej pory jednego dobrego rywala w tym F6 , czyli Brazylię (która też jest zupełnie bez formy) . Kubańczycy olali mecz z nami , bo był to mecz o nic , a Bułgarzy to w ogóle nie jest żadne zagrożenie. USA to nie byle ogórki , grali słabo w grupie , ale być może było to spowodowane brakiem jeszcze całkowitego zaaklimatyzowania (przypomnę , że przed F6 przyjechali do Sofii prosto ze Stanów) . Teraz grają już naprawdę dobrze , wczoraj z Kubańczykami zaskoczyli mnie niesamowicie i zagrali naprawdę świetny mecz. Skoro Kubańczycy nie mieli z nimi nic do powiedzenia , to czy jest sens stawiać z nimi na Polaków po 1.40? . Osobiście zagram USA +1.5 seta , kurs ok. 2.00 . Brazylia mogła powalczyć o zwycięstwo to i USA z pewnością jest wstanie to zrobić.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
No , ale lepiej mieć chyba to 10% puli , niż nic
za srebro MŚ zawodnicy dostali ledwo 800 dolców premi...
Bułgaria spory potencjał , w zagrywce i w ataku? kto tam ma ten spory potencjał?
Cóż, jeżeli sobie przyjmą, to zdecydowanie Nikołow/Sokołow po przekątnej, Aleksiew zaczyna wyrastać na lidera wśród tej młodzieży, już nie cierpi za niepowodzenia Kaziyskiego. Na dodatek zagrywką jednak nas wczoraj postraszyli w końcówce pierwszego seta. Jeśli się ich nie odrzuci od siatki, to te rosłe chłopy sobie mogą postrzelać, a Nikołow to wiadomo, że ogromne doświadczenie. Generalnie nie podejmuję się typowania tego meczu, bo obie ekipy mają swoje przestoje i problemy z przyjęciem. Może się zdarzyć wszystko.

T 20,7K

tadzin

Użytkownik
za srebro MŚ zawodnicy dostali ledwo 800 dolców premi...
Cóż, jeżeli sobie przyjmą, to zdecydowanie Nikołow/Sokołow po przekątnej, Aleksiew zaczyna wyrastać na lidera wśród tej młodzieży, już nie cierpi za niepowodzenia Kaziyskiego. Na dodatek zagrywką jednak nas wczoraj postraszyli w końcówce pierwszego seta. Jeśli się ich nie odrzuci od siatki, to te rosłe chłopy sobie mogą postrzelać, a Nikołow to wiadomo, że ogromne doświadczenie. Generalnie nie podejmuję się typowania tego meczu, bo obie ekipy mają swoje przestoje i problemy z przyjęciem. Może się zdarzyć wszystko.
gdyby nie bułgarski teren to faworyt moglby byc tylko jeden - Kuba, mimo wszystko ta publicznosc ma wplwy na gre przeciwnika, wczoraj Polacy byli druzyna o 2 klasy lepsza a 1. set i w koncowce 4 asy ktore nie powinny meic miejsca (te zagrywki nie byly wcale silne, tam w glownej mierze zawazyly bledy komunikacyjne miedzy Kurkiem a chyba Igłą) wydaje mi sie ze na taki przestoj taka publicznosc tez swoj wplyw na taka sytuacje miala.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
mimo wszystko ta publicznosc ma wplwy na gre przeciwnika
Oj mają mają. To co wczoraj wyprawiali na meczu , a szczególnie po nim to jest niepojęte. Kurs na Kubę nie zachęca do gry , sportowo są lepszą drużyną ale właśnie atmosfera i to żałosne sędziowanie i ktoś może zadbać o to aby to Bułgarzy stanęli na podium.
Co do finału. Jak to mówią , że finały są do oglądania a nie grania i wypada się z tym zgodzić. Wczoraj po półfinale automatycznie wpadłem na pomysł aby postawić na Polskę , ale jak zobaczyłem kursy szybko od tego pomysłu odstąpiłem. I tutaj wypada się zgodzić z tym co Dawid wyżej pisał.

galaktyczny 7

galaktyczny

Użytkownik
Wydaje mi się, że za bardzo demonizujecie wpływ sędziów i kibiców. Sędziowie byli słabi, ale mylili się w obie strony.
Polacy to doświadczona drużyna, która nie jeden mecz o stawkę grała i kibice nie mogą spowodować, że 4 razy nie jesteśmy w stanie przyjąć zagrywki. Drugi raz taka sytuacja szybko pewnie się nie pojawi.
A po ostatnim skandalu z kibicami myślę, że nie mogą sobie pozwolić na powtórkę tego, bo o kolejnej imprezie będą mogli zapomnieć na długie lata.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Wczoraj oglądałem tylko ostatniego seta Polaków z Bułgarami , ale w poprzednich meczach Aleksiev grał taką padlinę , że szkoda było na to patrzeć. Z Niemcami &quot;gracz meczu&quot; bo w trzecim i czwartym secie skończył kilka ataków , a w pierwszym i drugim dostał chyba z 10x tyle czap ile tych ataków skończył. Z USA to chyba co piąty atak kończył. Już nie mówię o tych jego żenujących kiwkach z niedokładnie rozegranych piłek (a większość jest ta rozgrywana , bo mają pokrakę na tej bardzo ważnej pozycji) . Do teraz nie mogę pojąć jak to jest możliwe i jak niesamowitym nieudacznikiem trzeba być , żeby z nimi przegrać , nie rozumiem jak Niemcy mogli zniżyć się do takiego poziomu. Co do jeszcze tej Bułgarii to myślę , że entuzjazm trybun dziś będzie mniejszy , to w końcu tylko mecz pocieszenia , wczoraj jeszcze byli ostro najarani na finał , ale dziś to już nie będzie to samo. W meczach z Niemcami i USA wcale te trybuny jakoś specjalnie nie szalały , a USA pokazało jak należy szybko i bezboleśnie rozbić tych patałachów. Niesamowicie ta drużyna zaniża poziom F6 , gdybyśmy mieli tutaj za nich chociaż Argentynę (oczywiście w pełnym składzie) to mecze byłyby o niebo ciekawsze i bardziej interesujące.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom