Niemcy-Argentyna
Koniec pieprzenia o niczym, czas podać konkretny typ. Przede wszystkim opieram się na mojej autorskiej tezie która wg mnie jest niezwykle trafna i do tej pory we wszystkich meczach Niemców się sprawdzała (wyjątkiem jest mecz z
USA ale wg mnie to była ustawka i gdyby nadeszły niepokojące wieści z meczu
Portugalia-Ghana Neuer byłby gotowy puścić gola w 93 minucie). Owa teza brzmi tak: jeżeli
Niemcy nie strzelą Argentynie bramki w pierwszym kwadransie, nie wygrają w regulaminowym czasie gry. Dla potwierdzenia tej tezy spójrzmy w statystyki: mecz z Portugalią wygrany 4:0, Muller strzela w 13 minucie na 1:0. Mecz z Ghaną. Bramka dla Niemców pada dopiero w drugiej połowie-kończy się remisem 2:2. Mecz z Algierią - brak gola w pierwszym kwadransie - po regulaminowym czasie 0:0. Mecz z Francją - gol Hummelsa w 13 minucie- mecz kończy się wygraną 1:0. Mecz z Brazylią, bramka Mullera w 11 minucie - wynik dobrze znany - 7:1. Czy Argentyńczycy wytrzymają jednak napór drużyny Lowa w pierwszych minutach? Moim zdaniem tak. Przede wszystkim przekonuje mnie najlepsza defensywa na tych mistrzostwach. Jeżeli więc przetrwają ten pierwszy napór (a myśle, że będą bronić się całym zespołem), będziemy świadkami walenia głową w argentyński mur, co niestety będzie nędznym widowiskiem dla oka, ale moim zdaniem znacznie zwiększy szansę na wygraną niedocenianych Argentyńczyków. Gdybym grał
live a po kwadransie byłby rzeczony remis, postawiłbym na końcową wygraną Argentyńczyków ale, że kurs na remis do przerwy i na koniec jest ciekawy i troszeńkę mniej ryzykowny, skłonię sie ku niemu.
Mój typ:
X/X - 4,20 zł - efortuna.