>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

FINAŁ: Borussia Dortmund - Bayern Monachium (25 maj - Wembley - Anglia) 20:45

Status
Zamknięty.
nole 6,1K

nole

Forum VIP
Dodatkowo dobrze prezentuje się bet na to,że Dante będzie faulował powyżej 1.5 raza, kurs na to zdarzenie to aż 2.70. W tej samej kategorii jest Gundogan i linia ta sama przy kursie 2.40. Osobiście poważnie zastanawiam się czy nie wpłacić i pograć
wydaje mi sie, ze ten kurs na over 1,5 faula Dante to jakas mega okazja...stoper w finale powinien zlapac dwa faule.
Kurs jest wielki... chyba to zagram za wieksza stawke.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Nie będę oryginalny ale uważam, że to Bawarczycy zdobędą dziś trofeum. Od razu po losowaniu par półfinałowych pisałem w HP, że w dwumeczu z Barcą to Niemcy są faworytami. A oni ich po prostu zdemolowali... Są zespołem lepszym pod każdym względem w porównaniu do zeszłego sezonu. Byli tak blisko, jednak polegli w loterii z Chelsea, która przez ostatnie godziny może się jeszcze cieszyć z posiadania obu trofeów ???? Tym razem są mądrzejsi, lepiej poukładani i na pewno zmobilizowani. Nie twierdzę, że będzie im łatwo, bo Borussia to zespół, który wygrywał z nimi na własnym podwórku przez ostatnie 2 sezony - w tym upokorzenie 5:2 w Pucharze; jednak sposób w jaki ograli Barcę oraz dominacja w Bundeslidze w tym sezonie jasno nakierowuje mnie kto jest mocniejszy. W dodatku Borussia musi sobie radzić bez Goetzego. I tak już zaszli daleko w porównaniu z zeszłym sezonie w LM. Szczęśliwą końcówką wyeliminowali Malagę, później po fantastycznym meczu na Westfalenstadion, bronili się do ostatniej sekundy na Santiago Bernabeu, kiedy w końcówce stracili 2 bramki. A Bayern? W dwumeczu nie dali strzelić sobie ani 1 gola. Uważam, że @1,8 na Bayern jako zwyciezcę meczu jest wart gry.
Dodatkowo gram Riberego jako strzelca gola - Piszczek będzie się często włączać do ataków, co w przypadku straty piłki, będzie dawało dużo wolnego miejsca Francuzowi na przeprowadzenie ataku. @3,45 Betsafe Jest to kurs zdecydowanie wyższy, niż buki mają na gola Gomeza, Mullera czy Robbena.

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Moje typy na ten mecz

draw no bet
Borussia
3.4
Pinnacle

Mam nadzieję że to Dortmund będzie się dziś cieszył z trofeum. Piłkarze Bayernu myślą chyba że mają trofeum już przed meczem. Niesamowita pewność siebie po stronu bawarczyków. 3 finał w ciągu 4 lat, do trzech razy sztuka? Nie sądze. To jest finał i tu wszystko może się zdarzyć. Fajną wypowiedź słyszałem już kilkakrotnie w programach przedmeczowych, że jeśli Borussia pierwsza strzeli to zasieje w głowie piłkarzy z Monachium myśli typu &quot; o nie znowu to samo &quot; &quot;kolejny finał przegrany? &quot; Popieram te wypowiedzi. Sytuacja jest taka że jak Bayern nie wygra to będzie katastrofa. Nie ma co ukrywać że jak im nie będzie szło to napięcie wzrośnie i mogą ułatwić mecz Borussi. Drużyna Kloppa nic nie musi, finał to sukces i powinni zagrać odważnie z polotem. Kryty powinien być Lewandowski ale karnego ewentualnego powiniem wykonywać, a może i z gry strzeli? ucieknie obrońcom i gol. Stawiam że on strzeli i Reus który jest drugą opcją w ataku. Jeden z tych dwóch powinien strzelic

Reus gol 3.9
Robert gol 2.7
Pinnacle

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Finał więc przydałoby się cos napisać,choćby pro forma.
Fajne są te zakłady na faule,niestety niewiele buków je ma.
Pierwsze co się rzuca w oczy to oczywiście kartki,ostatni mecz między BVB i Bayernem obfitował w nie,sędzia także lubi je pokazywać - w tym sezonie średnia powyżej 5,conajmniej 5 w każdym meczu LM oraz conajmniej jedna kartka pokazana w każdym sędziowanym meczu.
Over 4,5 powinien wejść.
Finały bywają nieprzewidywalne,zasakakujące i posiadające zwroty akcji - pokazał to finał sprzed roku,pokazał to finał kobiecej LM(notabene też wygrany przez drużynę niemiecką) oraz finał LE z tego sezonu.
Na tym ostatnim zatrzymałbym sie przez chwilę - mnóstwo sytuacji stworzonych przez Benficę w pierwszej połowie,nie zamienionych jednak na bramki i spokojna konsekwentna gra Chelsea - sprawiającej wrażenie przekonania o nieuniknionej wygranej.
Bayern gra najlepszą w tej chwili piłkę w Europie,ale wg mnie takiej pewności co do nieuniknonego zwycięstwa nie posiada,jest tam więcej nerwowości,złości,spontaniczności(czasami tej negatywnej).
Im dłużej widmo trzeciej finałowej porażki (lub groźba dogrywki i karnych) zaglądać im będzie w oczy - tym więcej tej nerwowości będzie.
Jest jeszcze jeden czynnik w sporcie,może rzadko brany pod uwagę i często lekceważony,ale jednak jest coś takiego,że BVB jest dla Bayernu przeciwnikiem niewygodnym i nie chodzi tylko o to,że gra dobrze - Barca tez gra dobrze,Borussia im poprostu z jakichś powodów &quot;nie leży&quot;.
Wg mnie Bayern nie będzie dzisiaj &quot;peffką&quot; - mam głębokie,nieuzasadnione przekonanie o tym,że Borussia wygra LM - niekoniecznie po 90 minutach - być może limit szczęścia się jeszcze w tym sezonie nie wyczerpał.
Dobrze,że nie zagra Goetze.
Mam osobistą wielką nadzieję,że w studiu TVP dzisiaj nie będzie jakiegoś obejmowania się jak podczas finału Milan - Liverpool,oraz ,że arcykomentator nieumiejący odmieniać nazwisk piłkarzy(o ich odróżnianiu nie wspominam) nie zje.... mi tego meczu.
Za bonus w bet365 pogrywam BVB wygra LM @3,1

dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Mogę się mylić, ale dla mnie faworyzowanie Bayernu jest trochę niezrozumiałe. Super grają w lidze, ok. Ale... spójrzmy na Ligę Mistrzów, gdzie Borussia gra na maxa, w przeciwieństwie do ligi. Bayern wyeliminował... Juventus, który męczył się na Celtic Park. Juve tam wygrało bodaj 3-0, ale kto oglądał, pamięta że w pierwszej połowie Conte i jego ekipa byli zepchnęci do obrony. Bayern z Juve wygrał bezdyskusyjnie, ok, ale jak piszę Juve chyba trochę przeceniane na europejskim podwórku. Potem pokonali na wyjeździe Arsenal i u siebie... męczarnia. Nudny, słaby mecz, w którym Arsenal koniec końców przejął inicjatywę na Alianz Arena. Wyeliminowanie Barcy. Patrzę na to w ten sposób, że Barca ma zły sezon, pomimo mistrzostwa. Zespół coraz starszy (już w zeszłym sezonie dawał symptomy wypalenia, stąd odejscie Guardioli), zaliczył fatalny występ na Alianz Arena. Sorry, ale danie sobie wbić tylu goli to kpina. U siebie byli w beznadziejnej sytuacji i strat nie odrobili bo nie mogli w tej formie. zresztą Barca męczyła się z PSG! i z Milanem!. PSG z trudem ograło Valencię. Barca przegrała w tym sezonie z Realem, z Realem który został ograny przez Atletico Madryt i przez... Borussię. Borussia oprócz Realu, ograła jeszcze w dobrym stylu Malagę i uporała się z moją ulubioną drużyną - Shakhtarem. Shakhtar był daleko od formy z jesieni, ale to taktycznie i piłkarsko wciaż był dobry zespół. Tymczasem w Doniecku Borussia zneutralizowała ich wszystkie atuty! Sądzę, że będą jaja jak Kuba, Lewy i Piszczek podniosą puchar, ale jest to calkiem możliwe,

gol w 1-15 minut @ 3,0 (sportingbet)
Borussia HT i FT - 8,0
Borussia - 4,0

logicus 139

logicus

Użytkownik
Reasumując najbardziej możliwe wydają się być typy na:
- over 4,5 kartki (wolałbym niższy próg) ⛔ 3
- over 10 rzutów rożnych (j.w.) ✅ 14
- over 1,5 gola ✅ 3
- Bayern czyste konto - nie ✅
- Borussia over 0,5 ✅
- Lewandowski strzeli gola - TAK ⛔
[...]
Lewa półkula podpowiada 2:1 dla Bayernu. ✅
[...]
Pamiętam jak w meczu Barcelony z ManU wytypowałem nie tylko prawidłowy wynik każdej z połów, ale też strzelców bramek ???? Oby tutaj było podobnie (z typowaniem).
Z jednej strony żal bramki straconej w końcówce spotkania. Z drugiej strony Roman wyciągał niesamowite piłki więc musiało się zemścić, a akcja Subotica, gdzie wyratował 200% gola ... mind blowing!
Dużo typów weszło i nawet wynik dobrze trafiłem, ale wyobrażałem sobie to spotkanie dokładnie odwrotnie. Hummels absolutna rewelacja, Piszczek tradycyjnie pod koniec sezonu wykończony, ale daje radę, Schmelzer bezgłowy jeździec pierwszy do wylotu, a Lewy niech sobie grzeje ławę w Bayernie, bo coś nie wierzę w ploty o Mourinho ściągającym go do Chelsea. Aczkolwiek żeby oddać mu sprawiedliwość to nie grał wcale źle. Chyba zabrakło jakiegoś Lamparda w miejsce Goetzego, który poratowałby doświadczeniem i prowadzeniem składnej gry. Teraz tylko skorzystać z lokaty na Puchar Niemiec i obserwować najciekawsze okienko transferowe ever. Dziękuję i życzę wszystkim dobrej nocy :p

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
To była część mojej dedukcji. Sprawdzalność pewnych wysokich kursów (wręcz wyglądających na kuriozalne przed meczem) wynika właśnie wprost z rzadko spotykanego ciągu wydarzeń podczas meczu. Wystarczy tutaj przypomnieć pogrom Barcelony 19 lat temu, pogoń Liverpoolu sprzed 8 lat czy zeszłoroczne cudowne odrodzenie pogrzebanej żywcem Chelsea.
Nie potrafię się zgodzić z opinią, że finały nie nadają się do typowania, bo na podstawie własnej praktyki mogę stwierdzić, że finały są dużo lepsze do typowania niż inne mecze. Ale z pewnością wynika to z podejścia do obstawiania, dla mnie pozorna nieprzewidywalność finałów jest cudownym polem do działania.
No szybko sobie obliczyłem, że jak ktokolwiek postawił minimalną stawkę na te magiczne typy, czyli 1zł to ma w plecy 2 piwa. Jak więcej to nawet nie chcę myśleć. Nie weszła żadna ze strategii, żaden typ. Tak to się kończy podawanie typów na zasadzie totolotka. Obiecałem ci, że pogratuluję jak wejdą te typy, ale nawet nie wszedł 1 więc nie ma czego gratulować. Mam tylko nadzieję, że ktoś kto przeczytał mój sprzeciw do tych typów wstrzymał się przed graniem tego. (Pewno ten post i tak zostanie za moment usunięty, ale co tam, najważniejsze, ze Bayern ma Puchar ???? )

D 20

devorious

Użytkownik
Robben pokazał klasę ,więcej spodziewałem się po Riberym ale jednak pokazał w kluczowych momentach ,ze jest w wysmienitej formie

P 991

parodia

Użytkownik
To co zrobił powyżej Lewandowski to jest czerwona kartka i nie ma tutaj żadnej dyskusji. Jeszcze przed nadepnięciem patrzy czy aby na pewno trafi. Jak przyjdzie do Bayernu to myślę, że załatwił tym sobie siedzenie w szatni w kącie i noszenie ręczników, jednak mam nadzieję, że nie zobaczę go w barwach mojej ukochanej drużyny.
A dodając fakt, że specjaliści z nsport nic o tej sytuacji nie wspomnieli też jest żenujący.

Otrzymane punkty reputacji: +4
flpman 292

flpman

Użytkownik
Moim zdaniem to nie jest tak jednoznaczna sytuacja, choć faktycznie gdyby sędzia dał czerwoną to wybroniłby się ze swojej decyzji... Boateng przytrzymywał nogę Roberta, a sam Robert widać, że stoi na ugiętej nodze, do tego na palcach... To patrzenie w dół nie jest dla mnie decydujące, raczej nie spodziewał się, że Boateng mu nogę przytrzyma...

raiders 164

raiders

Użytkownik
To co zrobił powyżej Lewandowski to jest czerwona kartka i nie ma tutaj żadnej dyskusji. Jeszcze przed nadepnięciem patrzy czy aby na pewno trafi. Jak przyjdzie do Bayernu to myślę, że załatwił tym sobie siedzenie w szatni w kącie i noszenie ręczników, jednak mam nadzieję, że nie zobaczę go w barwach mojej ukochanej drużyny.
A dodając fakt, że specjaliści z nsport nic o tej sytuacji nie wspomnieli też jest żenujący.
żenujący to jest wysyp sezonowców takich jak TY(nick mówi sam za siebie) czemu nie skomentujesz tego ?
http://www.youtube.com/watch?v=B_VnRKUSPHU
Ewidentna zółta kartka i dante od 70&#39; powinien być po za boiskiem ! no ale zedzia daje ciała .
czemu nie wspomnisz ze sędzia jednak oszczędzał Bayern i w kilku sytuacjach gwizdał na ich korzyść ...
Czemu nie wspomnisz ze pzrez pierwsze 35-40 &#39; bayernu nie było na boisku ?

Ja dla mnie bardzo wyrównany mecz pierwsza połowa powinna zakończyć się wygraną BVB ,druga połowa na remis ... ale jak pisałem raziły błedy sędziego (nie wiele ale były) największy to brak zółtej (ewidentnej ) kartki dla Dantego nawet nie było konsultacji z liniowym ... final LM a taka amatorka w wykonaniu sędziego.
Pomijam już fakt z sytuacją gdzie sedzia przerwał akcje Reusa (piłka uderzyła w nogi sędziego ) po czy wpadła pod nogi gracza Bayernu ... nie przerwa gry nie odgwizdał rzutu sędziowskiego .
Kiedy w koncu UEFA pójdzie po rozum do głowy i wprowadzi powtórki wideo dla sędziów !! Nie muszę chyba pisać ile to bubli sędziowskich było w tej edycji LM

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
No szybko sobie obliczyłem, że jak ktokolwiek postawił minimalną stawkę na te magiczne typy, czyli 1zł to ma w plecy 2 piwa. Jak więcej to nawet nie chcę myśleć. Nie weszła żadna ze strategii, żaden typ. Tak to się kończy podawanie typów na zasadzie totolotka. Obiecałem ci, że pogratuluję jak wejdą te typy, ale nawet nie wszedł 1 więc nie ma czego gratulować. Mam tylko nadzieję, że ktoś kto przeczytał mój sprzeciw do tych typów wstrzymał się przed graniem tego. (Pewno ten post i tak zostanie za moment usunięty, ale co tam, najważniejsze, ze Bayern ma Puchar ???? )
Jeśli naprawdę chcesz się z tego rozliczać to nie pokazuj takiej bezczelnej hipokryzji.
Proponowany przez Ciebie typ &quot;powyżej 4,5 kartek w meczu&quot; nie wszedł i nawet przez chwilę nie było blisko. W swojej przepowiedni postawiłeś minus po meczu, za to uwagę o kontrowaniu skwitowałeś sześcioma plusami...
Więc bądź konsekwentny, kontrowanie kilku wspomnianych przeze mnie typów też pozwoliło wyjść na plus (też sobie powstawiam plusy):
wynik 0:0 (na początku II połowy) ✅ ✅
pudło karnego przez Borussię (przy karnym) ✅ ✅
Borussia wygrywa po przejęciu prowadzenia (przy 1:1) ✅ ✅

Więc odbijając piłeczkę ja mam nadzieję, że po przeczytaniu mojego typu ktoś się wstrzymał z graniem tego Twojego overu kartkowego.

Otrzymane punkty reputacji: +14
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Boateng przytrzymywał nogę Roberta, a sam Robert widać, że stoi na ugiętej nodze, do tego na palcach... To patrzenie w dół nie jest dla mnie decydujące, raczej nie spodziewał się, że Boateng mu nogę przytrzyma...
Proszę Cie. Nie doszukujmy się już na siłę usprawiedliwień dla Lewego i nie rozkładajmy na czynniki pierwsze, że stał na palcach czy na głowie. Za to co zrobił z miejsca powinien wylecieć z boiska, bez powtórek było widać, że było to niebezpieczne a zarazem celowe zagranie. Niech ktoś 75kg nadepnie Ci z rozmachu na kostkę w dodatku metalowymi wkrętami, to być może wtedy już nie będzie wątpliwości. W kostkę wystarczy lekko się uderzyć i ból jest bardzo duży a co mowa w takiej sytuacji.
Fakt faktem, że tak jak Lewandowski, tak samo wcześniej Dante powinien wylecieć z boiska za faul przy karnym.
Ogólnie finał dla mnie (neutralnego kibica) dobrze się oglądało. Bayern miał respekt przed Borussią i to było widać. Sporo akcji, świetne zawody bramkarzy, trochę dramaturgii i spięć. Tylko pięknych goli zabrakło ;) I gratulacje dla Bayernu za wygranie w pełni zasłużenie LM w tym sezonie. Ich futbol w tym sezonie był galaktyczny i co ważne na równym poziomie.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Jak przyjdzie do Bayernu to myślę, że załatwił tym sobie siedzenie w szatni w kącie i noszenie ręczników, jednak mam nadzieję, że nie zobaczę go w barwach mojej ukochanej drużyny.
To jest profesjonalny klub i tam wszystko nakierowane jest na dobro drużyny. Pamiętasz akcję z Ronaldo i Rooneyem? Wszystko zostało złagodzone dla dobra szatni MU. Tutaj nic wielkiego się nie stało, trochę pobolało i tyle, to są profesjonaliści i na pewno będą chcieli go przyjąć jak najlepiej, dla dobrej atmosfery w szatni. Poza tym nie wszyscy piłkarze muszą się lubić w tak wielkim klubie, przykładem Ribery i Robben, a wszyscy widzimy jak to wygląda. Ja myślę, że Boateng już dziś nawet nie pamięta o tym faulu.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Jeśli chodzi o poziom sportowy, to ten finał był niesamowity. Tak szybka gra BVB w pierwszej połowie, że Bayern ledwo się łapał to coś niesamowitego. Bardzo dobry poziom, dużo celnych strzałów, groźne stałe fragmenty Bayernu, super gra bramkarzy i ta gra na jeden kontakt...;) Ale reszta to lipa troszkę. Sędziowanie! Który to już raz? Sędziowie zawalają widowisko i wypaczają wynik tak ważnego meczu. Powinniśmy zobaczyć dwie czerwone kartki, kilka żółtych więcej, okazję BVB sam na sam (odgwizfany spalony którego nie było) i kilka innych incydentów. Rozumiem, że wszystkeigo nie da się wyłapać ale wczoraj była masakra...

A druga sprawa co mnie zaskoczyła to już sama oprawa wręczenia pucharu. Tak lipnej to dawno nie widzialem... U nas w kraju za zdobycie mistrzostwa jest ładniejsza... Czemu nie rozstawili platformy na boisku? Piłkarze pozyjący tam do zdjęc z pucharem, potem bieganie po murawue z trofeum uniesionym do góry. Oprawa była tragiczna. Finał LM powinien byc dopracowny w każdym szczególe a to wyglądało jakby mieli 2 dni na przygotowanie się.

Otrzymane punkty reputacji: +3
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jak już podejmujecie się dyskusji w tym temacie to starajcie się trzymać jakiś poziom do tej dyskusji, a nie ubliżać sobie i pokazywać kto jest fajniejszy.
Głupie posty pousuwane i będą dalej usuwane jak będziecie wyskakiwać z jakimiś synkami, gimbazą i innymi głupimi prowokacjami.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Jeśli naprawdę chcesz się z tego rozliczać to nie pokazuj takiej bezczelnej hipokryzji.
Proponowany przez Ciebie typ &quot;powyżej 4,5 kartek w meczu&quot; nie wszedł i nawet przez chwilę nie było blisko. W swojej przepowiedni postawiłeś minus po meczu, za to uwagę o kontrowaniu skwitowałeś sześcioma plusami...
Więc bądź konsekwentny, kontrowanie kilku wspomnianych przeze mnie typów też pozwoliło wyjść na plus (też sobie powstawiam plusy):
wynik 0:0 (na początku II połowy) ✅ ✅
pudło karnego przez Borussię (przy karnym) ✅ ✅
Borussia wygrywa po przejęciu prowadzenia (przy 1:1) ✅ ✅

Więc odbijając piłeczkę ja mam nadzieję, że po przeczytaniu mojego typu ktoś się wstrzymał z graniem tego Twojego overu kartkowego.
No tylko tak się składa, że na over 4,5 kartki nie tylko ja stawiałem, ale parę osób więcej i tak też się składa, że było bardzo blisko pokrycia linii 4,5 kartek choćby kartka za karnego itd. Sędzia tolerował brutalną grę i wiele fauli więc właściwie ja i inni przewidzieliśmy styl gry, ale jak sędzia jest popie..... i boi się, że ogląda go Platinii i daje ledwo co 3 kartki to już nie moja wina. Nawet puścił to chamskie podeptanie przez Lewego. Jedyny wniosek nie grać kartek bo sędziowie są nieobliczalni. Natomiast twoje typy nawet przez chwilę nie były blisko, żaden z nich i gwoli ścisłości wyraźnie napisałem, że dam za darmowy typ albo -1,5 dla Bayernu albo pow 2,5gola.

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
sędzia jest popie..... i boi się, że ogląda go Platinii i daje ledwo co 3 kartki to już nie moja wina. Nawet puścił to chamskie podeptanie przez Lewego.
Proponuję ochłonąć, nie wiem ile wczoraj utopiłeś, ale wylewasz teraz żale, bo zagrałeś kierując się myśleniem życzeniowym a nie chłodną kalkulacją.

Jedyny wniosek nie grać kartek bo sędziowie są nieobliczalni.
Grać! Kartki nadają się do grania. Tylko mądrze.

Natomiast twoje typy nawet przez chwilę nie były blisko, żaden z nich
Jak wyżej. Trzeba ochłonąć, ostudzić emocje, a nie na gorąco produkować takie farmazony.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom