zyziek_prn
Użytkownik
American Gangster,
Wściekłe Psy,
Pulp Fiction,
Leon Zawodowiec,
Człowiek z Blizną.
Wściekłe Psy,
Pulp Fiction,
Leon Zawodowiec,
Człowiek z Blizną.
znalazlem urywek w necie na maxiorze (wcale nie jest smieszny ten fiolmik :/ )ogladal ktos z was
MAN BEHIND THE SUN
(Hak taai yeung 731)
??
ostatnio trafilem w necie na recenzje tego filmu i sie szczerze mowiac obawiam troche go obejrzec bo mimo ze 20 lat jakis czas temu skonczylem to nie do konca jestem pewien czy chce sie narazac na cos w tym klimacie...
9 kompaniaJa osobiście polecam filmy wojenne, czyli : Sztandar Chwały, 9 Kompania, 300.
9 Kompania - rosyjska kampania wojenna w Afganistanie. Jak wyczytałem na filmweb: "Film osnuto na autentycznej historii radzieckiej 9. Kompanii". Osobiście polecam.
Sztandar Chwały - Film oparty na książce "Flags of Our Fathers: Heroes of Iwo Jima". Historia ataku na wysepkę Iwo Jima. Po wyniszczającej bitwie sześciu osobm udało się zatknąć amerykańską flagę na wzgórzu. Również polecam.
300 - Właśnie dziś zamierzam obejrzeć, ale przeglądając recenzję na internecie jak najbardziej warty obejrzenia.
Zaciekawiłeś mnie tym i dzisiaj oglądałem ... Jak dla mnie nic specjalnego ... Chociaż jak wiadomo każdy ma inną psychikę i inne podejście do życia tak więc jeśli jesteś bardzo wrażliwy na takie rzeczy to nie oglądaj :] Chociaż scen tortur i jakiś tam konkretnie okrutnych nie ma za wiele ...ogladal ktos z was
MAN BEHIND THE SUN
(Hak taai yeung 731)
??
ostatnio trafilem w necie na recenzje tego filmu i sie szczerze mowiac obawiam troche go obejrzec bo mimo ze 20 lat jakis czas temu skonczylem to nie do konca jestem pewien czy chce sie narazac na cos w tym klimacie...
Z 6lat temu przeczytałem książkę pod wpływem tego filmu. I jeszcze nie znalazłem lepszej! Bardzo polecam.Forrest Gump - Wydaje mi się, że to film psychologiczny czasem dobra dawka humor.
Głównym bohaterem jest włąśnie postać z tytułu Forrest Gump w którego wcielił się wspaniały Tom Hanks. Forrest był dzieckiem nie zbyt inteligętnym, który ma problem z kręgosłupem, stał się obiektem kpin wobec równieśników jak i ludzi z pobliskiego miasteczka. Tak naprawdę bohater miał tylko dwie osoby które kochał w dziecinstwie, matkę i sowją przyjaciółkę Jenny z którą spędzał mnóstwo wolnego czasu.
Jak Forrest już dorósł, odnosił wielkie sukcesy, początkowo na uniwersytecie w swojej drużynie futbolowej, później stał się bohaterem wojennym,stał się reprezentantem kraju w "ping-ponga" czyli w tenisie stołowym, a później stał się multimilionerem dzięki sprzedazy krewtek. :wink: Ach...można pisac i pisać, ale lepiej zobaczyć
Film naprawdę godny polecenia, bardzo mi się podobał byłtaki inny
Ścieżka dźwiekowa wybrana niemal perfekcyjnie.
Film chyba ma nam przekazać, że nie trzeba być mądrym aby zaistnieć, aby zyć, aby kochać i aby zbijać kokosy.
Podam kilka cytatów z filmu, które mi sięnajbardziej podobały
- "Może jestem głupi, ale wiem co to miłość"
- "Zawsze jak gdzieś szedłem, to biegłem. "
- "Poznasz głupiego po czynach jego"
- "Nie daj sobie wmówić, że jesteś gorszy od innych"
- 'Aby ruszyć na przód, trzeba zapomnieć o przeszłości"
- "Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz, co ci się trafi."
Jeszcze było parę, ale mi umkneło...
Dziś lub jutro zobacze Film pt. "Zielona mila" Dopiero teraz go zobacze :roll:
ja nie ogladalem ale w recenzji koles pisal ze to jest mega hardcore i wogole tylko dla ludzi ktorzy lubia takie filmy i wiele juz widzieli, a ja nie gustuje i chcialem zapytac czy to rzeczywiscie takie straszne jest.... no ale wychodzi ze nie wiec se obajrzeZaciekawiłeś mnie tym i dzisiaj oglądałem ... Jak dla mnie nic specjalnego ... Chociaż jak wiadomo każdy ma inną psychikę i inne podejście do życia tak więc jeśli jesteś bardzo wrażliwy na takie rzeczy to nie oglądaj :] Chociaż scen tortur i jakiś tam konkretnie okrutnych nie ma za wiele ...
Popieram w 100% - rewelka
pozwole sobie ocenic:Klasyka:
Mechaniczna Pomarańcza
Full Metal Jacket
Beast of War