Najatrakcyjniejsza piłka na świecie ? Hmm Xavi po GD udzielił wywiadu, w który powiedział, że Real nie chciał grać w piłkę. Mam pytanie do wszystkich kibiców Barcelony. Dla was
piłka nożna to podawanie piłki między obrońcami ?
Nie chciałbym wywoływać żadnej głębszej dyskusji na ten temat, ani tym bardziej spiny, ale to jest na prawdę kwestia gustu i osobistych preferencji.Ja przyznam się szczerze, że podoba mi się gra Barcelony [ nie jestem jej fanem, kibicuję Milanowi ] , a zarzucanie jej, że gra milion podać jest trochę zarzutem dziwnym bo można zobaczyć, że efektywna gra przynosi sukcesy - patrz sukcesy [ Mistrzostwa Ligi, Cdr,
LM i co oni tam jeszcze wygrali ], podałem sukcesy w skali dużej, a patrząc już na same mecze Barcelony to rzadko im się zdarza wynik 1:0, przeważnie strzelają kilka goli po w sumie ciekawych akcjach, zagraniach.Ja to lubię, tak jak Ciebie dziwi, że ja to lubię to mnie dziwi, że Ty tego nie lubisz bo moim zdaniem jest to bardzo przyjemne dla oka aniżeli oglądanie nudnej kopaniny przykładowo ze strony Interu kiedy Mourinho ich trenował [ m.in cysterna w bramce w meczu z Barceloną, pomijam czerwoną kartkę ] także niektóry się to podoba.Ok, nie ma sprawy, szanuję, ja nie lubię, ale ktoś woli także jeśli ktoś lubi taki futbol to nie mogę mieć pretensji tylko czasem trudno jest mi zrozumieć dlaczego ktoś negują taką grę [ subiektywna jest moja ocena, że jest to fajne, faktem zaś jest, że jest to skuteczne ].
Ktoś wspominał w poprzednim temacie, że Mourinho jest lepszym trenerem od Guardoli, nie chciałbym wchodzić w tą polemikę, ale taki trener raczej nie powinien zaliczać do swoich trenerskich umiejętności zakazanie koszenia trawy na Bernabeu
.
Tyle kawałkiem refleksji, zaznaczam, że jak ktoś ma zacząć napinkę, albo potraktować ten post jako napinkowy to niech sobie odpuści bo nie ma on tego na celu, jak już to proszę o merytoryczną i kulturalną odpowiedź.
Co do samego meczu to liczę na zwycięstwo Barcelony [ btw. czemu Albiol nie zagra, wiem, że dostał red, ale nie jest to obligatoryjne tylko na ligę ? ], nie wiem czy wróci Puyol, ale z tego co czytałem na temat meczu to po goli Barcelona potraktowała go rekreacyjnie co można uznać w sumie za rozsądne bo mecz w środę będzie ważniejszy.Kurs na Barcelonę niezachwycający, ale może warto by spróbować zagrać Barca
over1.5 bądź przedział
bramkowy 2-3 ? Ciekawe propozycje.